Октомври 2023

• 23 206
  • 498
  •   1
Отговори
# 120
Ла Фойе бабичка, какво да очаквам..Даже ми и каза "Ами тя ноември е била 48.5 см, няма как сега да е толкова" , "Ами викам, то и тогава няма да са били верни, защото тя се роди на 01.09, и искаш да ми кажеш, че за 2 месеца е пораснала с 4.5 см !? " И тя млъкна..Та няма какво да коментирам повече 😂
Бобче си спи до мен.Аз както заспя, така се събуждам 😂 Тя мърда и като червейче се навира в мен, но аз проблем нямам, защото спя леко.Как се вика с едно отворено, и едно затворено око 😂 Така вече над 2 месеца, и мисля, че до 6-тия поне ще си спим заедно.Аа аз така свикнах, че просто не знам как ще стане ..🥹

# 121
  • София
И Матей спи при нас. Спи между нас като си има възглавничка която слагаме между нашите и така го слагам да спи. Разбира се, го слагам по един начин, а го намирам по друг. Като почне да се разбужда и почва леко да примрънква и накрая от това мрънкане, опъване се измества на пряко между нас Grinning Grinning Grinning
През деня спи или в неговото легло за малко или в лятната количка, която разкарвам с мен из къщи. Гледам да не го оставям без надзор, защото на 2 пъти се случи да се изповръща и после го намирам целия оповръщан и подгизнал. Та предпочитам да знам, че ще го видя ако нещо започне да повръща.

# 122
И ние спим заедно. Мъжът ми имаше мерак да е между нас, ама той спи много дълбоко, една нощ чувам детето да ръмжи и гледам как мъжът ми е тръгнал да се обръща върху него. Затова сега спи от моята страна, до него точно е  next to me леглото. Иска ми се да ти спи там, но вече му е тясно, онзи ден го сложих и си мушкаше ръката в решетката и я удряше. Така че ако искам да е там, ще трябва да мисля някакъв обиколник, въпреки че май не се водят много безопасни. Най-големият ми страх е да не се задави, защото често връща мляко, а вечер е много унесен и почти никога не успявам да го оригна. Настрани няма шанс да застане, веднага се завърта, а като спи по гръб често спи и с изправена глава, тоест не настрани. Надявам се ако стане нещо да реагирам навреме, че аз уж спя по-леко. Това с дневния сън не знам как го постигате, колкото и унесен да е, веднага се събужда, щом го сложа в леглото. Та спи или в ръцете ми, или в количката навън.

Ориентирали ли сте се вече за килимчета за игра? Близките ме питат за коледни подаръци и това ми хрумна. Тези, които имате и по-големи деца, от кои сте доволни?

# 123
Благодаря мамчета.
И аз по принцип не се размятам по цялото легло като спя, но все го мисля знае ли се кога мога да се отпусна върху него или пък той да се навре в мен. А сутрините все пак ми се удължава съня ако го взимам при мен и успявам да заспя. Макар, че сега като е по-поспалив хич не мога да се оплача.
А и за сега изобщо не ми пречи да спи и при мен, много обичам да си го гушкам, но съм и доволна, че през нощта си спи в леглото.
През деня обаче и аз го играя матрак по цял ден, не мога да си обясня защо вечер в леглото му е добре, а през деня не и ме търси постоянно.

# 124
Мери, браво, че не си спестила и си казала на лекарката! Не ми се мисли ако сбъркат за нещо по-сериозно...

При нас се случи баткото (2г.) да одере 2 пъти бебка и да я удари леко по главичката. Понякога иска да сложи крак върху главичката, но успявам да го обърна под формата на игра и да го отдръпна от нея. Трудно им е на по-големите, разбираемо, а и моето момче си е все още мъничък. Често вика бебе кош, когато я държа, а иска да играем. Иначе е доста любвеобилен и я целува, милва. Когато го приспивам понякога не иска да го гушкам, маха ми ръката и казва мама-бебе, но като му кажа колко много го обичам и, че никой не може да го замени, се обръща към мен и ме прегръща. Често плача.

Бебка спи в кошарата до спалнята, понеже ние спим с баткото и си е опасно. Като порасне малко  и тя ще се мушка при нас.

Тя също има някои по-поспаливи дни. През деня спи в хола покрай шумотевицата от баткото и засега се получава, надявам се и по-нататък да е така. Решила съм, че искам да свиква с шума. Като беше бебе, пазехме тихо на баткото и стана така, че се буди от най-малкия шум. Мл
Малката Будува измежду дремките по 1ч.-1,15ч. някъде, понякога и малко повече. Има 4-5 дремки за деня, но ако се случи да има кратки дремки, са повече.

Килимче имаме подобно
https://teddytoys.bg/kilimcheta-za-igra.html
Супер лесно за почистване и практично.
Пиклер също имаме, но така и не се използва. Момчето ми се катери навсякъде, но не и на пиклера. Единствено използвахме пързалката, но сега сме я прибрали. Скоро пак ще го сглобим да видим дали ще има и интерес.

Мис, къде ходихте на фотосесия? Много искам и аз ама сме голям цирк... Вчера ходихме да видим украсата на шадраваните... еми то успях само една снимка да направя... Баткото не се отлепваше от мен, плачеше при баща си, бебка и тя се разплака и се прибрахме 🤷

# 125
  • Варна
https://www.facebook.com/TeodoraAtanasovaphotography Тук за пореден път правихме фотосесия. Моята бременна фотосесия също я правих при нея на плажа и станаха уникални снимки .

Бебето спи в Некст ту ми до мен. Нощем ставам, кърмя на стол до леглото, повивам и връщам. В редки случай сутрин около 7 кърмя вече спяща легнала , но той въобще не засуква дълбоко като е легнал, а плитичко и не ми е удобно и на мен. Не спя дълбоко и чувам винаги като връща мляко, защото е с доста неприятен рефлукс. Често и се налага нощем да го преобличам, че си връща мляко.
Голямото дете кърмих основно легнала нощем и също сучеше плитко .. ама винаги и от там и не наддаваше добре, защото ядеше малко. Този път си казах, че ще ставам и ще кърмя седнала, за да имам контрол над засукването. Той за 10-Тина минути се наяжда нощем и после вече го държа по макс 5мин още, вече гледам да не оригвам всеки път. Преценям дали ял лакомо и е погълнал въздух , че изправя ли го на рамо и всеки път връща доста мляко .., за това си го спестявам вече.
Не съм затискала голямото дете , като спеше при нас, но тъй като и аз я взимах сутрин и си доспивах с нея и веднъж се случи да падне от леглото , но вече беше на 5-6 месеца примерно и адски зле се почуствах. Хем знаех, но си казвах че това на мен не може да ми се случи и така кърмих от страната където не е Некст ту ми-то и си викам ей сега ке я преместя и ей сега и бам съм заспала и се събудих от туп. Нищо му нямаше на детето дори не плака мисля.. спалнята ни тогава беше много ниска, но аз плаках много ! Тааа да си знаете, че както са по-неактивни и така бързо може да се преметнат без да очакваме.

# 126
  • София

Ориентирали ли сте се вече за килимчета за игра? Близките ме питат за коледни подаръци и това ми хрумна. Тези, които имате и по-големи деца, от кои сте доволни?

И с двете девойки ползвах пъзел за килимче. Пъзела го бяхме купили от Джъмбо. Сега с малкия още не съм мислила какво ще взимаме и дали въобще ще взимаме нещо такова.

Този уикенд малкия направо ми разказа играта....грам не искаше да спи....ревеше, разнасяхме го, заспи за макс 20 мин и пак мрънкане, рев...и от ядене до ядене седеше буден. А снощи от 3 ч. до 6 ч. спахме на пресекулки, после яде и пак будува до 7:30 ч. и преспа до към 8:15 ч. и пак будуване до 9:15 ч. не знам скок в растежа ли е, какво ли е ама такова чудо не съм очаквала....днес съм като парцал, едвам гледам.

# 127
Здравейте мами, малко ъпдейт от нас, че от снощи за жалост сме в болница.

Оказа се, че тази вялост при нашето момче не е от нищо и започна да вдига температура. Две вечери подред беше висока и накрая пристигнахме в спешното защото педиатърът не намери видим проблем.
След изследвания в спешното се оказа, че има някаква инфекция, която кой знае от кога стои скрита и сега търсят каква точно е. Вероятно пикочна или нещо от бъбреците.

За сега чакаме резултати и му слагат венозно антибиотик.
Сърцето ми се скъса 100 пъти защото се измъкна абоката и едвам му сложиха нов, изпукаха му всички венички и на 4тия път успяха в крачето, но на всяко боцкане съм до него и умирам по малко. А и кой знае до кога ще стоим.

Та това само, за да ви кажа да си слушате инстинктите и ако наистина нещо ви притеснява настоявайте и си искайте обстойни прегледи и изследвания, дори и да е за нищо. И ако и да ви казват, че се притеснявате излишно и преувеличавате.
Няма излишни притеснения с децата, по-добре два пъти проверка от колкото да берете ядове. Трябва да си ги пазим 🙏

# 128
  • Варна
Ooo това е ужасно ! Прегръдки за теб, защото това през което преминаваш е толкова, толкова страшно и за мен като майка.
Дано открият бързо каква е причината и да се повлияе от АБ.
Мразя болници, а когато човек е и сам с бебето си е съсипващо.
Гушкайте се много и бързо изписване.

# 129
Много неприятна ситуация.. Важното е че все пак сте намерили откъде идва проблема! Кураж и не падай духом ❤️ Спомням си, когато родих и се наложи и на двамата да ни вливат антибиотик, като го видях с абокатчето така съм ревала.. После си казах стегни се, то усеща и няма нужда от това в момента.. Стискам палци скоро да се приберете вкъщи! 😘

# 130
La foie дано бързо да открият причината и скоро да сте си вкъщи! Наистина много неприятно..разбирам те напълно как се чувстваш 🥺 Прегръдки ❤️

# 131
La foie, дано бързо открият причината и да оздравее мъничето Heart

# 132
Алина честита месечинка на твоята принцеса 🩷

# 133
  • София
La foie, много съжалявам за това, през което минавате и ти изпращаме кураж, дано се изясни бързо и скоро да ви изпишат. Мои близки така преминаха през подобни симптоми с дълго задържана температура, не можеха да открият какво му е на бебчето и накрая се оказа мононуклеоза. Започна с температура точно и отпадналост. Дано е нещо леко и да се повлияе от лечението. Много страшно звучи да гледаш бебчето в такава битка, дано се държиш и ти, за да му даваш сили, тъй като сте все още силно свързани Heart

# 134
La foie , стискаме ви палци и ти пожелавам другата седмица да празнувате здравички Коледа вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт