Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
По здравна каса са веднъж месечно.Даже в началото бяха по 2 прегледа месечно,както и вземане на кръв и урина.Поне при мен е така.Мисля,че като си здравно осигурен си имаш право на безплатни прегледи.Платих си БХС,феталните се плащат,както и болничните всеки месец.

# 646
Сънрайз, направлението е едно и е за цялата бременност. Аз съм по каса и всеки път на регистратурата обяснявам че съм с направление за проследяване на бременност и от кога е то, ЕГН и т.н. И никога нищо не плащам. По принцип се поемат 4-5 ултразвука за цялата бременност, но макар всеки път да са ме гледали досега, нищо не съм плащала.

Ти казваш ли, че си с направление като ходиш?

Попитаха ме дали съм с направление,когато им казах че съм,момичето ми каза,че е изтекло или нещо такова

# 647
  • София
Вземи си ново от ЛЛ, но уточни че то е за проследяване на бременност. Може първото да е било за АГ просто, не конкретно Бременност. Или понеже си го ползвала веднъж и е минало много време от предходният преглед... Знам ли и аз.

Малко ме дразнят с електронните направления, че ние нямаме достъп до тях да видим какво пише. Така не знаем и лекарят какво е написал като диагноза. Или при електронните направления за изследвания или за лекарства рецепти... Същата работа.

# 648
Момичета, усещате ли вече бебетата? Simple Smile
Аз мислех, че са ми червата, пулсът, какво ли не, накрая малкото ритна видеозона и лекарката вика “Ей го, рита!”, та чак сега навързах, че е било бебето 🤦🏻♀ Та вече си общуваме Simple Smile
Иначе за спането, като наглася доста на брой възглавници под 45 градуса и стават чудеса.
Нещо такова, но с по вечно възглавници.

Вече 2-3 нощи си прави дискотека в корема ми момата. През деня няма никой, обаче в момента, в който легна да спя, се започва с шутовете. Синът ми не си спомням да е бил така, той пък много хълцаше 😂

Аз изобщо не се наспивам, горе долу през час се събуждам да се обърна и наместя, защото ме заболяват тазобедрените стави и ушите. Обръщането го правя като слон - едвам, едвам 😂 Междувременно пък вземе, че ми се доходи до тоалетната. Страшна работа е. И аз сънувам много кошмари и това много ме напряга.

# 649
Усещам го от 17г.с 🥹,от няколко дни много по-ясно ,толкова е хубаво чувството!

# 650
И аз сънувам и то основно глупости... И при мен някои кошмари са толкова реални, че с дни ги мисля, ужасно е.
На мен за спането много ми помогна възглавница за бременни, но от тези големите, почти човешки ръст Grinning Една приятелка ми я даде при първата бременност и макар да бях скептична заради размера, наистина се оказа супер удобна.
Аз спах основно на лявата страна, така ми беше удобно, а пък и едното ни куче все се наместваше в сгъвката при колената ми и на практика ме подпираше и не можех и да се завъртя наникъде Joy Помня, че АГ ми беше изписала и магнезий - заради крампи. Фоста ми помогна. Иначе се будех поне по два пъти от крампи в крака. Надявам се, че при тази бременност ще е по-добре положението.

За направлението - аз последно носих напр. номер 9, което си е за проследяване на бременност и не плащам нито за прегледа, нито потребителска такса (бременните сме освободени от нея). Но е факт, че по Каса поемат малко неща... Ако имате допълнително здравно осигуряване от работа, може да си проверите дали ви покрива феталните и други разходи по бременността. На мен ми възстановиха така парите за трите фетални. Аз отидох на третата просто така, но се оказа полезно - бебка се беше позавъртяла около пъпната връв и трябваше по-рано от насрочената дата да ходя при АГ, за да проверява ситуацията. Та в този смисъл препоръчвам и третата фетална...

# 651
В моя пакет за ДЗО имам проследяване на бременност до 400 лв. Феталните дали ще ми ги одобрят? Пише, че не покриват генетични изследвания, а феталната не се води такова, или?

# 652
Аз имам до 300 май, но жената която се занимава със застраховките ми каза, че се покриват феталните. Също така и избор на екип, а мисля, че и престоя в болницата. Моята е в Евроинс.

# 653
Аз съм към Дженерали. Моята карта изтича Март, дали ще искат да ми я подновят при бременност? Преди съм разучвала за собствено самоосигуряване и искаха изследвания, че два месеца преди сключване на застраховка няма бременност. И е логично, защото всеки, който няма, при бременност би си направил, т.к. е изгодно. Но тук картата ми е от работодател. На някой подновява ли ли са ДЗО при бременност?

# 654
Аз съм към Дженерали. Моята карта изтича Март, дали ще искат да ми я подновят при бременност? Преди съм разучвала за собствено самоосигуряване и искаха изследвания, че два месеца преди сключване на застраховка няма бременност. И е логично, защото всеки, който няма, при бременност би си направил, т.к. е изгодно. Но тук картата ми е от работодател. На някой подновява ли ли са ДЗО при бременност?

Моята колежка роди миналата година април, а картите също ни ги подновяват през март. Подновиха си я, не са я питали бременна ли е.

Мисля, че за феталните трябва да питате вашия застраховател конкретно. Аз съм в Доверие и имам 500 лв. за проследяване на бременност, но като си купих пакета ми казаха, че няма да ми възстановят парите веднага, а чак накрая. Като приключа с ЖК трябва да им дам всички амбулаторни листове и ще ми изплатят парите. Също имам избор на екип и единична стая.

# 655
VaniaK, моето ДЗО е към Уника и вече ми възстановиха сумата за първата морфология. За изтичането на картата не се притеснявай, ти вече си клиент и просто подновяваш услугата, която ползваш. Ако има прекъсване или тепърва започват да те осигуряват допълнително тогава вече се гледа преди колко време си забременяла.
Моята ситуация с предната бременност беше така. Мъжът ми точно ме включи към неговото, а аз бях бременна на 2 седмици, съответно не ми зачитаха разходите свързани с бременността.

# 656
Да, знам, че като вече си бременна не е ок за тях, защото един вид умишлено си правиш ДЗО. Надявам се моя работодател да не му хрумне да сменя застрахователя и да подновят картите на всички.
Това изплащане на парите накрая е тъпо. Като искат амбулаторни листи - ще си направя копия и ще им дам всички оригинали своевременно.
За първия преглед забравих да поискам фактура, пуснах възстановяване за втория и имам документи за третия. Ще видим какво ще изплатят.

# 657

И аз съм на Дженерали. Работодателят ми подновява вече 2 пъти картата без проблем. Качвам всички документи през приложението и изплащат своевременно. Наистина е кофти, че някои застрахователи изплащат чак накрая...

# 658
Те подновяват, но при бременност дали подновяват. Иначе и аз ползвам приложение и е много бързо и удобно с него.

# 659
  • София
Подновяват и при бременност. Аз така изкарах едно майчинство вече в което два пъти ми подновиха договора. Но пак съм през работодател. Но и нашият договор не покрива разходи при бременност, изрично го пише, така че аз я ползвам за други прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт