Магията на изтока - тема 72

• 26 233
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Tuon, ха ха ха. Набелязах 2-3 за гледане от "твоите".
🤣🤣🤣
Наистина ли?  То има 7 заглавия и ти две (може и повече) си гледала. Вина ги съм знаела, че имам невероятен вкус за сериали. 😂🤗

A Shop for Killers
най-важният въпрос тук е ролята на И Донг Ук .Той ще бъде чичо ... като чичо или секси оппа чичо ?

# 331
Той ще е шекши-кекши самчон (чичо).

Да честитя и на Хаяо Миязаки наградата Златен глобус за Най-добър анимационен филм за гениалният му филм The Boy and the Heron (Kimitachi wa dō Ikiru ka?).
И на 83 години не спира и прави само най-доброто.
Най-висша японска класа.

# 332
  • MJF
Gibo to Musume no Blues Final 2024-nen Kinga Shinnen Special (2024) изгледан. Satisfied
Скрит текст:
Все пак много добре че си припомних предишния спешъл. Така "хванах" "повторящия се музикален  момент" на "Танц със саби" от Хачатурян - голям смях как влетя Мугита а след него и Миамото на интервюто на Миюки. И така с припомняне цулия този момент ми беше двойно по  hahaha . Сега обаче ме гложди мисълта : А в сериала и продължението от 2018 имаше ли го тоз "танц със саби" и ако какви са били ситуациите. Ех памет нерадост.
Зесагнаха цели 2 важни момента - професионалния и семейния път.
Как не харесвам по сайтовете с описания когато не се пише сценариста/тите! Но приемам че творческия екип на сериала и 3-те продължения/филма/спешъли е един и същ. Защото удържаха без отклонения тона за песен от началото до края и това им го пиша голямо постижение.
Финалните кадри бяха повече от симпатични. Получи се голяма фамилия от Маимото- сан която не е кръвна "баба"/ "майка", Мугита - сан който не е кръвен татко/дядо, неговия баща Макото- сан, брокерката Шимояма - некръвна леля в цялата "фамилия". Въобще ...набор от големи симпатяги.
За сериозни неща в такъв "фюжън/аналитичен/ пародийно-комедиен и от този род стил. Нямам грам забележка.
Мда. Хареса ми. Напълно съм в мир/доволна с цялата тази сага Gibo to Musume no Blues.
Сега завиждам на бъдещите зрители които ще могат анблок да видят сериала и трите продължения. А ние си го подслаждахме текущо от 2018, така да се каже. И ей на,  питанки разни с музикални моменти.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 09:36 от Шошулчо

# 333
И какъв е изводът? Че не е важно кой те е родил/ създал, а кой те е отгледал, възпитал и ти е дал най-важните неща в този живот - любов, подкрепа и добър пример.
Поклон пред японците, за пореден път.

# 334
  • MJF
Мда, голяма житейска истина  и урок.

Имах допълнителен Simple Smile - момент с Ютака
Скоро понеже седнах да гледам Ichikei no Karasu: Ide Iori, Ai no Kiroku но бързо дезертирах заради превод под кота нула, та  на постера се виждат мустакати от каста вкл. и съдия Ирума. И сега първо с прикрепените мустаци към снимката на Риоичи- сан като си припомних  Gibo to Musume no Blues 2022-nen Kinga Shinnen Special (2022) а после и такъв нетленен/омиротворен, сериозно шеговит  лодкар в реката ....забравих ѝ японското име,  но онази по която отпътуват душите в хилядите вярвания по света.

# 335
Искаш да кажеш реката Санзу?

Понеделник е, да почерпя bb6 с едно японско чоко брауни. Нейното любимо чоко брауни. Кавайй чоко.

# 336
  • вятърничава
ross, Hug
Какво друго да кажа,освен АРИГАТО!В този студен ден имах нужда точно от фуми чоко брауни. Да знаете,че си падам и по млади звезди,не само по старци от рода на Кимура, Соримачи и Чонг У Сонг. Чонг У Сонг го харесвам в Musa the Warrior и A Moment to Remember (предимно първата половинана на филма,втората стана много корейско),The Good, the Bad, the Weird. Beasts Clawing at Straws- спомням си с добри чувства за този зверилник . Scarlet Innocence беше голяма манджа с грозде и голямо мазало, не ми е любим,но се помни.

....Вина ги съм знаела, че имам невероятен вкус за сериали. 😂🤗
Да, но леко хаотичен Joy

Забелязах участието на Ким Дже Ук и много,много други събрани в този сериал Death's Game (2023).Гледал ли го е някой, става ли?

# 337
Monster на Хироказу Корееда, филмът, който спечели Златната палма в Кан миналата година е качен от два дни. Вчера го гледах, но не ми се коментираше кой знае колко.
Да, филм на Корееда, отлично замислен, реалистичен, но... ме отврати леко с това, което се разкри малко преди финала. Някак с деца това никак не ми се нрави... Прекалено малки са, дори и да са на 11-12 години.
Тъжен финал, но зрителят поне получава удоволствие от това, че тези деца са щастливи, дори и някъде в друг по-добър свят.
Гледайте го, но ви предупреждавам, че не е никак лек. Темата е насилието над деца - в училище и от родителите, в семейната среда. А много от тези деца са истински кайбуцу (чудовища).
Искам да похваля Ейта, за пореден път. Гениален актьор. Героят му бе обвинен несправедливо в неща, които не беше извършил.

След като замръзнах днес и се върнах като треперещ лист, защото за мен всичко под нулата е кошмар, сега си пуснах днешния първи епизод на Kimi ga Kokoro wo Kuretakata.
Голяма любовна драма ще е, напомни ми на Koizora като усещане, емоции. Голяма любов имат тези две гълъбчета. Юки е прекрасен, а с Мей са чудесна двойка. Имат химия и биология.
Шо, нашият приятел Такуми Сайто се появи както го помниш от последната му изява - много рошав и невчесан.

Скрит текст:

# 338
О, тъкмо тези дни си мислех за филма на Корееда. Рос, благодаря, че сподели. Скоро ще го гледам.

# 339
bb6, това старец ли е, мм? Гледам го днес и не виждам такова нещо.

А това, аа?

Шошулчо, отбележи си за гледане One Second Ahead, One Second Behind с нашата "голяма приятелка" Кая.

# 340
  • вятърничава
Предавам се, не стреляй Wink
Нали знаеш, че ги харесвам без значение от възрастта им. Т.е. тези ги харесвам във всяка възраст и уважавам начина по който остаряват. Дават ми надежда.

# 341
Няма, а и сега тъгувам за великият Франц Бекенбауер...

# 342
  • вятърничава
Аха, ето каква е тайната им!
Бекенбауер - една епоха си отива....

# 343
Имал е блажена смърт - починал е в съня си.
Сега е там Горе и отново играе футбол с Йохан Кройф и Герд Мюлер. Те го чакаха...

Два дни говоря за Чонг У Сонг и тъй като Сергей Брин и Лари Пейдж ни следят, влязох сега в YouTube и ми предложиха клип с Чонг У Сонг от Дубай.
Гледай го, интересно е, а и след 03:40 мин. в асансьора и той сам си казва, че остарява след като е започнал често да изпуска разни неща от ръцете си, хаха.

Jung Woo Sung in Dubai

# 344
  • MJF
Хм, какъв тест на вниманието ми Coffee , чета "Бекенбауер" и си мисля "ама аз май го знам кой е този". Сетих се покрай споменатите и за Рийкард.
Шо със записването проблеми няма , само дето сметките ги водя  без кръчмаря/преводача.
Wink
Абе и аз го разгледах този Death's Game (2023) " що за птица е " . Прелива от повече от познати муцуни но като прочетох реших , че на мен Drama Special - ите на кортвфронта са ми напълно достатъчни. Нямам нужда от хард-кор -драми.
Еми ще се готвим за гледане на следващия филм на Корееда щом е "готов". Рос постави началото . Така или иначе в предишния му - Broker - загряхме по темата.
Това ме подсети обаче че имам да гледам и Maiko-san chi no makanai-san. Ама така де , не съм била в Киото след Miyako ga Kyoto ni Yattekita! (2021).
А не съм си догледала и A Day-Off of Kasumi Arimura май, трябва да проверя. Thinking

От такова разглеждане онзи ден отворих  Nanyobi ni Umareta no (2023) и ....имам в актива си първите 3 епизода. Нямам обяснение кое по-точно ме заинтригува. Английското наименования на сайта горе - What Day of the Week Were You Born? , The Birthday - е част от някаква игра на думи, която въпреки че се повтаря вече във всеки епизод - първите 3 поне де - остава не много понятна ми, но не е единственото непонятно в цялата таз работа. Мангака, пък автор към него на такава и ....в превода не винаги всичко ми е понятно. И не е от лош такъв а и от моето съвсем периферно познание и интерес по мангатемите. Та като изключа мангофона всъщност иде реч за humandrama и явно тя ми задържа интереса.
Но все пак ми е любопитно до кога ще издържи търпението ми по тези аламанга неща на японския тв фронт.

Общи условия

Активация на акаунт