Магията на изтока - тема 72

• 27 434
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Мегатрон се появи и днес. Уреди се като съквартирант във вилата на шефа.

Този кадър познаваш от Шанхай. Това е район Пудонг.

А познаваш и нея - Великата китайска стена.

# 586
  • MJF
My Boss 34
Скрит текст:
Брей, тази сценаристка как ме чува/слуша. Не точно Мегатрон 2 но все пак наш Мегатрончо с важна мисия. От всички приказки на Ши в този епизод, най -сещественото изречение бе последното ѝ - "Може да питаш и Яо?"
Кой разбрал разбрал Wink Smiley
Последната част на епизода ми  напомни силно колко е жалко че не гледам с по-качествен превод. Там 100 на 100 не всичко е така както го прочетох. Но туй е положението.
Бао милия и 17-тата редакция.....Финално Бао заслужава голям подарък от Циен и Яо. Фей и колежката също но те все пак са по-мобилни, по-лавиращи, по-адаптивни, докато нашия Бао безрезервна любов и вярност .... Mr. Green
Много емоционално заплетен тоз правен случай дето подхванаха финално. Кой пръв умрял, кой втори умрял.....въобще..... както бе споменато закона студен и безчувствен но затова .....хората трябва да го прилагат с чувство /разум/ трезва глава/мисъл.

# 587
Няколко пъти ти казах, че преводът на My Boss на английски във viki е скапан. Най-добър и точен е преводът в mkvdrama.

My Boss - епизод 35, предпоследен

Каквото да се случи утре и на това, което видях днес, съм доволна. Финал преди финала.
Оказа се рядко китайско бижу. Забавно, комично, симпатично, с нормални човешки отношения и с добър пример. Без драми, без кавги, без болести.
Тя му даде ценен урок, който той, слава богу, разбра/ проумя и сам. Имаше нужда и тя да постигне победа над него, особено в тяхното поприще. Но напълно разбирам и него, при тази кариера в бракоразводните дела, нормално е да не вярва и да е предубеден.
Хубава съвременна китайска история, която ще помня само с добро. Не беше някакво безмислено ром-комче, което гледаш и забравяш бързо. Паметни образи/ герои.
Сещам се как случайно реших да го гледам, защото не успях да заспя - без да познавам никой от актьорите или да бях прочела дори резюмето на историята. Обичам такива изненади.
Този сериал се оказа, че става по-добър епизод след епизод. Сценаристката не се умори, слава богу, като корейските си посестрими.

Много ми стана смешно на сцената, в която той вдигна температура, а Яо му направи оризова каша, в която добави и джинджифил. Той не обичал джинджифил, но когато Яо го сряза, веднага започна да яде, хаха.

Шо, видя ли снимката на Мегатрон, която и аз ти показах от Уейбо-профила на Чен Шинг Шу в края на януари? За този епизод е била, а той я беше качил в профила си. От тази снимка разбрах и аз името на кученцето, което така и не превеждаха дотогава в епизодите.

# 588
  • MJF
Мда, видях го и аз предпоследния 35-и епизод на My Boss.
Скрит текст:
През какъв катарзис мина шефа в последните няколко епизода. Голямо браво от мен за този герой на сценаристката. В смисъл че се показа такова израстване/развитие. И не е лесно.
Същото важи и за Яо.
И аз приятно изненадана от развитието на образите и историята в тоз сериал. Хем може и още по-добре.
Но все пак Мегатрончо имаше своята важна роля в цялата работа. Макар че си опати и стигна до ветеринар, ама щото е лаком мушморок.
И  правилно решение. И двамата имат нужда от почивка след целия водовъртеж на който се подложиха в последно време.
Само с тая пуста ревност трябва някак да се справят щото не очаквах след цирка в 34 да продължат така нещата и в 35. Милия Бао се подлюти в цялата таз работа.
Ще видя превода в  mkvdrama тогава , щото на няколко пъти в тези последни 2 серии четох едва ли не лозунги и се подразних.
И все пак Яо ако беше казала на Циен това което сподели на приятелката си- как се чувства и какво мисли и защо се държи така .....
Въобще недостиг на конструктивна комуникация на дневен ред. Полезно е да се дава и пак и пак та белким стигне до зрителите тоз основен и вечен проблем. 

# 589
Ето ти директен линк към 35-и епизод. Не е торент, че знам колко те е страх от торенти и никога не сваляш. Просто файл качен в мега.

Обичам люто, но не много. С мярка. Докато там, на масата им сервираха цялата Съчуанска люта кухня. Ужас.
Гу Бей Цинг не му пука, защото е от Съчуан, но шефа имаше нужда от пожарогасител. И горкият Бао, хаха.
Ю Фей е тарикат - от Гуандун е, долу до Хонконг. Там не обичат люто по западен модел.

Какво стана с японската пожарна от Хаябуса? Гледаш ли там епизодите?

# 590
  • MJF
Fire Engine
Изгледала съм първите 5 серии.
Скрит текст:
Последно видях подробностите с кражбата на сценарий и не само на героинята и сектата.
Режисьора ме Mr. Green с тез застинали двузначни физиономии по епизодите. Ту онзи със слънчевите батерии, ту монаха, ту възрастна дама , ту героинята ...... една шапка на пожарната в кола ми се наби в очите/ вниманието в една кола. Туй май беше в епизод 4. Та залагам на някой от пожарната комнада или някаква по-многолюдна заплетена история.
В 5-и епизод се смях как пожарната комнада се справи с корумпирания кмет и все пак върна финансите в направление заснемане на сериал-раклама на  Хаябуса

Ммм, значи така "се движи" лютото от север на юг. Абе жалко-смешно беше. Мегатрон има още една мисия - да избие таз инфантилна ревност от шефа. Че пак ще го пратят във вилата. Laughing

# 591
Брееййй, Хьон Бин и Чонг У Сонг заедно в нов корейски сериал със заглавие Made in Korea. У Сонг е приел, но Бин още обмислял офертата (предполагам, че е приел, но крият). Снимките ще започнат лятото.
Действието ще се развива през 70-те години на XX в., а У Сонг ще е в ролята на прокурор.
Ехх, този господин Чонг У Сонг! Прокурор У Сонг. Пазител и защитник на теханмингуската земя.

Да вземат да поканят за трети главен герой и господин Чо Ин Сонг. Петък е, мога да си мечтая. В поддържаща роля могат да включат и господин Чонг Хе Ин, или господин И Донг Ук, или Намгунг Мин, или Ким Дже Ук, или Ким Донг Ук. И да няма кифли. Нито една корейска кифла.

Нашата Харуна Кавагучи е определена за Кралица на японските реклами за 2023 г., заедно с обичайната заподозряна години наред Харука Аясе (обичната ни Анемия).
Харуна имала 20 рекламодатели през тази година, като повечето от тях са все големи и богати японски компании.
Браво на работливата Харуна. Да пази Томоя в гората/ планината в Хаябуса. Ама и той много я слуша, нали, Шо?

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 08:56 от rossonera

# 592
  • София
Здравейте!
Приближавам до оркестрината с два въпроса:
Защо винаги спят с чорапи?
Защо жените  са много лакоми и винаги се тъпчат повече от мъжете?

# 593
  • MJF
Мечтай си Рос, лошо няма.

Така като прочетох желанията ти,  на кор-сериалния фронт да съберат нещо "по-мащабно и голямо" като каст и да е гледаемо/що годе качествено , се случва само ако продукциите са ала  Dear My Friends и Our Blues. С такава предистория, цел и от този род.

Снощи напреднах с 6-и епизод на Hayabusa Fire Brigade , малко ми остана до края му но се разсеях като
Скрит текст:
видях как се събраха нашия писател, редактора му, монаха и Ая  и Таро им разказа за подозренията си за изтичена на информация. Бил казал "само" на 5 човека ти да видиш Mr. Green
Мен нещо ме съмнява към момента най-младия в командата , без нашия писател, Kansukе.
Голяма инсценировка направи тоз със слънчевите батерии Hushed
Редактора Хироши е голям образ и другарче на писателя. Включванията му са все на място и по същество. "Изигоинг пърсън" и как набързо се сприятели с всички с които е близък писателя. Много чаровен герой.
Интересно ми е каква ще е историята на дамата на снимката от преди 30 години с онова цвете. Подозирам че тя е възрастната дама , която вече 3-4 пъти дадоха за части от секундите в епизодите до тук, малко като дух/призрак и от този род.

Виждам горния пост на geos но не разбрах въпросите.

# 594
Защо винаги спят с чорапи?

Не искат да хващат гъбички на краката.

Защо жените  са много лакоми и винаги се тъпчат повече от мъжете?

Защото искат да покажат на останалия свят, че могат да се тъпчат, а да тежат макс 45 кг.

Това е шеговит начин, по който отговарям на въпросите ти, които нямат точен отговор, нито могат да бъдат обобщавани.

Шо, а ти разпозна ли Кацухиса Намасе, който е в ролята на Кенсаку?
Тамаро-сан. Якудзата съсед на Котаро, който живее сам.

# 595
  • MJF
Рос, въпрос право в целта. Преди като се занимавах с линка и имената за  Hayabusa Fire Brigade  забелязах и се загледах точно в снимката на  Кацухиса Намасе и се зачудих как пък не съм го още видяла. Но бързах и не обърнах повече внимание. И сега като ме попита, и като направих справка , и като разследвах ....... hahaha на себе си. Въобще не го разпознах Blush . Освен да се оправдая с "Какво нещо могат да сторят едни мустаци с човек! ". SmileyWink

# 596
  • вятърничава
Писах,писах и всичко изчезна.В последно време все нещо се губи.
geos, прави ми впечатление,че не ползват чаршафи,сигурно затова спят с чорапи и ватирани суитчери, за да не си цапат завивките Joy Или защото им е студенко,или рекламират някоя марка.
Жените освет,че се тъпчат, и доста пият и в края на вечерта им се налага да отнасят шефа на гръб до леглото му.Трябва да имат сили.
Интересно ми е каква ще е историята на дамата на снимката от преди 30 години с онова цвете.
Няма да ти кажем, да не развалим всичко.Скоро ще разбереш.
Dali and Cocky Prince Korean го гледам всяка вечер по тв канал.До сега 5 изгледани епизода, не бързам.Трябваше да го кръстят Дали и тримата,които вървят след нея.
Kimi ga Kokoro wo Kuretakara еп.3 - двамата траурни агенти- ха,ха.Много добре ги прецени Юки.
Eye Love You чакам превода на 4-ти епизод, обикновено излиза до седмица.Не ми се гледа с автосубтитри.
Between Him and Her / Man and Woman еп.7 - двамата бивши продължават да се разминават, докато копнеят един за друг.Ясно е,че така ще е до края, когато или ще се съберат отново Heart Eyes или ще се разделят окончателно Sob Надявам се на първото,харесвам ги по отделно и като двойка.Освен това имат най-нормалните отношения на двама в двойка - реагират нормално,прегръщат се,целуват се, той я гъделичка, няма традиционното преиграване,държат се като 30 годишни.Защо се разделиха, защо не си обсъждат проблемите - ми щото сценаристите и режисьорите са болни хора и щото иначе нямаше да има какво да гледаме.
Приключих с My Country: The New Age и много ми хареса OST и понеже е петък,а в темата е много тихо - ето от мен една страхотна песен:

Скрит текст:

След празника на влюбените:
Скрит текст:
В него са влюбени всички жени:

Шо е влюбен в котките си:

Той е влюбен само в себе си:

Къде изчезна Сугино? Може би за риба?

ross,ще следя тази мистерия!

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:55 от bb6

# 597
  • MJF
Като "казахте" за спане сега се Smiley . Нали гледам китайски сериал. И по в началото се хванах на няколко пъти , че нещо ме изненадва леко факта , че виждам героите облечени в пижами чат пат. Ей на, мен пък ме изненада че са в пижами, без чорапи, с чаршафи и пр. Mr. Green
Абе старо куче съм на далекоизточния фронт и туй то. Изненадват ме "обратните" неща. SmileyWink

Чукнах сега туй Between Him and Her , че не помня да съм отваряла такова заглавие/постер.

# 598
А и шефът си носеше Яо на ръце и на гръб.
Чакам последния епизод в mkvdrama и довечера ще го изгледам на спокойствие. Като знам, че ми е за последно, ми става мъчно. От 4 януари до днес - месец и половина приятни герои и емоции.

# 599
  • MJF
Мама мия Crazy каква стана тя в Hayabusa! След епизод 6 настана .....Блаженни са вярващите . ooooh!

Скрит текст:
E имаше не малко подсказки в първите 5 серии де, не отричам. Но въобще не предполагах че ще се разгърне такава мащабна картина.
Ама Рос и bb6 , вие си мълчите , аз бавно си гледах първите 6 серии, мирно си гледах без никакво предуреждение и на сега ..... абигейли и пр. Open Mouth

Общи условия

Активация на акаунт