Магията на изтока - тема 72

• 27 444
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Ако е +81 от Япония е, но ако е +82 да не ти звънят и от корейската армия...

Да кажа, че преводачката на английски на Eye Love You, започна да превежда и мислите на Че Джонг Хьоп, т.е. неговия вътрешен глас.
В първи епизод не го направи, но от втори реши да го пуска с превод.

Шо, говориш за тази сцена между шефа и Яо.

А фигурата в леглото е някакъв китайски айдъл. Тя нали си каза, че е фенка и следва айдъли в Уейбо, а той тръгна рано сутринта за Швейцария и остави тази "възглавница" в реален размер на мъж до нея.

Шефът беше много ядосан и отлично размаза тази подла змия. Много добре изигра сцената Чен Шинг Шу.
А Бао каза, че има приятелка назад в първите епизоди. Пропуснала си този момент.

# 571
  • MJF
Хехе, точно тази сценка.
Скрит текст:
А и с пеенето , готвенето после сносно му се получи, без да иска и без много да се усети и попя и посготви, кой като него.
Охххх, значи не съм се вгледала много добре  в таз фигура, аз мислех че е на шефа. Smiley Ясно.
Е туй за Бао съм го пропуснала ама и пропуск от страна на сценаристката, можеше спокойно да я включи ако я напише на неговата висота. Но не би.

# 572
Това ни чака в сряда в 34-ти епизод.
Нашата Яо се еманципира и нито иска брак, нито да работи във фирмата му ...
Сега това ще е финалната бримка - нейната нова работа като адвокат в друга фирма и как ще съумеят да запазят връзката си.

# 573
  • MJF
Eми така, по - добре "да нищят" съвременни теми. Още повече че такова продължение е логично на база написаните образи , в часност този на главната героиня.
Скрит текст:
Освен останалото  слаб момент в писането според мен е че не се връщат и доразвиват вече споменати неща , които биха били интересни и даже смешни на фона на развитието на историята. А не да се чудят какво "да измислят" като 30-31.
Да речем оня лаф/съвет за 2-те години. Че ако се съсредоточи главната героиня за толкоз време , без да се разсейва , еле пък влюбва и прочие , то тогава ще напредне и след това няма да ѝ е вече толкова трудно. Сещаш се. Сигурно го има на визуализация и този култов среднощен момент. А сега ....каква стана тя таз цялата работа.

Отдавна не съм гледала нещо по-ретро на японския фронт. Реших да видя Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun. Скоро го качиха на моя ресурс. Първите 2 серии неусетно изгледани. Разказа върви плавно, последователно, увлекателно, класически - напълно както очаквах. На моменти се и и разсейвам с разни мисли на шега. Как от сегашна гледна точка бихме много кратко формулирали проблемите на героите. В повечето случай тъкмо си помисля нещо такова и вземат че ме изненадат героите. Когато не плащат обществен дан всъщност са много откровенни , трезви и направо съвременни.  Нооооо обществения дан - гоооляма сила/пречка/фактор/бреме/ ретроградност/ тапа ....А от друга страна тъй като те са универсални  и не зависят от времето и мястото и са съвсем същите.
Това и на база "удона в ушите" 2024/1986 а в това заглавие 2024 / 16 и някоя- 17-и век.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 11:35 от Шошулчо

# 574
Този исторически сериал с Ацуко Маеда съм го гледала преди 1500 години, но бледо го помня. Соске Икемацу моята любов, еххх! Юта Хираока, еххх! Какви хубави невинни японски години бяха тогава.... Спомням си с умиление.

My Boss - епизод 33

Коремът ме заболя от смях с тримата "швейцарци" и сцената в ресторанта, хаха. Ю Фей си изпусна китайското пелменче от пръчиците и шефа го сряза само с поглед, хаха, а Бао предложи двамата с шефа да се снимат за корицата на Lawyers Weekly, хаха.
Бао не изневерява никога на самия себе си, а този Гу Бейцинг е голям шемет, въпреки че лази по нервите на шефа.
Шо, гледай внимателно и не превъртай. Мегатрон се появи отново на сцената, хаха.

И да, сега плетем бримката за самостоятелната кариера на Яо и как тя да се докаже като адвокат без неговата помощ. Яо не иска брак, а маман изпадна в тих ужас.
Три епизода до финала. Гледам и чакам да видя как ще разрешат всичко. Определено ми харесва, че показват историята и след като двамата главни герои се събраха.

Моята корейска любов публикува сутринта и се похвали, че е станал новото рекламно лице на K2 (якета, дрехи, обувки и пр.).
Няма още видео реклама, но чакам да ме зарадва и с нея тези дни.

# 575
  • вятърничава
Всичко е зелено в годината на Animal Dragon

Шош, драмите започнаха при Дали и принца.Хубаво момче, щрака му акъла за бизнес, но много му е обща общата култура.Поне от командировките в чужбина да бе понаучил нещо.

Ако е +82 ми звънят от корейската армия, то ще е да изгледам D.P. Season 2.Иначе мобилизация Scream
Опитах снощи да гледам еп.2 на Kimi ga Kokoro wo Kuretakara. Как може сценаристите да причиняват това на героите и на нас.Сега ще се топим от мъка епизод след епизод,докато тя губи части от себе си. А Такуми Сайто е направо плашещ в тоя си вид. Искам нещо розово и щастливо.Предпочитам да гледам бандите как се избиват пред любовни мъки и терзания.

# 576
Затова и Юки ходи със зелено яке в епизодите на Kimi ga Kokoro wo Kuretakara. Модерен е по китайски.
Тя и майка ми днес сутринта ми звъни и ми говори как зеленото бил цвета на 2024 г. заради китайската нова година и как щяла да си купува дрехи в зелено, за да е в тон с дракона.

Ти си назад с Kimi ga Kokoro wo Kuretakara. Ще му се усмихне и на Юки щастието в 5-ти епизод. Имай търпение.

Сега изгледах по TBS днешния 4-ти епизод на Eye Love You.
Нещата за Хироя и шоколадиерката се развиха много добре, само че той се обърка и сега мисли, че Че Джонг Хьоп харесва нея, а не шефката си. Шоколадиерката е в шах и мат (а му е страшно навита), но се надявам другата седмица Хироя бързо да се светне, че тя харесва него, а не корееца.
Нещата за двамата главни герои се развиват отлично и каката вече се предаде. Усещам, че ще има и чоме-чоме скоро между двамата. За Джунко и Кийоши в Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru не знам дали ще има чоме-чоме, но тези със сигурност.
bb6, ето това е розов и щастлив сериал, какъвто искаш да гледаш. Eye Love You е точно за теб, а и имаш и Хироя с паралелна история покрай двамата главни.

Този господин сериозно се е покрил последните месеци. Няма никакви новини от него, нито реклами. Преди няколко месеца си закри и Туитър-профила. Не ми харесва тази работа.
Няма и нов сериал с него, нито филм, хммм. Дано е добре. Всеки ден следя за новини около него, но удрям на камък.

# 577
  • MJF
Е родих се значи! Предвид че зеленото е един от любимите ми цветове, да не кажа даже най-любимия, значи цяла година ще съм "фешън". Mr. Green

Аз като се появи Соске Икемацу пак изпаднах в моите вечни чуденки "кой е този и от къде го знам". И без проверка не стана никакво досещане.
Но и тук се почна с пожари в населени места. Въобще добре ги събрах - пожарната от доброволци  и реалности от 1682 да речем. Кой като мен Bowtie

bb6, "nринца" пръска чар но по-важното е че главата му е "правилно подредена" както обичам да казвам, т.е. правилно са му подредени човешки ценности и приоритети. Та тези две неща компенсират всички недостатъци. До къде по-точно стигна?

My Boss 33 Време е за Мегатрон 2 - т.е. Циен и Яо да не се мотаят а да си вземат куче.
Скрит текст:
Ей на , в миниглутницата на Мегатрончо цари пълен синхрон, баланс и мир - У и Ши. Много правилни слова от Ши в началото на епизода и Мегатрончо бе напълно съгласен, кимаше напълно разбирающо. Мда.
Оххх, Бао и сие и преди това ме развеселиха с приказките покрай сърдития сериозно ревнуващ
шеф но зад параванчето в ресторанта , на фона на това каквото чуха от Яо и реакцията на шефа .....ме довърши и мен. Срях картината да се покискам на спокойствие. Спор няма , такова поведение от шефа е за пълно недоумение hahaha
Рос, достойно за синхронно hahaha беше този момент. Hug
Гу е симпатяга. Добра идея за повторното му включване в сериала. Сещам се добре назад в епизодите как Циен го извика лично заради Яо а после най-безцеремонно му каза да се "изпари". На му сега  на шефа Smiley
Разсмя ме сцената пред входа на офис сградата - Гу с онези "магически неща" , жалко ревнуващия и Яо с кафето.
И още нещо му се върна на шефа в този епизод - ваничките за крака Mr. Green останаха неизползвани.
Аз нали имам записани всиииички компромати в тефтера и одобрявам всичките такива реванши  от старана на сценаристката Satisfied
Таткото на Циен голям облог направил с таткото на Яо. Ха сега да ги видя.

# 578

Гу Бей Цинг носеше амулети за късмет. Не искаше да среща шефа и се молеше на всички китайски богове.
Японците ги наричат омамори.

# 579
  • MJF
Мммм, амулети , омамори , ...точно. Вчера като писах запецнах на това как да ги определя тези неща, не ми идваше подходяща/точна дума. Е трябва да помогнат, достатъчно количество са Smile

Хехе, Фей милия гладен, жаден, ....а Бао от натрупаващото се недоумение даже вече ребуси не решава на ум относно любимия си шеф. Mr. Green . Сетих се сега за още нещо от епизод 33 към края му.
Скрит текст:
Все пак стигнаха до фирмена снимка Циен-У и сие. Изпълнението ѝ бе hahaha  с Бао и У с онзи "парцал".

Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun 1-5 изгледани.
Брей, продължават да включват в историята пожари. То по-добре пожари от колкото разни други кървища да дават в сюжета. Бедствие поне може да обедини, не е задължително , но може.

# 580
Все ще те питам.... Ти разбра ли къде се развива действието в My Boss? В кой китайски град?
Аз го разбрах още в началото, като познах един небостъргач, като в случая в сериала не показват и избягват най-емблематичните сгради/небостъргачи/кули в мегаполиса, а конкретно показват само тази сграда от финансовия център.

От известно време следвам един американец, който живее в Шанхай и вчера много се смях с това негово видео с китайски лели. Така е - навсякъде по света е едно и също. Нямаш ли пари в Шанхай, няма как да говориш за брак.

И гледай това видео на Ейми, която тези дни обикаля китайския Североизток и споделя впечатленията си от храната там.
В Харбин е, а нали наскоро с теб говорихме за този град.
Обърнах ти внимание тогава, че това е стар руски град. Гледай и във видеото на Ейми как китайците говорят на руски и питат Ейми дали не е рускиня.
Апропо, тя е австралийка, но родена в брака между полякиня и англичанин и наскоро се сгоди за приятеля си, който е германец. Живее от над десет години в Китай и говори перфектен мандарин.
Наше момиче си е, европейка, нищо че говори aussie english.

