Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 585
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Интересно ми е дали някоя от тези мутации дава ефект при зачеванe/имплантация и се налага профилактика още при опитите или по-скоро само може да повлияе за износването?

Пропуснах да спомена, че не съм от София и засега проучвам лекари тук (Варна) или препоръки за такива с онлайн консултация.
Протромбина по-скоро създава предпоставка за грижи в по-късните седмици (12+).Съдови усложнения.
Но пък другите нискорисковите мутации мисля че даваха някакво отражение в ранните.
За 4/4 PAI може някой друг да ти каже.

# 316
Относно поставянето на инжекциите, щом дори аз, която изпитвам ужас от игли, се научих да си ги поставям сама, без да ми мигне окото, значи всеки може 😅
Имам един въпрос относно анти-Ха - казаха ми в Токуда да го направя, звънях в ДКЦ Токуда Младост и казаха, че го извършват там. Та въпроса ми е - освен, че трябва да е 4 часа след поставянето на инжекцията има ли други изисквания, като например трябва ли да не съм се хранила преди това? Не намирам информация в интернет по въпроса, а не ми се иска да се разкарвам няколко пъти 🤗

# 317
Няма, може яла, пила, само да е на 4тия час/- +15мин/
Относно поставянето на инжекциите, щом дори аз, която изпитвам ужас от игли, се научих да си ги поставям сама, без да ми мигне окото, значи всеки може 😅
Имам един въпрос относно анти-Ха - казаха ми в Токуда да го направя, звънях в ДКЦ Токуда Младост и казаха, че го извършват там. Та въпроса ми е - освен, че трябва да е 4 часа след поставянето на инжекцията има ли други изисквания, като например трябва ли да не съм се хранила преди това? Не намирам информация в интернет по въпроса, а не ми се иска да се разкарвам няколко пъти 🤗

# 318
Здравейте, бременна съм в 18 седмица, досега поставях Клексан 0.4, заради мутации и всичко вървеше абсолютно правилно с коагулацията.

Днес си пуснах контролно, през 4 седмици я пускам, и нея, и ТСХ, че и там се следя и не очахвах проблеми, предвид, че досега тази доза си ми беше ОК.

Обаче виждам две завишени стойности... Писах на хематолога, ама още чакам отговор, а така съм се шашнала..

Може ли вашето мнение?

# 319
Стойностите за бременни са много по - различни от тези в лабораториите. Да не кажа, че нищо общо нямат.
Има на първа страница в темата даже сайт, където могат да се проверят.
Примерно: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Тончев ми е записал до какви допустими стойности могат да стигнат и двата показателя при бременност, но аз не запомних дали до края на втори, или до края на трети триместър. Bowtie Като гледам линка горе, явно до края е било.
Фибриноген - 5.8 - 6.
Д-Димер 1.8 - 2.

# 320
Благодаря ти! Хематологът ми отговори, че са ОК са периода на бременността (18 седмица), просто на мен ми се сториха много високи и си вкарах страх... Мерси отново!

# 321
Здравейте отново, никой не ме отрази, гинеколога ми е в отпуска и не мога да се свържа с него, имам час за Конова чак за края на април, а днес видях втора бледа черта , с 3 дневно закъснение съм, но и с болки от няколко дни като ПМС, но не точно и и не са и слаби, не знам тези мутации до колко могат да ми окажат влияние на този етап, (не бързам да се радвам защото предният път пак бяха бледи чертите и имах болки, поне този път нямам зацапване все още) Някой поне не може ли да каже адекватен хематолог който ще реагира бързо за онлайн консултация и дали да си самоназнача някакви лекарства докато чакам?
Здравейте момичета, аз съм след биохимична бременност декември месец 2023г. (С доста зацапване почти през цялото време) тогава питах гинеколога ми дали има нужда да пускам изследвания за тромбофилия, но той каза, че след като е само една не вижда смисъл, но ако държа за мое успокоение да пусна. Вчера ги пуснах от много мислене и продължили неуспешни опити. Но не мога да разбера имам ли проблем или не. Ще съм ви много благодарна ако ги погледнете и ме посъветвате какво да предприема от тук на татък.  В първата страница видях медицински център Кирм св.Елисавета за Бургас, но няма споменат специалист, ако някой от областта е запознат, също ще съм много признателна.
Ето го и изследването:

Като в референтните стойности се твърди, че няма клинична изявя за моите фактори.
П.С. (Редактирано) след четене във форума и отново преглеждане на моите резултати съм притеснена, защото мисля че не съм разбрала правилно и това което всъщност пише е, че за хомозиготен фактор MTHFR C677TP има клинично проявление.)

От 1 година приемам сайкъл баланс по предписание на лекаря, с редовен цикъл съм на 26 дни, но четох тук, че с мутацията в MTHFR A1298C трябва да приемам мета фолиева киселина. Септември месец 2023 пусках пълна кръвна картина и витамини и всичко беше в норма с много леко занижен Б12

# 322
Иванова и Тончев , от София са, но знам, че имат и онлайн консултации. Тончев прегледам в МБАЛ Св. София и там най-бързо става записването на час.
Здравейте отново, никой не ме отрази, гинеколога ми е в отпуска и не мога да се свържа с него, имам час за Конова чак за края на април, а днес видях втора бледа черта , с 3 дневно закъснение съм, но и с болки от няколко дни като ПМС, но не точно и и не са и слаби, не знам тези мутации до колко могат да ми окажат влияние на този етап, (не бързам да се радвам защото предният път пак бяха бледи чертите и имах болки, поне този път нямам зацапване все още) Някой поне не може ли да каже адекватен хематолог който ще реагира бързо за онлайн консултация и дали да си самоназнача някакви лекарства докато чакам?
Здравейте момичета, аз съм след биохимична бременност декември месец 2023г. (С доста зацапване почти през цялото време) тогава питах гинеколога ми дали има нужда да пускам изследвания за тромбофилия, но той каза, че след като е само една не вижда смисъл, но ако държа за мое успокоение да пусна. Вчера ги пуснах от много мислене и продължили неуспешни опити. Но не мога да разбера имам ли проблем или не. Ще съм ви много благодарна ако ги погледнете и ме посъветвате какво да предприема от тук на татък.  В първата страница видях медицински център Кирм св.Елисавета за Бургас, но няма споменат специалист, ако някой от областта е запознат, също ще съм много признателна.
Ето го и изследването:

Като в референтните стойности се твърди, че няма клинична изявя за моите фактори.
П.С. (Редактирано) след четене във форума и отново преглеждане на моите резултати съм притеснена, защото мисля че не съм разбрала правилно и това което всъщност пише е, че за хомозиготен фактор MTHFR C677TP има клинично проявление.)

От 1 година приемам сайкъл баланс по предписание на лекаря, с редовен цикъл съм на 26 дни, но четох тук, че с мутацията в MTHFR A1298C трябва да приемам мета фолиева киселина. Септември месец 2023 пусках пълна кръвна картина и витамини и всичко беше в норма с много леко занижен Б12

# 323
  • София
Само червените неща са ти мутации, два хетерозигота имаш. Хетерозигот в PAI най-често има клинично проявление в комбинация с ACE или Фактор 13, който при теб е нормален.

Приемай метилирани форми на Б9 и Б12, ако Б12 е бил занижен, добре е да го вдигнеш.

Можеш профилактично да пуснеш изследвания за коагулация, за да не се притесняваш. Онлайн можеш да се консултираш с хематолог - координати на първа страница на темата.

# 324
Много благодаря за отговорите, в понеделник ще се опитам да запиша час при Иванов или Тончев, междувременно вече си взех мета Фолиева и почнах 2Х1, не знам дали е добра тази доза или да я увелича. За б12 ми се иска да си пусна допълнително изследване защото последният път като го изследвах беше в норма. Само да попитам магнезият може ли да навреди или няма проблем да се приема в нашите случаи? И също така тези  болки трябва ли да ме притесняват?

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 02:28 от FBID1489609970

# 325
  • София
Само да попитам магнезият може ли да навреди или няма проблем да се приема в нашите случаи? И също така тези  болки трябва ли да ме притесняват?
Много рано ти е за магнезий, по-късно се почва той, ако имаш болка, до 3×2 Но Шпа.

# 326
Болката на моменти е много силна и нетърпима и ношпа не ми помага, не мога да определя кое точно ме боли, (защото ме боли всичко, имам чувството че всеки един момент ще ми дойде), определено не мисля, че е нормално. Усещам и доста напрежение в главата. Магнезият е за спазмите, схващания и други, в предвид болежките ми. Имам един въпрос видях, че Тончев не записва в момента онлайн консултации, и избрах от първата страница д-р Миглена Стайкова, само че тя прави консултации през healee, някой знае ли дали ще имам реален разговор с нея с камера или ще си пишем само?

# 327
Болката на моменти е много силна и нетърпима и ношпа не ми помага, не мога да определя кое точно ме боли, (защото ме боли всичко, имам чувството че всеки един момент ще ми дойде), определено не мисля, че е нормално. Усещам и доста напрежение в главата. Магнезият е за спазмите, схващания и други, в предвид болежките ми. Имам един въпрос видях, че Тончев не записва в момента онлайн консултации, и избрах от първата страница д-р Миглена Стайкова, само че тя прави консултации през healee, някой знае ли дали ще имам реален разговор с нея с камера или ще си пишем само?

С камера е. Доктор Стайкова е много добър избор. Успех Simple Smile

# 328
Здравейте. Приемахте ли витамин ц? Аз съм на инжекции фраксипарин и до сега съм приемала витамин Ц и въобще не съм се сетила, че този витамин съсирва кръвта.

# 329
Витамин ц не я съсирва, а действа кръвоспиращо. Даже знам, че я разрежда аз.

quote author=Елиза00 link=topic=1605830.msg47760842#msg47760842 date=1710678386]
Здравейте. Приемахте ли витамин ц? Аз съм на инжекции фраксипарин и до сега съм приемала витамин Ц и въобще не съм се сетила, че този витамин съсирва кръвта.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт