Магията на изтока - тема 72

• 27 363
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Честито. Сега вече познаваш и още един член на ЕХО (освен Чанйол и Лухан) - До Кьонг Су.
Той е вече бивш, де, защото договорът му съм SM Ent. приключи преди месец и той подписа договор с новата компания на бившия си мениджър.
Шошулчо го познава отлично още от времената на It's OK, That's Love.
И тъй като е декември, идват и празници, да пусна и вечната ЕХО-класика с вълшебните гласчета на трите ЕХО-славейчета - Бекс, Денчо и Кьонг Су.

# 166
Здравейте! Simple Smile

Търся да гледам онлайн Raise de wa Chanto Shimasu SP (2021)
https://mydramalist.com/716601-raise-de-wa-chanto-shimasu-sp

Сериала много ми харесва и искам да изгледам този специален епизод преди да продължа със сезон 3.

Благодаря!

# 167
Ето линк за английските субтитри на спешъла и линк към видеото raw.
Онлайн не го откривам качен. Само сезоните, без спешъла.

Преводът на тази сага (три сезона + спешъл) е на един от най-добрите преводачи на японски сериали на английски език - HPriest.

# 168
  • MJF
Като сме на технически момент. Рос, свалих субтитрите на епизод 8 на Kotatsu ga Nai Ie.
Скрит текст:
Видеото също. Но моята машина не го отвори. А и идните дни и без това ще се занимавам с голямо ъпдейтване на Ubuntu - то ми та въобще не се занимавах да свалям софтуер да отварям пък видеото на епизод 8. Та ще чакам да го качат... то ще се усетят вероятно като стигнат до качване на 9. Blush сори, сори.

Аз все пак  прегледах до края на бързи обороти започнатия No Path Back .
Скрит текст:
Майтапа е, че последното изречение във филма- sms, беше с такъв превод че финално не разбрах добре или зле завърши историята за главния герой. Но определено "не е моето" де този филм.

За разлика от горния , втория филм в тазгодишната рубрика Drama Specia пък точно като за мен.
Half Lies
Симпатично поднесена тази тривиална иначе история. Особено забавни бяха двете малки дружки и главната героиня и дядо ѝ. Един такъв привкус в диалозите им ала братя Мормареви.

Да , аз един ехо-член знам/визуално реагирам  все пак. Точно вчера се смях на себе си като четох интервю с корейски фигурист, та имаше въпрос за музикалния му вкус в интервюто. Та реагирах и на споменати групи , че даже и на агенции. Bowtie кой като мене.

# 169
  • вятърничава
Tuon,пачовете корейски ли бяха? Трябва да си поемат вината за подпухналите очи,все пак!

Със сутрешното кохи прочетох за Kimi ga Kokoro wo Kuretakara (Защото ти ми даде сърцето си) (колко хубаво звучи) и това ми направи деня слънчев! Със следобедното кохи идвам да благодаря на ross, продуцентите,сценаристите, вселената.Чудесна идея да ги съберат заедно, обичам Юки, харесвам Джин, харесвам и Такуми (стига да не бременее).Момичетата не си спомням да съм ги гледала,но изглеждат приятни.Ще има фоерверки и сладкиши,какво повече да иска човек от януари! Дано само преводът да не се проточи до лятото.

Татко Бини, къде е детското столче?

# 170
Не си гледала Мей Нагано? Никога? Голяма грешка, която трябва да поправиш преди старта на Kimi ga Kokoro wo Kuretakara.
Мей е Слънце, Мей е душичка, Мей е много любима моя японска актриса. Нежна, ефирна, лъчезарна и с прекрасно гласче като звънче. Шошулчо уж щеше да я гледа това лято в епизодите на Mitaraike, Enjou Suru, сериал, който препоръчах, но както винаги забрави (все пак това е Шошулчо).

Гледай Mitaraike, Enjou Suru. Препоръчвам ти го. Ще ти хареса. Мей и Асука Кудо бяха прекрасна двойка, а и ще загрееш с Тайши Накагава преди старта на Eye Love You с Фуми и Че Джонг Хьоп.
Юки е случил на партньорка, повярвай ми, затова и удоволствието от този сериал ще е още по-голямо. Вече си ги представих двамата, както и Човекът от Отвъдното - Такуми.

Ето го Слънцето....
(ох, и аз обичам много месце с лют сос и хлебче, ммм, Юки изкушава)

....и ето Дъжда. Тайо и Аме.

Тази реклама на Мей точно вчера я гледах по една японска телевизия и точно защото тя ме подсети, минах преди малко през нашия пазар и си купих матча (зелен чай) за едни сладки, които съм намислила да правя за Коледа. Добре, че беше Мей, че да ме подсети и да ме накара да вляза днес в Билкарникъ на пазара.

# 171
bb6, пачовете бяха корейски, но виновниците бяха от Тайланд. Представи си, те тъкмо се откриха и земята стана на пух и прах, защото комета се удари в нея. Трагедия.

Това е човека на бялата котка. Рекламира  L‘Oreal Paris UV Defender Invisible Fluid SPF50+ PA++++.
У дома бяхме с щори със слънцезащитен фактор. Сега не само щорите са такива, но и завесите. Joy Сега ще пробвам този крем, защото явно имам нужда от голяма защита и се подавам на реклами Joy Joy
Скрит текст:

# 172
Ето линк за английските субтитри на спешъла и линк към видеото raw.
Онлайн не го откривам качен. Само сезоните, без спешъла.
Преводът на тази сага (три сезона + спешъл) е на един от най-добрите преводачи на японски сериали на английски език - HPriest.
Изгледано. Bowtie

Субтитрите наистина са добри, има и обяснения за някои специфични думи и изрази.

Благодаря!

# 173
  • вятърничава
Кой каза сладки? Точно днес видях тези сладки костенурки с матча:

Имам торта и за Tuon Stuck Out Tongue Closed Eyes Тази система ще остане цяла!

Мразя сини и сиви торти!

# 174
  • MJF
Приближаваме се "у наше село" към най-късия ден в годината , така че ....приказвайте за слънце. Ей на , Tuon  с нейните градуси и щори и передата при това ..... а аз се чудя кое още да вдигна по прозорците та белким влезе още малко светлина.

Мда, истинко удоволствие е да се гледа с преводите на нашия голям приятел HPriest.

Alуa, привет, добре разписала се.

Аз тази поредица Raise de wa Chanto Shimasu не помня да съм я виждала, въобще не ми говори нищо и постера на линка като гледах Thinking

Но пък постера на Mitaraike, Enjou Suru веднага ми проговори , че е в списъка ми . Мда. Добре е че ме подсещаш Рос. Знаете си ме каква забравана съм.

Такуми бременен не съм го гледала , още, но виж като Месията ....голямо Ф беше. Та ф-елементите в  Kimi ga Kokoro wo Kuretakara (Защото ти ми даде сърцето си) не ме плашат. Въпрос на доза.

bb6, Satisfied eat
Абе и на мен тортата не ми вдъхва доверие но виж костенурчетата......
Сега на второ гледане на тортата- тя много подробна, даже метеорити ми си привиждат там, но не са оставили място за извънземните. Thinking

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 17:03 от Шошулчо

# 175
Тортата е прекрасна. Heart Eyes
Никога не бих я изяла.
О, дори са направили двата големи спътника на Юпитер - Йо и Европа  (вероятно) и също толкова вероятно спътника Титан на Сатурн.
Jeff Satur на промо клипа за турнето си показва анимация на Сатурн.
Скрит текст:
Много ми харесва клипчето, защото освен планета има влак и ужасна руса перука.

# 176
Kotatsu ga Nai Ie - епизод 9

Няма да има рикон и за това финално се допитаха до Чо-сан, хаха. Ето тези две зелени очи показаха, че не искат татко да напуска мама. Тази котка е главния герой в тази забавна и поучителна семейна история. Голям е Чо-сан. Мъдър и разумен за разлика от глуповатите хомо сапиенс.
Видях и превю за финала другата сряда - най-после ще оженим двойката, която всеки епизод консултират в сватбената агенция. Алелуя! Голямо умуване беше тяхното, голямо търсене, но тази двойка беше много забавна и нужната бримка, за да запълни историята.

bb6, започвам да те подгрявам. И аз го чакам с интерес. Имам добро предчувствие за историята и заради прекрасния актьорски състав.
Такива романтики мога и обичам да гледам, защото знам как ги правят японците. Човещинка с главно Ч. Сигурно съм, че ще е точно това. История с много добри примери от живия живот и позитивни герои.

И малката Мацуда с нова реклама. Най-после се появи някъде, пък дори и само в реклама. Така беше се скрил, че дори и с Рюхей не успях да компенсирам липсата му на екран.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 20:34 от rossonera

# 177
  • MJF
Хм, цари непонятна "суматоха" с Kotatsu ga Nai Ie - епизод 8. Качили са ми го заедно с епизод 9. Но докато 9 спокойно може да се свали , за епизод 8 нямам такава опция.

Значи така Чо - сан. Аз доволна, защото исках/м такова продължение на историята. Абе от воле го усетихме този котарак че е наш човек/ стожер/интелектуал/пр. Wink

Хм, Мацуда нямаше и да го позная на тази реклама. Вярно че отдавна "не се е мяркал".

Започнах снощи Mitaraike, Enjou Suru (2023) Episode 1 но беше късно и ....

# 178
И... заспа ли? Sleeping
Ще го оправят. По-късно провери отново за епизод 8. Случва се да забравят линкове качвайки няколко епизода.

Сутринта вървя и кой да срещна? Варненският Чо-сан, хаха.
Негов двойник. Той е квартален красавец, но нещо беше изчезнал и сега отново се е върнал. Винаги нося в чантата си малко пакетче с гранули и му дадох закуска.

Скрит текст:

Лили Франки и Мио Имада черпят по едно уиски на Кирин.

# 179
  • MJF
Мда.
Олеле, каква голяма прилика, те направо "като сиамски близнаци" с тези петньосани муцунки. Хехе, да не се е паркирал нашия котарак пред рибен магазин? Подозрително ми синее витрината. Симпатяга, че и похапнал гранулки.
И при нас дъъълги години имаше един квартален котарак, също черно-бял, квартален галеник но не искащ да живее в конкретен дом, та всеобщ "бездомник" , но за жалост почина сега от старост,  в началото на есента и докато не намериха тялото му , не се успокоиха съседите.  Той според мен можеше да се усмихва. Но гранули не обичаше.

Общи условия

Активация на акаунт