Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 36 071
  • 912
  •   1
Отговори
# 105
полчо съжалявам за загубата ти и всичко преживяно. Надявам се след всички изследвания, следващия път всичко да е наред до успешен финал и ти пожелавам да се случи скоро!

# 106
  • София
Благодаря за милите думи на всяка една от вас! За мен значат много Heart

GerKa99 мутациите за които знаех бяха PAI и MTHFR 677, от която не мога да усвоявам витамини освен ако не са под метилирана форма. Първият хематолог ми каза, че съм имала аборти поради Хашимотото ми, което още тогава трябваше да ми светне червената лампа. Попитах дали не трябва да пусна още мутации, някакви кръворазреждащи, тя каза, да не си давам парите и че нямало нужда.. даде ми терапия от 4 седмици с мускулни инжекции B12 от които нищо не бях усвоила.Следящият АГ ми изписа Аспирин Акард като бонбонки и това беше моята терапия.

Буквално няколко дни преди преглед си казах да пиша на друг хематолог и той ми пусна изследвания, оказа се че имам мутация TAFI, която е отговорна за имплантирането на плода и достигането на кръвопоток към него, там е било проблема. Трябвало е да съм на кръворазреждащи от деня на теста. Но, хематоложката ми обеща, че следващата бременност ще я докараме успешна и до финал, това е нещото което ми носи вяра и надежда. Heart

# 107
Полчо съжалявам за преживяното. Ще го докарате следващия път наистина до финал 🍀
Каква е тая мутация, не съм я чувала 🙄 АА включи се по въпроса за разяснение ако можеш 😁

# 108
  • София
AlisonParker Благодаря ти, прегръдки! Purple Heart Изпращам ги тук за по-удобно мутациите.

# 109
Полчо, много съжалявам 🥺 Прегръщам те и те поздравявам за силната воля и положителна нагласа. ❤️
Аз съм PAI, MTHFR, ACE и ми казаха, че няма нужда да пускам допълнителни фактори(например TAFI), защото така или иначе ще съм на терапия и строго следене на коагулация и кръвоток. Обаче тези мутации не са толкова притеснителни и опасни, колкото лупус антикоагулант, който за съжаление е моята придобита тромбофилия 🥺 Много се моля всичко да бъде наред при евентуална бременност. Казаха ми да съм си подготвена за напреднала бременност....там ще си трябва хепарин и аспирин, иначе задължително хепарин от датата на трансфера. В комбинация с ГД прееклампсията ми е в кърпа вързана....за това сега съм на режим, но то е и на нервна почва, не е само до храна. Много съм доволна от доктор Тончев. Между другото, има ли някой добър ендокринолог, който да консултира онлайн. Аз съм при Начев, но ми се искаше още един вариант да имам. Аз съм с хипофункция на ЩЖ ☺️
Стискам ти палци за скорошен успех до финал!

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 12:20 от Kactus

# 110
  • София
Кактусче, благодаря за окуражаването! Вярвам, че всичко ще бъде наред при теб и ще имаш пухкаво бебче. Sparkling Heart  Макар и да не са от най-рисковите мутации, ми препоръчаха терапия при следваща бременност, аз нямам проблем с тези неща и с игли.

Моят ендокринолог е доцент др. Живка Бонева, препоръчвам ти я с две ръце. Тя успя за една година да открие, че имам аденом на хипофизата и да го излекува, сега го следим да не се появи пак тази гад Satisfied

# 111
Те тези изследвани гени постоянно се увеличават. Преди основния пакет включваше 4, плюс 2 допълнителни се водеше разширен пакет. Сега при теб са 9…. И аз имам мутации, но тромбофилия не съм отключвала. Следях коагулация всеки месец. Придобита тромбофилия нямах преди първата бременност. В какви случаи следва се провери дали не се е придобила ( малко тъпо звучи😁) сега ?

# 112
Полчо, благодаря ти ❤️ Аз също бях с аденом, който изчезна. В момента съм само с лека хипепролактинемия, но Начев ми каза да не пия повече нищо за пролактина.
Али, сега също можеш да си ги пуснеш. На мен доктор Калчев ми ги назначи и после с резултатите при доктор Тончев. Това беше след след 4тия неуспешен трансфер, преди 5ти и 6ти. Имам и висок риск от сърдечно-съдови болести.

# 113
Получи, съжалявам много. Ще станат пак нещата и вече ще знаеш какво да правиш. Потърси доктор Сигридов,чувала съм за него че водел само до щастливи финали. Успех!
Дами,какво ще кажете за този Прогестерон,1 ден след доказана овулация ,започнал ли е да се покачва, 6 дни преди овулацията беше
 0.5 ng/ml ? Усетих я ясно на 16 ти,типичните болки и болезнени гърди от вчера .

# 114
Здравейте, момичета! Благодаря за новата прекрасна тема. Дано да има този месец да донесе много +++ и прекрасни емоции на всички тук.
Полчо, много тъжна история... Само сили и успех!
 Може ли коментар на микробиологията ми? Може би мястото не е тук, но се надявам да получа отговор. Подготвям се за цветна снимка след приключване на МЦ, които очаквам утре.
Благодаря на всички за отговорите!

# 115
Тази микробиология е ок, обаче преди ЦС е добре да се изследват хламидия и плазмите (само казвам)

# 116
Благодаря, Алисън! Ще коментирам с лекарката, която ще я прави. Изследването на секрет с ПСР ли е изследването на хламидии и уреаплазма?

# 117
Включвам се- отидох на гинеколог и ми взеха цервикалния секрет, пуснаха ми в Геника ето това "Урогенитален панел PCR (цервикален секрет)". Мисля, че някой тук беше препоръчвал Фемофлор на Геника, но според моята АГ към онзи момент само урогениталния панел беше достатъчен.
Аз да попитам тук преборилите се с уреаплазма- приключих курсовете с антибиотици около 2ри ноември. Да изчакам 30 дни преди да пусна същия панел изследвания, нали?

Благодаря, Алисън! Ще коментирам с лекарката, която ще я прави. Изследването на секрет с ПСР ли е изследването на хламидии и уреаплазма?

# 118
Полчо съжалявам за случило се, препоръчвам ти консултация с др Иванова много е добра, винаги можеш да и пишеш по вайбър. Има и опция за онлайн консултация.

# 119
  • София
Минзухарче,  именно заради теб и още едни момичета аз писах на др Иванова и тя ме пое, пусна изследвания и ще ме следи при следващата бременност. Така че ти благодаря, че си част от моето приключение! Heart

Общи условия

Активация на акаунт