Октомври 2023

• 23 207
  • 498
  •   1
Отговори
# 135
Алина честита месечинка на твоята принцеса 🩷

Много благодаря, Мери! Purple HeartFlowers Hibiscus

# 136
Честита месечинка Алина!
Нека всички следващи месечинки да ги посрещате здрави и много щастливи !

При нас малко по малко се изясняват нещата.
Потвърдиха пиелонефрит, инфекция на 1то бъбрече. Кой знае от кога е, а ние отдавахме силния плач на колики, рефлукс, ваксина, нервност и тн.
Чакаме и резултатите за виновната бактерия и да я лекуваме в следващите дни.
Ако има мами, които знаят нещо по въпроса ще съм благодарна.

И се молим да е без последствия, което ще се узнае по-нататък и естествено ще сме със свити сърца до тогава. Но за сега сме на стъпка по стъпка.

# 137
Честита месечинка Алина!

Потвърдиха пиелонефрит, инфекция на 1то бъбрече. Кой знае от кога е, а ние отдавахме силния плач на колики, рефлукс, ваксина, нервност и тн.

И се молим да е без последствия, което ще се узнае по-нататък и естествено ще сме със свити сърца до тогава. Но за сега сме на стъпка по стъпка.

Духом съм с теб, стискам палци всичко да се оправи безпроблемно! ❤️

# 138
Благодаря, La foie Purple Heart
Важното е, че са установили инфекцията, дано бързо да се повлияе от лечението и скоро да сте си вкъщи!

# 139
Здравейте и от мен,Леа скоро става на 3 месеца,слава богу коликите отминаха и вече е сладко бебенце,а не ревливо бебенце.Напоследък даже прави големи паузи и спи по цяла нощ,да не са ни уроки😁Скоро ни предстои първо пътуване 4мата,изобщо не знам как ще се поберем,а колата ни е голяма..Вие по празниците къде ще сте?

# 140
Здравейте и от мен,Леа скоро става на 3 месеца,слава богу коликите отминаха и вече е сладко бебенце,а не ревливо бебенце.Напоследък даже прави големи паузи и спи по цяла нощ,да не са ни уроки😁Скоро ни предстои първо пътуване 4мата,изобщо не знам как ще се поберем,а колата ни е голяма..Вие по празниците къде ще сте?

Ние вече пътувахме и се отрази добре на Калина, през целия път си спеше, като пътуването беше около 2 часа. Не сме имали проблем.

Аз имам чувството, че нас тези колики няма да ни пуснат скоро, а другата седмица и тя ще стане на 3 месеца. Просто вече не знам какво да правим. Освен това от Еспумизана два дни не се беше изхождала, спряхме го и си свърши работата. Но пък за сметка на това коликите се увеличиха и вече не знам дали да го давам или не. Правихме и изследвания да видим да не би да има нещо, но всичко е в норма и е напълно здрава. Силно се надявам скоро и на нас да ни минат тези колики, направо вече ги мразя.

# 141
  • София
Като отворихте темата за пътуване да питам във вашите столчета за кола бебето в полулегнала или седнала позиция е. На нас ни дадоха едни познати тяхното старо столче на peg perego, но като го закопчахме стоеше като седнал и се съдра да реве още в началото. Та решихме да вземем ново и сега четем и разглеждаме в морето от търговия.

За коликите пак да си споделя съвета - пийте много чай от анасон и яжте копър. Нашата храна определя състава на кърмата, която пък бебето се мъчи да разгради. Тези съставки доказано облекчават коликите

# 142
La foie, дръж се мамче! Пак за щастие сте открили навреме инфекцията, не се обвинявай, че сте го отдавали на други неразположения. С вас сме и дано скоро сте си вкъщи!

Ние ще сме си вкъщи по празниците. Мъжът ми дава дежурства, а и баткото е в един такъв период, че не иска да седи дълго време на столчето.

Ragazza, не трябва да е седнало положението на бебето, докато не започне да сяда самостоятелно.

# 143
Честита месечинка Алина!

La foie, стискам палци бързо да оздравява малкия човек! Изпращам прегръдки и положителна енергия Heart

# 144
Аз нашето столче за кола го слагам да е по легнало и позата става малко с краката на горе, мисля че му е добре, но не предприемаме по дълги пътувания от 2часа.

# 145
При нас в кошницата е в полулегнала позиция, но никак не обича да се вози.
По празниците ще сме вкъщи, може да отскочим до бабите за кратко, но още не сме решили.

# 146
  • София
La foie, не се обвинявай. Важното е че сте в болница и вече са открили проблема. Сигурна съм, че скоро ще има подобрение при малкия и ще се приберете вкъщи.

При малкия се появиха слузести изхождания + забелязвам, че дори и като се оригне после пак се появява връщане на мляко и започва да плаче истерично. Явно има рефлукс. Сега съм затърсила час при добър детски гастро при който да отидем час по скоро и да го види...отделно е с някакъв обрив (ситни бели пъпчици) по тялото, за който на последния преглед педиатърката каза, че всичко е ОК, но аз не мисля така....доста ми е притеснено.
С другите 2 деца не съм имала такива оплаквания - такъв обрив, слуз в акото. Каката беше с рефлукс, но бързо го овладяхме.
Гледах и запазих час при д-р Лазарова при нея съм водила голямата като беше с рефлукс, но най ранния час е за 17.01.

# 147
  • Варна
Ние сме с кошница на Cybex. Имаме база в колата и лесно го поставям, както и адаптори за количката и основно в кошницата го разхождам. Купихме и чувалче за кошницата и е много добре опакован. Много е важно във всички тези кошници и столове , в които пътуват децата да не се слагат коланите с якета, космонавти и тн. , защото коланите няма начин да се стегнат достатъчно безопасно. Още ми е трудно да си представа да пътува в кошницата за кола, от там да го облека някак и набутам за разходка в легналия кош на количката. Каката ми беше така ама лятно бебе , без дебели дрехи. Кошницата е за възраст 0+ , позата му е леко присвита и изглежда полуседнала да и при дълго пътуване трябва да се изкарва и да се сменя позата.
Дори колата да ми е студена все още карам каката на 5г да си съблече якето и така да сложа коланите на стола й и я завивам в одеяло, което е за нея там в колата.
Безопасност на първо място !

# 148
Ние сме с кошница на Cybex. Имаме база в колата и лесно го поставям, както и адаптори за количката и основно в кошницата го разхождам. Купихме и чувалче за кошницата и е много добре опакован. Много е важно във всички тези кошници и столове , в които пътуват децата да не се слагат коланите с якета, космонавти и тн. , защото коланите няма начин да се стегнат достатъчно безопасно. Още ми е трудно да си представа да пътува в кошницата за кола, от там да го облека някак и набутам за разходка в легналия кош на количката. Каката ми беше така ама лятно бебе , без дебели дрехи. Кошницата е за възраст 0+ , позата му е леко присвита и изглежда полуседнала да и при дълго пътуване трябва да се изкарва и да се сменя позата.
Дори колата да ми е студена все още карам каката на 5г да си съблече якето и така да сложа коланите на стола й и я завивам в одеяло, което е за нея там в колата.
Безопасност на първо място !

Аз практикувам същото. Каката на 2г и 9м. Все още се вози обратно и задължително сваля якето. В колата ми целогодишно возя одеало, оказа се, че има много приложения. Бебето, милото, от вкъщи директно с топлата кошница го качвам, обаче, като трябва да го сваля и да ходим някъде го прехвърлям в слинга и в това време сме много атрактивни по време на тази процедура. Аз, по къс ръкав навън, слагам бебе в слинг, после слагам суичър и яке 🤣🤣🤣

# 149
Днес ни изписаха и се прибрахме, благодаря ви за подкрепящите коментари, мили мами.
Много мразя излишната драма, но този път мога да кажа, че със сигурност изживях едни от най-напрегнатите дни и нощи в живота ми.

Бактерията е ешерихия коли, класически случай. Малкият няма температура, яде много добре и решиха, че домашната среда е по-удобна. Само продължава да поспива доста.
Продължаваме лечението с антибиотик от вкъщи. В болницата се повлия добре. Ще ни назначат и час при нефролог, за да потърси евентуална причина. Още ми е притеснено да няма усложнения, макар, че казаха, че няма според изследванията.

Навързахме симптомите и най-накрая много неща намериха обяснение. Детето е страдало от ужасни болки. Тръпки ме побиват като си представя.
След вливките с антибиотик дори и позата му за сън се промени и стана по-спокойна и отпусната. Напрежението което и мен постоянно ме глождеше като, че отмина.

Wonder woman следете слузестите изпражнения и за кръв. При нас имаше същите, не намериха причина, но казаха, че често е симптом за нетолерантност към протеина в млякото ако сте на АМ. Тоест е симптом на някакъв вид алергия. При нас не е това, но продължи доста дълго, имаше и кръв по едно време, което пък го отдадоха на раничка в ректалната област.

Виж с какво съвпада появата. Ако е на кърма - нещо, което си яла.

Гушкайте си бебетата и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт