Магията на изтока - тема 72

• 27 361
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
The Goblin
“Doo Hyeon, who goes by the name the "Goblin….” Scream
Някой трябва да му каже, че още от 2016 (проверих) е ясно кой е Гоблин-а и това не е никакъв Doo Hyeon (в ролята Jo Dong Hyuk). Да се покланят всички в извинение и да си изберат друго приказно същество - Коболд, Сийокой или Йормунганд. Wikipedia съществува с причина и една от тях е да проверят наличния списък с митологични същества, и да си изберат някое, което не е Гоблин.
После се поява още един, който се възползва от прякора Гоблин и стана, каквото става.
Преди финала си мислех, че филма е разочарование, защото е повече драма, а не екшън, пък и съм достатъчно свикнала с корейското развитие на сюжета. Обаче има този финал, който беше просто ужасен.

# 136
  • MJF
Да , ама гледай как си "залепнала" за заглавието Tuon Mr. Green . Признай че заради него тоз филм е прередил няколко в списъка ти за гледане.
Wink
И сега тези и подобни Ф ме подтикнаха да се изкажа за A Good Day to Be a Dog
Ясно коя дума привлече вниманието ми в това заглавие. Постера също ми се видя по-витален на фона на тези които шестват на ресурса ми та реших да го пробвам. 9 излъчени - 9 изгледани серии. Сега виждам че пише общо 14. Не знам какво ще дават в останалите 5 до края , тъй като след първите 9 от видяното имат "хляб" за максимум още 2. Та:
Скрит текст:
До епизод 8 спазваха приличие и ми показваха чат пат куче, та да не ... Ей на , успешно явно, след като си мълчах и не съм се изказвала до сега Wink
Някакви сцени имаше чат пат от рубриката Ф но аз с размах ги изредактирвах а и бяха кратки и спорадични. Но от епизод 8 насам нещата се обърнаха. Кучето "изчезна" а от Ф елементи епизод 9 го съкратих с мишока някъде на 15 минути Unamused . Имаше преди това около 3 добри епизода с достатъчно смях, даже много. И толкоз. Останалото ....
Харесвам Park Gyu-Young и Ryu Abel от предишни техни проекти и им пожелавам повече да снимат а тук ги видях в каста двечките заедно и това бе една от причините да заседна с това заглавие.
Смях се и с Jung Young-Joo - както обикновенно от нея струй силна енергия дори и през екрана Smile
Сега обърнах внимание на Yoon Hyun-Soo  - има забавен герой в това заглавие.
Но на цялото това имане като актьори куца много текста. Но моменти направо няма такъв. За спейса и съдържанието това заглавие има всички недостатъци на това дето съкратено казваме - "по уебтун" / "по манга" и сие. Сещате се . Та така. Neutral Face

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 13:27 от Шошулчо

# 137
Satisfied Аха. Позна.
И исках да гледам нещо след Sweet Home, за да знам, че разочарованието винаги може да е по-голямо. Надеждата е за сезон 3, защото все пак Sweet Home 2 ми хареса.
Много съм пристрасна. Joy
Може и да греша, но когато чуя Гоблин си представям Гонг Ю Blush

# 138
  • вятърничава
Tuon, човекът е бил 10г в затвора.Пропуснал е сериала за Гоблин-а. Значи Гоблинът е реплика, филмът е разочарование,а финалът е ужасно ужасен.А ти,също като един Чо Ин Сонг със сърце обляно в кръв, стигна до края. Уаааа - герой си ти!
Дай някое тайско бяло коте за утеха! Четвъртък е,утре петък......
 Ето ти нещо сладко от мен в този мрачен ден: пастички с матча във формата на японски замъци

и Flowers Watermelon

# 139

Не е мрачно,ама мерси. Приемам, че са био и без захар.Нали?

Няма нова снимка на бялото коте.
Ама имам друг с друго бяло коте. Smiling Imp Тoзи път е момиче и се казва Okami.
Другата се казва Snowball.
Скрит текст:

Чрез корейският роман, който чета в момента научих, че сайдер се използва за етикетиране на истории, които ГГ си проправя път напред без особени затруднения. Ако пък история, пълна с бавно развитие и тревога, се нарича сладък картоф.

П.п.bb6, точно ти ми каза, че Гоблин може да е само един. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 140
  • вятърничава
Приемам, че са био и без захар.Нали?
Абсолютно! Бих ли ти пратила нещо със захар, пък било то и у нета!
 Влюбих се в Okami.Маймунка сладка.

П.п.bb6, точно ти ми каза, че Гоблин може да е само един. Stuck Out Tongue Winking Eye
Joy ле-ле,че кой вярва на жена, в чиято глава има само вятър? Аз не!

# 141
Бих ли ти пратила нещо със захар, пък било то и у нета!

Joy ле-ле,че кой вярва на жена, в чиято глава има само вятър? Аз не!
Joy
Аз. В началото ти вярвах, ама след последното не съм сигурна.

Сега като се замисля ... как ме подлъга да гледам сериал с пожарникар, фризьор и влак.  Scream

# 142
Хару отново се е уредила и то с най-добрият от добрите. Класикът. Учителят.
Той ще е патолог, а тя млад лаборант. Ще работят заедно по разкриването на различни криминални случаи в епизодите на Great Gift, на джапинглиш Гурейто гифуто.

Ами, ще се гледа. Няма как да пропусна с този актьорски състав.

Толкова е нагъл, такъв демагог, че ми идва да го смачкам, само ако можех.... Тези бедни и изтормозени хора, а той призовава да раждат, за да не зачезне случайно тази "велика" северно-чосонска нация. Отвратителен хипократ.

А сега да погледам Unexpected Business in California епизод 7 и да отида да сънувам Чо Ин Сонг.

# 143
  • MJF
Ммм, какви пастички Satisfied
И +27 градуса видях. Мечти. Поне обещания за днес сняг се надявам вчера да се е нахвърчал Unamused
Ей на, скоро ги споменавахме Такаши Соримачи  и Нанако Мацушима. Хару ме подсеща че съм изгледала само първи епизод на Watashi no Oyome-kun.

На моя ресурс качили KBS Drama Special 2023. Като сезон 14 го преброили а на мен това нищо не ми говори и снощи за проверка отворих първия филм. Та по името му установих че това е тазгодишното издание на рубриката. Туй похвално, чули са ме че мрънка че от ковид насам наличието им с английски преводи на тези филми ......
Но на сайта ми нямаше опис, на горния линк  също, домързя ме да търся още и след първоначалната диагноза че съм отворила No Path Back продължих още малко с гледането. Но тематиката от любимите им на корфронта и съвсем безинтересните ми - финансови залози, заеми, измами и притиснатите от икономическите реалии хора.....цялото това.
Следващите филми ще ги прегледам като резюмета преди да ги почвам. Но след като първия не е Ф има надежда и за останалите. Да видим.

Рос, тази троица в Калифорния сигурно вече е сложила в ред "проблема" с ориза. А малко понапреднала с тамошния език.Wink

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 10:32 от Шошулчо

# 144
Не, Шош, не е толкова приятно колкото си мислиш.

От днес може да гледате "Момчето и чаплата" (постояно ме поправяхше, че е заплата, а не чаплата) в кината. За първи път ще излъчват филм на Хаяо Миядзаки. 14 юли филмът тръгва по кината в Японияи то без предварителен  трейлър в киносалоните, но въпреки това за  кратък срок достига бокс-офис от почти 56 милиона долара.  Заглавието е препратка към романа How Do You Live?, написан от Джензабуро Йошино през 1937 г., който присъства във филма, но филмът има оригинална история, която не е свързана с книгата.

Филмът разказва историята на 11-годишния Махито, който губи майка си при пожар. Действието се развива в края на Втората световна война и показва класическия за Миядзаки контраст между суровата реалност на живота и магичния вътрешен свят на главните герои.След смъртта на съпругата си, бащата на Махито заживява със сестра ѝ Нацуко в отдалечено имение със странна история и още по-чудновати обитатели.

И разбира се има мърч - всякакви фигурки, плюшки и т.н.
Скрит текст:
Това е игра за умения Nosechara, която съчетава думата “нос” (“поставете” или поставете”) и “характер”. Както подсказва името, целта на играта е да поставите възможно най-много герои един върху друг, без те да паднат.

Пъзел
Този е от 155 части

Протмоне

# 145
Да, вече накисват предварително ориза и му слагат достатъчно вода, за да се свари добре за кимбапа.
Снощи Хан Хьо Джу си тръгна и на нейно място в магазина дойде Ким А Джунг. Харесвам я, по принцип, голяма красавица е, но като я гледам сега без да е в роля и, бляк... Жена е на 41 години, но принцеска, базови неща не знае. За първи път в живота си правела кимбап?!? Ми какво правиш там тогава?!
Когато Им Джу Хуан ѝ каза, че на ден трябва да приготвят между 300-400 кимбапа, тя помисли, че той се шегува.
Ин Сонг и Им Джу се занимаваха да я обучават, въпреки че тя е дошла да им помага.
Не ѝ познавам историята, но предполагам е родена в богаташко семейство, така си мисля. Като я гледам каква е префинена галена Богданка.

Друго, обаче, ми беше по-интересно. В края на миналия епизод в магазина дойде Пак Кьонг Рим. Машина е тя, знам си аз. Така ги метна наред в магазина, на касата, прави всичко - общува с клиентите, подрежда стока. Страхотна е. Но в нея изобщо не съм се и съмнявала.
Когато вечерта отидоха да изпратят Хан Хьо Джу с вечеря, Кьонг Рим седна до Ин Сонг и заедно си спомниха как през 2000 г. са снимали епизодите на Nonstop Season 2. Колко изморително е било, снимали са по над 100 сцени на ден и тя е припаднала по време на една от сцените в ръцете му.
Та, тогава Ин Сонг сподели, че двамата на финал са приключили като брачна двойка, имали са сватба, а Кьонг Рим каза:"Да, той е моят бивш съпруг", а Хан Хьо Джу не знаеше това и за да не остане по-назад отвърна: "Да, но той сега е мой съпруг" (нали в Moving бяха семейство това лято). Ин Сонг я контрира с: "Извинявай, че не ти казах, че съм бил женен (за Кьонг Рим).", хаха.
Много я подкачаше той, говоря за Хан Хьо Джу.
Глуповата кифла си е тя и пак нещо се изтъкваше в магазина, говореше за себе си и в един момент каза, че хората не могат да я познаят от ролята ѝ в Moving, защото наживо младеела, изглеждала като тийнейджърка, а Ин Сонг е заби с въпроса: "Да не би огледалото ти да е повредено, а?", хаха.

Шо, ето ти петъчно едно сладко корги, а за мен е айдъл-актьорчето.

# 146
  • MJF
Ким А Джунг и  Пак Кьонг Рим "ги пуснах" в търсачката за други снимки , че от пъвровачалните нещо не се сещах кои са. Сетих се де , на второ четене, не съм ги гледала кой знае колко но съм ги виждала , мда.

Коргито в зачьот Satisfied
В A Good Day to Be a Dog още не съм поставила диагноза на песа каква порода е . Ама защото чакам ветеринаря , има  такъв герой, "да ме светне по въпроса" но досега не се е сетил или аз съм го изредактирала тоз момент Thinking.
Wink

Не се смейте. Нямам въобще обяснение защо и как. Но като видях тези белите обкти за редене един в/у друг от играта Nosechara се сетих за ..... дървеници Rolling EyesBlush идея си нямам защо. Само дето вчера мярнах видео в ютуб от NHK... че борбата с тази напаст в региона продължава.
Егати и асоциациите имам Thinking

# 147
  • вятърничава
Tuon,хайде да не си мерим влаковете,щото ти първа ме подведе с един  корейски Train. Joy
Обаче фризьорът и пожарникарчето бяха хубави.
И за Гоблин съм права: За кого сe сещаш,когато се сещаш за Гоблин? Естествено за Гонг Ю!

ross, приемам това Гурейто гифуто като лично Гурейто гифуто.Коледата подрани Hug
И извинявай,но ще пиша за твой нелюбимец. Wink

Say You Love Me/Tell Me That You Love Me еп.1-4
 Римейк на японския Tell Me That You Love Me | Aishiteiru to Ittekure от 1995г. Не съм гледала оригинала.
Скрит текст:
Историята започва на о.Чеджу,където се запознават ГГ,но после се прехвърля в Сеул - Той(Jung Woo-Sung) е глухоням художник и фотограф,снима си и случайно се натъква на Тя(Shin Hyun-Bin),начинаеща актриса,която се снима в някакъв филм за минути в мижава роля на случайно преминаваща девойка.Та, запознаха се нашите хора,комуникацията е трудна, самият сериал е доста бавен,меланхоличен, като прибавиш и това ,че единият гг говори с ръцете си или пише...Предполагав,че ще допадне на тези от вас,които харесваха My Liberation Notes и Our Blues.Първи епизод ми се видя леко скучен, въпреки Чеджу, след това взе да  ми харесва.Появи се Animal Cat2 Романът между двамата се случва мнооого бавно, Той се дърпа заради това,че по принцип се дистанцира от хората,заради проблема с комуникацията, заради това,че Тя заслужава да бъде и да общува с чуващи музиката и словото хора. Но Тя някак си е привлечена от него,той е висок, спокоен,талантлив, разбиращ, вечно я търси и подкрепя с очи.Чакам момента,в който ще я гушне с тези дълги ръце. Очебийна е разликата във възрастта им.И ще става още по-трудно, защото Ким Ми Кьонг е майката на  героинята, с баща и живеят в провинцията. Родителите си мислят,че се готви за изпит за държавен служител, Тя всъщност кара курсове за актриса и се надява да я изберат за роля с реплика.Междувременно работи,като сервитьорка и каквото падне.Има брат и някакъв приятел от детството ,който още не ми е ясен.И съквартирантка Park Jin-Joo -дежурната приятелка на главна героиня в много сериали. Jung Woo-Sung прави добра роля,на 50г все още играе ГГ в романтичен сериал,  Ким Ми Кьонг пък на 60г какво друго да играе освен майка на главната, великата корейска майка домакиня.
В същата роля е и в Welcome to Samdal-ri .На моменти ми се омешват историите и героите,защото и в този всичко започна на о.Чеджу, паралено и в Сеул и пак се върна на острова.Гледам заради Чи Чанг Ук и Ким Ми Кьонг,защото много ги харесвах като Лечителя и Аджумата.
Шош, на мен ми приличат на въшки Grinning

# 148
Това е ,защото много обичаме влакове. Innocent
Tram
Дори има емотикон влак за доказателство.

Обаче фризьорът и пожарникарчето бяха хубави.
Не знам. Бях впечатлена от историята и не обърнах внимание. Joy
Чувствах се все едно използвам маслото от  розмарин. То зарежда с енергия вашия вътрешен космос за оптимална трансцендентност и себеактуализация. Така пише на флакона.

П.П. Scream
Приличат на малък маршмелоу.

# 149
  • вятърничава
Мочи Thinking

Общи условия

Активация на акаунт