Магията на изтока - тема 72

• 27 455
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
bb6, сега го гледах днешния трети епизод на Eye Love You по TBS, но японците не превеждат мислите му. Явно е така, за да не разбират и зрителите какво мисли той, не само Фуми.
Аз му разбирам всичко, което мисли на корейски - той не казва кой знае какво. В повечето време мислите му се свързани с нейните реакции и защо тя е толкова странна на моменти. Не знае и той как да реагира с нея.
Сериалът се качва в Нетфликс Япония, но още няма дата за английски субтитри. Скоро ще е. Обикновено ги пускат след първите излъчени 4-5 епизода.
Иначе, една от преводачките на английски започна да превежда епизодите на Eye Love You, като обяви, че ще ги спре в момента, в който излязат официалните.

Днес историята се разви по много кавайй-начин. Имаха шоколадов фестивал във връзка с наближаващия Свети Валентин, който в Япония се отбелязва основно като Ден на Шоколада. И нали те са фирма, в която се предлага всичко от какаови зърна до всякакви шоколадови изделия, та, голямо шоко-удоволствие се лееше от екрана.
Пече се вече работата. Нашият ѝ призна, че я харесва и чакаме кога каката ще си седне на четирибуквието. Много е стресната милата. Мисли и реагира като аниме-героиня.
Че Джонг Хьоп е с една година по-голям от Фуми (той е 1993 г., а тя 1994 г.), но тук тя играе негова анего с четири години.
Да, Хироя Шимизу участва като сенпай от университета на Че Джонг Хьоп. В днешния епизод го запознаха с колежката на Фуми, онази сладкарка, а той вече си падна по нея, както и тя по него. Тя му предложи бонбони, които е правила и край - той беше омагьосан.

По време на днешния трети епизод на сериала с реклами минаха....

.... главният отмъстител и....

двама големи приятели на Шошулчо. Шо, Кей и Норико се грижат за теб.

# 526
Шош, пълно е с шапки на корейския фронт в момента. Освен гореспоменатите им още два текущи - Knight Flower и Love Song for Illusion.

# 527
  • вятърничава
двама големи приятели на Шошулчо. Шо, Кей и Норико се грижат за теб.
Време беше и някоя жена да насапунисат най-сетне. В бара, представяш ли си как барман вместо да ти поднесе питие, вади диспенсър и ти сервира пяна Joy
Много се радвам,че вкараха и Хироя Шимизу в играта.Нямаше да е честно да участва в съвсем незначителна роля.
На мен Фуми ми изглежда доста по-голяма от Че Джонг Хьоп. Защо ги правят такива стреснати тези японски героини на по 30г. Можеше по-малко театралничене. Руснаците превеждат от китайски субтитри и става ....
И аз се вълнувам от един скандал
Скрит текст:
със японски футболист.И стискам палци на корейците в момента

# 528
Заради Джуня Ито ли? Последно знам, че напусна националния отбор заради обвинението.

Шошулчо е голям фен на Хироя Шимизу от преди шест години, след като го гледа в Anone със Сузу и Ейта.
Но едва ли вече го помни... Питай я, ще "порови".

А в Eye Love You сега той е забавен и защото тя му се накара във втори епизод, че работата си е работа и личните им отношения нямат нищо общо с нея, трябва да спазват дистанция.
Той реши сам да постави граница и в началото на днешния епизод беше много сериозен кореец, а тя много учудена от неговото дистанциране, хаха.
Абе, детска радост. Но той е душичка, а не цундере.
Омекна бързо като памуче.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 17:56 от rossonera

# 529
  • MJF
Ей ме на Bowtie
Какво да ровя като тоз хамелеон го гледам сега на снимката и нищо не ми говори Thinking. Хем да оставим Anone ами и в по-скорошния Okaeri Mone не се сещам кой е играл.
Та.....не ме питайте Smile
Обаче. Кей и Норико рекламират но аз към момента като видя /прочета/чуя пяна автоматично се сещам за сценка от My Boss , щото мноооого се впечатлих Mr. Green . Аз че не си падам излишно по козметика е факт но .....таз реклама даже не я разбрах много на какво всъщност беше .
За не Рос пояснявам. Тъкмо малко да се посмеете на мой гръб.
Скрит текст:
Главната героиня , шефа и куче йорки с име Мегатрон са участници в цялата сценка , живеят тримата заедно от няколко дни и за кучо са една глутница. Героинята извади кучето на мека дълга каишка на разходка в парк. Седна по едно време тя и се отплесна в мисли а кучето намери наблизо някакви боклуци и се замота с носа напред в тях. Героинята го видя и отдръпна но кучо в същото време усети, че наближава другия член на миниглутницата им -шефа. А той го играе че не ще кучета и не ще нищо общо да има с такова. Та Мегатрон като усети че идва шефа припна към него радостно , шефа при тази гледка стреснато даде заден , падна в цял ръст на земята и нашия Мегатрон в пълен възторг мина по цялото му тяло отгоре и стигна до лицето. При това като "на кино" не го облиза по устата и ушите ами по бузата , като човек направо.
Та интересното следва. Шефа нададе вой че му мирише на Мегатрон муцуната на нещо лошо. И вече психоза като се прибраха вкъщи и вместо да иде да се измие настана реклама на някаква пяна. При това нашия шеф в панически епизод вече една ли не инфаркт ще получи а тази пяна трябва да се забърка в чашка.
Бях за скрита камера пред екрана . Но Шо от козметика не се впечатлява, възнегодува от таз реклама и възмутено спря картината. Защо? Върна се да провери какъв боклук дадоха в кадър с Мегатрон. И още повече се възмути щото видя някакви хартийки /найлончета и нищо миризливо, поне изпражнение на друго куче да беше та да разбера малко цялата таз сценка.
Mr. Green

# 530
Да онагледя за хората двете сцени с Мегатрон, за които говориш.

Тя маската беше някаква специална и много скъпа. Трябваше да направи пяна преди да я нанесе по префиненото му лице.

В Anone Хироя беше болното момче, приятел на Сузу, което тя посещаваше в болницата, а в Okaeri Mone той беше един от синоптиците в Токио, колегите на Моне.

# 531
  • MJF
Аххха, моя грешка , седящата Яо в парка е друг казус, в този е стоящата Яо. Smiley

Видях епизод 28 My Boss. Липсва ми Мегатрон и туй то.
Скрит текст:
Смях се финално с Бао , ема голям образ е във всичките си импровизации, хем без да иска hahaha . Ама такъв е непукист. Даже не може и да се разсърди. При всичките "номера" зад гърба му от Фей и колежката и Яо и шефа.
Хайде , увеличават се хората знаещи за Яо и Циен.

Е помня такива герои но Хироя Шимизу неразпознат.

# 532
Гледах по японската телевизия видеото с косатките (и няколко бебета орки) попаднали в ледения капан край о-в Хокайдо и сърцето ми се къса.
Как не можаха да ги спасят?!? Точно японците?!
Голям студ и сняг в Япония. Големи трагедии.

# 533
  • MJF
Снощи отворих първи епизод на Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!, първите 20-ина минути съм изгледала.
Скрит текст:
Посмях се на 2 места. Първо на лафа с удона в ушите. И второ на това с тоалетната в заведението и минаването м/у 1986 и 2024.
Голям дим , голямо нещо. Хванах се че и аз автоматически се напрегнах като пътниците в градския автобус в 2024 от гледката на тоз димящ субект.

# 534
Японците съобщиха сутринта, че косатките (цяло стадо от майки и бебета) са успели да се измъкнат от ледения капан, в който бяха попаднали вчера край Раусу, Хокайдо.
Охх, дано да е вярно и не лъжат, за да успокоят хората.
Много ги мислих тези животинки, след като гледах снощи кадрите от дрона по японската тв.

Скрит текст:

# 535
  • вятърничава
Със сигурност са се постарали да ги спасят.

Ито да.
Скрит текст:
Няма да му адвокатствам, не знам виновен ли е,не е ли.Обаче двете жени, са го обвинили сега за нещо случило се лятото.Явно са гледали мачовете по телевизията и са го разпознали Joy.Или са чули,че г-жа Макрон го хвали Joy и са решили,че от знаменитост може да изкарат пари.Едва ли насила ги е завел в хотела двете заедно.И от филмите знаем,че това не е нещо необичайно за японците,интересна хотелската културна традиция си имат. Дано не му попречи на кариерата,ако е невинен.
В My Country:The New Age, който гледам сега един от героите каза "Истината не може да изкатери стени,но слуховете прехвърлят планини!"

# 536
Като обсъждате истина и справедливост, се сетих за The Third Murder на Корееда. Там един адвокат казва на друг, че работата на адвоката не е да открие истината, а да направи така, че делото да завърши добре за самия него. Заслужава размисъл.

# 537
Не, нищо не са направили, защото не е имало ледоразбивач в този момент там, в района и е било късно да реагират.
Твърдят, че течението им е помогнало и видели стадото тази сутрин навътре в океана, но дали е истина или само успокоение... Кой да каже?
Косатките са се приближили толкова близо до брега, защото са преследвали тюлени.

Kimi ga Kokoro wo Kuretakara - епизод 5

След толкова мъка най-после и усмивки за Юки Ямада. Той разбра през какво преминава тя, Джин му каза, показа му и писмото, което тя е написала до него още в гимназията и нашият като ревна, леле. Ама я гони, ама бяга след автобуса, но накрая тя се предаде и решиха заедно да преминат през това.
А да видим какво ми е подготвил сценаристът (мъж) до финала и оставащите шест епизода.

Кадрите от град Нагасаки, където е сниман сериала, са приказни. Толкова европейски град, макар и японски...
И всичко това благодарение на португалските и нидерландски търговци, които достигат първи тези брегове през XVI в. и търгуват с японците. След тях се изреждат испанци и френски мисионери.
Нагасаки е и единственото пристанище на Япония, което остава отворено за европейските търговци и по време на изолацията и пълното затваряне на Япония по време на управлението на шогуната Токугава (1603-1868 г.).
Улиците на Нагасаки са като улиците на някой пристанищен град в Нидерландия.
Този специално изграден нидерландски квартал в града (открит през 1992 г.) е истинска приказка с вятърната мелница, къщите, улиците, мостовете над реката и всичко това е създадено, за да затвърдят вековните си връзки с Нидерландия.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 05:38 от rossonera

# 538
  • MJF
Хм, аз пък уж гледам ром-ком на адвокатски фон и не се сещам сега за нито една сентенция което да съм забелязала и да ме е размислила цели 30-ина серии.

Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru 1
След подробните и същите впечатления които описа Рос като го изгледа аз какво да добавя?!
Скрит текст:
По едно време нещо в сценографията ме размисли . Още повече на фона на корейския сериал дето и Tuon скоро изгледа и имахме връщане в 1988 /около тази година.  Та дават по едно време в този епизод
 героя на Hayato Isomura  в 1986 с кабели в ушите и слуша музика , ама техниката в джоба та не виждам на какво възпоизвежда музиката. Туй нещо ме Thinking , щото първо си помислих за сидиплеър но не може да е в 1986. Мен даже слушалките ме засъмняваха за тогава. Та нещо ме пообъркаха.
Отделно се разсеях докато гледах героите на Hayato Isomura и Sadao Abe като се разпяха в бара в 2024 , внезапно открих ме самия Hayato Isomura точно в този момент ми заприлича на японския фигурист Козуки Томоно.
Така Yo Yoshida и  Riisa Naka на куп , автоматически ме подсетиха за Mothers in Love. То и Абе и Исомура де Smiley . Но дамите са с предимство и ми е драго да ги видя пак .
Хайде да се стяга преводача , че съм на клона.

# 539
Преводачката се е стегнала и е една от най-добрите - същата, която превежда сериалите на Рюхей и по-специално 0.5 no Otoko.
Втори епизод на Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru се излъчи в петък, а тя вече е готова и с него.

Общи условия

Активация на акаунт