Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 515
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Аз не усещам къркорене,поне за сега.Сега съм в 15 гс + 4 дни.Имам иначе леки болки ту отляво,ту отдясно Confused Дано всичко  е наред с бебо,на преглед съм чак другата седмица,не са ме гледали от 8-ми.Така с тия прегледи веднъж месечно е голяма мъка

# 241
Аз не усещам къркорене,поне за сега.Сега съм в 15 гс + 4 дни.Имам иначе леки болки ту отляво,ту отдясно Confused Дано всичко  е наред с бебо,на преглед съм чак другата седмица,не са ме гледали от 8-ми.Така с тия прегледи веднъж месечно е голяма мъка
Всичко ще е наред с бебчо 🥰И аз съм с болежки и ми казаха все пак бебето расте ,разтяга ти матката ,затова и боли ,лежа си и ми е по-добре и си пия магнезия ,но шпа,слагам си утрогестана.Дори ми казаха,че може и докрай да ме боли и е нормално.Мисли си позитивно,бебок расте и затова ни боли и си почивай ☺️И при мен няма къркорене ,при мен усеща на моменти като пърхане на пеперуда ,сякаш ми пулсира нещо за миг само от едната страна долу и спира ,после може 2 дни затишие да има ,но понеже все още бебето е малко и е рано като ми е 1 бременност поне 20 седмица го очаквам ,за да кажа тя е със сигурност ,майка ми чак в 22 е усетила първите си движения с мен 😄.Не се притеснявай след време ще ни ритат активно 😃Успех на прегледа.

# 242
Момичета притеснена съм .. от вчера имам някакви пъпки с гной в областа на гениталиите и се чудя какво може да е .. да добавя че се появиха след бръснене . Болезнени са . Досега съм нямала такова нещо.  Притеснявам се да не е херпес . Чак в четвъртък съм на преглед.  Дотогава ще се побъркам

# 243
Аз съм имала два пъти, не бях бременна единия път херпес и беше ужасна болка при пишканe.Ходих при първия свободен аг от там тя ме праща на кожен.....и така.Помня, че пих хапчета два вида,правих си бани с нещо,от там мазане с два крема ....
Втория път си ходих при моя каза, че е от бръснене и ми изписа нещо мазно -тип маз да се мажа просто(не помня никакви имена на лекарства )🤷

# 244
Момичета притеснена съм .. от вчера имам някакви пъпки с гной в областа на гениталиите и се чудя какво може да е .. да добавя че се появиха след бръснене . Болезнени са . Досега съм нямала такова нещо.  Притеснявам се да не е херпес . Чак в четвъртък съм на преглед.  Дотогава ще се побъркам

Не ми звучи като да е херпес. На снопче ли са или множество единични? Ако е второто, със сигурност ти е раздразнена кожата от бръсненето. Ако са няколко на едно и също място вече може да е херпес.

# 245
mokka,  не са на снопчета,  множество единични са . Но боли доста и пари.  В четвъртък дори и да ми кажат , че е от бръсненето,  ще настоявам да ми направят изследване за генитален херпес . Само така ще съм спокойна ..

Между другото преди две седмици имах херпес на устата . От стрес . Чудя се дали е възможно да съм го предала и на гениталиите си ?

# 246
От няколко дни имам нещо като задух, сякаш не мога да си поема толкова въздух, от колкото имам нужда. Особено днес, не съм успяла да направя едно дълбоко вдишване. В последните 2 часа го ударих само на прозяване - на 4-5 прозявки, успявам веднъж да си поема въздух. Чела съм, че задухът е нормален във втори триместър, но колко време продължава това? Много е неприятно. При вас как е?

# 247
От няколко дни имам нещо като задух, сякаш не мога да си поема толкова въздух, от колкото имам нужда. Особено днес, не съм успяла да направя едно дълбоко вдишване. В последните 2 часа го ударих само на прозяване - на 4-5 прозявки, успявам веднъж да си поема въздух. Чела съм, че задухът е нормален във втори триместър, но колко време продължава това? Много е неприятно. При вас как е?
Аз си сменям позата в леглото като ми стане така или излизам да подишам чист въздух за бързо.Влияяе ли се от позите при теб ,дали си легнала по гръб ,или си изправена.На моменти си мисля аз да не си внушавам вече от тия хормони  и не му обръщам внимание много,просто се намествам да се чувствам по -добре.Легнала на лявата страна е най -добре ,опитай дали не облекчава ,когато можеш разбира се .

# 248
И при мен е така, докато легна и после ако съм по гръб и започна да се изправям

# 249

На мен лично по гръб вече не ми понася особено,леженето на лявата страна при бременни е най -добре ,защото се повишава притока на кръв към матката и бебето и облекчава този задух.Иначе като ми омръзне се обръщам на дясно 😁Нормално си е ,може и докрая да е така .

# 250
Това е постоянно, без значение дали съм права или легнала и на коя страна. ☹️

# 251
Това е постоянно, без значение дали съм права или легнала и на коя страна. ☹️
Милата,ох ами притискат се органи нали растат и е нормално .Хормоните и те.Организма има увеличени нужди кислород .Много причини ,но е нормално.Но с напредването ще го имаме сигурно особено в 3 триместър като натежи корема и се качи нагоре .Намери някакъв начин в този момент поне замалко да подишаш студен въздух ,пий вода ,ако можеш лягай наляво сърцето е там и по -бързо ще се кръвоснабдяват матката ,бебето и останалите органи.

# 252
Аз Рейнбоу си го наемам, че по-изгодно ми идва така аз да си ги изчистя - диван, матраци, килими 😀 Иначе абсурд да дам толкова пари да си го купя.
Килимите иначе ги давам и за машинно пране, но по-рядко, че много време ми ги мотаят.

Може ли да споделиш откъде го наемаш,тъй като от доста време търся😀

# 253
  • Пловдив
Sunrise, не знам доколко ще ти е полезно, в Пловдив съм, но бях открила обява в olx. Като цяло май само за по-големите градове съм виждала подобни обяви за наем, за фирма не знам и аз.

# 254
И аз имам задух и също носът ми е като запушен, но не съм болна. Особено откакто пуснахме отопление, въздухът е сух и едвам дишам. Взехме овлажнител за въздух, доста помага.
Нормално е, не само че вътре в нас всичко е миш-маш, но и от повишения кръвопоток се увеличават лигавиците. За съжалене май до раждането ще си е така..

Общи условия

Активация на акаунт