Магията на изтока - тема 72

• 27 451
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • MJF
Ето, ето , такива новини от японския фронт обичам. Значи ще се оглеждам.

# 541
Гледа ли днешния 29-ти епизод на My Boss?
Ако не си, да знаеш, че Мегатрон се появи в кадър, пък макар и за малко, хаха.

# 542
  • MJF
Сега го изгледах. Но към края превъртях. Ако не ми беше казала сега , че все пак дадоха Мегатрон даже нямаше и да се сетя , че вярно го видях. Ама той толкоз "част от пейзажа" , никой не му обърна внимание та ...и аз дори Blush . А и точно след сцената с него почна да работи моя мишок. Сериозно.
Въпрос :
Скрит текст:
С тази новата героиня дълго ли ще ме занимават? Щото смятам с размах да я изредактирам и да сложа голямо намаление на оценката на сценаристката. Защо набута в един епизод и майтапа с родителите и това как разкриха цялата картина на У а и неговите терзания, че все е втори а ме занимават с нещо поооовече от досадно и за мен крайно безинтересно , което ще оставя на моя мишок да се разпавя?! Та даже на Мегатрон никой не обърна внимание начело с мен Rolling Eyes . Добре че ти Рос го забеляза

# 543
  • вятърничава

Ще ме извинините, но искам Юки и на тази страница да ме радва.
ross, Hug четвъртък и петък подраниха за мен.
Гледах и аз за един японски град с европейска архитектура, катедрали и пивоварни. Не би могъл човек да разбере, че е японски, а не европейски. Японските минувачи може да минат за туристи Joy

Шош, ти май си проспала някой етапи от 80-те. Уокмен  с касетки не помниш ли какво е?
Също да уточня, че употребих "адвокатствам" в преносен смисъл, а поговорката за слуховете би трябвало да изречена към 1400г, стига да не е измислена от сценаристите Wink

# 544
  • MJF
Ахха, уокмен значи е имало. През такова не съм минала. Аз от аудиокасети на кесатефон минах директно на дискове и преър за тях. Виж с токава съм се мотала навън. Ок. В мир съм значи с уокмен дето видях в 1986.
Даже аудиокасетите са ми "живи" и има и къде да си ги пусна. Но не помня от кога не се е случвало. Но е по-скоро от 1986 де Smiley

# 545
Е, Шо, уокменът ли не успя да разпознаеш?
А "удона в ухото" нали разбра какво е? Това са безжични слушалки. Задължителни са вече към кутиите с новите смартфони, почти при повечето световни производители. Ученичката правеше точно това - беше пуснала смартфона си и слушаше музика (удон в ушите си, хаха, както каза Садао Абе)

bb6, градът, за който говориш, може да е бил Сасебо, който се намира на 20 км. от Нагасаки. Той си е цяла Нидерландия на територията на Япония. И оттам има кадри в Kimi ga Kokoro wo Kuretakara.
А, иначе, за други толкова силно повлияни японски градове от европейските търговци и мисионери, знам за Кобе и Сапоро. Все големите японски пристанища от средните векове.
Сапоро неслучайно е най-старият производител на бира в Япония. Точно там са били и много норвежки и германски търговци, които са обучавали японците как да правят бира в края на XIX в.
Японците са ученолюбиви и трудолюбиви, учат бързо. Умеят да пазят дори чуждите традиции и да ги превръщат в техни.

Ето кадри от Сасебо, Нагасаки. Това е Нидерландия на територията на Япония.

Скрит текст:

# 546
  • MJF
Да бе, този уокмен сериозно ме размисли ама bb6 ме убеди. Обаче знам каква аудиокасета въртях най-много тогава , тя не моя а на по-големите от мен домашни любимци. Та беше презапис/ не оригинална на музика на Юрая Хийп а касетите бяха марка AGFA. Мда, ей това помня.
Лафа за удона в ушите високо го оцених. Много сполучлив а и няколко пъти го повтори главния герой.
Уокмен 2 са ми го качили на мен, чули са те вчера, така че после следва.

# 547
  • вятърничава
Може и Сапоро да е било, ставаше дума за германски търговци в миналото.Аз Сапоро го свързвам с онези широки булеварди.
Ох,че и лалета насадили,и мелници направили,красота. То по-хубаво от истинската Нидерландия.

# 548
bb6, честит ти петък още в четвъртък. Заговорих днес за бирата на Сапоро и пускам преди малко японското тереби (на джапинглиш телевизия), а той мина с реклама на бирата.
Биру, онегайшимас!

# 549
  • MJF
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru  2
Проверих творческия екип - еми той много познат. Мда.
Скрит текст:
Посмях се доста с феминистката от 2024 в 1986 с тамошната тийнейджърка и сина ѝ. А и въпосната Джунко какво обяснение даде защо се държи така , мило, въпреки че ти иде да я .... Mr. Green.
А и накрая на епизода от къде/как Ичиро-сан попадна в тоалетната от 1986 hahaha а аз си мислех че вече ще ползваме тоз автобус.
Признавам че актьори да ми пеят/ ала мюзикъл въобще не е моето та и тук прибягвам до изключване на звука. Наситено бе цялото това с работното място на Нагиса - сан. И доста интересно. Само че много бързо всичко а има храна /теми за размисъл. Докато изчета всичко а то още се задава. Но аз така обичам.
Обаче Ичиро-сан прекалено бързо стана на ти със смартфона, само още удон в ушите едва ли не не си сложи. Добре че се върна в 1986 и "си забрави" тоз плосък телевизор. Телевизия - тереби, а телевизор тогава как е Thinking

# 550
Television - Te Le Vi - Te Re Bi на японски. Л-то се преобразува в р, защото японците нямат л като звук, а в-то се преобразува в б. И така на джапинглиш става тереби.
Едно и също е телевизия/телевизор.

Гледах Queen of Divorce епизод 4 и....
.... Мин Сок и той има удон в ухото, хаха.

Шо, ако видиш някой софийски младеж в метрото/ трамвая/ автобуса с безжична слушалка, питай го как е да има удон в ухото, хаха.
Иначе, да, и аз превъртам музикалните части, но останалата история ме държи и ми е интересна. Не знам защо Канкуро Кудо е решил да вмъкне това пеене на героите, но бял кахър.
На мен Джунко, дъщерята на Садао Абе, ми е любимка. Такъв език има, че ти идва да го откъснеш, хаха. Много е луда и разкрепостена. Сексуалната революция в Япония ѝ действа добре.
В сцената, в която тя нарече Йо Йошида - хистерик баба, което означава истерична стара вещица, беше култова. Преводачката превежда тези моменти като стар прилеп и също става. Бaба ばば е много обидно обръщение към възрастна жена в Япония.
Джунко ще направи все някога чоме-чоме с Кийоши. Надявам се повече никой да не ги прекъсва, хаха.

Тази вечер съм решила да чакам интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Владимирович (в 01:00 ч. бг време), та, съм си подготвила един нов японски филм, който днес наградиха на поредните филмови награди, но аз така и не гледах през ноември месец, когато той излезе.
Ще поправя тази грешка и утре ще кажа дали си е струвал.

# 551
12.12: The Day - корейски филм

Той е войник. Той е генерал. Той е мъж на честта, неподкупен и достоен, защитник на Сеул. Той е санг намджа. Той е Чонг У Сонг.
Но се провали и не успя да спаси свидната си Корея.

Това е филм по действителните събития в Южна Корея след убийството на президента и диктатор Пак Чонг Хи на 26 октомври 1979 г. и последвалия военен режим на управление.
Чонг У Сонг в ролята на миротворец - генерал, който се противопостави на това военните да се намесват в политическите въпроси на страната, но за съжаление, бе победен от Хуанг Чонг Мин.
Страхотен каст - Хуанг Чонг Мин, Чонг У Сонг, И Сонг Мин, Пак Хе Джун (да вземе да отслабне малко, че такива бузи е направил, все едно не е той), Ким Сонг Кьон (имах усещане за D.P.), Ан Не Санг (на всяка манджа мерудия), Чонг Ман Шик, Ким Сонг О (в отвратителна роля) и с камео Чонг Хе Ин.
Хе Ин с камео и докато успея да му се порадвам, го убиха по жесток начин, а Ким Сонг О беше намесен в това. Тъжно.
Все ми върви на филми с Чонг У Сонг последните месеци. Или той снима много, или мен все ме тегли към него.

Честита нова китайска година на Зеления дървен дракон!

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 11:10 от rossonera

# 552
Тъкмо го свалих и аз 12.12: The Day. Сега остава и да намеря време да го изгледам.

Captivating the King тази седмица ще излъчи 4 епизода. По един в петък и събота и два в неделя.
За сметка на това Flex X Cop няма да се излъчва.
Промените и при двата са заради празнуването на Лунната Нова Година.

# 553
  • MJF
Аз пък изгледах  Fire Engine    2
Скрит текст:
Голям смях , голям кеф когато нашия писател пресили от вълнение налягането на водата и .....оплискаха подобаващо официалните лица , вир вода станаха.
Тоз със слънчевите панели хич не ми вдъхва доверие.
Представиха и монаха като изграч/ част от пейзажа/ героите.
Смях се и защо се карат нон-стоп двама от възсрастните в нашата доброволна бригада а и на самия субект повод за това Mr. Green
Хумора към момента е на висота.
Кримито/мистерията съвсем неясна но нашия писател напредва все пак. Да видя какво ще стане като му дойде редактора на гости Mr. Green

Значи такъв дракон тазгодишния. Напълно еко - и дървен и зелен , кой като него Mr. Green

# 554
Честита да ни е Лунната Нова година!

Общи условия

Активация на акаунт