Магията на изтока - тема 72

• 27 367
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Не, там има спортен клуб. Виждала съм нацепени батки да го хранят.

Днес е четвъртък. Ден за моята корейска любов и неговите приключения в Марина, Калифорния епизод 8.
Ще видя Ким А Джунг как ще се държи. Разбрахме, че е скарана с готвенето, но да видим дали ще се справи на касата, за да помага на Пак Кьонг Рим.

# 181
  • вятърничава
Мерси,ross, за Юки и компания нямам нужда от нахъсваане,но подгряване никога не е излишно!

Малката Мацуда каква приятна компания си е намерил - Джо Одагири,допи ми се вино с риба в консерва.
Шота щях да пиша,че вероятно си кара гъзарските коли и се спуска по снежните склонове.
Проверих го в IG, май води/прави някакво нощно тв предаване от скоро.Дано не е решил да сменя попрището.

# 182
Our Secret Diary - филм

За подобен тип японски филми на училищна тематика се казва само едно, че са меча, меча кавайй (много, много симпатични).
И с този беше така. Една история за най-хубавите години в училище, за първата любов и приятелството. Филм с добър пример за подрастващите, типично по японски.
Хийори Сакурада я гледам и в епизодите на сериала Atari no Kitchen, където готви редом до Ацуро Уатабе, а тук ми хареса още повече. Много добре пресъздадоха героите си двамата с Фумия Такахаши. Той сладур, а тя сладурка на квадрат. Няма как да не ти станат симпатични, чисто човешки.
Историята на тези две деца започна с едно недоразумение и изпращане на бележки до грешния адресант, но пък това доведе до тяхното опознаване и естествено привличане след това.
Препоръчвам и този японски филм.

Фумия върви във възходяща линия. Това е добре, много добре.

След толкова сладост с Фумия и Хийори, да хапнем и нещо соленичко със Сатоми.

# 183
Петък е. Дори е почти събота, но все още е петък и няма нищо. Нищо. Нито една котка. Нито една реклама. Нито някоя коледна песен.

И Бо за някаква китайска козметика.

# 184
  • MJF
Аз съм на друга машина сега и се боря със свалянето на епизод 8 на котарака Чо - сан. А снощи видях третия филм от тазгодишния Drama Spacial.

# 185
Петък е. Дори е почти събота, но все още е петък и няма нищо. Нищо. Нито една котка.
Като няма котка... Кен Уатанабе и куче (снимката не е нова, може да е показвана в предишна тема):

# 186
Unexpected Business in California - епизод 8

Този поглед казва достатъчно.... Той изпадна в тих ужас от действията на Ким А Джунг.

Кимбап ѝ е трудно да навие, сгреши на касата и въведе 13 000 долара вместо само 13 долара, наложи се господин Ча да бяга и да сторнира, след това реши, че може да обърка ориза само със соев сос и яйце и така да го слага в кимбапа, изобщо....Истинско бедствие. Ин Сонг ѝ показа червен картон. Не можеше да повярва какви ги върши госпожата.
Много е зле А Джунг, но нейната пълна противоположност е Пак Кьонг Рим. Няма да спра да я хваля. Машинка навсякъде и винаги позитивна и отзивчива, напълно адекватна на ситуацията. Разликата между двете е само три години, но Кьонг Рим води А Джунг с няколко дължини. Браво.

Петъчно една мекчу (бира). Чакам ли чакам дата за The Trunk.

# 187
  • MJF
Kotatsu ga Nai Ie 8 Bowtie
Голяма епопея но стана номера/ видях го.
Скрит текст:
Този път май вместо гонг имаше 1-2 мяукания от Чо - сан. Thinking така ми се стори. Не че съм сигурна де, защото текста бе много и аз час по час спирах картината за да си прочета и осмисля текста.
Олеле, голяма каша се получи. Особено при нашия мангака, направо омагьосан кръг.
Имаше и няколко момента които ме Smile  и Mr. Green
А пък тези двамата  дето ги жени Марие голяма подготовка, сега и изненади един на друг ще готвят, че и музикални репетиции , ...сериозна работа тяхната свадба.
Не стана  много ясно какво се е случило на свадбата на Марие и Юсаку, с тези разговорри на двамата приятели все с недомлъвки и жаргон, а ми стана много любопитно Mr. Green какви са ги свършили. Разчитам на тъста /дядото/бащата на Марие като така и така подхвана темата за най-лошата свадба да се доизкаже , та и ние да разберем Wink
Мда, Рос , много добре позната ни муцуна се появи в тази серия. Хем аз реагирах преди камерата да се премести и го покаже в кадър- по рисунката на нашия художник още познах .... и сега съм силно раздразнена защото не се сещам за заглавие от където "извадя" името на този актьор. Хем скоро го гледах в главна роля във филм. Rage  аман от моето не помнене на имена на хора и заглавия. Пфу.
Сина в този епизод натрупа бая точки в моя тефтер. Издигна ми се в очите. Разумен и трезв тийн се оказа. Но татко му затъна в голяма каша. Дядото много мъти водата все пак.
Чо - сан каквото беше направил с бележката на татко си .....отговор на цялата тази каша от плешивите му двуноги стопани.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 20:43 от Шошулчо

# 188
# 189
  • MJF
Ахххха, Кен Ясуда значи. Рос Hug
 Сега пък се чудя за кое си мислех, че го гледах скоро, докато гледах Ча-сан 8 . Тонби  не е . Не съм казвала но миналата седмица видях Crazy Cruise , то не че имам и коментар. Изгледах го набързо с много превъртане, само защото го почнах и да прегледам какво правят едната камара познати муцуни. Видях го и Кен Ясуда но не е и това. Thinking
Пфу Tired

# 190
Ясуда-сан участва и тук.

# 191
  • MJF
Еми така и явно няма да се сетя. Значи и в разказа за този вълк се снимал Ясуда - сан.

Та да споделя за третия филм от Drama Specia 2023.
Shoot For Love
Скрит текст:
Не съм голям почитател на такъв тип разказване на история като в този филм но целта опрадава средствата бих казала в случая. Та финално филма се получи. Достатъчно реалистична история за спортист. Като изключа хумористичните моменти ми хареса и самото начало на филма , това как главната героиня започна да играе футбол и от там нататък.....
А иначе ми бе забавно да видя Ahn Suk-Hwan Satisfied
А актрисата в главната роля - Lee Yeon сега като гледам биото ѝ явно ми е позната/помня от други нейни участия в рубиката , защото повечето ѝ серриали нищо не ми говорят.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 20:05 от Шошулчо

# 192
The Great War - китайски филм-пропаганда

Никога не гледайте този филм. Никога. Потресаваща китайска пропаганда. До финал може да се превърнете и във верни последователи на Партията-майка.
Всичко започна със събитията от 25 юни 1950 г., когато започва Корейската война, а Мао Дзъдун, естествено, се притеснява сериозно от присъствието на американските войски толкова близко до неговата граница. Мао е длъжен да защити не само своя Китай, но и да помогне на севернокорейските си братя.
Този филм промива мозъци. Гледаш и не вярваш на очите и на ушите си.

Не знам и откъде са ги намерили тези треторазрядни американски актьори (поне бяха достоверни и говореха на американски английски), които трябваше да пресъздадат президента Хари Труман и генерал Дъглас Макартър.
На Макартър само лулата му бяха докарали и шапката на главата, но изпълнението беше потресаващо.
А иначе, китайският боен дух, защитниците на родината, на Мао, на червената помия, леле мале.... Какъв патос, каква тържественост и всичко в защита на "великите червени идеи" и "чудния живот" в Поднебесната империя.
Отвратително е да гледаш актьор като Джу И Лонг в такива пропагандни филми. Това не е кино, не е изкуство, а нещо гнусно. Той беше в ролята на един от китайските доброволци на корейския фронт. На финал остана жив.
Формоса (старото име на о-в Тайван) ще бъде наш, другари и другарки! Напред в бой за родината! Оръжия и за братята от корейския Север. В помощ на нашия брат Ким Ир Сен!

Корейската война е провал за американците, знаем го всички, защото точно Мао изпраща няколко китайски дивизии съставени от доброволци в подкрепа на Ким Ир Сен, които отблъскват американските войски и тези на ООН, но този филм е краен/ преувеличен/ прекомерен в представянето на събитията от юли 1953 г.

Презирам американска външна политика, но в този филм направо ги съжалих. Радостно е, че поне са спрели червената напаст и диктатурата да не настъпят и под 38 паралел на Корейския п-в.
И Япония е била много близо до това да бъде погълната от Сталин след 2 септември 1945 г., но добре, че не са го позволили. Е, сега Южна Корея и Япония са слуги на САЩ, но това е цената, която са платили - едните за помощта, а другите принудени след като капитулират.

Шошулчо, знаеш ли кой ще участва в Eye Love You? Той. Единственият, неповторимият, великият Тета Сугимото.
А в Great Gift с Хару и Такаши Соримачи (във вторник е рожденик става на 50 години) ще участва и Кураноске Сасаки.
Все силно твои хора.

Отдавна не съм ви пускала реклама с японският император. Тук е в компанията на Мунетака Аоки и Шизука Ишибаши (голяма приятелка на Шошулчо, но едва ли я помни).

# 193
Заради Джу И Лонг  ли се прежали да го гледаш?

Всяка година се появява подобна пропаганда и то с артисти от А-листата.
Аз се мъчих с филм за създаването на самата Партия Майка. Беше толкова .... червено. После исках да си измия мозъка с белина.
Сигурно са задължени да участват.

# 194
Да, заради Джу И Лонг го гледах.
Филмът излезе на 1 октомври по повод националния празник на Китай и Ден на Републиката.
Направиха го актьор на годината за 2022 г. в Китай, дадоха му наградата Златен петел (китайския еквивалент на Оскарите), награждаваха го къде ли не за великолепното му изпълнение в Lighting Up the Stars и накрая айде, да заснемеш и филмче в прослава на родината, в която и без това той сам се кълне постоянно в Уейбо профила си.
Всички големи китайски актьори го правят, т.е., ако не се кълнат във вярност и любов към Китай и на екран, и в профилите си в социалните китайски мрежи, предполагам, че изобщо няма да снимат и да са толкова популярни.

Само Лин Гъншин съм виждала да е изключително мълчалив на 1 октомври. Никога не поздравява тържествено, нито публикува каквото и да е на този ден, за разлика от Ибо-то, който буквално ближе партийните задници в Пекин или Джу И Лонг. Гняс.

Общи условия

Активация на акаунт