Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
nikolaja, всички лекарства с ибупрофен не са ОК за бременни, да го имаш предвид за Ибупрома.
За ехинацеята - и аз съм чувала същото.

Може да видиш спрей Синулан Форте, моята АГ ми каза, че е ОК да го ползвам, както и хипертоничен разтвор.

Бързо оздравяване!

# 616
Аз на втора ще ходя в 22+4.
zoya., това е ранна фетална в 17 г.с.
Аз препоръчвам всички фетални 😄. Но тази около 20 г.с. по принцип е най-зядължителна.
Ранната вижда дефекти в законовия срок за прекратяване на бременност, но в 20 вече почти всичко е напълно развито и остава само да дебелеят.
Тази около 30 г.с. пък е хубава, защото на нея се вижда, ако има някакъв проблем, който би изисквал медицинска намеса след раждане. Но основно са се наложили като най-зядължителни скрининга около 12 г.с. и феталната около 20 г.с. (даже май я добавиха към майчино здравеопазване, но няма много фетални специалисти, които работят с НЗОК).

Значи по-добре да си ги направя и двете оставащи. Благодаря за мненията!

# 617
Аз втората я правих в 17г.с. (по препоръка на АГ), но виждам, че повечето ще ходите след 20г.с., та се чудя дали има нужда да правя трета около 23г.с. Знам, че има още една след 28г.с. и така ще ми станат общо четири.. 🤷🏻‍♀️

И аз съм като теб. Следя се в Надежда и там практиката е освен БХС, да се направи още една фетална морфология към 17г.с. Тогава всъщност разбрахме и пола на бебка. Simple Smile
Аз си записах час за третата за 23г.с, понеже се пада точно след празниците, и засега съм решила да ходя на всичките. Вярно, човек може да си спести едната поне, но на мен ми действат доста успокояващо, а и не съм правила Пренатален тест.

Иначе в момента съм в 18+4 и продължавам да пия фолиева киселина, а освен нея и доста витамини + Прегнакеър, за да запълня дефицитите. И честно казано главоболието и умората започнаха да намаляват. Най-после спрях изцяло и Утрогестана, което съвпадна с появата на малко повече болки в тазовата област, но се надявам двете неща да нямат нищо общо.

Оказа се, че лечението за candida също е дало резултат и вече са се изчистили, но за сметка на това лактобацилите ми все още са недостатъчни, въпреки двата курса с Лактажин, и анаеробните бактерии още са си там. Днес ще се чуя с АГ, за да решим какво ще правим. Общо взето, никога през живота си не съм приемала толкова много медикаменти и постоянно има някакви изненади, но важното е, че бебка се развива добре! Simple Smile

Позитивното е, че от няколко дни (предимно вечер) усещам супер отчетливи движения ниско долу. Буквално усещам все едно нещо ме побутва в различни части на корема и съм почти на 100% сигурна, че са ритничетата на малкото ми човече. 🥰

# 618
Аз също няма да спирам фолиевата киселина, пия я в комбинирани витамини за бременни.

Втората фетална ми е след празниците 21г.с.

# 619
За сега и аз мисля да не спирам фолиевата, въпреки, че АГ ми каза, че мога вече да я спирам. Освен нея мисля да започна да приемам и калций и магнези и май ще е това на този етап

# 620
И моята фетална ще е на 08.01 😄
pauly за калция питай АГ, защото на мен предната бременност ми забраниха даже вит Д, защото помага за усвояването на калция и това може да увеличи контракциите. Или поне това помня като причина 😅.

# 621
Към тези от вас, които приемат утрогестан - знаете ли как се спира? Малко се обърках, защото миналата седмица ми се наложи да лежа в болница няколко дни и там ми казаха да ги пия/слагам вагинално поне до следващата фм, а вчера при прегледа АГ ми каза, че нямам нужда от него и да го спра, като ми свърши опаковката. И сега не знам какво да правя, малко се обърках.

# 622
  • Варна
На мен като ми казаха да го спра минах от 3 пъти по 2 на 3 пъти по 1 за 1 седмица,  после 2 пъти по 1 и накрая само по 1, то зависи колко имаш Wink

# 623
Мисля, че ми е малка дозата - 2 по 100 мг вечер.

# 624
  • София
Изкарай няколко дни на 1 таблетка веднъж дневно и после го махни изцяло в такъв случай

# 625
Момичета, как сте със съня, или по-точно с позиционирането нощем?
При мен започна да става много сложно. Както и да легна ми е неудобно, боли ме цялото тяло и няма наместване. Коремът ми не е голям, не бих казала, че той е проблем. Пречи ми при обръщане, имам напрежение ако не се подпра, но-скоро ме боли таза и бедрата, независимо дали лежа наляво или надясно. Дълго време спях с възглавница между краката и беше сравнително ок, но напоследък по-скоро ми пречи, отколкото да ме облекчава. Само по гръб ми е удобно, но вече явно съм достигнала етапа, в който не мога да спя и по гръб, защото на 2-3 минута започва да ми се вие свят и не ми е ок.
От около седмица няма нощ, в която да съм се наспала и вече започва да ми действа негативно недоспиването Sad

# 626
На мен като ми казаха да го спра минах от 3 пъти по 2 на 3 пъти по 1 за 1 седмица,  после 2 пъти по 1 и накрая само по 1, то зависи колко имаш Wink

Аз бях на много подобна схема, само че за по-дълго време. Ако си на по-малка доза, просто взимай половината доза, докато не стигнеш до 1 на ден. Тогава вече можеш да го спреш изцяло.

pauly, относно спането, аз никога не съм имала проблеми със съня, нито ставам до тоалетна нощем, а и спя по доста часове. Но с напредването на седмиците и при мен се появи една тъпа болка в таза и неспокойствие в крайниците, което ми пречи да заспя. Освен това, при абсолютно всяка смяна на позицията нощем се будя, което е доста досадно. Не знам дали е на подсъзнателно ниво от това, че знам че не трябва да спя в определени позиции вече.

# 627
И на мен все по-трудно ми става в леглото.Всичко ме боли на която и страна да се завъртя.По гръб като лежа и на петата минута започва болка в кръста.И мен ме болят бедрата и само сменявам страните.Много неудобно взе да ми става.От обездвижване ли е нещо,незнам Confused

# 628
Момичета, как сте със съня, или по-точно с позиционирането нощем?
При мен започна да става много сложно. Както и да легна ми е неудобно, боли ме цялото тяло и няма наместване. Коремът ми не е голям, не бих казала, че той е проблем. Пречи ми при обръщане, имам напрежение ако не се подпра, но-скоро ме боли таза и бедрата, независимо дали лежа наляво или надясно. Дълго време спях с възглавница между краката и беше сравнително ок, но напоследък по-скоро ми пречи, отколкото да ме облекчава. Само по гръб ми е удобно, но вече явно съм достигнала етапа, в който не мога да спя и по гръб, защото на 2-3 минута започва да ми се вие свят и не ми е ок.
От около седмица няма нощ, в която да съм се наспала и вече започва да ми действа негативно недоспиването Sad

Можеш да пробваш с възглавница за бременни? Някои казват, че много им помага, особено пък и на по-късен етап, да ти подпира корема.

Аз спя като труп и ако не е ходенето до тоалетна, нямам проблеми. Имам с обръщането, защото понякога ме пробожда в корема като се завъртя рязко и несъзнателно.

# 629
  • София
За болките в краката и въобще за неспокойните крайници по принцип помага магнезий. А за болките в таза - възглавница за бременни. Аз още не съм извадила моята, но скоро ще се наложи, усещам.

Общи условия

Активация на акаунт