Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 311
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми падна преден зъб  ,който е умъртвен ,и сега ме боли ,казаха ,че попринцип е за вадене корена само остана а той е изпочупен ,много бил зле ,а преди да забременея бях на зъболекар и не ми го оправиха навреме явно както трябва..Та сега съм с липсващ преден зъб, единствено корен имам и много болки...Много ми е притеснено знам,че не е хубаво да вадят корена ама болките в зъба пък...ужас.Буквално отпадаше на части и преди бременността го изграждаха ,бях преди дни на зъболекар казаха ,че няма да заболи ,че всичко ще е наред и сега отпадна и последната му част и се започна..

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 21:27 от Mims1900

# 391
И аз се включвам с нисък хемоглобин. Под долна граница е. Момичета, имаше ли група във фб? Ще се радвам да се запозная с някоя бъдеща мама от София Simple Smile
Имаме фб група, който иска да се включи може да пише на Karina*, maimunanaklona или the happy

# 392
Аз нямам фейсбук и за съжаление няма как да се включа в групата.Иначе с удоволствие  Blush

# 393
Нормално е да по-нисък хемоглобина при бременни, защото кръвта увеличава обема си, затова сме и рискови за анемия и си се следи.
Моят и тази бременност е 123-125, предната бременност си беше така от началото до края. Нормалният ми е 135.
За витамини и аз си ги следя и сега скоро ще ходя за проверка на витамин Д и б12, на мен по време на бременност страшно много ми пада витамин Д, предната беше станал 10.... Сега ще видим, май пак ще пия, като мисля пак да пробвам капсулите на олиесен, защото от спрейове и капки нещо не го вдигам.

# 394
Моя е под нормата -114 и очаквам още да падне....като преди

Мм от вчера е болен, на крачка съм да изпъдя да спи отатък....спрях детето от детска то кво стана 🫥

В коя  гс спирате фолиевата ....🙄

# 395
Вкъщи имам една неотворена опаковка от този Тот'хема, ако някоя от вас го иска. Срока на годност е до ноември 2024.

# 396
Освен зъбобола и предстоящото вадене вдигнах и висока температура.Казаха Парацетамол ,но той изобщо не ми действа ..

# 397
Освен зъбобола и предстоящото вадене вдигнах и висока температура.Казаха Парацетамол ,но той изобщо не ми действа ..

Компреси с вода и оцет ако е висока и упорита на чело ръце крака колене така свалям и на мен и на детето когато се наложи, не е приятно но действа ❤

# 398

Компреси с вода и оцет ако е висока и упорита на чело ръце крака колене така свалям и на мен и на детето когато се наложи, не е приятно но действа ❤
Благодаря приятно не приятно важното е да помогне,ще търпя ..лошото е ,че тук няма кой спешно да извади корен на зъб..и цяла нощ с тоя зъб няма да се спи най -вероятно от него вдигав и температура ❤

# 399
За витамини и аз си ги следя и сега скоро ще ходя за проверка на витамин Д и б12, на мен по време на бременност страшно много ми пада витамин Д, предната беше станал 10.... Сега ще видим, май пак ще пия, като мисля пак да пробвам капсулите на олиесен, защото от спрейове и капки нещо не го вдигам.

Моят в момента е 12 Sad По препоръка на АГ си взех спрей на BetterYou, който се води с доста висока концентрация, но ще видим дали ще помогне. Ти от кои марки не си доволна?

# 400
Моя е под нормата -114 и очаквам още да падне....като преди

Мм от вчера е болен, на крачка съм да изпъдя да спи отатък....спрях детето от детска то кво стана 🫥

В коя  гс спирате фолиевата ....🙄
Аз също се чудя за фолиевата.Имам таблетки за още 2 седмици. За после трябва да питам АГ

# 401
  • Пловдив
Лили, не съм имала предвид, че лекарят ти не разбира от анатомия, а че усещането е много субективно и той по обективни причини няма как да знае как се усеща. Едни го описват като къркорене, други като бълбукане, трети като пърхане или трептене. Та място за присмех не би следвало да има Wink

Iffsy, моята АГ ми пусна витамин Д, желязо и Б12 още като се установи бременност. Аз си пускам и ЖСК и феритин.
През юни по повод профилактични изследвания си установих голям дефицит на витамин Д - 28. До септември бях на 3000 IU (спрея на Бетър Ю с витамин К2) спрях го за около 2 седмици и изследвах отново по препоръка на АГ. Тогава беше 69. Сложи ме на доза 5000 IU Ойлесен + витамин К2 за 3 седмици и после на 3000 за 2 седмици, за да попълня бързо липсите. Ноември месец вече съм на 93 и сега си приемам поддържащо 2000 IU. Споменавам за К2, тъй като е важно над 3000 да се приема и него, за да се избегне калцифициране.

За желязото - септември беше 14, ноември 23. Хемоглобин - 132 и 126. Витамин Б12 и феритин септември изследвах - 385 (над средата на референтните) и 69 (в средата). За тях нищо не приемам отделно, само комбинираните витамини. Отдавам обаче че желязото може да е излязло изкуствено завишено, тъй като не ги спрях много преди второто изследване. Разбрахме се на следващи изследвания пак да ги проследим всичките.

Споделяла съм и преди - с първата ми бременност не изследвах толкова стриктно всички показатели и по всяка вероятност в някакъв етап съм била с дефицити, за които не съм знаела. На това и отдавам, че сина ми на 7 месеца беше с дефицит на желязо и б12 и се наложи да приема допълнително. Открих го по повод отказ на всякаква твърда храна, което е възможен симптом, както и нарушен сън. Та сега  се старая да го избегна с братчето му. Simple Smile

Фолиева като отделна форма вече не приемам, но в комбинираните имам 400 mcg. Изследвала съм и нея септември - беше 31 (по средата на референтните), така че поддържам си.

Виктория, пиши ми за групата, ще те добавя. Има една, която сме само от форума (все още не сме много) и още една друга. Аз съм само в първата. С баткото влязох в 2 такива, ами голямата така и не го усетих като моето място, докато в тази от форума много се сближихме с момичетата. От там се запознах с една майка, с която се оказахме почти съседки, децата ни израснаха заедно, сега са и в една група в ДГ и въобще ми стана една от най-близките приятелки. Та хубаво нещо са си тези групи Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 09:01 от Karina*

# 402
Ох, витамините... сега тъкмо чета в една книга колко са важни витамините и минералите за правилното развитие на плода. Питах моята АГ дали да пусна изследвания, тя каза не е нужно, просто пий комбинирани вит. за бременни. Disappointed
Сега се чудя какво да правя, ще питам и ЛЛ, но май ще си взема някакви. Четох, че не се усвояват толкова добре, колкото отделно ако се пият.

# 403
Пусни си най-често липсващите, които коментираме тук - желязо, б12, Вит Д, за да си спокойна. Ако имаш липси, комбинираните витамини няма да са достатъчни, за да покриеш липсите.

# 404
Ох, витамините... сега тъкмо чета в една книга колко са важни витамините и минералите за правилното развитие на плода. Питах моята АГ дали да пусна изследвания, тя каза не е нужно, просто пий комбинирани вит. за бременни. Disappointed
Сега се чудя какво да правя, ще питам и ЛЛ, но май ще си взема някакви. Четох, че не се усвояват толкова добре, колкото отделно ако се пият.

Някъде в предните теми коментирахме пак за тези витамини. Като цяло в комбинираните витамини дозата е супер малка и ако имаш дефицит, не си помагаш особено. Хубаво е да се направи изследване и да се пият витамини спрямо дефицитите. Скъпи са тези изследвания, около 150лв с ПКК и всичко необходимо. Аз сега ще правя за трети път откакто съм бременна и сигурно 5 от началото на годината. След предната бременност бях с жестоки дефицити, а пиех комбинирани витамини. Честно казано не можех да се вдигна от леглото. За съжаление повечето лекари неглижират витамините.

Моята футболистка нощес си прави дискотека в корема ми. Явно това дете няма да е кротко като батко си.

Общи условия

Активация на акаунт