Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 43 642
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Аз с малко глупав въпрос, но всеки ден пътувам за работа с автобус и страшно много друса Flushed Направо като центрофуга е вътре, чудя се дали може да е проблем?

Иначе да дам отчет и аз - мажа се сутрин с лосион, вечер с олио и стискам палци да има ефект, защото вече имам стрии по бедрата и ми стигат Sweat Smile
Също започна да ми се запушва носа без да съм болна, от сухия въздух и не мога да спя добре.
Това с автобуса най-добре да питаш АГ. До колкото знам в началото не е много хубаво, докато не се захване човечето. Но ние вече сме във втори триместър, все пак и не може да стоим само вкъщи. Да ти кажа и аз това за друсането все го мисля, дали си в автобус или кола, все тая. По тези нашите улици.. Ние уж се водим широк център в София, ако ти покажа паркинга пред кооперацията ни..
Аз също имам проблем напоследък, даже спирам климатика вечер, вчера май пуснаха парното, ще видим с него как ще е. Иначе четох за някакви овлажнители за въздух, за бебешката стая било добре.

# 121
Понеже някой беше попитал дали БХС се прави на гладно, аз имам час за сряда в Оскар за бхс и фетална и сега се обадих да попитам - казаха ми, че трябва да съм се нахранила и пила вода. Някой знае ли за колко време излизат резултатите, че пропуснах да попитам и това?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 10:14 от Мари*

# 122
На следващия ден ти пращат имейл с резултата. 😉

# 123
Понеже някой беше попитал дали БХС се прави на гладно, аз имам час за сряда в Оскар за бхс и фатална и сега се обадих да попитам - казаха ми, че трябва да съм се нахранила и пила вода. Някой знае ли за колко време излизат резултатите, че пропуснах да попитам и това?
На мен ми взеха кръв в петък и в сряда сутринта ми ги изпратиха. Та сигурно както ти е написало момичето явно на другия ден или след 2 дни. Бързи са

# 124
Момичета, от 2-3 дни усещам някакви пробождания, ту отляво, ти отдясно. Не е кой знае каква болката, нито много често, но малко се притеснявам. На някоя случвало ли ѝ се е?
Да на мен тези дни,този уикенд по скоро,бяха в дясно,точно същата болка,но минава за секунди...от какво е....
От растежа на бебето и на матката е.Почти всяка ги има.В момента долу и връзки и всичко ни се разпъва и нараства.Целия организъм претърпява промени .

Мами при мен овладяха най-тежкия период.Кръвните изсл.,урина ,бъбреци  и т.н. бързо стабилизираха.Днес ме изписват .Бебчо е добре слава богу.Ще лежа докрай у дома и на лекарства ,защото при мен бодежите и болките са по-силно изразени причината е ретроверзирана обърната и чувствителна матка ,бебо расте и дразни матката ,нормално е да се случва иначе в моя случай,но от тук нататък хранене ,лежене и лекарства и многоо вода.Вярвам ,че ще се справим с божия помощ ,пазене и позитивизъм😊

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 10:58 от Mims1900

# 125
Mkyorova,може би за бременни,кръвно с такива стойности е високо.Най-добре послушай лекаря си.Ако се съмняваш,потърси второ мнение.
Аз имам питанка относно болничните  от 180 дни.Трябва да плащам по 15 лева на АГ,когато ми дава направление за лекарска  комисия.Отделно на лекарската комисия ми казаха,че има такса 10 за издаване на болничен.Парите не са много,но аз мислех,че са по здравна каса.Явно този вид болничен си се плаща.Направо съм шакирана Grinning  Обаче пък чух,че по време на тези болнични се освобождавам от внасяне на всякакъв вид осигуровки.Дали е вярно според вас?

# 126
Не знам да има болничен, при който на болния да му се налага да внася осигуровки 🙄 Нали затова е болничен, не си безработен.

За кръвното - по принцип много зависи какво кръвно си има човек. За моето 90 горно това 110 ще си е направо високо.

# 127
Мимс, радвам се, че положението е овладяно Heart

От днес официално и аз съм във втори триместър Champagne диша се една идея по-спокойно Grinning
Резултатите от микробиологията ми не са цветущи, имам някаква инфекция за която трябва да си поставям Арилин рапид 4 вечери подред. До сега всичките ми изследвания са били перфектни и тази МБ малко ме изнерви, но какво да се прави... освен това на листовката на Арилин пише да не се използва от бременни, на което доктора ми отговори с " Simple Smile Ок " , което също доста ме подразни и се чудя дали след празниците да не си поискам ново направление за ЖК. До сега съм била доволна от него, но тази реакция ми е супер тъпа. Аз разучих допълнително и разбрах, че изписването на това лекарство е честа практика след 12г.с., но все пак мисля, че не можеш да отговаряш така на жена, която е бременна за първи път и ти задава съвсем адекватен въпрос.
Също от известно време имам болки в кръста, които не бяха кой знае какво, но днес вече е нетърпимо. Едвам станах от леглото и всяко движение ми коства супер много усилия. Дано да понамалее скоро, че ако продължи така ще е голям зор до края Sad

# 128
Момичета на вас какво кръвно ви казват, че е нормално? На мен ми каза че повече от 110/70 не трябва да ми е. ....
До 140/80 ми казваха предната бременност, стига да не е постоянно толкова.
Бих направила консултация с кардиолог, има даже холтери за кръвно да се види дали има проблем. По принцип предната бременност, когато започнаха проблемите ми със сърцето АГ ме караше да си меря кръвното 3 пъти на ден в продължение на седмица или даже 2 и после с резултатите да ги обсъдим. Пих накрая допегит, но 1 таблетка на ден разделена в 2 приема по спомен ☺️
Мимс, страхотни новини, все така положителни да са оттук натам.

# 129
Момичета на вас какво кръвно ви казват, че е нормално? На мен ми каза че повече от 110/70 не трябва да ми е. ....
До 140/80 ми казваха предната бременност, стига да не е постоянно толкова.
Бих направила консултация с кардиолог, има даже холтери за кръвно да се види дали има проблем. По принцип предната бременност, когато започнаха проблемите ми със сърцето АГ ме караше да си меря кръвното 3 пъти на ден в продължение на седмица или даже 2 и после с резултатите да ги обсъдим. Пих накрая допегит, но 1 таблетка на ден разделена в 2 приема по спомен ☺️
Мимс, страхотни новини, все така положителни да са оттук натам.
Определено ще направя консултация с кардиолог за всеки случай.

# 130
Мимс, страхотни новини! 🥰🥰🥰 Запази се все така положителна, пожелавам ти бързо да минат следващите месеци и да гушкаш скоро едно живо и здраво бебче!

Pauly, писах ти лс. Имам една кутийка Арилин от предишно лечение. Ако си от София и ти е удобно ще ти я дам. 😉 В срок до 2026 е.

# 131
Радвам се, че нещата се подобряват при теб 😊 А това за обърнатата матка какво значи, аз също съм с такава, но не съм попадала на информация да е по-болезнено при нарастването на матката?

Deni Tsvetanova по принцип, когато си болничен не плащаш осигуровки за периода на неработоспособност. Единствено работодателят ти плаща за теб само здравни осигуровки.

Момичета, от 2-3 дни усещам някакви пробождания, ту отляво, ти отдясно. Не е кой знае каква болката, нито много често, но малко се притеснявам. На някоя случвало ли ѝ се е?
Да на мен тези дни,този уикенд по скоро,бяха в дясно,точно същата болка,но минава за секунди...от какво е....
От растежа на бебето и на матката е.Почти всяка ги има.В момента долу и връзки и всичко ни се разпъва и нараства.Целия организъм претърпява промени .

Мами при мен овладяха най-тежкия период.Кръвните изсл.,урина ,бъбреци  и т.н. бързо стабилизираха.Днес ме изписват .Бебчо е добре слава богу.Ще лежа докрай у дома и на лекарства ,защото при мен бодежите и болките са по-силно изразени причината е ретроверзирана обърната и чувствителна матка ,бебо расте и дразни матката ,нормално е да се случва иначе в моя случай,но от тук нататък хранене ,лежене и лекарства и многоо вода.Вярвам ,че ще се справим с божия помощ ,пазене и позитивизъм😊

# 132

От днес официално и аз съм във втори триместър Champagne диша се една идея по-спокойно Grinning
Резултатите от микробиологията ми не са цветущи, имам някаква инфекция за която трябва да си поставям Арилин рапид 4 вечери подред. До сега всичките ми изследвания са били перфектни и тази МБ малко ме изнерви, но какво да се прави... освен това на листовката на Арилин пише да не се използва от бременни, на което доктора ми отговори с " Simple Smile Ок " , което също доста ме подразни и се чудя дали след празниците да не си поискам ново направление за ЖК. До сега съм била доволна от него, но тази реакция ми е супер тъпа. Аз разучих допълнително и разбрах, че изписването на това лекарство е честа практика след 12г.с., но все пак мисля, че не можеш да отговаряш така на жена, която е бременна за първи път и ти задава съвсем адекватен въпрос.
Също от известно време имам болки в кръста, които не бяха кой знае какво, но днес вече е нетърпимо. Едвам станах от леглото и всяко движение ми коства супер много усилия. Дано да понамалее скоро, че ако продължи така ще е голям зор до края Sad

pauly,добре дошла във втори триместър! Simple Smile
Аз имах подобен проблем след микробиология... явно от високите дози Утрогестан развих гъбична инфекция и доки ми предписа Гиназол още в 10 седмица, а на листовката изрично пишеше, че не се препоръчва при бременност, а ако все пак се използва - след 14 седмица . Бях в голяма дилема дали да го слагам и опитах да изчакам малко, но усещах все повече дискомфорт и в крайна сметка се реших.  Оказа се, че се изписва сравнително често, въпреки информацията в листовката. Наистина е супер стресиращо когато си поставен в такава ситуация, особено ако не ти е обяснено защо се изписва точно това лекарство, а и аз някак не обичам да се доверявам на сляпо Simple Smile Но за щастие всичко беше наред.

Иначе аз също започнах да усещам една такава 'разпъваща' болка в таза, но не се появява всеки ден и се надявам така да си остане. Знам, че в някои държави се препоръчват определени упражнения и консултация с физиотерапевт, защото има случаи, при които с напредването на бременността, болката значително нараства. Но разпитах мои приятелки и ми казаха, че не са чували за такава практика в България.

При мен през последните дни се появи нов симптом - някакво странно напрежение в главата (не е точно болка, а на моменти наподобява изтръпване), придружено с ужасна умора. Мислех си, че вече би трябвало нивата на енергия постепенно да се покачват, а се случва обратното - имам чувството, че мога да спя по цял ден. По принцип съм с ниско кръвно и не знам дали има нещо общо с това. Мисля да си проверя и нивата на желязо за всеки случай, но ми е интересно дали някоя от вас има подобни симптоми?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 14:17 от Iffsy

# 133
Момичета, аз съм в 15г.с. и при влизането в нова седмица чета какво се случва с бебето. Сега пише, че започва да чува гласовете ни. Дали наистина от толкова рано започват да ни чуват? 💙

# 134
Lilly_7,да това ми беше мисълта за здравните само,понеже аз си ги плащам,такава ни е уговорката  Blush
Аз пък от няколко дни имам главоболие,предимно вечер.Това е нещо ново за мен.А и от конските дози лекарства  ,вечер направо припадам в 8 часа  Grinning
 И аз някъде бях чела,че бебетата чуват гласовете ни.Така след раждането те много лесно разпознават гласа ни.Даже ако слушаме музика на слушалки и те я чуват.Но незнам колко е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт