Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 562
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, при наличие на бременност и терапия с Клексан, трябва ли да се пропусне инжекцията преди пускане на изследвания за коагулация?

# 391
Здравейте, бременна съм в 16 седмица и се възстановявам от хематом в матката. Преди седмица ме приеха по спешност за задържане заради кръвоизлива и ми спряха терапията с Фракси 04. Знам че като правило се спира терапията до спиране на кървенето, може ли да ми обясните логиката зад това? Другата седмица пак съм на преглед да видим дали поне малко се е резорбирал хематома. Кървенето вече е оскъдно, но си продължава.

# 392
Здравейте, имам мутации за не усвояване на витамините, вече съм в 25 седмица а лекарката ми изписа  ферофолгама. Виждам,че съдържа освен желязо и обикновенна фолиева киселина.Бях чела, че не трябва да се смесват метилирана и обикновенна форма, защото обикновената неутрализира метилираната.Чудя се да пия ли лекарството или да търся друго желязо което не предизвиква запек?

# 393
  • София
Здравейте, бременна съм в 16 седмица и се възстановявам от хематом в матката. Преди седмица ме приеха по спешност за задържане заради кръвоизлива и ми спряха терапията с Фракси 04. Знам че като правило се спира терапията до спиране на кървенето, може ли да ми обясните логиката зад това? Другата седмица пак съм на преглед да видим дали поне малко се е резорбирал хематома. Кървенето вече е оскъдно, но си продължава.
Тия хематоми бавно се резорбират, важното е да няма червена,ярка кръв.
Логиката е,че може да стане още по-голям кръвоизлив като е разредена кръвта, но вече при кафява и затихваща, може би не е зле да говорите какво ще става с терапията и кога да се започне отново.

# 394
  • София
Dream90, не се пропуска инжекцията при изследване. Ако се изследва антиХа, то се прави точно 4ч след поставяне на инжекцията.

Marielanenova,
Всички железни препарати действат запичащо, за съжаление. Потърси такъв, който да не е с фолиева киселина - Малтофер, Сорбифер, Тотема. Фолатът го приемаш отделно в метилирани форми, както досега.

Gelatto, стискам палци да се е резорбирал 🍀

# 395
Относно Better you и витамин К, ето едно подробно описание нахК1 и К2. Забележката е същата - К2 да се избягва ако приемаш терапия за кръворазреждане... Но пък има рискове ако дозите витамин д са високи... Може би ако на някой му предстои консултация с хематолог може да пита и да сподели.
https://bulvit.com/zashto-ne-biva-da-priemame-kaltzii-bez-vitami … UuwBoCzzwQAvD_BwE

# 396
момичета може ли мнение по резултатите?

# 397
Здравейте, какво мислите за този резултат от анти-Ха (3ч51м след поставяне на клексан):

# 398
Стойност над нормата се води разредена кръв, т.е. висока доза.
Здравейте, какво мислите за този резултат от анти-Ха (3ч51м след поставяне на клексан):

# 399
  • София
Момичета, аз чакам отговор от д-р Минкова, но как ви се струват моите резултати?

# 400
Според д-р Тончев ми е перфектна дозата и стойността на анти-Ха, а според д-р Сигридов ми е твърде разредена кръвта и трябва да спра да бия инжекции и не знам кой да слушам..

Стойност над нормата се води разредена кръв, т.е. висока доза.

# 401
Идвам само да се оплача. Не знам дали съвет даже ми е нужен, ама ей така, да помрънкам.

Имам хетеро Лайден, хомо АСЕ и 4G/5G. 
Всичко беше чудно с изследванията до 22гс. някъде, когато Анти Ха започна да пада. Тончев смени Клексана на 0.6, вместо 0.4, но ето днес, Анти Ха ми е още по - трагичен - 0.14. Коагулацията не е мръднала спрямо миналия месец.
Минавам на 12 часов Клексан по 0.4. Има ли някой с подобен опит?

Самоцитирам се, защото за някого би било полезно.

В крайна сметка, АГ беше против да бия Клексан (да не кажа, че направо полудя Satisfied ) на 12 часа и с Тончев се разбрахме да пусна още веднъж коагулация, без Анти Ха.
Фибриногенът ми беше дори по - нисък от този след 4часовата апликация и решихме да остана на 0.6. Satisfied.

Бъбъл, ти беше на 0.6, нали? Според мен е ок, предполагам няма да ти пипат дозата, съдейки по моя личен опит от по - горе.

Сега се загледах в референтните, защо са ви толкова странни? Моите са много по - различни в Токуда пак?!
Anti - Xa активност терапия с LMWH -4 часа след апликация
Референтни граници:
 - при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml
 - при лечение - при еднократен прием за 24 ч.: 1.0-2.0 IU/ml
                       - при двукратен прием за 24 ч.: 0.6 - 1.5 IU/ml

# 402
  • София
Hearty , на 0.4 съм

# 403

Здравейте някой може ли да ми помогне с резултатите ми от тромбофилия, бременна съм в 7 гс ходя на гинеколог и той ми видя изследванията и ми изсипа само едни хапчета да пия неофолик мета. Въпроса ми е не трябва ли да съм на инжекции ? Имам един спонтанен аборт, и една бременност която спря в 8гс?

# 404

Здравейте някой може ли да ми помогне с резултатите ми от тромбофилия, бременна съм в 7 гс ходя на гинеколог и той ми видя изследванията и ми изсипа само едни хапчета да пия неофолик мета. Въпроса ми е не трябва ли да съм на инжекции ? Имам един спонтанен аборт, и една бременност която спря в 8гс?
Свържете се с хематолог. Според мен трябва инжекции имате доста мутации и един хомозигот. Препоръчвам ви д-р Веселина Иванова от Токуда. Прави и онлайн срещи в супердок.

Общи условия

Активация на акаунт