Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 641
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Момичета здравейте, с два мисед аборта съм, с които така и не се стигна до пулс. Днес ми излязоха резултатите, много съм объркана. Моля за помощ и малко разяснение, докато стане време за часа ми при док.

# 196
Да ви попитам. На оксапар съм, но ми свършва. С кое трябва да го заменя, фраксипарин или клексан? Трябва ли ми рецепта за закупуване, понеже имам само турска такава? Другата седмица ще ходя до следящия и ще искам ако трябва, той разбира се ще ми отговори на въпросите, но ми се искаше да съм подготвена с информация.

Здравейте,

Клексан е по-добрият вариант, така ми каза моята лекарка. Има фейсбук група, където можете да го намерите на цени, които са като българските варианти, без рецепта.

# 197
Здравейте. Искам да попитам знаете ли дали е опасно ако нацелиш някое кръвоносно съдче при поставяне на Фраксипарина?

# 198
Здравейте. Искам да попитам знаете ли дали е опасно ако нацелиш някое кръвоносно съдче при поставяне на Фраксипарина?
Елиза00, не, не е опасно - просто става синина. Blush

# 199
Момичета, в коя седмица започнахте да си биете инжекциите (в моя случай Клексан 0,4)? Имам 2 положителни теста от вчера и онзи ден, с един ден закъснение съм.Живея в чужбина и с много препядствия намерих хематолог, който да ми ги предпише. Тук са против такъв тип терапия, освен ако няма наличие на антифосфолипиден синдром. Като цяло съм против самоназначаване на лечение, но имайки предвид ранните загубите на три мои приятелки с вероятна причина тромбофилия, предпочитам до 12 седмица да си бия инжекциите. Аз също имам задържан аборт миналата година, но причината беше частична моларна бременност.

Това са моите резултати от изследванията за тромбофилия:

Factor II (prothrombin) - heterozygosis
Factor V Leiden G/G - normal
MTHFR (c.677 C>T, p.Ala222Val) С/C - normal
MTHFR (c.1298 A>C, p.Glu429Ala) A/C - heterozygosis
PAI1 (SERPINE1) (5G>4G) 5G/4G - normal
Фактор XIII (F13A1, c.103G>T, p.Val34Leu) G/G - heterozygosis
ACE (I/D) - homozygous

# 200
Здравейте момичета Simple Smile имам въпрос - кога се прави анти-Ха изследване? На мен доц. Русев  и АГ ми е назначил само АПТТ и д-димер на три седмици, това достатъчно ли е за проследяване на терапия с НМХ и АП?

# 201
Dream90, аз започнах да бия от  положителен тест. Обръщам внимание, че беше кръвен. Ако в чужбина можете сами да си пускате бета ЧХГ, то отиди, направи теста през 48 часа. Според моето АГ веднага се почва терапията. Клексан 0,4 е профилактична доза, не е висока, а ти имаш рискови мутации. На твое място бих действала.

# 202
Здравейте, надявам се да ми помогнете Simple Smile
Бременна съм в 19 г.с. и вчера ми изписаха Хомоцистеин баланс или формула (каза ми, което намеря). В 4 аптеки вече не успявам да намеря, сефте чуват. Намирам по разни сайтове, но питането ми е каква е всъщност разликата между баланс и формула? Освен в цената, която не знам какво се дължи. И ако тук има приемащи добавката, от къде се сдобихте с нея?

# 203
  • София
Според Намереното в Гугъл първото е със синтетични съставки, а второто - с бионалични, двойно по-голямо количество. Аз бих препоръчала бионаличната формула. Много от витамините за бременни, особено хубавите формули, се поръчват.

Най-добрият вариант е да изследвате нивата на витамините и да приемате колкото ви е необходимо в зависимост от резултата и мутациите. Ако не - всякаква комбинация от Б6 Б9 и Б12 с бионалични форми би била полезна и би ви свършила работа.

# 204
Дами здравейте, наложи ми се да пътувам спешно и забравих да си взема клексана 0,4 с мен, ще се върна сутринта, тоест ще стане така че да си го бия след 36-40ч дали би било проблем според вас

# 205
Здравейте момичета . Нова съм тук изчетох много но точно такава комбинация от мутацци не открих . По долу ще приложа снимка от изследванията.
Имам 1 спонтанен аборт 16  гс , та тръгнах и след аборта да си проследявам възстановяването по гинеколог и ендокринолог. Имам поликистозни яйчници от няколко години  , от там гинеколожката ме прати на ендокринолог леко завишен тестостерон и ми назначи тези генетичните изследвания за тромбофилия. Оказа се , че имам.
Страх ме е при следваща бременност дали ще мога да износя бебето . Аз съм в шок и паника от както видях резултатите. Живея в малък град без добри специалисти . Добре че Варна ни е близко и др Златанова се усъмни от тромбофилия и ме посъветва да си пусна изследвания.
До колкото четох до сега , лечението май е долу горе едно и също каквито и мутации да са откриват (кръворазреждащи ) се предписват?
Бихте ли дали коментар и на моите резултати ще са ми от полза до като се консултирам с ендокриноложката.
А и също така мнения и препоръки за добър гинеколог, имунолог хематолог в Източна България занимаващи се именно с бременни с тромбофилия?

# 206
  • София
ТСХ е високо, трябва да е под 2 за забременяване, оптимално към 1. Ендокринолог да ти направи ехограф и да назначи адекватна доза хормон, който да компенсира хипофункцията.
Алдостерон също е висок - ендокринолог да се изкаже.
Провери и КЗ и инсулин, защото ИР, ПКЯ и хипофункцията на ЩЖ най-често вървят заедно.

Витамините са ниски, добре е да ги докараш до горна граница.

В гените за тромбофилия имаш мутация във високорисков фактор. Мутацията във Фактор 5 предразполага към образуване на тромби, а тази в PAI пречи на разграждането им. За проследяване ти трябва добър АГ рискова бременност, който да следи стриктно кръвотока към бебето + хематолог, който да назначава изследвания и да регулира терапията, може и онлайн. При необходимост може да се консултираш и с ангиолог.

Виж координати на първа страница на темата. Добре че сте пуснали изследвания, за да можеш да вземеш мерки! Успех!

Здравейте момичета . Нова съм тук изчетох много но точно такава комбинация от мутацци не открих . По долу ще приложа снимка от изследванията.
Имам 1 спонтанен аборт 16  гс , та тръгнах и след аборта да си проследявам възстановяването по гинеколог и ендокринолог. Имам поликистозни яйчници от няколко години  , от там гинеколожката ме прати на ендокринолог леко завишен тестостерон и ми назначи тези генетичните изследвания за тромбофилия. Оказа се , че имам.
Страх ме е при следваща бременност дали ще мога да износя бебето . Аз съм в шок и паника от както видях резултатите. Живея в малък град без добри специалисти . Добре че Варна ни е близко и др Златанова се усъмни от тромбофилия и ме посъветва да си пусна изследвания.
До колкото четох до сега , лечението май е долу горе едно и също каквито и мутации да са откриват (кръворазреждащи ) се предписват?
Бихте ли дали коментар и на моите резултати ще са ми от полза до като се консултирам с ендокриноложката.
А и също така мнения и препоръки за добър гинеколог, имунолог хематолог в Източна България занимаващи се именно с бременни с тромбофилия?

# 207
  • София
Момичета, някой да е имал нисък албумин?Успял ли е да го вдигне с протеин?
Кардиоложката ми предписа ПрегнаКо, аз обаче чета че Фризубин е по-добър.
Албумина ми е на долна граница,общия белтък е над средната,което ми е доста странно,но факт.

# 208
  • София
Няма значение какъв ще е протеина, пий. На мен също ми го бяха изписали още преди белтъка да падне много. 🌺

# 209
Здравейте, момичета,

Вече съм в 7 месец и фибриногена ми се е повишил. Знам, че нормата за бременни е малко по-различна и според нея е ок, но все пак искам да попитам, дали при такава стойност е променяна терапията при вас?
Аз съм с PAI мета и херетозигот на MTFHR.  До момента пия Акард 150 и Натаспин по таблетка, като за второто не съм много редовна, тъй като доста лекари отричат действието му.
Мисля да увелича Натаспина по 2 на ден и да видя дали има подобрение, какво ще кажете?
Чудя се дали на своя глава да пусна още изследвания от рода на D-dimer

Благодаря на всички вас, които ни помагате!

Общи условия

Активация на акаунт