Магията на изтока - тема 72

• 27 357
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • MJF
Рос, кротна ли се вече малко времето при тебе? То вятър, то сняг, то дъжд....въобще...
Видях Kotatsu ga Nai Ie 6
Скрит текст:
Видях интереса на Джунки. Сетих се че някъде по епизодите назад бе споменат този чичо а и това че нашия мангака е старшия син в своето семейство и е настанала голяма "суматоха" когато се е разбрало,  че той няма да продължи семейния бизнес както неписания закон/традицията повелява ами .... Mr. Green
Но , но на мен ми бяха много интересни първите реакции, обясненията и последващите след тях реакции на бабата и на таткото на Джунки. Отделно ме досмеша защо и как бабата и зетя се погаждат Wink . Голямо лавиране , голямо нещо hahaha

# 121
Привет, банда! Малко ви изпуснах, но се включвам пак.

Значиии, почти изчетох Perfect Marriage Revenge (webtoon-а). 9 епизода ми останаха, но то е от ясно по-ясно какво ще се случва. Прегледах по-подробно cast-а в AsianWiki. Излъчването, според написаното натам, е спряло вчера. И май са орязали сериала от 16 епизода на 12. Ма, то като гледам какви рейтинги, не се учудвам... Инак впечатленията ми от уебтуна - приятна история. Хареса ми, че главната героиня беше по-асертивна и че между нея и главния герой имаше комуникация. Имаше динамика. Малко нелогични действия имаше накрая от страна на главните герои, ама oh well.

Тези дни ето този сериал ми хвана очото:

Ама ще го изчакам да излезе целия, че да изгледам всички серии накуп Smile Иии това, което не са загатнали достатъчно в този трейлър, е, че главният герой е истински демон, а не просто типичният арогантен хубавец.

Фентъзи + Ким Ю Джонг - потривам лапки

Иии един поздрав с песен, която ми излезе в препоръчани, точно преди да вляза във форума:

# 122
Да кажем, че днес беше приятно студено, без силен вятър. Токът ни не спря миналата седмица покрай урагана, иначе и аз щях да взема скаричката, хляба на Денислав, един компот от ягоди, мезе и право в Енерго Про.

Виж и 7-ми епизод на Kotatsu ga Nai Ie. Замириса на развод...
Ти знаеш ли какво е котацу? В смисъл, схващаш ли заглавието на сериала?
Това е ниската маса с одеалото, типична за японците, на която се хранят и топлят. Масата е в центъра на стаята и е символ на казоку. Забеляза ли, че само при нашето семейство липсва такава маса, но при баба, при колежката има?
Заглавието буквално от японски се превежда като Къща без котацу, а в нашата къща няма котацу, въпреки че има татами стая.
В съвременните варианти в тези ниски маси освен одеало има и вграден реотан, та седнеш ли на земята, пъхнеш ли се под нея, завиеш се с одеалото и ти става още по-топло.

Днес съм E.L.F.-че.

# 123
Кентаро Сакагучи ще участва в корейска драма редом до И Се Йонг. Драмата е What Comes After Love и е предвидена за излъчване следващата година.

Шики и ПШХ ще се съберат отново на екран 10 години след като се снимаха заедно в The Heirs. Новият сериал се казва Dr. Slump и ще започне да се излъчва в края на януари.

# 124
Мхм, но това е стара новина, коментирах го и на няколко пъти по повод японско-корейската "дружба", която се е заформила на малък екран. Японците писаха още лятото и споделих.
Другият японско-корейски сериал сега е по-актуален с Фуми и Че Джонг Хьоп - Eye Love You, който ще стартира след месец по TBS. Онзи ден излезе новината, че Тайши Накагава ще е в ролята на конкуренцията на корееца. Да ѝ завиди човек на тази щастливка Фуми.

Ето ти едно аджоши, което обичаш, а за мен....

... тези двамата. Единият е за понеделник, сряда, петък и неделя, а другият за вторник, четвъртък и събота.

# 125
  • MJF
А така. Гледайте ги тез как взеха "да си гостуват" корейците и японците Wink
Охх, докато "вдяна" че ПШХ въобще не се отнася за този дето си мисля ... даже тренинг губя в кор-абревиатурите вече.
А това ли е "Шики"? Аз го гледах съвсем скоро по моите времеви мерки - в Suits

Kotatsu ga Nai Ie
Ммм , ето значи каква реално е идеята на  заглавието.  Thinking / хм спокойно е могло да го преведат именно така -"Къща без котацу" а те ...
Вярно че нямат котацу нашите Фукабори но пък това сепаре с татами/ татами стая го считам един вид за заместител на котацу някак си. Там и играха,  и бабата спа, и прането сгъваха и някой като иска да каже нещо важно застава на колене там, и го чистят и поддържат разчистен този кът дори и останалото да е поразхвърляно наоколо и т.н.
Епизод 7 следва. Аз като експерт Bowtie по рикони и кекони съм против да ги разделяме нашите мангака и шефката на сватбена агенция. Чо-сан как ще го делим?!

# 126
Да, това е Шики. Знаеш за него още, когато той беше млад айдъл прохождащ и в киното, и от времето, когато снима предаването за корейската армия Real Man, в който бяха братя по оръжие с Чанг Хьок. Може и да минаха повече от 10 години, вече забравих и аз, но още ми в кънти в ушите как Шики подскачаше покрай Хьок и викаше: "Хьонг, хьонг, хьоннннг."
Донгсенг-чето на хьонг то. Добро момче.

Ето ти нещо за хапване, но не е от работилничката на Джунки и чичо му.
Купих ги вчера от кварталния ни магазин, но нещо не съм очарована. И нарочно взех с вкус на дуриан (по принцип го харесвам), но не, не ми харесаха. Моите мочи, които правя стават по-вкусни. Простички, само захар, вода, оризово брашно и пълнеж от ядки, канела и захар.

Скрит текст:

И нали знаеш, че изгледаш ли епизод 7 на Къща без котацу, вече ще чакаш за епизодите, в смисъл да се излъчат в Япония, защото той е онгоинг? Епизодите се излъчват всяка сряда. Утре ще излъчат осми.

Минари се развежда. Много издържа. Пет години и три деца. Юлхи-то ги оставя на него, той ще ги гледа.
Горките дечица, но така става, когато мама и татко не мислят.... Като се сетя какъв цирк беше всичко, че предаване, че участия, че сватба и накрая  - хубава работа, ама корейска.

# 127
Да, харесвам си го аджуши Чи Джин Хи, пък и още няколко покрай него newsm47.

Колко готино щеше да бъде, ако на рекламата с "онези двамата" накрая наградата беше отишла при някой друг.... например, другата ти любов Чо Ин Сонг Joy. Да, да, знам, че те са рекламните лица, но не пречи да си пофантазираме Blush.

Забравила съм, че си споменала за корейско-японската продукция, но на бабите ни е простено Stuck Out Tongue Winking Eye Hug.

Загледах и аз кутийки с мочи в един софийски мол наскоро, но така и не купих. Може да са били и същата марка. Имаше няколко различни вкуса - ягода, бобена паста и... не помня още какви.

# 128
  • MJF
Мда, Рос, знам че е текущ Hug

Чи Джин Хи отдавна не се е вясвал на екрана ми, без проверка няма и да се сетя с какво последно "е бил при мен".

Мочи последно правеше Рос, а предпоследно ги хапваше Бел. А аз сега мляскам .Smiley

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 14:53 от Шошулчо

# 129
Колко готино щеше да бъде, ако на рекламата с "онези двамата" накрая наградата беше отишла при някой друг.... например, другата ти любов Чо Ин Сонг Joy. Да, да, знам, че те са рекламните лица, но не пречи да си пофантазираме Blush.

Чо Ин Сонг е моята единствена, най-голяма и неподправена корейска любов. Друг няма, той е сам на върха, знаеш. Всички останали са след него - Гонг, Донг Ук, Хеин, Намгунг, Нам Гил, Кьонг Хо, Йон Сок и т.н. При мен има строга йерархия, като в корейското общество.
Преди няколко дни го отличиха с наградата за най-добра поддържаща роля за Smugglers. Свалила съм филма, но още не мога да се наканя и да го гледам.
Започнах онзи ден Love Reset с Ханъл и Соминка, но ме отказаха от живота, буквално. Та, затова още не съм гледала Smugglers, макар да знам, че той се е представил отлично, както винаги.
Гледам си го всеки четвъртък в Unexpected Business in California и не съм заритала за него. В обикновения му, човешки образ, без да е в роля, ми харесва най-много. Така обичам да го гледам, когато си е той - Чо Ин Сонг и готви в ресторанта, а господин Ча и Им Джу са около него и му помагат.

# 130
Perfect Marriage Revenge
Съкратиха го от 16 на 12 епизода. За финал бяха пуснали шекерджийницата на пълни обороти. Предполагам, че ако бяха продължили с 16 епизода, както беше обявено в началото щяха да включат тежката артилерия с драмите, но сега се задоволиха само с някой и друг картечен откос. Изненадващо лошите успяха да ги накажат подобаващо и като че ли се смириха да претупат драмите със сестрата.

# 131
Smugglers - филм

Изгледах го.
Това е история за три вида контрабандисти (и при тях си има йерархия, естествено) - най-нисшите, тези, които вършат мръсната работа, в случая това бяха жените хеньо (гмуркачките на абалон/ морски охлюви); вторите - местните бандите предвождани от Пак Джонг Мин и най-висшите, разбира се, облечените в държавна власт - корумпирани полицаи, "блюстители" на реда.
Действието се развива през 1970 г. - времена на всякаква контрабанда на златни плочки, цигари, алкохол, различни продукти и.... диаманти. Е за тези диаманти беше цялата тази глупост и кой точно ще ги грабне.
Филм за човешката алчност и падение в пълният им блясък. Многоооо корейска тема. Отвътре си им идва, както се казва. Натурално.

Историята:

Скрит текст:
Моят човек беше в ролята на корумпиран полицай, който се е бил във Виетнам с комунисти (шемет). Животът го е научил, че с празни джобове и идеали не се живее, та беше влязъл и той в "бизнеса". Някъде след средата на филма взеха, че го наръгаха в гръдния кош. Падна облян в литри кръв и аз си казах, че той приключи, гушна букетчето, ритна камбаната за пореден път, но неееее ..... на финал се оказа жив, хаха.
Това, че е изгубил толкова много кръв, че е наръган с голям нож в гръдния кош и че издъхна не означава, че той може да умре, неее! Това е корейски филм, това е фантастика, това е пълен абсурд, но без Румен Бахов.

Разбрах и защо Пак Джонг Мин е бил номиниран в същата категория за най-добра поддържаща роля заедно с Ин Сонг. Ами добър е, дори много по-добър в ролята си от Ин Сонг. Неговият герой беше водещ, той беше главния антагонист и на финал беше изяден от акула. Анимирана такава. Нелепи сцени, но махаш с ръка, теглиш една шибал и мичин секи на създателите на тази глупост и забравяш.
Добра роля и за Ким Хье Су, но нейната героиня беше толкова луда, че в нито един момент не ѝ симпатизирах. А и с такъв писклив глас говореше, такива чупки правеше, че... айй, айй, айй. Влудяващ женски образ на провинциална корейска тарикатка.
Го Мин Ши-то и тя същата луда за връзване героиня. Едва я познах в началото под тоновете грим.
Само героинята на Йом Джонг А ми допадна, но с уговорки. Тя изстрада най-много и стана свидетел на смъртта на семейството си (тази сцена беше брутална, охх...).

И в новия сериал на Ук, героинята на Ким Ми Кьонг е хеньо. На о-в Чеджу това е национален спорт за аджуми.

Кадилак Корея пуснаха много кратка реклама. Само дразнят. Чакам и пълна версия с шофьора.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 08:42 от rossonera

# 132
  • MJF
Kotatsu ga Nai Ie / Къща без котацу 7
Рос,  колко серии имаме до края?
Скрит текст:
Изгледах епизод 7. Време е за по - сериозни мисли. Автора може от тук до края да продължи във всякакви посоки относно Юсаку и Марие поотделно и заедно. Аз бих предпочела да дадат как тези герои трезво и  спокойно помислят сами за себе си какво мислят, чувстват и искат към момента и занапред. Родителите им , детето им може и да ги познават добре но реално всеки човек сам трябва да помисли за себе си. Аз лично след сериозна раздумка от страна на двамата ги виждам зеадно. Така или иначе в малко над 11 години назад във времето те взаимно са се приспособили към ситуацията. Ок сега тя "плаче" за преценка на ново. Това и очаквам да видя в следващия епизод да речем. А може и в два поредни. Затова и питам колко остават до края.
Тийна поне взе на Чо - чан нещо с първата заплата така да се каже, писах му положителна точка в тефтера.
Wink

# 133
  • вятърничава
... тези двамата. Единият е за понеделник, сряда, петък и неделя, а другият за вторник, четвъртък и събота.
ross,без почивен ден, как издържаш? Joy
Нови сериали ли имат тези двамата?

Не знам как е като филм този Smugglers, с толкова много награди и Nature Star2 Nature Star2 сигурно е хубав.
Обаче, разказът ти за него предизвиква голям смях.

# 134
Смяташ, че наградите, които се раздават в Корея са за стойност на продукцията ли? Не, не са. Който плаща музиката, сещаш се, както става навсякъде в нашия безумен съвременен свят.
Това е история, която е толкова нелепа сама по себе си, но пък толкова близка до бита, нравите и съзнанието на обикновения кореец, че няма как да не я наградят. Това са те и тяхното злато, което ги е спасило в началото на 90-те. Естественият му път е било да дойде по море.

Имат, те (Донг и Гонг) винаги имат нови сериали. И двамата. Чакаме ги през 2024 г.

Шо, десет епизода е Къща без котацу. Приключва на 20 декември. След малко ще излъчат 8-ми епизод.

Първи тийзър на сериала Eye Love You. Неестествено ми е да гледам кореец до японка в японски сериал, ама като са рекли...
Апропо, гледах интервю с Джонг Хьоп. Понаучил е японски.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 14:24 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт