Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 165
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Тя инфекцията при мен е вътрематочна за съжаление. Във влагалището нищо нямаше, само малко кандида, за която слагах полижинакс. Иначе и аз съм на амоксициклин(Аугментин).

А как се установи инфекцията, имала ли си оплаквания за нещо?

# 586
По препоръка на първия ми доктор съм при д-р Вецев, но втория ми вариант (пак по негова препоръка) беше д-р Дойчиновски във Вита, много се колебах между двамата. Добри отзиви съм чувала за д-р Дойчиновски.

Аз пуснах ПКК, Б12 и Витамин Д. Последните две са в норма, Б12 даже е към горна граница (останах много приятно изненадана). Дени, хемоглобин 124 е в норма, долната граница е 120.
Гледам че предната бременност също съм била по едно време с хемоглобин 117 (в момента е 116) и се е вдигнал сам без добавки. Но влязох да раждам с хемоглобин на долна граница и от кръвозагубата при раждането беше паднал на 109, заради което ми изписаха таблетки М@лтофер. Тогава обаче не кървях по време на самата бременност. Та... Не съм лекар, но ми се струва логично в моя случай да не се разчита само на храна,за да се вдигне. Предпочитам да приемам добавки и да го вдигна повече от долна граница, но да си спестя проблеми за в бъдеще. Всеки дефицит сега, който не бъде коригиран, се отразява все пак и на бебето в последствие. Бъдещата кака като се роди също беше с нисък хемоглобин и даже ми говореха за евентуално кръвопреливане, явно стойностите са били наистина ниски.

Та в тази връзка, има ли някоя, която да се следи във Вита в София и при кой лекар е и какви са ви впечатленията? Аз предният път там раждах, но предишната ми АГ е доста популярна станала и трудно човек се дорежда до час при нея, затова търся алтернатива.

# 587
hris22, не никакви симптоми на рутинна проверка на шийката се видяха, като парцалчета в околоплодните води, нарекоха ги слъдж. Не съм чела допълнително, защото винаги като залеят нещата спирам да чета точно какво може да се обърка, че не ми действа добре на психиката.

По въпроса с хемоглобина, моят е 126 и е добре, за бременни границите са и други, но и аз препоръчвам проверка на желязото и б12, което са по-важните показатели.
Реално всичко може да се обърка, влязох да раждам с хемоглобин 128, но имах голяма кръвозагуба и ме изписаха с 84 и пих желязо. Малкият се роди с много хубав хемоглобин, но пък под 3 кг и в крайна сметка разви анемия до 6тия си месец, която се коригира бързо с прием на малтофер 2 месеца, когато беше на годинка, като той никога не е имал признаци на анемия.

# 588
Мисля че съм споделяла предната бременност , аз бях с нисък хемоглобин пиех тотхема ампули, но не свършиха работа влязох да раждам с хемоглобин 99.

# 589
Здравейте, момичета! Днес открих темата и се включвам Simple Smile Очакваме нашето бебче в края на май, но ако е нетърпеливо като кака си, нищо чудно да подрани със седмица, две Simple Smile След първата ФМ на 90% ще си имаме още една принцеса. Лека бременност на всички Heart

# 590
Момичета,знаете ли до кога се пие фолиевата киселина.Забравих да питам АГ последния път.Иначе каза да не спирам лекарствата,които пия.А пък една приятелка каза,че Утрогестана измествал нуждата от фолиевата ама дали е вярно незнам.Имам за още 5 дни таблетки и се чудя дали да си взема още.Вече съм края на 4-ти месец,17г.с. Blush

# 591
Някой беше писал тук в темата, че се пие до 16 седмица. Аз не съм питала, пия си Прегнакеър и АГ ми каза да си ги пия до края на бременността.

# 592
Може и аз да съм била имам такъв спомен-16 гс от първата б но сега съм 17+ и си я пия ...18.12 влизам в пети пемец и мисля да я спирам.

# 593
Момичета,знаете ли до кога се пие фолиевата киселина.Забравих да питам АГ последния път.Иначе каза да не спирам лекарствата,които пия.А пък една приятелка каза,че Утрогестана измествал нуждата от фолиевата ама дали е вярно незнам.Имам за още 5 дни таблетки и се чудя дали да си взема още.Вече съм края на 4-ти месец,17г.с. Blush

Фолиевата киселина е полезна и за плацентата. Аз ще я пия до края.

Утрогестана е прогестерон (хормон), фолиевата е витамин Б9. Няма как да се заместват...

# 594
Аз пия Огестан, също съдържа фолиева киселина. С първата ми бременност си го пиех до раждането и след това, докато кърмех. По едно време го смених с ПреМама Дуо уж да разнообразя Blush Но и аз доколкото знам - фолиевата е полезна през цялата бременност.

# 595
Аз съм с анемия и фолиевата ми я препоръчват по принцип да си я пия и аз я приемам от доста време. Не смятам и да спирам. Предполагам, че няма да ми навреди. Иначе и с изследване може да се провери 😃😃😃 На мен хематоложката ми я беше пуснала в изследванията и видях, че там съм на средата. Не смятам да я тествам по-нататък. Щом съм в границите и си приемам дозата, едва ли ще падне.

# 596
При мен лекарката ми каза да я спра в 16г.с. и аз съм я спряла. Чувала съм и двете мнения по въпроса така, че сега ще се доверя на АГ. Аз по принцип я пиех и доста преди да забременея.

# 597
Момичета, на вас АГ назначи ли ви изследване за токсоплазмоза? Защото на последния преглед ми даде направление за кръв, урина - за основните неща при регистрацията на бременността, но също каза да пусна и за токсоплазмоза.

# 598
Аз сама я попитах вчера дали да си пусна и ми каза, че нямало смисъл и че почти всички сме се срещали в някаква степен през живота си и опасна била острата форма или нещо такова, което било изключително рядко. Аз самата имам 2 изцяло гледани вкъщи котки (а и четох, че вероятността да се заразиш от недобре измити плодове и зеленчуци или сурово месо е много по-висока), но реших да не задълбавам вече с изследвания и диагнози, че ще взема да си открия нещо, за което не знам. Иначе тук по темите съм чела и за момичета в чужбина, които по препоръка на лекарите си са се изследвали всеки месец.

Да попитам и аз - кога ще правите втора фетална? Аз си правих тази, която беше заедно с БХС, и вчера си записах час за следваща, но малко се обърках точно в кой период се прави.

# 599
На мен ми казаха между 18 и 20 г.с. да запиша час за втора фетална морфология. Хубсво ме подсещаш, Мари. Трябва да си запиша час и аз. За първата бях при д-р Ивелина Димитрова в Марковс и съм много доволна. Мисля пак при нея да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт