Магията на изтока - тема 72

• 26 379
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • вятърничава
Е, няма да разваляме изненадата. Ще ти стане ясно от къде изгрява Абигейл.

# 601
My Boss - ФИНАЛ

И финалът добър. Удоволствието беше пълно. Яо най-после с мечтаното партньорство в службата и в живота.
Шо, да не забравиш, че има финал след финалните надписи. Нали не си го пропуснала? Действието е няколко години по-късно, а Ши и У си имат момченце.
Много симпатични главни герои, както и второстепенните образи, в допълнение със забавни родителски тела (особено майката на шефа беше страхотна, умирах от смях всеки път, когато се появеше на екран).
Всичко си му беше шест на това сериалче за жанра, в който е.

И край - Бао предаде финално папката си на шефа, хаха.

Ако китайците правят повече такива симпатични съвременни истории, по-съдържателни и с качествен хумор - на черешата съм и ще гледам. Гледат ми се ром-ком истории, но издържани в жанра, а не с драми, сълзи, сополи и пр.
Постоянно преглеждам новите китайски сериали, които излизат, буквално през няколко дни, но рядко попадам на нещо, което да ми хареса така както ми хареса My Boss.
Видях, че новия сериал Smile Code на любимката ми Шън Юе предстои и в една от двете главни мъжки роли е Гу Бей Цинг от My Boss (актьорът се казва Йе Шао Уей). Бих го гледала. Шън Юе ми е безкрайно симпатична, прави хубави съвременни ром-комчета, а и да видя Гу Бей Цинг, без около него да е шефа или да яде люта храна и да се предпазва с амулети, хаха.

# 602
  • MJF
Хм, 2 неща не съм видяла в 36-я /последния епизод. Thinking
Скрит текст:
1. Мегатрончо
2. Този кадър горе. Това от последния епизод ли е ?
На мен ми беше досадно цялото това връщане към героя на първия съпруг на Ши и цялото това с тв предаване. И признавам че изредактирах няколко части та да не би там да е бил този момент.
Бао го видях в началото когато рече че ако шефа напуска индустрията и той ще напуска адвокатстването. Верен до гроб, какво да го правиш Smiley
Видях го и след като се радваха във фирмата офис триото и У и се бъзикаха с "доминиращия" шеф Smiley
Интересно ми беше какво държеше именно той като светещ надпис в публиката на тв-шоуто но пусто не го разбирам тоз китайски. Smiley
Видях го и непосредствено след шоуто, напълно в свой стил, "обраха го" Фей и Тан Smiley
Финално го видях и на свадбата и разгеле с приятелката си , предполагам. Smiley
По каста- добре подбрани. Шефа бе особено убедителен и вариативен. У също. Офис триото също. Нито за части от секундата не ме разсеяха с други мисли.
Но главната актриса в края "взе да ми куца". В  началото , докато "жужеше" беше по-добре, там забележки нямам. Но втората част, с нейното развитие или по-скоро с разкриването на реалната Яо нещо не ми достигаше в много моменти. Да , може проблема да е в снимането и писането. На туй като не сме свидетели , не може да преценим .....
Сценаристката Li Jing Ling и сие. Има/т похвала от мен. Отдавна не съм се смяла така от сърце и толкоз като количество на заглавие от далекоизточния фронт. Браво за комедията.

Мда видях финала. Почнаха финалните надписи след целувката на стълбите и аз направо Rolling Eyes . Но пък в същото време видях че до края на епизода има още време и реших разбира се, че са го запълнили с кадри или записи "зад сцената". Та приятно се получи продължението. Съотвестваше на силната страна на сериала а именно ром-кома. Така че финално доволна.

Е сега какво?! Нова мода. Балончета/мехурчета от сапунена вода с екосапун?! Охххххх......

Абе на база моя ресурс и на мен с периферното ми зрение ми се струва че много "бълват" сериали на китайския фронт.
Рос, казвай като има нещо такова като My Boss , с хумор на ниво . Знаеш че за това винаги съм готова да скоча на клона на черешката Laughing

Сега докато писах и разглеждах пак описа и каста забелязах нещо, което явно и по в началото съм прочела но тогава не съм и знаела какво ще видя до края. Та "Adapted from the web novel "What Comes Around Goes Around"". Това заглавие напълно отговаря на това което видях. Вкл. и за нещата от "моя тефтер". Mr. Green Satisfied

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 11:10 от Шошулчо

# 603
Шошулчо, ти успя! Пребори своите китайски предразсъдъци и изгледа цял китайски сериал, при това остана напълно доволна.
Това е за почерпка. Сигурно на последните епизоди не намаляваше вече и звука? Има надежда да започнеш да свикваш и с мандарина.
Не, снимката с шефа, Бао и Фей е от епизодите назад. Видях я и ми се стори подходяща да я сложа. Кадрите не са от финалния епизод, спокойно.
Английското заглавие на сериала е My Boss, но на мандарин е съвсем различно 你也有今天. Превежда се точно като You Also Have Such A Day. Главната песен на сериала е с това заглавие и оттам го разбрах.

И на мен точно тази песен ми хареса много, докато звучеше в епизодите. Той целия саундтрак беше много добър.

Нямаш грижи, ако попадна на ново китайско бижу, задължително ще споделя. Винаги пиша за китайските сериали, които гледам.
Има много от тях, да. Сериозно са настъпили газта китайчетата.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 11:48 от rossonera

# 604
  • MJF
Bowtie
Е за звука признавам че го пуснах само в онзи скорошен епиозод в който шефа "изригна" от възмущение, обида, яд и от този род и беше напълно в унисон с моето негодувание от хода на творческия екип с включването "на цялото това с онази особа от женски род" . Но сега пиша под звука от горния клип с песента. BlushSimple Smile

А ок, щом е "стар" кадър, че се затормозих какво съм пропуснала с Бао, Фей и шефа. Smiley
Все пак жалко че нямаше повече общи кадри с тях в процеса на общата им работа. Още лафове. Smile
И да , можеше по -чести/регулярни включвания на родителските тела и Мегатрончо. Много на приливи и отливи беше с тях. А не да пълнят екранно време с бившия, "бившата" и от този род Tired
Тез родителски тела бяха забавни. Да не пропусна да похваля и Yvonne Yung - паметен родителски образ изигра, много органично ѝ се получи. Героинята бе готова за сценарист на сериали. Ако не knit съвсем скучаеше.  SatisfiedGrinning

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 12:17 от Шошулчо

# 605
Тя беше голяма скица. Актрисата е от Хонконг. От Кантон е.
Така съм се смяла с нея още от първата сцена, в която се появи, а при ветеринаря беше уникална, хаха. Как гледаше сина си в пълно недоумение какво се случи и защо той има куче, за което се грижи като за собствено дете, хаха.

# 606
  • MJF
Мда, тази сцена при ветеринаря беше много забавна но и ключова.
Скрит текст:
Шефа как на мига с неговия комбинативен ум  на база "бисерите" от майка му разбра/измисли как да действа и то веднага/ колкото се може по - бързо. Мегатрон голям герой, как се жертва с цяла промивка в името на глутницата си Mr. Green .
Още съжалявам как в един епизод "набутаха" и срещата на родителските тела и разкриването на "тайната връзка на Яо-Циен" на г-н У с .... После само мимолетни включвания на родителите на Циен със скаридите-брака-облога и майката на Циен на рецепцията в новата фирма и "нахлуването" във ветеринарната Laughing
Ей на тези сцени виж как добри ги помня. А не .....Tired
Абе още като се появи  Yvonne Yung  за първи път в този сериал нещо започна да ме гложди , че аз тази дама съм я виждала вече. Но все не ми се появява желание да се поровя в  биото ѝ. Ще се залутам там и ще се ядосам че не се сещам или заблуждавам Blush . Но съмнението ми е голямо.

# 607
Чакай да превключа пак на Азия, че досега бях над Северен Рейн-Вестфалия, по точно град Мюнстер и бомбардирах с американски B-17 по време на Втората световна война.
Искам да кажа, че гледах 5-ти епизод на Masters of the Air и още мисля за майор Джон Игън и майор Робърт Розентал.
Нейт Ман ме довърши...

И на мен ми се стори позната муцуната на Ивон Юнг, още като я видях, но погледнах набързо тогава филмографията ѝ и нямах спомен от нещо, дори назад в годините, в което да съм я гледала. Ще погледна отново.
Чен Шинг Шу е добавен в Уейбо-профила ми, така че оттук нататък ще го следя. Той споделя какво ново излиза с него. Наскоро качи една снимка от онези фентъзи китайски шитове с летящите герои, та, там ще го прескоча със сигурност.

Снощи загледах и Shinobi no Ie (Къщата на нинджите) и то само заради чудесния японски каст, въпреки че сериалът е продукция на Нетфликс.
Отказах се много бързо след сцените с летящите нинджи. Рихо Йошиока ми хареса с Кенто Каку, но не ми е до нинджи, които с едно движение летят по покривите на къщите.
Нашето Мичи (актрисата Аджу Макита) и тя играе.
Историята се върти около семейство нинджи в наши дни. Йоске Егучи е бащата, Тае Кимура майката, Кенто Каку синът, а Аджу Макита дъщерята. Имат и малко братче.
Семейството нинджи е загубило големия си син, който се играе от Кенго Кора. Майката се молеше пред олтара му...
Втори пореден филм/ сериал, в който виждам Кенго Кора мъртъв. Това не е добре. В Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween - Destiny го преживях, но и тук - не.
Не знам може и да не е мъртъв, защото е описан като главен герой в каста, но поне от няколкото минути, които видях, преди да зарежа сериала, той беше починал.
Та тази история започна интересно - Кенто Каку не иска да бъде нинджа, въпреки че е наследствена "черта" и всички в семейството се бият и летят, но баща му (героят на Йоске Егучи) не одобрява това. Кенто харесва Рихо Йошиока, ама на, като е нинджа... Как да стане нещо повече?!?
Нашето Мичи и то страдаше, че е от семейство на нинджи, а пък има момче, което харесва и иска нормален живот с него.
Изобщо.... Драмата да бъдеш нинджа дори и в наши дни, заради ..... ген. Японският ген на нинджите.

Чудесен японски каст. Наистина чудесен. Йоске Егучи, Тае Кимура, Аджу Макита, Кенто Каку, нашата Рихо Йошиока, Кенго Кора.... Но... нинджи, бе, нинджи. Летят си по покривите и се бият със зли сили.
Този сериал е отличен за тийнове и хамерикански идиотчета.

# 608
  • MJF
Мне , от един момент назад във времето само документални филми мога да гледам за исторически събития , личности и сие. Художествени мнооого голямо изключение.
На документални мога да гледам всичко, вкл. и ужаси. Хем в документалистиката съм на принципа колкото повече за едно и също нещо толкова по-добре- имам предвид като гледни точки, авторски колективи, финанси и продуценти , политика които стоят зад тях. А най - добре документални записи от свидетели- пак с натрупване разбира се. Така си взимам дозата от всичко това което в художествиния жанр- филми и сериали съм сложила
 във вето / "не гледам".
Така съм решира въпроса с достъпа до моя екран. Mr. Green . Та който актьор иска да го видя трябва да се снима в "гледам". Туй е положението.
WinkSmile

Hayabusa Shobodan (2023) изгледан.
Снощи едвам се удържах да не изгледам последните 2 серии след като видях 7-а ,възкликнах "Мама мия" тук и ми щръкнаха косите Mr. Green.
Eми хареса ми определено това заглавие. С какво? Най вече с това как беше поднесено туй цялото нещо, последователността.
Скрит текст:
Въпреки че мога да разделя гледането на 2 части - преди и след епизод 5 нищо не бе форсирано и това че мен ме "приспа" пасторалната картина на фона на случващи се палежи, че и жертва , че и някакви странни кадри ....си е мой проблем ,базиращ се на дългогодишния ми зрителски опит и не обръщане внимание на написани
 жанрове. А тук другарчетата с нищо не ми подсказаха какво ме чака.
Като споменах жертви . Пизнавам че първата жертва която дадоха аз даже не се усетих че тя е човека със зеленчуците Хироки - сан, дето се срещна с нашия писател. Май някъде в 3-ти епизод се усетих.
Както писах и тук , по средата на 6-и епизод нещата вече ми станаха едновременно и странни и нелепи- предвид колко хора какво знаеха. Но от даваното до тогава- сектата и Ая, странния монах, възрастната дама като дух, онзи с панелите и правилното ми досещане след подсказката от режисьора с кадър на шапка от пожарната в един пикап , че има някой човек от бригадата замесен във всичкото неясно "това".  
И след това започна голямото "торнадо" - цялата работа с една секта. Но преди това вече ни запознаха и с Ая като герой и до някъде с Шого. Имам предвид предисторията им за да ни е понятно, евентуално, защо и как те ....
А вече това цялото нещо със сектата , пък там за историята на малката Набуко , пък после как стигнала до Аби, пък "брат" ѝ, пък приятелката ѝ, изкупуването на земята, корумпираната местна администрация и шантажирането ѝ на база това, двете убийства, палежите, напусналите под натиска им хора тази малка общност,...
Единствената ми забележка към творческия екип е че можеше да се получи по причинно-следствено, по-смислено ако имаха още 1-2 епизода или ако бяха събрали първите 5 в 3 и да им остане повече време за предисторията по героите. Някои неща ми бяха малко на тъгъдък. Хем като пак запазят стегнатия разказ , аналитично без овърдрама, както аз обичам.
А иначе пожарната команда, писателя и редактора му - голяма банда симпатяги. Финално се развеселих като видях Хироши-сан  трениращ за доброволец пожарникар.
Имам още впечатления но се уморих да пиша.

# 609
Не съм ти казвала, но твоят приятел Ча Ън У има нов сериал, който ще започне на 1 март - Wonderful World.
Не е описан като романтика, но като гледам трейлърите, които излизат напоследък - ще има някакви намеци между красивото крехко агнешко и аджумата.
Ким Нам Джу е на годините на майка му, но здраве да е.
Драма, то какво ли да е друго щом е корейско, но, Шо, имам добра новина - сериалът е на националната корейска телевизия MBC (една от трите, освен KBS и SBS), така че може да се вмъкне в програмата ти за петък и събота. Както в доброто старо време, когато нямаше Нетфликс, Хулу и Дисни+.

# 610
Харесвам си аз аджумата. Но, не мисля, че ще има романтика между двамата. По-скоро някаква друга "съдбовна" връзка ще има. Корейците си ги обичат такива линии.

# 611
Освен той да е убиецът на сина ѝ, но тъй като е от богато семейство, остава безнаказан.
Пак ще нищим корейската правораздавателна система. И тя като българската - хич я няма.

# 612
  • MJF
Хм, кучето в My Boss имаше повече екранно време от кучето в A Good Day to Be a Dog. А второто даже присъства в заглавието на сериала и имаше цял герой-ветеринар. Въоообще да не се сещам за тази измишльотина Rolling Eyes Tired

# 613
Корейски кьорфишек.
Айде, ще го гледаш и в Wonderful World. Ти вече си фенка на Ча Ън У, а аз те предупредих за мелодрамата.
Извади си каската и бронежилетката и се подготви от 1 март.
Нямаш нищо корейско за гледане - тъкмо да ги критикуваш на воля.

Сутринта отварям очи и си поглеждам телефона. Гледам новините от Япония и виждам снимка на Махиро Такасуги в костюм на младоженец, а Хийори Сакурада с булчинска рокля.
Казах си: "Айде, и Махиро се е оженил набързо."
В следващия момент чета, поглеждам по-добре и се успокоявам, че това е само скеч с него и Хийори в предстоящия епизод на предаването NHK Life, който ще бъде излъчен на 22 февруари. Ще играят младоженци.
Това предаване е като американското SNL, разиграват различни скечове.

Отворих и сайта на предаването, за да съм по-сигурна.
Ще го гледам Махиро със сладката Хийори в четвъртък.
Тя е голяма сладурана и в момента е най-оборотната млада японска актриса.

Снощи Хонг Джонг Хьон качи снимки от Гинза и силно ме съмнява, че е в Япония за снимките на сериала с Кентаро Сакагучи - What Comes after Love, корейско-японската продукция на Coupang TV.

# 614
  • MJF
Мне, дори мартеница не може да ме "омилостиви" / накара към момента да си причиня кормелодрама.
Доглеждам Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun
Скрит текст:
Има достатъчно драма в тази история. Като изключим любовните дертове на замесените 3-ма, на мен са ми интересни родителите, отношенията м/у тях, другата дама с малкото дете -син и т.н. А сега и едната камара магистрати , подчинени, и пр. администратори. В началото как приложиха закова при първите пожари, направо да ги похвали човек а сега .....мрак, долни страсти, долни амбиции и пр. за сметка на повече от ясно за много от замесените, невинни хора начело с главната героиня. Те правния термин "пълнолетен" явно са го повишили като възраст в по-ново време.

Общи условия

Активация на акаунт