Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 453
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Pauly, аз бих говорила за това с АГ. Чак пък да е постоянно тоя задух и то в 4-5 месец, за мен не е нормално. А ако е, нека АГ потвърди.

Вчера бях на преглед, ама реално точно влязох в кабинета и извикаха моята АГ за някакъв спешен случай в болницата. Върна се след малко само да каже, че няма как да ме види днес. Успяхме само да видим, че хематома е с размерите от предния път (преди 2 седмици) и аз не мога да повярвам как след толкова изтичане на стара кръв и съсиреци това нещо стои още със същите размери. Разбрахме се да се чуем кога да дойда да ме види, да не чакаме още дълго, но понеже прегледът беше вечерта, реално още не знам кога ще бъде това и ме побърква. Сънувала съм, че пак ме приемат в болница, че пак ме гледат на ехограф и мерят хематома... Confused

# 256
Момичета, при вас има ли промяна в обема на течението? Докато имах зацапване областта беше много суха, но от 3-4 дни забелязвам по-обилно бистро течение без миризма (извинете за подробностите). По принцип пише, че е нормално, но травмираният ми от болниците и кървенето мозък веднага реши, че може да е изтичане на околоплодни води. Дали е възможно или просто ме гони параноя?

# 257
  • София
И моето течение вече не е с постоянен кафеникав цвят, а малко по-бистър да речем. Обаче на консистенция си е същото, затова не мисля че има как да е води. Всъщност това е и причината да не мога да повярвам, че хематома не си е променил размерите. Не можах дори да попитам какво означава това и има ли някакво не страшно обяснение?

Ако се притесняваш, че са води - говори с АГ. Имат как да тестват дали са води, обаче трябва да изтече малко на място и да покажеш, капят с един разтвор отгоре и трябва да позеленее, ако са води. Ако не изтече нищо пък, на ехограф могат да видят дали и колко води има при бебето, както и дали е спукан мехурът (поне с такова впечатление останах от прегледа след изписването, но може и да бъркам за последната част).

# 258
Eleyn,мисля,че в предишни постове беше писала,че си на Утрогестан.Този хематом влияе ли се от прогестерона?Може да не съм разбрала де,но как се лекува,как ще изчезне.Малко ме притесних това,че няма промяна в размера му.Дано всичко е наред и това нещо се махне час по-скоро.
За течението,моето зацапване спря още преди седмица,може и повече.Сега се възвърна бялото течение,което и преди си беше по-обилно и сега е така.Честно казано ме притесняваше това,но нито едно изследване не показа проблем.Явно е от хормоните.

# 259
Момичета, аз имах кафеникаво, жълтеникаво след това и изведнъж спря. Така и не се разбра от какво е, пускахме и фемифлор, явно хормонално.

# 260
Тези прокървявания са много стряскащи  Confused Дано не се случват на никоя бъдеща мама

# 261
  • София
Дени, на утрогестан съм, да. Пия го, не го слагам вагинално, защото уж ако е вагинално щяло да пречи да изтича хематома... За лечението оставам с впечатлението, че просто дават хапчета, които уж пречат на кървенето да стане по-голямо и оставят организма сам да се оправя и оздравее.

# 262
Дано всичко отмине по-бързо.Най-важно е бебето да е добре.
И аз напоследък си мисля,че наистина Утрогестана спира кървенето,но ако има някакъв проблем,той пречи да да се разреши проблема.Но все пак лекарите знаят най-добре,каквото кажат,това е.

# 263
И при мен си има по -затруднено дишане ,но го отдавам на много физиологични фактори поради бременността ,ако имаше сърдечен проблем или белодробен например щеше да има и други симптоматики,които да ме насочат натам и да ме притеснят.Все пак ще го споделя и аз с моя АГ да видим и той какво мисли .Според мен е най-вече от високите нива на Прогестерона ,той влияяе на дихателния център плюс нарастването на плода и амниотичните течности.
При мен иначе гаденето не спира ,почти всеки ден го имам плюс отвращението към храни ,миризми и тн.На някой дали му се гади още на моменти? Имам и ужасни киселини ежедневно. Независимо какво ям тръгват.Много се притеснявам да не започне отново обилното повръщане от две седмици не съм за сега ..При мен започне ли се стига до обезводняване на целия организъм..

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 11:26 от Mims1900

# 264
  • Варна
Мимс, и аз съм така, гади ми се от храни и миризми и имам много киселини, особено когато хапна, а преди това съм нямала такива проблеми. Добре, че поне вече не повръщам, в последната седмица ми се случи само веднъж.

# 265
Аз се чувствам ужасно отвътре Grinning На моменти ми е неудобно, опъващо, болящо, какво ли не. По принцип проблеми с поемането на въздух си имам цял живот, но определено в момента ми е "по-тежко" на моменти.

И с киселини се сдобих от уикенда. Талцид и Гавискон са подходящи за бременни, да знаете.

# 266
Дени, на утрогестан съм, да. Пия го, не го слагам вагинално, защото уж ако е вагинално щяло да пречи да изтича хематома... За лечението оставам с впечатлението, че просто дават хапчета, които уж пречат на кървенето да стане по-голямо и оставят организма сам да се оправя и оздравее.

Eleyn, a казвали ли са ти дали има шанс тялото само да резорбира хематома вместо да го изхвърли?  При мен стана точно така в началото на бременността. Беше по-голям от плодния сак и дори не предполагах, че имам хематом, понеже реално нямаше кървене. Започна да се резорбира едва след като ми увеличиха Утрогестана на 3х2 и докторът каза да не извършвам никаква физическа дейност за няколко седмици. Тогава четох, че и витамин Ц може да помогне. Знам колко е трудно да спреш да го мислиш, така че ти стискам палци да започне да се свива най-после!

Иначе при мен постоянно гадене си имаше до 15 г.с. От скоро се случва само понякога, но все още си я има силната чувствителност към миризми. Тази седмица за първи път успях да хапна яйца без да ми се гади от тях и го отчитам като голямо постижение. Но и при мен започнаха да се появяват ужасни киселини (особено вечер) и една тежест при дишане. Явно просто трябва да свикнем с постоянната смяна на симптомите. Simple Smile

# 267
И при мен го има гаденето и повръщането всяка сутрин, а вече съм 14 г.с.

# 268
Аз днес съм 16г.с + 6 и все още имам гадене и по-рядко повръщане, но това се случва обикновено сутрин като ми е празен стомаха или през деня ако пропусна да хапвам по-често. Голяма мъка е всяка сутрин докато си измия зъбите, за да мога да хапна нещо. Joy

# 269
  • София
Iffsy, още преди две седмици ми казаха, че хематома няма как да изтече целия, защото е твърде голям и ще се резорбира някаква част. Но все пак, не знам, защо, очаквах поне мааааалка промяна да има. Иначе и аз съм на 3*2 утрогестан, 3*2 но шпа и магнезий. Толкова са много хапчетата, че детето вече обикаля с мен да следи да ги изпия, а е на две години.

Общи условия

Активация на акаунт