Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 537
  • 752
  •   1
Отговори
# 375

Момичета как ви се струва кръвотока? Не са ли ниски числата?

Отличен е. Пулсативният индекс и индексът на резистентност са в най-добрата зона на нормата - колкото по-вляво е точката, толкова по-добър е кръвотокът. Дори да е леко вляво извън отсечката,  пак е много добре. Проблем и слаб кръвоток има, ако е вдясно от отсечката.
Благодаря ви!

# 376
Момичета, може ли мнение за тези резултати?
Още правим опити за бебче.

# 377
Консултация с хематолог.

# 378
  • София
При хетерозигот по PAI е добре да се изследват още 2 фактора, за да се прецени дали е необходима терапия - фактор 13 и ACE. Премери и нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Консултирай се с хематолог, координати на първа страница на темата.

# 379
Здравейте ! Преди тук ми бяхте казали да си подсиля витамин Д с спрей на bater you с к2 защото е бил по силен аз съм с тромбофилия а сега прочетох тук една статия че не е хубаво да се приема к2 , от извесно време имам болки в ръцете и краката дали е възможно да е от спрея , ако някоя от вас го е ползвала 😕

# 380
Здравейте, Петя! К1 има отношение към съсирването ва кръвта, К2 не влияе. К2 се приема, за да се усвоява правилно калция при прием на по големи количества витамин Д. В този ред на мисли болките в ръцете и краката не би трябвало да се дължат на тромбофилията.
 Но ако се притеснявате си пуснете изследване.на коагулацията.

# 381
Здравейте ! Много благодаря ! От няколко дена са ми за това се притесних така 😒

# 382
Фелисити, изследвай нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин. При ниски стойности на витамините, освен проблем с бебето, може да се повиши хомоцистеин, което е предпоставка за сърдечно съдови инциденти. При ниски стойности на витамините трябва да приемаш само метилирани форми.

Терапията с НМХ и/или аспирин протект на този етап може да е необходима, а може и не - трябва да пуснеш изследвания за фактор 13 и ACE.

Лунатичка, при теб има комбинация с PAI и ACE, така че може би е уместно да ти назначат терапия. Премери и нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Витамините трябва да са около горна референтна стойност, за да има достатъчно и за теб, и за бебето.
Имам в изследването фактор 13 и асе

# 383
Здравейте, Петя! К1 има отношение към съсирването ва кръвта, К2 не влияе. К2 се приема, за да се усвоява правилно калция при прием на по големи количества витамин Д. В този ред на мисли болките в ръцете и краката не би трябвало да се дължат на тромбофилията.

Само да допълня че в самата листовка на Better You за вит Д3 + К2 го има този текст:
"Внимание: Поради високите нива на витамин К2 в оралния спрей D3 + K2, препоръчваме Ви, ако приемате антикоагуланти (разредители на кръвта), не приемайте този продукт, освен по препоръка на Вашия лекар."
Аз се презастраховах като взех чистата форма на Better You Вит Д.

# 384
Здравейте, момичета!
За пръв път се сблъсквам с темата за тромбофилия и нищо не ми е ясно, за което предварително се извинявам.
Кратко резюме на историята ми до момента - около година и половина опити за бременност, след хистероскопия и премахване на полипи, през м. октомври имах спонтанна бременност, приключила в 8 г.с. След това направихме имунологични изследвания, от които излезе гранична стойност на НК клетки, всичко останало беше в норма - предписан Аг@пурин. Попитах лекарката за тромбофилия, тя каза, че няма нужда да изследваме, т.к. според нея нямам такава.
Към момента правим нови опити за забременяване и на своя глава реших да пусна изследване, резултатът от което излезе днес. Имам записан час за генетик за понеделник, но ми се иска да получа предварително Вашите мнения по въпроса.
Безкрайно ви благодаря! ❤️

# 385
Здравейте, момичета!
За пръв път се сблъсквам с темата за тромбофилия и нищо не ми е ясно, за което предварително се извинявам.
Кратко резюме на историята ми до момента - около година и половина опити за бременност, след хистероскопия и премахване на полипи, през м. октомври имах спонтанна бременност, приключила в 8 г.с. След това направихме имунологични изследвания, от които излезе гранична стойност на НК клетки, всичко останало беше в норма - предписан Аг@пурин. Попитах лекарката за тромбофилия, тя каза, че няма нужда да изследваме, т.к. според нея нямам такава.
Към момента правим нови опити за забременяване и на своя глава реших да пусна изследване, резултатът от което излезе днес. Имам записан час за генетик за понеделник, но ми се иска да получа предварително Вашите мнения по въпроса.
Безкрайно ви благодаря! ❤️

Според мен нямаш тромбофилия.

# 386

Само да допълня че в самата листовка на Better You за вит Д3 + К2 го има този текст:
"Внимание: Поради високите нива на витамин К2 в оралния спрей D3 + K2, препоръчваме Ви, ако приемате антикоагуланти (разредители на кръвта), не приемайте този продукт, освен по препоръка на Вашия лекар."

Аз никъде в листовката не съм видяла такова нещо , даже нямат и листовка на гърба на кутията , сега търсих в интернет даже пак не видях такъв текст

# 387

Аз никъде в листовката не съм видяла такова нещо , даже нямат и листовка на гърба на кутията , сега търсих в интернет даже пак не видях такъв текст

Виждам го в сайтовете на няколко аптеки, които продават препарата. Ето два примера:
Не мога да говоря къде би било на физическия продукт понеже не съм го купувала.

# 388
Дори в сайта на Бетър ю си го пише. Лично аз с позитивния тест смених този с К2 със стандартния без, точно поради тази причина.

Цитат
Advisory information
If you are taking anti-coagulants (blood thinners) only take this product on the advice of a doctor.

Кой питаше за Феринжект? Поръчах го от аптека Промахон, доколкото успяхме с Тончев да разучим, има го тук там из Ремедиум, но в сайта няма наличност. Разбира се, в складовете е пълно, но в момента не се дистрибутира. Медеа успяха да ми го намерят, но искат само протокол от НЗОК, затова Гърция е чуден вариант. В Турция също го има.

# 389
  • София
Фелисити, да, пропуснала съм нещо, щом няма мутации в тези два фактора, вероятно няма нужда от терапия. Но за всеки случай при бременност пусни коагулация.

Sparkling Diamond, пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Витамините трябва да са на горна граница преди забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт