Магията на изтока - тема 72

• 27 451
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Шошулчо, гледа ли вчерашния епизод на My Boss?
Ядоса ли се, мм?
Сега чакаме шефа да се върне от чужбина и да въдвори ред. Тръгне ли той някъде и Бао с него, във фирмата настава хаос.
Последни пет епизода ни очакват другата седмица.

Един китаец в Масай Мара. Интересно африканско приключение на Джу И Лонг.

# 556
  • MJF
Мнее, аз като я видях онази особа от женски пол и като старо куче на далекоизточния фронт автоматично спрях гледането и ще чакам да ми кажеш кога /ако сценаристката се насити на тоз образ та да седна с мишока .....и изгледам останалото.
А ей на, даже и Бао го няма ? Значи хумора ....

# 557
Гледам аз, но дразнят, да. Глупаво развитие преди финала.

Ето ти един китайски дракон.

# 558
  • MJF
Не съм се и съмнявала. Гледай ги какъв дракон сътворили. Голяма атракция.
Почнах 5 nin no Junko
Някъде по дължината на трети епизод съм. Т.е. към средата. Първите 2 серии ги изгледах неусетно но в третата нещата загрубяха, така да се каже.
Но ме напушва Smile а въобще не е комедия  . Щото има няма се появява някоя нова Джунко а аз автоматично все се  сещам за нашата тийнейджърка Junko Ogawa  от 1986г в Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru и Mr. Green . А и в ролята на "ключовата" Джунко е Eiko Koike а на мен ми е още прясно  Kotatsu ga Nai Ie и се сещам автоматично за Чо - сан.

Почнала съм и епизод 3 на Fire Engine
Скрит текст:
Редактора на нашия писател така облечен и екипиран "влетя"  в пасторалната ни местност , че във възходяща ме Smile и като настана момента когато се срещна с пожарната команда вече така ме напуши смях , че си прекъснах гледането и го оставих за доглеждане епизода. Smile

# 559
Не съм го гледала този сериал с тези пет Джунко.
Нашата Джунко от 1986 г. е номер 1.
Момчето, което играе Кийоши, е само на 15 години, но прилича на по-голям (17-18 години). Сладка двойка са с Джунко.
Апропо, подготви се за Коджи Ямамото и в епизодите на Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!, освен че го гледаш и като редактор/издател на Томоя в Hayabusa Shobodan.
Харуна харесваш ли я за снаха? Защото ние с bb6 я одобрихме за Томоя.

Ето още един дракон от онзи ден, но от Сингапур.
Чудни малки дрончета в различни цветове.

# 560
  • MJF
Мда  и този е интересен и фигурите преди него. Браво.

5 nin no Junko изгледан.
Не , не го препоръчвам на никой. Уж психологическа драма но...нещо съществено не достига/липсва. Последния епизод съвсем форсиран ми дойде и аз не всичко и изцяло разбрах, на моменти даже се губех в  споменаваните имена. Определено съм разочарована.

Хехе, винаги готова за  Коджи Ямамото. Ама как "цъфна" в тихия Hayabusa с таз ризка и голф екипировка Mr. Green
Мне, против съм за Харуна снаха. Да има баланс. А  ние Томоя  не го ли оженихме Thinking

# 561
Говоря за сериала, защото двамата там са заедно, но в момента си на епизодите, в които той се съмнява в нея.
Иначе, да, в реалния живот Томоя се ожени и жена му е много голяма сладурана, водеща е на тв предавания.

Харуна сме я одобрили за Томоя в сериала (той си я взе на финал). В реалния живот тя си има един специалист по бойни изкуства, с който живее от години.

# 562
  • вятърничава
Да им е честита новата Нова година Animal Dragon..Да ви почерпя със сладки котки, котки сладки и таралежче.

Сетих се за сериала за сладкарката и Томоя и таралежчето.Видях жена му на Томоя.Одобрявам,браво.
И на Харуна браво, такава красавица може да я опази само специалист.
ross,знаеш как да ме призовеш - пиши Томоя или Юки и идвам Joy по-бавно реагирам на Соримачи,Кимура и Чонг У Сонг.Значи аджушито не успя да спаси родината.На Хе Ин много му отива униформата,но за малко и жалко.
Цитат
Все ми върви на филми с Чонг У Сонг последните месеци. Или той снима много, или мен все ме тегли към него.
Ха - ха.И аз така.

# 563
Това са нерикири уагаши. И аз гледах видеото онзи ден, абонирана съм за канала.
Нерикири уагаши се правят от паста от бял боб със захар и много малко оризово брашно, което действа като лепило на сместа. На 200 гр. бобена паста се слага 3 гр. оризово брашно, което е размито в 30 мл. вода.

Скрит текст:
Онзи ден и аз се пробвах с първите си нерикири уагаши, но казвам ви - това е много пипкава работа и голям труд да направиш бобената паста до нужната консистенция, като пластелин.
Изгледах десетки японски клипове в YouTube, на все големи майстори в това изкуство.
Първо си сварих боба, че после го минах през сито, за да отделя шлюките му и за да остане само месестата част. Че после на огъня със захар, че после и оризовото брашно, че да му излезе цялата влага на тестото, за да стане като пластелин.... Луднах, че изобщо помислих да правя. Че после си играх да оцветявам тестото, абе...
Направих най-лесното - цвят на сакура и едни обикновени цветя. Като за първи опит стана, но съм далеч от японските майстори. Ако тук се продаваше готово бобено тесто, бих пробвала по-често, за да изпипам формите, но иначе да правя аз тесто, да си играя - не, повече никога.
Уагаши нямат общо с мочи. Мочи се правят изцяло  от оризово брашно, докато уагаши от паста от бял обикновен боб, който единствено е "слепен" с малко оризово брашно, то действа като лепило на бобената паста.
И да ви кажа - боб и захар не е моето нещо. Макар да съм правила и преди години прочутата паста анко (червен боб азуки със захар), но не е моя десерт.
Боб и захар, ъххх.
Затвърдиха ми японското правило - може вкус да няма, но важна е фацата. Японците страдат от това.

bb6, а на него не реагираш ли, мм? Твоята друга любов - Махиро.

Новият му сериал Tonari no Nurse Aide е много добър. Гледам го, но, за съжаление, още никой не го превежда на английски. Много добър тандем са с Рина Каваей (бившата на Лемон-сан преди да се залюби с Мими Сенсей).
Рина е помощник медицинска сестра, май така е най-добре да се каже на български (?!?) и работи заедно с Махиро, който е хирург. Разследват различни криминални случаи покрай техни пациенти. Има и страхотен хумор, а двамата са много симпатична двойка.
Рина роди набързо две деца за последните три години и отново се завърна да снима, макар второто ѝ детенце да е едва на 6-7 месеца. Опасна е адашката ми Рина.

Шо, гледай днешния 32-и епизод на My Boss.
Шефът се завърна от Швейцария и за нула време реши проблема.
Яо, обаче, напусна и реши да не се връща повече във фирмата. Те затова китайките не искат да раждат - такива съвременни китайски сериали само им мътят главите. Истории за емaнципирани млади жени, които искат сами да градят кариера, да не се омъжват и да не зависят от мъж.
Си Дзинпин да вземе нещата в ръце. Китайките много са му отпуснали края - станали са американки, а това вреди на бъдещето на Партията.
Гледай и какво стана с У Джун. Много силен епизод за него, а финала беше... Ще видиш какво се случи в него в ресторанта, хаха.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 17:38 от rossonera

# 564
  • вятърничава
И на Махиро откликвам,нали сме в седмицата на любовта  Joy Радвам се да видя,че е надраснал ученическата възраст, даже медицина е завършил и вече е хирург и лекува не само котки.И русо и черно му отива.Тази Рина Каваей много хубава, като кукличка е.
Цитат
(бившата на Лемон-сан преди да се залюби с Мими Сенсей)
това сега как да го разбирам?
Аууу,ross,това си е чист мазохизъм, но добре ти се е получило.Колкото до има фаца,няма вкус - и без това ще ми е жал да ги ям тези красоти.Как се казваше таралежчето - Дайфуку ми се върти упорито в главата.
Не знам дали да отчета гледането на Peninsula, не беше планирано,но се загледах по Канг Донг Уон.
И се сетих,че уж с Чон Джи Хьон щяха да снимат някакъв шпионски романс и нищо.

# 565
Е, забрави ли Remolove и колежката, с която в началото излизаше Лемон-сан, преди да се влюби в Мими Сенсей? Тази героиня се играеше от Рина Каваей.

Махиро е вече почти на 28 години. Време му беше да стане и "хирург" на екран. Няма само с ученически роли да го свързваме.
След още някоя друга година съвсем ще се превърне в мъж. Следя кариерата му от Ден 1 и откакто той беше на 16 години. Много се промени, израсна пред очите ми.
Снима страшно много и в киното, и на малкия екран.

Виж как му отива бялата престилка в Tonari no Nurse Aide.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 18:52 от rossonera

# 566
  • MJF
Ммм, какви симпатични котета на клипа за сладките. Даже аз кучелюбителя се умилих от вида им. Smiley
Дайфуку , мда , таралежчета.
Докато четох кулинарната част в първия днешен пост на Рос се смях на няколко пъти. Но...бързам да уточня че се смях с и на себе си защото на няколко пъти четейки се сетих и за мои моменти с подобни мисли.
Браво Рос! Гледай какви хубави "цвят на сакура и едни обикновени цветя" си "докарала".
Аз в редките моменти в които се захвана с нещо за което трябва да меся някакво тесто редовно стигам до извода че трябва да се продават готови тестата пък тогава вече аз да се заема да "творя" с тях. Smile
А туй със сладък боб ме подсети за моите дертове със солена тиква и за едно преживяване като ученик в чужбина , по -точно тогавашна Чехословакия. Та ситуацията беше че аз много гладна и виждам/сервират ми за хапване от тава парче с форма както да речем у нас  както режат мусаката по кулинарните къщи/закусвлни /ресторанти, та парче ориз с грах, морковче и от този род и то подобаващо дебело. И аз лакомо загребвам пълна супена лъжица и ...в устата. И вече след това моя милост и компания бяхме за скрита камера. Значи както ние това го готвим със сол , там го бяха приготвили със захар. Представете си го. ! Mr. Green . Хем по -голяма част от компанията изплюха каквото хапнаха а аз като добро дете, учено че храна не се пилее и от този род , преглътнах таз хапка. Е оживях де но ...държи ми за цял живот и вкл. поуката , колкото и да си гладен , когато нещо има риск да не е както си свикнал, пробвай с близване , малка хапка и от този род. Smile
Значи така тез бобени теста.

Видях My Boss 30-31 здраво хванала мишока. Само сцените с Яо, шефа, офис-триото, У и Ши. И нищо повече. Ама и от тези сцени разбрах достатъчно какво се случва в останалата част.
После ще изгледам на спокойствие 32. Щом вече може мишока да си почине.

# 567
Няма да превърташ, а и Бао се завърна в пълния си блясък.

Kimi ga Kokoro wo Kuretakara - епзиод 6

Каквото и да се случи до финал, поне двамата ще са заедно. За пореден път тъжен епизод - баба почина, но пък двамата стават все по-близки (тя се помири и с майка си) и Юки ще научи скоро цялата истина.

bb6, той звъни. Вдигай.

# 568
  • вятърничава
Ау, как се прецаках! Гледам японски номер ме търси и помислих, че  телефонните измамници вече и от Япония вилнеят. А, то Юки ме търсел. А на него пък зеленото как му отива Heart Eyes

Шош, първи епизод на Dali and Cocky Prince Korean ми хареса, главната двойка са сладури. Надявам се да е лека, безметежна история, без драми. Драмите при Юки.
Споко - продават готови теста, замразени, всичко има по магазините.

# 569
  • MJF
My Boss 32
Скрит текст:
Пуснах чак звука на няколко пъти в този епизод.
Е какво сега?! Наш Бао има приятелка ? Все пак Фей от тримата "швейцарци" най - зрял. Знае че трябва да вземе някакво подаръче, важен е жеста. А другите .....двама.....Mr. Green
Хареса ми Ши в този епизод. Тя от край време интуитивна, като изключим че не е устила на време какъв по-точно е бившия ѝ съпруг но и най-интуитивните все пак понякога се излъгват. Та знае тя добре и сесрта си и Циен, по-добре от У, и самия У разбира се. Големи шеги му пуска познавайки го така добре Smiley
Ши ги беше усетила  Яо и Циен от един момент нататък и се догаждаше още преди Яо да ѝ признае. А У ........ А и той все пак наистина носи голяма отговорност за цялата тази каша.
Шефа донякъде успя добре да потуши целия си двоен яд от цялата случка и ситуация. Изкара си го и на "онази" и на У. Мда, видях как в края на епизода но ....напълно заслужено след като У не отговаря на позвъняването му . Изкефи ме в този епизод Циен и ей на,  пуснах даже звук, да чуя яда му.
И да , ето има с какво да запълнят останалите серии с всичко това с Яо и Циен а покрай тях и останалите а не ....туй изпълнение от 30-31.
На мен м/у Яо и шефа от разговорите им до тук ми хареса много един конкретен а май съм забравила да го спомена когато съм гледала/изкоментирала съответната серия , ooooh! иди се сети сега коя е .
Скоро беше. Когато Яо спечели първия си самостоятелен казус а шефа я чакаше пред съда и реши , че е загубила и я успокояваше и отидоха да обядват и там също продължи "да плямпа" уж да я разведри/поразсее с някакви големи небивалици като казуси. Та момента когато Яо вече не издържа и се избъзика с шефа а и неговата реакция. Много ми хареса този момент като текст , реакции и как го изиграха двамата актьори.
На шефа след симпатичната раздяла преди командировката в чужбина сега му се стовариха няколко големи неща едновременно на главата и ще му трябва време да ги осмисли и преглътне/възприеме. Само че е грешка така лесно "да върви" напред/назад м/у апартамента и вила. Не си е взел явно поуки по тази част от предишните му такива метания.
Рос, в 31 до какво се събуди Яо сутринта беше култов момент и обяснението на бележката от Циен Mr. Green
Eго ли е да го опишеш Smiley . Но пък има чувство за хумор спор няма. Друг е въпроса колко е кон с капаци и себецентриран та ей на ,всички знаят само той не кой е влюбен от време оно в него. Сега да си сърба попарата .

Е то теста ама за разни сладки, бисквити, пък козуначени и пр. а не ....за мекици, хляб или каквито там има. Ей на , личи си колко ползвам купени SmileyWink

Dali and Cocky Prince все пак е корсериал и си знаеш че няма да минеш само с един , два или три жанра. Ще има от всичко дето се сетиш. Споко. Mr. Green вкл. и големи драми. За това е мишока изобретен.

Общи условия

Активация на акаунт