Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 450
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Аз 2 или 3 пъти имах киселини и то вечер като си легна.Аз даже незнаех до сега  какво е да имаш киселини защото никога не съм имала.Може да ви е смешно,но факт.Имах ужасно парене по хранопровода,ужасно беше.Но и това отмина набързо.Незнам аз ли не съм в ред,всеки нов симптом,който се появи,ме държи 2 или 3 дни максимум.Ако трябва до сега да си оценя бременноста,може би е чудесна,като изключим кървенето.Дано не е затишие пред буря. Grinning

# 271
Здравейте момичета. От доста време не съм се включвала, но ето ме отново. В момента съм 15гс+5, очакван термин 17.05.24г, но бебешонка 🩷 доста голяма расте и се промени на 11.05.24г (според ехографа). Споделям за списъка на #zoya. Иначе и аз като #Karina* съм при д-р Чалова в Пловдив и съм изключително доволна.
Поздрави на всички и леко бременеене ♥️

# 272
Момичета, при вас има ли промяна в обема на течението? Докато имах зацапване областта беше много суха, но от 3-4 дни забелязвам по-обилно бистро течение без миризма (извинете за подробностите). По принцип пише, че е нормално, но травмираният ми от болниците и кървенето мозък веднага реши, че може да е изтичане на околоплодни води. Дали е възможно или просто ме гони параноя?
При мен имаше промяна(тази бременност не съм кървяла, заради отлепяни или контракции) в течението и точно заради травмата от предходната бременност си отидох да ме тестват за води, защото беше страшно много и воднисто и го усещах как изтича. Нищо сериозно не беше, а просто нормално течение.
При мен прегледите за води са следните - гледат те със спекулум дали нещо изтича, карат те да се изкашляш дали нещо ще изтече, взимат проба от шийката и капят бромтимол, гледат с ехограф количество води при бебето. Ако на бромтимола излезе положителна проба са ми правили и един друг тест с по-малък шанс от фалшиво положителен резултат. Бромтимола може да даде плюс, заради кървене понякога.

Утрогестана е просто прогестерон, хормон отговарящ за задържане на бременността, защото ако не е в норма е възможно тялото да реши, че не е бременно и да изхвърли плода и се получават отлепяния, скъсяване на шийката и други красоти.

За съжаление най-доброто за момента лечение при такива ситуации е лежането.

# 273
И моята върви напред като каката 😁и все се мести термина на екрана,но аз си следя според ц.

# 274
Здравейте момичета, и аз очаквам своето бебче - по термин на 19.05. Искам да споделя с вас своята история, тъй като знам, че ще намеря подкрепа тук.

Вчера ни предстоеше преглед при АГ и тъй като вече съм в 15+4 седмица бяхме почти сигурни, че ще видим пола на бебчо и взех с мен съпруга ми и сина ми, който е на 3г. Всичко изглеждаше наред на ехографа, но пол не успяхме да видим, беше със свити крачета и леко се напрегнахме... До тук добре, но когато се прибрахме реших аз да изведа кучетата ни на разходка, за да се разведря и едно улично куче нападна моето. Захапа го и продължи да го хапе- бях на спирка на градски транспорт - супер оживена, имаше поне 15 човека. Наложи ми се да викам за помощ и да пищя, за да ми помогне някой, виках, че съм бременна, че моля за помощ, беше ужасна суматоха.... е- хората се скриха, разбягаха или гледаха безучастно, а аз така и не успявах да разтърва кучетата. Накрая паднах на калната спирка и един човек дойде като спасител и аз не знам от къде и изгони кучето и ме придружи до по-далече, за да мога да се успокоя и да се обадя на мъжа ми. Изживях жесток стрес и още не мога да се отърся Sad Страх ме е за бебчето ми и да не получа някакви контракции/ кървене. Надявам се да е само минало.

# 275
Здравей *Romi4ka_.Гледай максимално да си спокойна.Направи го заради бебето си.Избягвай стреса и се опитай да мислиш
 положително. Дано няма никакви проблеми. Hug

# 276
[b*Romi4ka_][/b], успокой се. Тази година на мен ми върви на падане, паднах наскоро по стълбите... И съответно обсъдих с АГ, каза, че трябва доста силен удар в корема и то в по-напреднала бременност и да съм спокойна. Най-често може да се появи кървене, заради стреса от падането, а не от самото падане. Разбира се, ако има кървене, силни болки трябва да се иде на преглед.

# 277
Много съжалявам за това, което ти се е случило и на теб, и на кученцето. И аз всеки път съм на тръни с кучето навън, дори заради домашни пуснати, които просто ги неглижират... Според мен няма от какво да се притесняваш, почини си и се следи Simple Smile Аз съм много спънат човек по принцип, постоянно ми се случва да се изтърся или да се шибна някъде Grinning Но съм съгласна с Mad Hatter, че трябва да е нещо супер сериозно, за да се отрази на бебето!

# 278
*Romi4ka_, добре дошла сред нас. Надявам се, че ти и кученцето сте добре вече и стреса е поотминал. Бебчо със сигурност е добре, така че не се притеснявай. Heart

Аз да се похваля, днес официално ни потвърдиха, че ще си имаме момченце. Relaxed Видяхме ги тия топчици най-сетне. Joy

# 279
Момичета,в коя седмица може да се види пола на бебето?Не съм правила прена-тест,а другата седмица съм на преглед и ще съм в 16 г.с.,та се чудя дали има някакъв шанс на се види пола на бебо Blush

# 280
Момичета,в коя седмица може да се види пола на бебето?Не съм правила прена-тест,а другата седмица съм на преглед и ще съм в 16 г.с.,та се чудя дали има някакъв шанс на се види пола на бебо Blush

Има да, горе-долу по това време, че и по-рано, ако бебето е благосклонно. Моето не беше на ранната фетална и разбрахме миналата седмица, в 17та.

# 281
16 или19 г.с

# 282
  • Пловдив
Дени, при мен 15+4 се видя мноого категорично, че е момченце, но определено беше благосклонно застанало, даже на 3д снимка го имам документирано Grinning

Иначе АГ още 12+1 изказа такова предположение, но не даваше сериозни % за сигурност.

# 283
Супер,дано разбера пола,че нямам търпение вече Grinning

# 284
Аз днес бях на преглед, всичко е наред, но не успяха да ми кажат пола, а съм вече 17+6 г.с. Записах си час за преглед на органите януари, очаквам тогава вече да се види. Blush

Общи условия

Активация на акаунт