Магията на изтока - тема 72

• 26 271
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • вятърничава
Ммммм, първи петък за тази година....
Добре започваме!

Шо с Prada бижута от рециклирано злато.

Tuon ми напомни да взема да изгледам Alice in Borderland 2 все пак, преди да пуснат 3.

Този  Пак Бьонг Ън ми стана много симпатичен от Because This Is My First Life.Там играеше много готин шеф, приятел и гадже. Реших,че е такъв и в живота.С Esom бяха по-интересната двойка, заради тях и котката го догледах.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 15:28 от bb6

# 316
Eye Love You го чакаме вече няколко души в темата. Ще се гледа масово заради японско-корейската любов.
Вторият с Хаято Исомура, Рийса Нака, Йо Йошида и Садао Абе го загледах, но това пътуване във времето ми идва много, след като изгледах есента сериала на Ейта и Рихо Йошиока на същата тема (апропо, много добър сериал) и затова сега си давам почивка в този жанр.
Третият сериал (отново с Нагиса Секимизу) го видях и него, но нещо ми скърца темата за VR-машините и съм пас.

Снощи не успях да заспя, защото пих кока-кора, както казват японците, и реших да гледам нещо китайско. От февруари миналата година и Perfect Mismatch не бях гледала китайски сериал и сега реших да гледам нещо ново. Поглеждам какво качено през деня и виждам някакъв нов ром-ком, който вчера е тръгнал по Youku със заглавие My Boss.
Ох, майкооо, как могат китайците да създават толкова еднотипни розови истории?!? Екранизирани евтини романчета тип Хермес.
Той богат и собственик на адвокатска кантора, а тя млада и самоуверена адвокатка, която започна работа при него, само че преди това двамата се срещнаха "напълно случайно" в новото им общо жилище, като съквартиранти. Съвсем "случайно" наемодателят сгрешил и дал жилището и на двамата едновременно. Ай, ай, ай и сега делят обща кухня, обща баня, а стаите им са една до друга. Брех, че късмет има тази кифла.
Поне главният е симпатично дърво, а тя е забавна китайска копърка.
Гледам, че днес са качили и още епизоди от общо 38, та, ще видя дали ще го продължа. Поне епизодите са кратки.
Главният актьор ми е напълно непознат, но го поразгледах. Името му е Чен Шинг Шу (Chen Xing Xu).

Пак Бьонг Ън, да. Много приятен тип е и извън роля. И героите му на екран винаги ти стават симпатични (с Исом и аз ги харесах). Има харизма.
Много го ценя и защото е от приятелския кръг на моята корейска любов, а той не допуска случайни хора там.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 15:42 от rossonera

# 317
Корейците ще правят римейк на Que Sera Sera.
Scream
Мразя го и го ненавиждам. Този сериал е абсолютно мъчение. Нямам представа кой е решил, че това заслужава ново представяне. Дори ако бяха питали  Джош от Blue's Clues & You! щеше да им каже, че този сюжет не е подходящ за сега. ОМГ.

# 318
Не, това е стар слух за римейк на Que Sera Sera и е от 4-5 години, но така и нищо не стана и заглавието си стои.
Ето я статията от 2019 г.
Уи Ха Джун много го засилиха в големия бизнес, но за мен е надценен и неприятен.

Казвам ви този поглед знае нещо повече за Пак Бьонг Ън и Ким А Джунг. Той знаеееее, хаха.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 19:14 от rossonera

# 319
Добре, че го прочетох чак сега. Купих си парфюм, за да мириша на жасмин и розов пипер докато страдам.
Шшшшш да си остане между нас. Innocent

Искам някой ден на направят дует.

# 320
  • MJF
Eми след този поглед да не се крият/мотаят Пак Бьонг Ън и Ким А Джунг щом така добре се допълват. И да ни покажат тез обици.
Знам го Пак Бьонг Ън но скоро въобще не се е вясвал на екрана ми.  Но то пък кой ли се е на кор-фронта като "забиха в " "не гледам" масово а и дори стегнатия седмичен график развалиха.
.....

25 години на ледения фестивал в Хърбин. Макар че леденото начинание/традиция е доста по - отдавна. Разгледах тазгодишното творчество. Постарали са се добре за пореден път. А и този път и времето/метеорологията с тях. Дори аз зимофоба завидях за пързалянето на такъв фон. Но пък като голям любител на зимни аксесоари- ръкавички, шалчето, шапки, ленти, наушници, манишки ......"оплакнах очи".

# 321
Харбин, Харбин (старият руски град, но заради Мао сега е китайски). Хърбин няма. И аз ги видях тези ледени фигури. Излязоха ми в китайския фийд.

Пак Бьонг Ън го гледахме заедно с теб тук по ковидно време в Oh My Baby. Сериалът страхотен откъм актьорски състав, но тотален провал на сценариста. Гледахме го с интерес до 7-8 епизод и после, сещаш се.
Поредният провален корейски сериал с много добър потенциал в началото, но пък се порадвахме на Чанг Нара, Го Джун, Пак Бьонг Ън и Ким Хье Ок.

Отивай да гледаш Анемия и Такеру.

Гледам я Нара, че постоянно ми излиза в новините с новия ѝ сериал отново със Сон Хо Джун. Те снимаха преди 6-7 години и друг сериал заедно (отново в главните роли), а явно им е харесало, че сега повтарят.
Няма лошо.

# 322
  • MJF
Smile се , защото преди като писах запецнах а или ъ да напиша и клонях най-вече без гласна да е  но пръсчето явно е било над ъ.
Абе слушах аз тв ропартаж от китайска тв, двама се разхождат и говорейки дават факти и рекламират Харбин и споменаха и м/ународните посетители и хоп до тях група мъже, само един от тях фенотипно местен останалите европейдни с шапки с надпис НАСА. Представиха се като група от Германия, но този дето говореше от тях , се сети че дядо му преди 100 години учил в Харбин. Журналистката веднага го определи че е потомък на руснаци и той си призна Wink. Харесаха ми най - вече по-малките композиции, с човешки ръст, които видях. Особено с ажурни части- паяжина, мрежа от пипала на морси животни да речем, ....от този сорт. Мда.

Даже май бяха заветните първи 6 серии на Oh My Baby. След това "смениха сценариста".

Gibo to Musume no Blues FINAL аз не го виждам още за мен Thinking

# 323
Еййй, не светва тази лампа, не светва и през 2024 г. Пак ще стоиш на тъмно.
Погледни си имейла.

Хапни си малко пилешко, че сигурно се измори.

И той беше на погребението на И Сон Гьон и гледаше тъжно.... Стоеше отстрани сам и изпращаше своя приятел.

# 324
  • MJF
Припомних си Gibo to Musume no Blues 2022-nen Kinga Shinnen Special (2022), сетих се за какво идеше реч в това издание на историята. Накрая е смях през сълзи на хрумката на Миуки за такава снимка с татко ѝ, двойника му и Миамото. Реакцията на Мугита бе един път hahaha . Готова съм за финала.Bowtie

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:06 от Шошулчо

# 325
Wrap-Up: Top 2023 Dramas on MDL (by Country and Genre)Бла,бла за сериалите с най-висок рейтинг.Обаче отдолу има въпроси на които може да се отговори
1.Колко драми от 2023 г. гледахте?
Нямам представа.
2. Коя държава гледахте най-много през 2023 г.?
Не знам. Вероятно Тайланд или Корея.
3. Какъв жанр(ове) обикновено гледате?
Sci-Fi, трилър, екшън, хорър, романтика. Scream Гледах няколко романтики.
4. Kоя е вашата най-добра драма, изброена в тази статия?
Twinkling Watermelon - дори аз се изненадах колко много се забавлявах с него.
Hidden Love - когато го гледах МоарейнД  ми каза, че това е добър избор и да, хареса ми
One Piece - въобще не го смятам за японски сериал, но ми хареса.
5.Коя е най-популярната ви драма, която НЕ е посочена в тази статия?
Three Body (Китай) - за хората които не са учили магия, светът е пълен с физика!
Midnight Museum (Тайланд)- понякога просто исках да протегна ръка през екрана и да прегърна някои от тези герои.
Sweet Home2 (Корея) - аз съм пристрасна Blush
Brush Up Life (Япония) - не само японците могат да се сетят за този сюжет, но само те могат да го направят толкова добре.
6.Как беше вашето драматично пътуване през 2023 г.?
Хаотично.
7. Какво е вашето желание или план в dramaland през 2024 г.?
Очаквания Trophy
Имам списък от 26 китайски сериала, които искам да видя.
Вероятно една част от тях няма да видят екран през тази година. Така, че остават само 13.
Реалност
ще видя този с Leo Wu

# 326
Смятам от 19 януари да уважа 6-серийния нов сериал на Исом и Ан Дже Хонг - LTNS (Long Time No See/Sex).
Много луд сериал се очертава, а Исом в типичната за нея светлина. Ще се оглеждам, да не би отнякъде да не се появи и Чонг У Сонг, за всеки случай.

От същата дата, 19 януари, смятам да гледам и новия сериал на моята любимка Ким Хьон Джу с Пак Хи Сун и Пак Бьонг Ън - The Bequeathed. Пак Бьонг Ън е често на екрана ми напоследък.
Хьон Джу и Пак Хи Сун играха заедно и миналата година в Trolley, като съпруг и съпруга, та, ще ги видя сега и в друга светлина.
Иначе, историята ще е брутална, само като прочетох и видях тийзъра. Ясна е корейската картинка, но пък и Пак Сонг Хун ще се включи към тримата, затова съм зрител. Шест епизода и тук. Ще ги издържа. Съветвам ги корейците да се ориентират точно в този режим на снимане - кратки и съдържателни истории, доколкото е възможно.

И, разбира се, преди тези два сериала от 17 януари смятам да уважа и И Донг Ук в A Shop for Killers. Видно е, че ще е абсурд, но заради него ще погледна, а пък докъдето издържа.

И все продукции на TVING, Netflix и Disney+. Това е новото нормално в корейския тв-бизнес.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 07:08 от rossonera

# 327
Преди малко във Фейсбук ми попадна информация, че Ямапи помогнал на засегнати от земетресението в Ишикава чужденци като им превеждал от и на английски език. Хората изказват благодарности.

# 328
  • вятърничава
Tuon, ха ха ха. Набелязах 2-3 за гледане от "твоите".

ross, и от твоите 2-3,тези двамата Исом и Ан Дже Хонг са ми много симпатични. Интересно ми е да ги видя в двойка. Чонг У Сонг заради Scarlet Innocence, предполагам.
The Bequeathed - ъхлелемайкооо. God Bless Netflix, само 6 еп.
A Shop for Killers & Disney 😱 само 8 еп.Ще чакам коментара ти.

# 329
Смятам на 26 януари да видя и новия филм на господин Ма - Badland Hunters, който отново е на Нетфликс.
Сеул след апокалиптично земетресение, в който има вече дори.... крокодили, хаха, но Ма Донг Сок е там, за да спаси всички. Корейският The Rock - Ма Донг Сок.

bb6, ти си истинска фенка на Чонг У Сонг.
А аз не, но съм гледала доста филми с негово участие + един сериал. Абсурден факт.

Общи условия

Активация на акаунт