Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 339
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Ами до момента съм качила 3кг, което не е малко в допълнение на моите кг. Наскоро ни беше сватбата и след тежките диети за да изглеждам добре в роклята, изпуснах юздите на медения месец, а след него разбрах и за бебчето.
Хем качих кг след диетите, хем в допълнение на повишения ми апетит последно време хапвам повечко и то предимно въглехидрати.

# 421
С какво да си намажа вратът ми е мн схванат,май съм спала на криво .....🫥

Мими, при схващанията в кръста миналата бременност съм се мазала с магнезиево олио, знам че е безопасно.

Отдавна не съм се включвала, но ви чета. При мен нещата се подобриха, вече не ми се гади и повръща, доста ми порасна корема, но с втора бременност е нормално. Вече официално ми потвърдиха, че чакаме второ момченце и ще си използвам всичко от баткото.

# 422
Благодаря за подробните коментари момичета, доста е полезно!
АГ изобщо не е споменавал, че витамин Д трябва да се приема в комбинация с К2. Явно утре пак ще го разпитвам на прегледа. Вие в каква доза приемахте К2?

Иначе в пакета Женска консултация, който платих, също е включено обременяването с глюкоза, така че сигурно ще го направя към 23/4 седмица.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 15:50 от Iffsy

# 423
Ох, витамините... сега тъкмо чета в една книга колко са важни витамините и минералите за правилното развитие на плода. Питах моята АГ дали да пусна изследвания, тя каза не е нужно, просто пий комбинирани вит. за бременни. Disappointed
Сега се чудя какво да правя, ще питам и ЛЛ, но май ще си взема някакви. Четох, че не се усвояват толкова добре, колкото отделно ако се пият.

Коя е книгата ако може да попитам?

По повод витамините в the dental diet на др Стивън Лин ( има я за киндъл в амазон) има описано кой дефицит до какво би могъл да води.
Real Food for Pregnancy: The Science and Wisdom of Optimal Prenatal Nutrition - Lily Nichols

# 424
И аз виждам, че съм вече 4кг нагоре само за последния месец и ми се струва много за такова кратко време, а започнах бременността 40кг и знам , че при по-слаби жени е хубаво да се качат повече килограми, ама по 4кг на месец ще ми дойдат в повече 😄

Здравейте, дами Simple Smile Записвам се и аз с майско бебче. Живот и здраве на 21.05 ще ни се роди първото детенце.
 В момента съм 16 гс и днес бях на преглед, като цяло при мен нещата вървят добре. Не съм имала по-големи оплаквания или притеснения през първите седмици. Доста ми се скараха, понеже съм качила малко кг, а е доста рано за качване. Изключително много ми се е повишил апетита, а аз по принцип съм пълничка и с ИР и ми е много трудно да се контролирам. Опитвам се уж да правя разходки и да хапвам по-прецизно, обаче трудна работа. При мен със сигурност ще обременяване с глюкоза, заради повечеко кг.

Започвам да чета какво сте изписали досега, че не бях обърнала внимание на тази тема, а със сигурност ще ми е полезно.

# 425
Здравейте, 
Минавам и аз да се похваля с потвърждение за второ момченце Simple Smile
Иначе, аз направих първото обременяване в понеделник, за щастие поне с глюкозата нещата са добре. Но, аз съм рискова бременност и мисля, че ще трябва още поне 2 пъти да правя (протокол при рискови).
За жалост, нещата с витамините не са толкова цветущи- витамин д и желязото са влезли в дефицит, при все че преди по-малко от месец бяха на Горна граница, но и голямото беше така - за няма и месец издърпа всички запаси.
Днес съм на ендокринолог и ще коментираме, защото и протеинът е започнал да пада, въобще ще си попия добавки.
Имам питане - бях болна и при многото кихане и кашляне изпусках Sad и със сина ми се случваше, но доста по-късните месеци, когато вече тежеше - на вас случва ли се? Знам, че е свързано със слаба мускулатура, но чак така рязко и изведнъж

# 426
Сериозна разлика на витамините за месец. Аз мислех да намаля желязото, че дръпнах доста с хемоглобина, но като слушам малкото човече как дърпа и то, май няма да е добро решение.

# 427
Не съм спала освен вратът сега ме боли и гърло😔

# 428
Аз неможах да разбера пола на мойто бебе този път,но вече следващия път се надявам да се види.Живи и здрави на преглед съм чак на 10 Януари.Тогава ще съм 21 г.с и трябва да правя фетална морфология 20-23 г.с.

# 429
Не съм спала освен вратът сега ме боли и гърло😔
Тук препоръчват Хомеожен, вземи си на първо време. Прави чай с мед и ако не мине потърси лекар.
Аз бях писала за една кашлица, която не е от настинка, по-скоро някакво дразнене на гърлото. Личната ми изписва Стодал, Мариамед, нямаше никакъв ефект. Реших да отида на пулмолог, преслуша ме, каза, че ми е леко зачервено гърлото и имам малко секрет. Та ми изписа инхалации с физиологичен разтвор, сироп Личенсед и един спрей със сребърни капки. И доста добре се повлия.

# 430
При мен за гърло ми изписаха Тонзилотрен и тантум верде спрей за деца. Не знам дали ми подействаха тогава, по-скоро чай с мед и само лъжичка с мед ме успокояваха.

# 431
Здравейте, 
Минавам и аз да се похваля с потвърждение за второ момченце Simple Smile
Иначе, аз направих първото обременяване в понеделник, за щастие поне с глюкозата нещата са добре. Но, аз съм рискова бременност и мисля, че ще трябва още поне 2 пъти да правя (протокол при рискови).
За жалост, нещата с витамините не са толкова цветущи- витамин д и желязото са влезли в дефицит, при все че преди по-малко от месец бяха на Горна граница, но и голямото беше така - за няма и месец издърпа всички запаси.
Днес съм на ендокринолог и ще коментираме, защото и протеинът е започнал да пада, въобще ще си попия добавки.
Имам питане - бях болна и при многото кихане и кашляне изпусках Sad и със сина ми се случваше, но доста по-късните месеци, когато вече тежеше - на вас случва ли се? Знам, че е свързано със слаба мускулатура, но чак така рязко и изведнъж
Ако не си правила предната бременност или след нея упражнения за стягане на мускулатурата на тазовото дъно бих казала, че е нормално по-рано да запоочва изпускането.

# 432
Не ме боли много гърло по скоро ми дразни като иглички,взех осцилококцинум,парацетамол и лукчета

# 433
Мацки, къде е фейсбук групата на форума, кой може да ме аддне?
Не смогвам на темпото ви 😀 много сте активни! Бях на ендо и днес пуснах изследвания- учудващо, но хемоглобинът е в граница, макар и на долна, желязото е ОК, кръвна захар 4.96(май също ок, как мислите?). ТСХто също е наред 2.07. Само вит. Д изглежда проблемен за сега, но ще отида за коментар и препоръки другата седмица.

# 434
Днес бях на ЖК с бебчо всичко е наред, на мен за болките ми изписа Магнерот 500 3x1 и ако не ми помине ще увеличим дозата. (Имам жестоки болки ниско долу пронизващи и тежки)

Общи условия

Активация на акаунт