Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 161
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Моята фетална е другата седмица точно в 19г.с,когато се надявам да научим и пола.Витамини си пия Прегнакеър от самото начало не съм вземала фолиева киселина отделно.Мисля да не ги спирам до края.

# 631
И аз имам проблеми със съня. Това ставане до тоалетна просто ме изтощава адски много, после не мога да заспя много време. Изтощена съм и аз... Отделно започнах да се събуждам по няколко пъти. Кошмарни нощи и много сънувам. Само простотии. Вие сънувате ли? Някъде бях чела, че бременните много сънували.

# 632
На мен АГ ми каза, че в Прегнакеър има ФК и няма нужда да се приема отделно. Вече ако не я усвоявате и трябва мета, според мен трябва да се приема.

# 633
Ужасни сънища са и при мен, нон стоп сънувам глупости. Чак се будя през нощта и не мога да заспя, защото ми е било много реално.

Аз освен биозин мама не пия друго. Аг ми каза да спра ФК и като я питам за някви други витамини казва, че няма нужда. Пускала ми е излесдвания за вит б12 и д, като и двата бяха с добри стойности и толкова.

# 634
И аз много сънувам.Макар че има нощи,в които почти не спя Grinning Понякога кошмари направо,даже ги помня на другия ден.

# 635
Момичета, някоя от вас пила ли е витамин D на капки? Пусках го днес и излезе 10 при норма 30-100. Лекарят ми препоръча Вигантол или Ойлесен, та се чудя кои да взема.

# 636
  • Пловдив
Аз пих Ойлесен, за 2 месеца вдигнах от 68 на 93. В каква доза ти изписа? Хубаво ако е 3000 IU и отгоре да се приема с витамин К2, за да се избегне калцифициране.

За сънищата - и аз сънувам много. Бях чела някъде, че особено ако се приема магнезий стават много “живи” сънищата. И наистина - пробвах малко по-рано вечер да го пия и сякаш е по-добре положението.

# 637
Момичета, усещате ли вече бебетата? Simple Smile
Аз мислех, че са ми червата, пулсът, какво ли не, накрая малкото ритна видеозона и лекарката вика “Ей го, рита!”, та чак сега навързах, че е било бебето 🤦🏻♀ Та вече си общуваме Simple Smile
Иначе за спането, като наглася доста на брой възглавници под 45 градуса и стават чудеса.
Нещо такова, но с по вечно възглавници.

# 638
И аз искам да го усетя, ама май ми е рано 17+2 съм. Усещам и аз някакви къркорения ама май са си червата при мен.

# 639
Момичета, усещате ли вече бебетата? Simple Smile
Аз мислех, че са ми червата, пулсът, какво ли не, накрая малкото ритна видеозона и лекарката вика “Ей го, рита!”, та чак сега навързах, че е било бебето 🤦🏻♀ Та вече си общуваме Simple Smile
Иначе за спането, като наглася доста на брой възглавници под 45 градуса и стават чудеса.
Нещо такова, но с по вечно възглавници.

Аз я усещам вече доста ясно ,до преди седмица и при мен бяха пърхания ,пулсации и какво ли не ,но сега усещам ясно движение. Иначе и аз спя с много възглавници ,имам вечери в, които сякаш не мога да си намеря място и положение в ,което да ми е удобно ,но с някакви нагласяния на възглавниците се получават нещата 😁😁

# 640
До 18 почти нищо не усещах, после обаче взе да става по-осезаемо и преди 2 дни вече усетих и с ръка на корема 😁

# 641
Аз нищо не усещам още  Cry Или ако има нищо е много слабо и не го отразявам.Иначе утре започвам 18 г.с.,дано скоро и аз го усетя.Нямам търпение

# 642
Здравейтее,може и да е коментирано,но не намерих.Може ли да ми кажете как седят нещата с прегледите които се водят по здравна каза.Четох,че 12 платени  от здравната каса прегледи - по един през првите 7 месеца от бременността, по два - през последните два месеца от нея и два - след раждането.Всеки път ли трябва да вземем направление от личната? Тъй като в началото взех направление 9или 7 (не си спомням).И тогава при прегледа не платих нищо.Сега съм в 18седмица и плащам всеки път Simple Smile

# 643
Тук момичетата коментираха съвсем друга бройка, май 3/4 прегледа са безплатни и някакви кръвни изследвания.

# 644
  • София
Сънрайз, направлението е едно и е за цялата бременност. Аз съм по каса и всеки път на регистратурата обяснявам че съм с направление за проследяване на бременност и от кога е то, ЕГН и т.н. И никога нищо не плащам. По принцип се поемат 4-5 ултразвука за цялата бременност, но макар всеки път да са ме гледали досега, нищо не съм плащала.

Ти казваш ли, че си с направление като ходиш?

Общи условия

Активация на акаунт