Магията на изтока - тема 72

• 26 328
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Лео е Ричи Рич и от много консервативно семейство. Майка му е негов мениджър. Аз си го харесвам. Игра е не е като една част от артистите им,които са само красиви.

# 496
  • вятърничава
Повечето момчета от филма са или около 30-те или на 30+, така със сигурност са израснали с One Piece, Naruto, Bleach, такива манги.
Тези са от друго поколение,порастват след 30+ Triumph или не порастват.

# 497
Приключих с гледането на Amidst a Snowstorm of Love.
Бавно, протяжно, снежно (действието се развива във Финландия), двамата си пишат само в WeChat и се гледат като котараци.
Никакво действие, никаква интрига, а просто една бавна и зимна китайска история за деца, от която започна да ми се приспива. Аз за пролет се готвя вече, не искам да виждам сняг, студ, якета, шалове...
Китайката е досадна, дребна копърка. Не ми хареса.
Поиграха малко снукър, колкото да не заспят и да завъртят историята на главния.

Бай-бай от мен. Нагледах се на Лео У. Дете е още, не ми допада.

Да си пусна сега днешния епизод на My Boss и да не се ядосвам.
Гледам го днес Чен Шинг Шу опънал крак в Милано, на разходка пред Дуомо и призовава: "Да вървим да нахраним гълъбите."
Ами, да ги нахраним, няма лошо.

И да не забравите да си купите нов телефон за новата китайска година. Новото Oppo Reno 11 излезе преди две седмици.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 18:15 от rossonera

# 498
  • MJF
Видях го 26-и My Boss
Скрит текст:
Добре се запазва темпа към момента.
Шефа маневрира м/у ролите си на шеф, приятел и пр. Сценката с камерата бе hahaha
В последните 2 епизода повече включиха У , туй добре, щото е забавно как го държат вече и тримата-Яо, Ши и шефа - в неведение, особено като се перчеше с вратовръзката в офиса пред Циен. А и как се "изпари" като се сети че има вечеря с чакащата го Ши. Mr. Green
А Бао пак герой. Но сценката дето "гонеше" колата на шефа с колелото, натресе се на вечерята им , държа ги през цялото време в кондиция.... Mr. Green
Яо наш човек как действа до тук в нейния пръв самостоятелен случай.

# 499
Той шефът сега е най-забавен, защото настъпи коренна промяна при него. Класическо цундере.
Още десет епизода и край. Ще ми липсват тези забавни образи.

Ето го от вчера с миланските гълъби.

Скрит текст:

# 500
  • MJF
Хм, прическата в Милано горе долу 1 към 1 тази от сериала. Одобрявам. А не ....зализани до плюс безкрайност.
Значи слънчице в Милано.
Мда, такъв ром-ком отдавна не бях виждала, даже не се сещам кой ми беше предпоследния такъв.
Пак да похваля сценаристите за което.
Joy даже дима се вижда на гифа горе. Култов медитационен момент, а лафовете на Бао по цялото това нещо и как той не е готов да поеме фирмата в случай че шефа ......Mr. Green , а пък към края на сериата как си намери още една купичка с месце на стола с навеждане .... hahaha . На тези 2 момента спирах картината да се посмея на спокойствие.
Третия бе когато У се сети че Ши го чака в ресторант и Циен хванат за гърдите и коментара му.

Смея се на себе си с всичките тези имена . Обула съм кънки и гледам неевропейското /4К във фигурното и точно гледам кратките мъже . В първите 7 на леда представители на Конконг, Малайзия, Сингапур, Филипините, Тайпе и Китай. Един Целестино само ясен като име , съответно познат, останалите ........

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 18:17 от Шошулчо

# 501
Оправих му най-после името - Чен Шинг Шу. Е-то с ударение се чете за е, а не за ъ, както в повечето случаи. Г-то също се произнася и става Чен Шинг Шу.
Пининът още ми бяга леко заради тези ударения, но ще ги изуча.

Дразнителката се появи. Видя я сигурно, напористата адвокатка, която шефът ще отиграе със замах в следващите епизоди.

Мда, такъв ром-ком отдавна не бях виждала, даже не се сещам кой ми беше предпоследния такъв.
Пак да похваля сценаристите за което.

Радвай се, че тогава бях пила кока-кола и не успях да заспя дълго време. Реших да видя какво ново е излязло през деня и си харесах My Boss, чийто първи епизод беше качен.
4 януари - помня датата и помня, че на следващия ден споделих за сериала тук и явно тогава си се хванала и ти на въдицата.
Това май е твоят първи китайски сериал, мм? Нямам спомени да си гледала друг.
Ако гледам - гледам само съвременни китайски сериали.
Един от новите му (предстоящи) сериали на Чен е криминална драма. Четох за него, там той ще е детектив, така че сигурно ще гледам и него.

# 502
  • MJF
Мда, първи китайски.
На сценката с У на която се кисках се наложи да върна малко картината и да пусна звука да чуя какво става и защо така се стресна Циен.

Оххх с туй "чен" / "чън" не искам даже да започвам. Патрик Чен/Чан, Нейтън Чен, а дали не са Чън....
Само японците не са се изгаврили над латинските букви, в смисъл понятно са си изписали имената на тях. От там нататък.... и затова цари пълен хаос и непонятност във фигурното и нямат желание да се поправят, а то е супер лесно. Аудиозапис на името  при регистрацията на участниците и съответно подаден към дикторите в залата и твкоментаторите /коментаторите на транслацията. За какво са всичките съвременни техники?! Както и да е , но това понеже ми е тема по която се паля лесно , особено с коментаторите сричащи едва едва имената ....Сори  че се отплеснах Blush

Абе не е вчарашна Яо. Туй за сценката горе Wink. Шефа вече почти не успява да я постави в шах. Mr. Green

# 503
Гледам ги японците в приповдигнато настроение, подготвят се за четирите концерта на Тейлър Суифт на 7, 8, 9 и 10 февруари в Токио Доум. Голяма лудница ще е в тази огромна зала, препълнена за концертите.
След тях Тейлър бързо ще бяга към Лас Вегас за финала на Супербоул, за да гледа Травис и Канзас Сити Чийфс.

Не съм ви казвала, но тези дни стана поредната голяма трагедия в Япония.
Мангаката на Sexy Tanaka-san - Хинако Ашихара се самоуби, а причината е, че не е била съгласна с телевизионната екранизация на мангата, имала е големи различия в начина, по който да бъде представенa нейната история. Конфликт с продуцентите на сериала, съжалила е, че е подписала договор за екранизацията.
Много тъжно да сложиш сам край на живота си и то поради такива причини... Сериалът се излъчваше есента в Япония и приключи на 24 декември.
Не знам вече какво да мисля за всичко, което се случва и колко лесно слагат сами край на живота си хората по тамошните ширини.

Дано Кен Уакуй (мангаката на Tokyo Revengers) да не е имал или има разногласия с продуцентите на трите филма.
bb6, я да те пробвам каква отмъстителка си станала. Кой кой е? Момчетата с имената на актьорите в ролите.
Артът е супер и във филмовата поредица момчетата (като външен вид, прически) отговарят на мангата.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 20:01 от rossonera

# 504
  • вятърничава
Ох, chotto matte kudasai, както често се чуваше в последната част.
Сега ще се изпитваме ли, ми аз не мога да им произнеса имената, камоли да ги напиша. Ще може ли да ги карам на Дракен, Майки, този другия русия и ония двамата дето.....
Това основателите ли са, с двамата най-верните нови членове на бандата?
Чифую-Махиро сладурчето,много бой отнесе, Баджи-Кенто Нагаяма, Майки-Рьо Йошизава,Такемичи е другия, дето изяде много бой, ДракенPurple Heart, на Гордън Маеда не му помня името на героя и предателя с обецата, чудесни и двамата.
Излагам се. Аз съм фен на Юки и умерен фен на поредицата. Втората част на втората част много ми хареса. Но без предишните нямаше как да стигнем до нея.Смях се на момента на сформирането на бандата и избирането на име. На Кенто Нагаяма тази роля направо му залепна.За първи път Шотаро Мамия в гадна роля, получи му се. Все едно гледах друг човек, а не добродушкото от Manatsu no Cinderella. Йоске Сугино- нямаше как да е от бандите това мило момче. И да ви кажа и побоищата на японците са на друго ниво, финяшка работа. При корейците са доста просташки. Laughing

# 505
"Предателят с обецата" е Казутора Ханемия (героят на Ниджиро Мураками), който уби Шиничиро Сано, братът на Майки (изигран от Кенго Кора).
Ниджиро е стар познайник на Шошулчо и тя може да те сложи в малкия си джоб, ако се сети кой е той, хаха. То и ти го гледа в Alice in Borderland.
Браво, останалите ги позна до един. Ти вече си истинска отмъстителка.

Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween - Decisive Battle - третата част

Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween - Destiny беше 1 час и 20 мин., а тази трета част 1 час и 30 минути.
Мисълта ми е, че спокойно биха могли да пуснат двете части заедно, като един филм и без разстояние от два месеца (както излязоха в Япония).
Така биха си спестили и скандала с Кенто Нагаяма (главен герой и в двете части), който избухна малко преди премиерата на втория филм.
Но както и да е, то като се обърне каруцата пътища много...

Тета Кисаки (героят на Шотаро Мамия) е главният антагонист в историята и трябва да получи заслуженото си. Четвъртата част е задължителна.
В мангата Тета е влюбен в Хината, но тя постоянно го отхвърля и затова той я убива (или прави така, че тя да бъде убита). Такемичи се стреми да промени миналото така, че да успее да спаси Хината в бъдещето.

Третата част ще ти хареса още повече. Чифую (Махиро Такасуги) си изля очите за Кейске Баджи (Кенто Нагаяма), много плака при смъртта на своя другар, а и се набляга много на приятелството им и как са свързани двамата.

# 506
  • вятърничава
ross, обърка ме с тази трета част. А всъщност втората част е разделена на две части. Всичко съм изгледала. Дано да продължи скоро. Тоя Баджи се оказа добро момче. Не разбрах кой беше тоя, който блъсна Хината с колата. И също действията на Казутора Ханемия не са ми много понятни, освен страха, какво друго го движи. Защо така рязко се промени, не е само колонията. Има още за доразказване.

# 507
Не, не си гледала третата част. Тя излезе преди няколко дни. Чети заглавията.
В третата част ще си отговориш на въпросите, които задаваш.
Филмите са три. Първият от 2021 г, вторият от 21 април 2023 г. и третият от 30 юни 2023 г.
Вторият и третият е трябвало да да бъдат обединени, но ги пускат като два филма.
Затова говоря, че така биха си спестили скандала.
А този, който блъсна Хината в колата е героят на Хаято Исомура.
Четвъртата част е нужна, за да разбереш всичко до самия финал и защо се случва винаги едно и също (Хината да бъде убита в бъдещето).
Прочети цялата манга, описанието ѝ, героите, а не конкретно глава по глава и тогава ще ти стане ясно всичко.

# 508
  • MJF
Я да ви задам тонус за начало на седмицата с това кратко  изпълнение на Ютана Йошида и Масая Морита.
Понеже не е качен отделно и въпреки че съм сложила директна препратка за всеки случай - 35:43

# 509
Изгледах цял китайски сериал. Цял. От началото до края и то текущо. Вчера свърши.
Заслужавам бисквитка. 🍪
Different Princess
Харесвам клишето с трансмиграцията. И обещават различна принцесата. Освен това се радвам на всеки трансмигмрант, който не е от любимия ми роман. 😂
Главната е грозно патенце и леко смотана, но с чувство за хумор. Той има енергия и страст на неработеща фотокопирна машина.  Хубавото е, че Той си остана Той до края. Обичам добре написан антагонист. Той беше зъл, умен, подъл, загадъчен и Тя успя да го оплете в любовен триъгълник.😂
Не започнаха с десния крак, но бяха объркани хора и затова завършиха в пълен синхрон.
Всъщност ми беше забавно през повечето време, но това не означава, че не може да е по-малко епизоди.
Има задоволително щастлив край макар и много кратък. По китайски стандарт, но може да е и по-зле. На мен ми хареса.
Има и някакви други двойки. Тук внимателно. Едните имат щастлив край, но другите не, защото трябва да има баланс.
Не е високо бюджетен и това си личи в декорите и костюмите + това е сниман преди 3 години.
Не съжалявам, че го гледах и  чаках с трепет (почти) епизодите всяка седмица. Обаче не трябва да се подхожда към него с високи очаквания. Все пак е тагнат като - Historical, Mystery, Romance, Fantasy.
Последно.
 Като при всяко нещо свързано с трансмиграция и тук важи с пълна сила  “Ако познавате врага си и познавате себе си и можете да създадете още по-голяма бъркотия.”  😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт