Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В момента резултатите са нормални. Но при бременност тези показатели се покачват и ако са много високи, могат да доведат до проблем при майката, изоставане на растежа на бебето или спонтанен аборт. Затова се следят показателите и се регулира терапията съобразно с тях и съобразно кръвотока към бебето.
Това са резултати от вчера:

# 181
Здравейте, момичета,
От миналата година знам, че съм хомозиготен носител на PAI, но след аборт в голяма седмица бременността беше на заден план за мен. Предстоят ми нови опити като съм се насочила към д-р Ковачев, с когото вече действаме по изготвен план, но излезнаха и исканите от него разширения като се разбрахме, че ще ми ги разясни като се видим следващия месец за хистероскопия. Само спомена, че ще се прави терапия след положителен тест. Да де, но на мен ще ми изгори душата до тогава. 😄 Има ли някое друго момиче с такива мутации, така бегло да имам представа какво ме чака?

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:36 от RoseGold~

# 182
  • София
С толкова мутации най-адекватно ще е да си на терапия с НМХ след положителен тест или след трансфер при инвитро. Пусни и изследвания на Б9 и Б12, ако са ниски да компенсираш нивата им още преди следващото забременяване. Можеш да се консултираш с хематолог за успоредно проследяване и назначаване на терапия. Координати на първа страница на темата, хематолог може и онлайн.

Vegfa и Tafi предразполагат за проблем с плацентата, PAI и ACE и Фактор 13 - проблем с фибринолизата (разграждане на тромбчета), MTHFR - неусвояване на синтетичните витамини от група Б.

Повече информация на първа страница на темата.

Стискам палци за скорошна успешна бременност.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:15 от delisardeli

# 183
С толкова мутации най-адекватно ще е да си на терапия с НМХ след положителен тест или след трансфер при инвитро. Пусни и изследвания на Б9 и Б12, ако са ниски да компенсираш нивата им още преди следващото забременяване. Можеш да се консултираш с хематолог за успоредно проследяване и назначаване на терапия. Координати на първа страница на темата, хематолог може и онлайн.

Vegfa и Tafi предразполагат за проблем с плацентата, PAI и ACE и Фактор 13 - проблем с фибринолизата (разграждане на тромбчета), MTHFR - неусвояване на синтетичните витамини от група Б.

Повече информация на първа страница на темата.

Стискам палци за скорошна успешна бременност.

Благодаря за бързия отговор и стискането на палци, ще има нужда!😆🍀
Минах изследванията като вече приемам и 10-тина вида витамини и добавки, Б12 засега приемам под форма на инжекции, въобще кипи стриктна подготовка. Витамините от Б групата бяха с по-скоро ниски нова, а хомоцистеина - завишен, надявам се следващите изследвания да са добри.
Смятам да се доверя изцяло на д-р Ковачев, ако ме насочи да се съветвам с още специалисти ще го направя, иначе ще започна да се губя в гледните точки.

А мога ли да попитам още нещо - ако показателите от основния пакет тромбофилии са без отклонения, това гарантира ли, че няма някой положителен фактор от разширенията?

# 184
  • София
Не, основният пакет не дава пълна картина и нищо не гарантира.

# 185
Здравейте, бременна съм в 27 седмица, появиха ми се петна по краката доста отдавна, но сега АГ ми пусна изследвания Кръвосъсирване и фибринолиза. Излязоха завишени стойности на Протромбинов индекс и D-димер ( прилагам снимки), накараха ме да пусна разширен пакет за изследвания за Тромбофилия, като резултатите са тези от снимката. АГ не дава информация, пратиха ме при д-р Конова, Плевен. От вчера съм на инжекции Фраксипарин 0.4. Имаме час за 01 февруари, но се притеснявам, дали всичко ще е наред с бебето и  като цяло какво се случва не знам. 

Баща ми е с тромбов либид и баба ми също.

# 186
  • София
Референтните стойности за бременни за д-димер и фибриноген са различни. Д-димер е много малко по-високо от нормалното за 2 семестър. Щом сте започнали инжекции нмх, всичко ще се нормализира и кръвотокът към бебето ще се подобри. Има ли изоставане към момента?

Освен консултация с доц. Конова, потърсете и ангиолог.

# 187
Бебчето се развива нормално, няма проблеми, отговаря си на седмицата, активно е всеки ден.
Референтните стойности за бременни за д-димер и фибриноген са различни. Д-димер е много малко по-високо от нормалното за 2 семестър. Щом сте започнали инжекции нмх, всичко ще се нормализира и кръвотокът към бебето ще се подобри. Има ли изоставане към момента?

Освен консултация с доц. Конова, потърсете и ангиолог.

# 188
Здравейте,

Опитах се да намеря в търсачката, но заради много резултати ми е трудно да намеря конкретно тази комбинация. Ще направя консултация и с хематолог разбира се, но докато успея, може ли да ме ориентирате относно тази комбинация, която излезе на изследванията при мен - лека или тежка е, изисква ли по принцип терапия при бременност, може ли да доведе до трудно зачеване или рискова бременност или нещо друго специфично за нея? Много благодаря предварително на отзовалите се!

# 189
Здравейте,

Опитах се да намеря в търсачката, но заради много резултати ми е трудно да намеря конкретно тази комбинация. Ще направя консултация и с хематолог разбира се, но докато успея, може ли да ме ориентирате относно тази комбинация, която излезе на изследванията при мен - лека или тежка е, изисква ли по принцип терапия при бременност, може ли да доведе до трудно зачеване или рискова бременност или нещо друго специфично за нея? Много благодаря предварително на отзовалите се!

Аз съм с вашите мутации, но и двете са ми хетерозигот. Хематоложката ми каза да си бия фраксипарин 0.4

# 190
Момичета днес пуснах коагулация. Как ви се струват резултатите? Май са в граници за 16 г.с.В понеделник съм на лекар.

# 191
Да ви попитам. На оксапар съм, но ми свършва. С кое трябва да го заменя, фраксипарин или клексан? Трябва ли ми рецепта за закупуване, понеже имам само турска такава? Другата седмица ще ходя до следящия и ще искам ако трябва, той разбира се ще ми отговори на въпросите, но ми се искаше да съм подготвена с информация.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 18:20 от Анонимен

# 192
Здравейте, на мен АГ и хематолога ми, ми казаха че няма значение, коя от изброените от вас марки взема и че са сходни лекартва и че може да се редуват. За рецепта не съм напълно информирана, но не мисля, че ще ви направят проблем.
Да ви попитам. На оксапар съм, но ми свършва. С кое трябва да го заменя, фраксипарин или клексан? Трябва ли ми рецепта за закупуване, понеже имам само турска такава? Другата седмица ще ходя до следващия и ще искам ако трябва, той разбира се ще ми отговори на въпросите, но ми се искаше да съм подготвена с информация.

# 193
Здравейте.
Забранили сте получаването на лични съобщения. Искам да Ви пиша относно Оксапар 0.4.
Да ви попитам. На оксапар съм, но ми свършва. С кое трябва да го заменя, фраксипарин или клексан? Трябва ли ми рецепта за закупуване, понеже имам само турска такава? Другата седмица ще ходя до следящия и ще искам ако трябва, той разбира се ще ми отговори на въпросите, но ми се искаше да съм подготвена с информация.

# 194
  • София
Оксапар и Клексан са с еднакво активно вещество. Фраксипарин е различно. Функцията им е еднаква, могат да се заменят, освен ако не развитие алергия към Фраксипарин. Продават се с рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт