Октомври 2023

• 23 639
  • 498
  •   1
Отговори
# 285
Петя, именно и аз не виждам връзката. Представях си, че ще ѝ правят някакви масажи или нещо подобно. Но, най-вече ме притеснява слагането седнала дори и за 2 минути. Неговия довод е, че като я държим и дупето ѝ е отпуснато на ръката ни, пак била един вид седнала и нямало проблем...

Иначе за хернията - да, ингвиналната се оправя само оперативно, лятото оперираха дъщеря ми по този повод. Пъпната е друго, там може без операция.

# 286
  • Варна
Алина, правилно си се ориентирала , че насоките на колегата са неадекватни независимо от тортиколис или плагиоцефалия следваме етапите на детско развитие и дори полу седеж нямаме на тази възраст.
Пиши ми ако искаш на лични да поговорим. Иначе е важна всъщност тази диагноза дали наистина има тортиколис или не.

За успокоение и моето момче до преди 10дена трудно го карах на завърти главата на едната страна и усърдно правя упражнения с него. Той е на 3м и 3 седмици и сега вече виждам повече свобода на движенията във врата и главата. Иначе същото беше с предпочитане на едната страна, но от рано взех мерки и повярвай ми и аз на няколко пъти се съмнявах за тортиколис .
Неделя ще го водя на остеопат , но този път чужденец , защото все пак има лека асиметрия на лицето и вече двама лекари са ми казвали за по-странни черепни кости.    Вие в кой град сте ???

# 287
Петя, именно и аз не виждам връзката. Представях си, че ще ѝ правят някакви масажи или нещо подобно. Но, най-вече ме притеснява слагането седнала дори и за 2 минути. Неговия довод е, че като я държим и дупето ѝ е отпуснато на ръката ни, пак била един вид седнала и нямало проблем...

Иначе за хернията - да, ингвиналната се оправя само оперативно, лятото оперираха дъщеря ми по този повод. Пъпната е друго, там може без операция.

Реално, си мисля, това за седежа, ако беше вярно - нямаше толкова да се говори, колко са вредни кенгурата, нямаше да има специални позиции за носене в слинг и препоръки за ергономични раници. На странен специалист сте попаднали... 🤔

# 288
Алина, правилно си се ориентирала , че насоките на колегата са неадекватни независимо от тортиколис или плагиоцефалия следваме етапите на детско развитие и дори полу седеж нямаме на тази възраст.
Пиши ми ако искаш на лични да поговорим. Иначе е важна всъщност тази диагноза дали наистина има тортиколис или не.

За успокоение и моето момче до преди 10дена трудно го карах на завърти главата на едната страна и усърдно правя упражнения с него. Той е на 3м и 3 седмици и сега вече виждам повече свобода на движенията във врата и главата. Иначе същото беше с предпочитане на едната страна, но от рано взех мерки и повярвай ми и аз на няколко пъти се съмнявах за тортиколис .
Неделя ще го водя на остеопат , но този път чужденец , защото все пак има лека асиметрия на лицето и вече двама лекари са ми казвали за по-странни черепни кости.    Вие в кой град сте ???

Пиша на ЛС Simple Smile

# 289
Хелоууу мами ☺️ Ние минахме невролог , всичко си е наред.Правилен мускулен тонус отговарящ за възрастта, но въпреки това ще ходим и ние рехабилитация и физиотерапия от днес, за всеки случай 🫣 Направи ми впечатление, че невролога и кинезитерапевта я вдигат и поставят седнала за няколко секунди..Попитах защо и ми обясниха, че по този начин виждат дали задържа главата правилно, както и колко силни са връзките на врата, защото от правилната позиция на главата зависи седежа в по-късен етап.Ще ги видя днес какви процедури ще ѝ правят 🤔 Иначе тя по коригирана на 23.01 ще навърши 3 месеца..Иначе и при нея има лека плагиоцефалия, та поръчах възглавничката на Фурлакис и сега ще оправим нещата 🤭

# 290
Вдигането за ръчички до седнало положение, за да се види дали държи главата и при нас го правят, но то е за секудни и едва ли е проблем.

Мери, коя точно възглавничка поръчахте, може ли линк?
Ще съм благодарна да споделиш и какви процедури правят при вас Blush

# 291
Здравейте петъчно, мамчета!

Мери и мен ме интересува каква е възглавничката. Усещам с ръката по-плоска част на главичката. Само с възглавничка дали се оправя на по-ранен етап?

След анализа акото излезе чисто. Малко ми е по-спокойно, но не може за се отхвърли алергия с този анализ. Докторът ми обясни, че нямат тестове за алергия към протеина на кравето мляко, което ми се стори странно. За да заключат, че има алергия събират симптомите и тогава решават дали да препоръчат друго мляко. Каза също, че за сега щяло да е жалко да го лишим от по-калоричното мляко без да сме сигурни, че става въпрос за алергия…. Не знам какво да мисля.

Наскоро за пръв път не беше се изхождал в продължение на 3 дена. Не сме сменяли нищо. Повтори се няколко пъти тази ситуация и решението при нас се оказа водата. Давам му м/у 40 и 60 мл на ден на няколко пъти. Дори и с 20-30 мл до няколко часа се е изакал. Мисля, че ще поддържам така до захранването.
Давала съм вода много рядко, най-вече като имаше диария заради антибиотиците, за да не се обезводни.

# 292
https://anatomica.bg/mobile/product/details?Id=11&langId=0 ето това е възглавничката, даже пристигна днес, и още довечера ще спи на нея 😀 А късния следобед сме на процедури, та довечера ще обясня за тях ☺️

# 293
  • Варна
Чувала съм добри отзиви от родители за тази възглавница. И все пак тя е само част от терапията- позиционната част. Не подценявайте рехабилитацията.
Невролозите правят тестове и въпросния седеж е част от тях, ама бил седеж с повдигане  както Алина е писала.
Вие в кой град бяхте и при кой невролог мина прегледа ?
15+ години ми е опита с недоносени и за мен независимо доброто развитие на недоносеното бебе е задължително да има проследяване от специалист и рехабилитация.

# 294
Чувала съм добри отзиви от родители за тази възглавница. И все пак тя е само част от терапията- позиционната част. Не подценявайте рехабилитацията.
Невролозите правят тестове и въпросния седеж е част от тях, ама бил седеж с повдигане  както Алина е писала.
15+ години ми е опита с недоносени и за мен независимо доброто развитие на недоносеното бебе е задължително да има проследяване от специалист и рехабилитация.
При Д-р Георгиева минахме преглед (Стара Загора).Тя точно затова ѝ назначи рехабилитация, заради ниското тегло при раждане най-вече.Съгласна съм с теб..Всичко открито навреме, има по-голям шанс за корекция 🙂 Затова аз си спазвам препоръките на неонатолозите.

Сега ще ходим 10 дни, после пак ще минем вторичен преглед.

Та днес общо взето масажи и упражнения, които ѝ правя вкъщи, но просто по-продължителни и интензивни.Съответно на 20-та минута малката се изнерви и започна рев 😂 Понеже центъра е голям и има доста рехабилитатори, всеки ден ще е с различен, а се знае, че всеки работи различно.Та ще видим в следващите дни как ще е..Накрая ще споделя пак наблюдения и резултати 🤭

# 295
Невролозите правят тестове и въпросния седеж е част от тях, ама бил седеж с повдигане  както Алина е писала.

При какви обстоятелства във вашата сфера едно бебе се счита за недоносено? Simple Smile

# 296
Невролозите правят тестове и въпросния седеж е част от тях, ама бил седеж с повдигане  както Алина е писала.
При Д-р Георгиева минахме преглед (Стара Загора).Тя точно затова ѝ назначи рехабилитация, заради ниското тегло при раждане най-вече.Съгласна съм с теб..Всичко открито навреме, има по-голям шанс за корекция 🙂 Затова аз си спазвам препоръките на неонатолозите.

Сега ще ходим 10 дни, после пак ще минем вторичен преглед.

Та днес общо взето масажи и упражнения, които ѝ правя вкъщи, но просто по-продължителни и интензивни.Съответно на 20-та минута малката се изнерви и започна рев 😂 Понеже центъра е голям и има доста рехабилитатори, всеки ден ще е с различен, а се знае, че всеки работи различно.Та ще видим в следващите дни как ще е..Накрая ще споделя пак наблюдения и резултати 🤭
Звучи супер, Мери! Ще си имаш намачкано Бобче. Да кажеш как минават и другите процедури!
Хубаво е, че при вас се следят тези неща и ви пращат на всякакви специалисти. Тук при нас е малко по-особено поради липсата на кадри и от малки на недоносени деца знам, че ходят по големите градове, за да ги следят и да ги изпращат на прегледи.

Юлия е добре. Отлагаме отново ваксините, защото обявиха грипна епидемия. И консултацията се отменя, та ще си я премерят и претегля вкъщи за сверка, въпреки, че тя видимо расте с всеки ден.

# 297
  • София
https://anatomica.bg/mobile/product/details?Id=11&langId=0 ето това е възглавничката, даже пристигна днес, и още довечера ще спи на нея 😀 А късния следобед сме на процедури, та довечера ще обясня за тях ☺️

Подобна има на Cangaroo на доста по ниска цена и я бях купила преди няколко месеца за малкия без да има причина. Ето я - https://cangaroo-bg.com/productView.php?id=704&lang=bg

# 298
  • Варна
Петя, бебе родено преди 37гс се счита за недоносено . Дори да е в 36гс си имаме едно на ум и сме толерантни и даваме повече време за развиване на двигателни умения.
Има и едни други бебоци , които дори родени в термин могат да са с ниско тегло. Те вече се наричат хипотрофни.

# 299
Мишел я водят хипотрофче или поне така се говореше из болницата. Аз така и не разбрах какво значи това за развитието и ама карай, да чукам на дърво си е супер

Общи условия

Активация на акаунт