# 581
  • MJF
Мне, не съм. Шанхай ли? Това кварталче с къщата с апартамента им е симпатично.

Тез двете светлите много се впечатлиха от онези неща на пръчици в Харбин. Таз зелена чушка особено. То това с ябълки не е ли аналог на ябълките с карамел на клечка дето продаваха едно време по панаирите у нас. Аз ги обичах, но рядко ми купуваха и с право де, не мърморя сега като пораснала.
Бизнеса на улицата добре върви с всичките тези туристи. И добре е намерила алтернатива на леденените фигури за които  ще чака .....на този студ.
Гледам го аз това цялото стълпотворение от хора , няма как да се зачита личното пространство и ...ми се изправя косато ако ми се наложи и попадна на такива обстоятелства, хич не ми понася, пък аз май с над средното лично пространство на което държа в "общите части". Ще се разхождам все с чадър минимум Mr. Green

# 582
Да, Шанхай е и се усетих, когато ми направи впечатление, че често в кадър показват Bocom Financial Towers (небостъргач, който помня от Мисията Невъзможна).
Интересно, че не показват в кадър и Перлата на Ориента, с която е много популярен Шанхай и която е много близко до Боком. И двата небостъргача се намират в известния район Пудонг на Шанхай.
Така е снимано, че една от най-известните тв кули в света да не бъде показана. Направи ми впечатление.

Скрит текст:

А за квартала, където е апартамента... Да, прекрасен е. Много красиви къщи, заобиколени от много зеленина, а в далечината се виждат големите небостъргачи. Малко късче от Рая в този 30 милионен мегаполис.
Богати са шанхайците, как няма да са, както казват китайските лели. То опиум, то подправки, то войни и търговия с мръсните англичани и Източноиндийската компания векове наред. Парички, парички - така свидни на всички.

Харбин е има-няма 10 милиона души. Много народ по улиците, никакво внимание и спазване на дистанция. Не е за теб.
Карамелизирани плодове и зеленчуци. Това продаваха, а Ейми избра да си купи карамелизирано чили. Кери, американката, не остана възхитена, то и аз не бях.
А карамелизирани ябълки и сега продават. Има ги по панаири, сборове.
В моето село откриха преди няколко месеца Hans&Gretel (в София знам, че са два). Има всичко, с което не трябва да прекалява нито едно дете, ама какво да правиш - бизнес.
Чоме-чоме епизод 3 е готов, така че се оглеждай по твоите "природни ресурси".

# 583
Flex x Cop
Крими-комедия с елементи на драма newsm47.
Той е богаташко синче от забежка на тати. Майка му е починала, а жената на баща му го ненавижда. Има по-голям полубрат, с който, поне за сега, са в добри отношения. Не се разбира много с баща си и за това си живее по собствени правила. Популярен е в нет-пространството и има много последователи. Забърква се в една каша и попада в полицията, но след като се разбира, че пострадалият е дълго издирван престъпник и след намесата на баща му, който е кандидат за кмет, за да замажат нещата го назначават на работа в криминалния отдел. Екипът, към който го лепват не е много доволен да дундуркат някаво нахакано чеболче, а за капак негов началник се оказва полицайката, която го вкара в ареста. Само че, нашето момче се оказва, че не е безполезен отворко.
До тук е добре, но очаквано ще вкарат драмата с някава амнезия, която се споменава, че Той има и явно е свързана със смъртта на майка му.

Започнах и My Boss, но съм само на първите 2 епизода.

# 584
  • MJF
2в1, след като стигнеш до Мегатрон /йоркито тогава ще те броя на клона на My Boss. До тогава гледаш само увод. WinkSmiley

Рос
, мерси, разгледах линковете от Шанхай. Ей на, сега поне телевизионна им кула има шанс да я различавам
Аз  различавам май само познат кадър от Шанхай - обзорно ситито на завой на реката- нещо такова и Забраненият град в Пекин. И май толкоз като градски гледки. Не си падам въобще по небостъргачи и съответно не им и обращам внимание. Blush

Ок, пускам радара за "удона в ушите 3 "

Общи условия

Активация на акаунт