Октомври 2023

• 23 220
  • 498
  •   1
Отговори
# 150
Ла Фойе много хубави новини !! Всичко ще е наред и с останалото 🍀✊❤️

# 151
  • Варна
Радвам се, че сте у дома вече ❤ Всичко минава и просто такова моменти ни правят по-силни майки … или поне така си мисля .
 С каката неколкократно сме посещавали спешен кабинет . Нямаше 2 като си разби челото в ръба не леглото по времето на Ковид и трябваше сефте на вляза в спешното сама с нея. Рев, лепене и ужас за мен. После още няколко посещения имаме заради разбит нос, глава, ухо в ръба на масата и все я лепят, но тя е много драматична и пада страшен рев и буйстване. Последно пролетта с нея в детска хирургия се наложи да й махат останала част от кърлеж от гърба. Аз бременна и ме пратиха да чакам навън, но все пак чувах как ме вика и се моли да се върна … сещам се и се насълзяват очите ми сега. Просто тези моменти са ужасни и надявам се по-рядко всеки от нас да има такава случки.
Онзи ден нашето момче след 5 дена без да ака му направих такъв сериозен масаж на корема и излязах с приятелки вечерта . Мъжа ми ми прати снимка , че не знае какво съм направила, но мощно е напълнил памперса 😂😂 Доволна бях много!!!
Тези дни смятам като се изака да му пусна и на него изследване на акото… да няма и нещо той с тея колики и напъване постоянно . Обаче и да излезе някоя бактерия в акото какво ? АБ ли да давам … как се процедира.? Аз съм чувала че много деца имат от болницата още бактерии, но зависи в какви количества са се преценя как се процедира.

# 152
Да, и при нас е съмнение дали още от болницата не е излязъл с проблем, но колко специалисти видяхме, никой не предположи нещо подобно.

Наистина ужас Miss V какво преживяваме като майчета. И ние и дечицата сме силни. И съм шапки долу за майчетата, които се борят с много по-лоши здравословни състояния. Престоят в болницата, безбройните изследвания, чакането за резултати със свито сърце…

Вие имате възможност да правите изследвания без предписания от доктор, възползвайте се при съмнения. Това е тъпото при нас, че трябва да се моля да ми дадат рецепта, за да мога да отида в лаборатория 😕

# 153
Здравейте! Скоро не съм писала, но ви следя често. Моето бебе е изцяло на кърма и от ден първи се изхожда по 6 до 8 пъти на ден. Според личната е нормално и това значи, че суче добре. Още от началото някои акота бяха зелени, това също е нормално според нея. Аз от вчера взех да се безпокоя, тъй като от няколко дни не се буди през нощта да се храни. Храненията са й 6, но акотата също продължават да са толкова. Личната каза, че вероятно е от това, което съм яла, но аз толкова внимавам и всеки ден изключвам по нещо ново от менюто. Днес ни изписа Адирекс бебе по 2 сашета на ден и от първото нямаше ефект, тъй като си се изходи веднага след кърмене. Въобще не знам как да процедирам, как да се храня и кое да считам за нормално и кое не. Бебето през деня е много спокойно, храни се добре, спи. Вечер продължава да има колики, но не е в истеричен рев, в рамките на нормалното. На Коледа става на 3 месеца. Моля, кажете да пускам ли някакви изследвания, да почакам ли за ефект от прахчетата, как да постъпя според вас. Само да кажа, че според личната до 10 пъти на ден е нормално да се изхожда кърмаче, както и е нормално да не ходи с дни и двата варианта са възможни, и все пак...

# 154
Lol90, как наддава? Мисля, че това е най-важното, както и дали е спокойно, има ли признаци на дискомфорт, освен стандартните колики? Не се буди може би защото пораства и започва да спи повече. Карина прави 6 часа пауза от 40-тия си ден някъде. Голямата ми дъщеря на 2 месеца спря да се буди и имаше 8-9 часа пауза, но тя беше изцяло на АМ.

Вашите бебета колко наддадоха през втория месец? Карина първият наддаде 900 гр, вторият около 700, не е толкова зле, но за последните 2 седмици е наддала само 200 гр. На 2 месеца и 4 дни е т.е общото наддаване не е зле, но реално от 2 седмици насам е много малко...Ака през два дни. Мисля, че не й стига кърмата, педиатърката също така смята, но тя отказва дохранване след кърмене. През деня от 8-9 сутринта до 10 вечерта яде на 2 часа, а през нощта се буди само 1 път към 4-5 сутринта т.е има приблизително 7 кърмения на денонощие. Понякога ако не издържи 2 часа през деня правя АМ, но рядко изяжда повече от 70-80 мл.

# 155
Моето дете засега качва по килограм на месец, но е изцяло на АМ вече, само първия месец се цедих.

# 156
Роди се 3430 гр. След 2 месец - 4700 гр. Сега предстои мерене на 3 месеца. По два сантиметра дръпва за двата месеца. Според личната отново е идеална. Последното кърмене е в 21 часа и после чак в 6 сутринта от няколко дни. Иначе ставаше доскоро или в 1, или в 3. Сега направо сутрин. Спокойна е, но не винаги суче от двете гърди, понякога само от едната. Последното кърмене понякога й е с рев, отдавам го на коликите. Вчера хапнах плодове малко, самата аз имам проблем, затова си позволих круша и череши в сладкиш. Освен това допълнително да е повлияло. Иначе от няколко дни спрях и шоколада, отдавна изключих бобови, грах, кисело, зеле, броколи, карфиол, намалих кафето на едно сутрин, но е с мляко. Чудя се и него ли да спирам вече. Обвинявам се, че аз и доставям дискомфорт, но в интерес на истината тя си е щастлива през деня като се изходи. Вечер само е неспокойна...

# 157
При нас последния път - на 23 ноември беше 4.800кг. Тогава поставихме първата ваксина. После сложихме другата част от ваксината, бяха минали две седмици, защото не исках да ги слагаме заедно и пожелах да я измерят - 5.300кг. В петък ще стане на 3 месеца. За сега наддава добре, тя е изцяло на АМ. Само до първия месец е кърмена. Изхожданията и са по два пъти на ден. За сега и давам по веднъж в деня капки за колики. Вече е по - добре положението, не се дере от рев като преди. Един ден е много по - спокойна, друг ден си мрънка и то основно вечер.

Ние сменихме личния лекар и на 28 декември сме на преглед. Радвам се, че успях и се махнахме от стария личен лекар.

Исках да питам и друго - на колко месеца трябва да е бебето за да се започне с пюретата?

# 158
La foie , съжалявам за това, което си преживяла. Всичко е добре, когато приключва добре.

Не съм писала скоро и аз, но честичко ви поглеждам.

Ние вчера сложихме едната ваксина + ротавирусната, отложихме другата за януари. Всичко е нормално в поведението на малката към момента, лепим куул пач и се молим да ни се разминат реакциите.

Тя се роди 3100гр., точно на един месец беше 4190 гр., сега на два месеца и девет дни е 5 460 гр., като е на смесено хранене. От примерно 700-800 мл/денонощие, около 300-350 мл е АМ и останалото е кърма.

Ако наддават добре и се чувстват добре, цветът на 💩 не бива да ни плаши. При нас малката продължава да цапа памперсите по веднъж на 5 дни, какво е това чудо - не знам! Сега ще започнем в АМ да добавяме такова на марката за запек. Имаше 2 болезнени изхождания, но останалите добре ги управлява, просто са в такова количество (с извинение), че чак се плаша къде го е събирала…

Захранване след 5 или 6 навършени месеца ме посъветва консултантката по кърмене, като ми препоръча да се водим по поведението на бебка, че сама ще си покаже. Ние и сега правим експерименти да й даваме да помирише храните, които консумираме. Надявам се лесно да я спечелим за каузата. ☺

Не й даваме вода, което мислим, че е причина за чести хранения и нощни мърморения на всеки 2-3 часа. Вероятно изпитва жажда, защото понякога от малко сучене или прием на мляко от шише - нещата се успокояват.

Как овладявате процесите със съня? Ние от седмица се виждаме в чудо. Заспива в 23ч., буди се в 03ч. да суче и тъкмо се е нахранила и ококорва големите кафеви очи и няма заспиване до 05ч., заспива на ръце и като в сложим в леглото - веднага се събужда. Известно време танцува некоординирано и на 10-15 минута започва да недоволства и пак наново - на ръце. Официално се буди в 07ч. и през деня има 2-3 дремки и 1 следобеден сън в количката навън. Чудех се да започна ли да водя дневник колко време спи, но със сигурност е по-малко от средното за възрастта. Като се опитваме да я приспим насила, ако са минали час-два в будуване - просто се събужда след 3-4 минути и не може да влезе във фаза на добър сън. Аз покрай кърменето и цеденето съм вече като ударен самолет като кондиция и външност, нощес имам 3 дремки от по час и нещо + едни 40 минути вчера. Сега пак лягам. 😆

# 159
Захранване мисля на 6 месеца да започнам но може и на 5 навършени, ще видим.
Сънят при нас е много непредсказуем още, има дни, в които много будува, чак се чудя как издържа по 3 часа без да мигне или спи по 10 минути и се ококрва. Има и дни, в които основно спи и се буди само да яде и примено за целия ден има сумарно 2 часа будна. Общо взето след един такъв ден (поспалив) е събрала сили за 2-3 дни будуване Joy и така си ги редува.
Нощем спи добре. Заспива към 22-23 часа (на мен ми идва малко късно, но засега не успяваме да го изместим по-рано) и до 8 сутринта спи, като се буди само за едно хранене. Така е може би от 40-тия си ден някъде, преди това се случваше и нощем да не иска да спи и да я разнасяме на ръце и т.н.
Според мен са още малки за опити за изграждане на режим, поне при нас не го виждам да стане скоро.

# 160
  • Варна
Lol, за 2 месеца имате 1360гр качено ? Разбира се не съм лекар , но това за кърмено бебе ми се струва малко. Моето първия месец качи 1кг и един консултант даже ми каза че било малко. Аз от това, което съм чела и знам първите 3 месеца кърмените качват по 1кг на месец. Сега без нощни кърмения не се очудвай да качи също малко.
Правих онзи ден с едно приложение крива на растежа и много добре ме ориентира как наддава.
Първи месец 1кг, втори 960гр. , сега след седмица ще прави 3 месеца и ще изтеглим, но определено този месец ще са наполовина , защото тегля от време на време. При нас рефлукс е доста силен и сигурно това е причина за по-слабото наддаване последния месец.
Никакви храни не изключвам вече аз.. има нов стоп газове , свива се , напъва, но и ака рядко на 5-6 дни веднъж .

# 161
  • София
Здравейте, моето момче навърши два месеца, като на месец наддава около килограм, като в първият беше повече спрямо сега. Продължава да се храни на 3 часа, изцяло на кърма, като понякога прави по-голям диапазон сън нощно време за моя голяма радост и аз да поспя. Последните два три дни обаче започна много странно да суче само от едната гърда и то сякаш малко, после като го преместя на другата настава адски рев и отказва повече храна. Оригва се като го изправя, но пак не иска да продължи. Не знам дали поема достатъчно, аз изцеждам пълната гърда и замразявам, но просто се чудя дали му стига и на какво се дължи тоя рев и дърпане.
Вода напоследък напълно отказва също.
Изхожданията по голяма нужда са по едно-две дневно, ако направи пауза ден два много се изнервя - напъва, пърди, реве, голяма драма настава. Засега с масаж на корема се оправят нещата, гледам да пия редовно и чая с анасон, както и да си ям храната с копър Astonished
Предстои сега прегледа при ортопеда. За ходилите вече да питам прави ли се ехография или е само преглед с препоръки?

Вие замразявате ли кърмата? Аз доизцеждам след кърмене и складирам, за да имам резерв ако спре (както веднъж се случи от
сърес в началото ), но се притеснявам да не се развали пък накрая, че има и тя някакъв срок.

# 162
Рагазза Кърмата трябва да е в дъното на фризера, и срока е 6 месеца.Може и 8-9, ама там има повече изисквания за съхранението..
Иначе и Божидара от два дни е много кисела...Изпива 90-100 мл и после започва да си играе с биберона, да го хапе, да ми се смее...Ама биберона да е в устата.Като го извадя и започва да пищи 🤯😂 Отделно много будува, заспива само върху мен или в количката през деня..Поне вечер си спи спокойно и всичко е наред, ама през деня го играя клоун вкъщи, или превъртам километража навън 😂

# 163
Ние ходихме на ортопед и направиха ехография и на двете краченца. Бях споделила, че доктора ни вика пак когато стане на 4 месеца и половина. Правим си всеки ден гимнастика на крачета и ръчички. Майка ми даже е взела на Калина и активна гимнастика за Коледа та ще я използваме и нея.

Подариха ми кенгуру на Лорели и се чудя дали да го изпробвам. Чувам напоследък лоши отзиви бебето да се слага в кенгуру. Вие какво мислите?

# 164
Ние ходихме на ортопед и направиха ехография и на двете краченца. Бях споделила, че доктора ни вика пак когато стане на 4 месеца и половина. Правим си всеки ден гимнастика на крачета и ръчички. Майка ми даже е взела на Калина и активна гимнастика за Коледа та ще я използваме и нея.

Подариха ми кенгуру на Лорели и се чудя дали да го изпробвам. Чувам напоследък лоши отзиви бебето да се слага в кенгуру. Вие какво мислите?

Кенгуру категорично не! Подариха ми едно с дъщеря ми и хем ми е жал да го изхвърля, хем в такъв боклук не бих си сложила нито моето дете, нито бих го дала за друго. Страшни здравословни проблеми може да причини! За това - за момента слинга и чакам след 4 месец да си ползваме ерго раницата!

Общи условия

Активация на акаунт