Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 619
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София
За съжаление в 9гс причините може да са всякакви. Това не означава че терапията ти е била излишна или погрешна. Стискам палци следващия път всичко да е наред 🍀♥️🌺

# 226
Много съжалявам за случилото се, Heyheyy. При мен също беше спряло сърчицето в 9та седмица и след анализ на плода се оказа частична моларна бременност. Не случайно голяма част от задържаните спонтанни аборти се случват именно в тази седмица и причината далеч не е само тромбофилия. Много важни функции на плода и формирането на плацентата са в 8-9 седмица. Много вероятно е да е имало хромозомна аномалия, несъвместима с живота.

Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро да видиш отново положителен тест и до финал Heart

# 227
Благодаря и аз се надявам на бързо възстановяване и следващия път на всички, които искат да е до страхотен финал със здрави бебчета.

# 228
Приемали ли сте витамин Ц при бременност и терапия на фраксипарин и аспирин. Изписан ми е за имунитет, но се чудя дали въобще да го пия.

# 229
  • София
Приемали ли сте витамин Ц при бременност и терапия на фраксипарин и аспирин. Изписан ми е за имунитет, но се чудя дали въобще да го пия.
Можеш Биозин Мама да си вземеш за имунитет

# 230
Здравейте. Радвам се да се запиша в групата ви. Използвам Клексан 0,4 и се чудя наложително ли е в първите месеци на бременноста да се пускат изследвания след като вече съм на НМХ? Възможно ли е да си докарам кървене от тази доза Клексан?

# 231
Здравейте. Радвам се да се запиша в групата ви. Използвам Клексан 0,4 и се чудя наложително ли е в първите месеци на бременноста да се пускат изследвания след като вече съм на НМХ?
Коагулационен статус се пуска на всеки 4 седмици, а с напредване на бремеността - на 3. Идеята е да се проследи дали е правилна терапията или трябва да се коригира.
Аз от самото начало изследвам на всеки 3 седмици.

# 232
Благодаря, Полина.

# 233
Здравейте.
Нямам сили в момента да разкажа тъжна история.. мисед в 9гс, втора бременност ( първата е щастливо завършила). Предистория на заболявания- преборен/“заспал” ИР, скоро констатирано наличие на Епщайн и Цитомегаловирус.
Четох, четох.. не разбирам. При първа бременност последните 3 м е бит фраксепарин, за всеки случай, заради леко завишен Д-димер. Хиляди изследвания. Моля да разяснение на тези, има ли тромбофилия, какво следва..

# 234
Съжалявам! Иначе много малко мутации са пуснати, не е достатъчно да се каже има ли тромбофилия. Задължително консултация с хематолог
Здравейте.
Нямам сили в момента да разкажа тъжна история.. мисед в 9гс, втора бременност ( първата е щастливо завършила). Предистория на заболявания- преборен/“заспал” ИР, скоро констатирано наличие на Епщайн и Цитомегаловирус.
Четох, четох.. не разбирам. При първа бременност последните 3 м е бит фраксепарин, за всеки случай, заради леко завишен Д-димер. Хиляди изследвания. Моля да разяснение на тези, има ли тромбофилия, какво следва..

# 235
  • София
Мисед в 9гс може да е по най-различни причини, съжалявам.

С тези две хетерозиготни мутации може да се наложи, а може и да не се наложи терапия. При хетерозигот по PAI се препоръчва изследване на още 2 фактора - ACE и Фактор 13 - написали са ви го в коментарите. При мутация в MTHFR се следят нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми, защото синтетични не се усвояват.

Чудесно е, че при предишната бременност сте правили изследвания, за да хванете повишаването на д-димер и да включите Фраксипарин. При бременност д-димер и фибриноген се следят на всеки 3-4 седмици, заедно със следенето на кръвотока към бебето и маточните артерии.

Идследвайте допълнителните фактори, пуснете и изследвания на витамините и се консултирайте с хематолог - координати на първа страница на темата. Успех 🍀

Здравейте.

# 236
Съжалявам! Иначе много малко мутации са пуснати, не е достатъчно да се каже има ли тромбофилия. Задължително консултация с хематолог
Здравейте.

Пуснат е основен пакет за тромбофилия, защото лекарката е сигурна, че тромбофилия няма.

# 237
Съжалявам, и моята 2ра бременност приключи с мисед в 9 седмица след успяшна 1ва.

Желая ти късмет следващия път.

Относно изказването на лекарката ти - глупаво ми се вижда, как ще е сигурна, че нямаш ти тромбофилия... това само с изследвания се вижда и разбира, ген е, няма сипмтоми... бих направила друг преглед с друг лекар и търсила причините дълбоко.

# 238
Не знам да се смея ли, да плача ли за изказването как била сигурна госпожата, че тромбофилия няма. 😂
Да ида да й се представя освен, с високорисковите ми мутации и първа бременност без никаква терапия, нищо неподозираща, родила доносено бебе на термин. Да ми гледа да ръка. Не е сериозно това, съжалявам.

# 239
Нека позная, АГ ви е казал така категорично тази глупост? Затова ви написах - консултация с хематолог, те са хората, които могат да ви потвърдят или отхвърлят такава диагноза и да ви назначат лечение.
Здравейте.

Пуснат е основен пакет за тромбофилия, защото лекарката е сигурна, че тромбофилия няма.

Общи условия

Активация на акаунт