Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 412
  • 912
  •   1
Отговори
# 435
Относно цветната снимка,  в Турция я правих и не усетих никаква болка. Според мен, ако така или иначе правите инвитро там, направи и снимката там. Не беше нещо особено, за 5 мин приключихме. Сега като ми взимаха секрети, за изследванията ми беше доста по неприятно Grinning Оказва  се, че маточната ми шийка е някъде назад и навътре и доста време я търси.

# 436
Добро утро! Явно и този месец симптомите на ПМС почват по-рано (станах в 5:30ч Grinning ) та докато си пия кафето в този мрак, ми възникна един въпрос.
На 18.11 и 19.11 имах положителни тестове за О, на 20.11 вечерта бях на преглед, като не се видяха фоликули, само малко течност в Дъгласовото пространство, за което стана въпрос вчера. Та знаете ли колко време след като се е спукал фоликулът се вижда тази течност, тъй като с тези два + теста се чудя, а искам да си изчисля следващата дата на М, броейки дните на ЛФ.
Слагам снимки на тестовете:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 437
  • Замък сред облаците
Ами, при спукване на фоликула се отделя течността. Така че О е била или на 20 през деня преди прегледа (по-вероятно) или на 19 срещу 20 през нощта.

Моника, няма как да гадаем кое лекарство пиеш и да изкажем мнение. За нередовния цикъл какви мерки взимаш? Имаш ли установена причина за него?

# 438
Bubble🩷

Вчера реших да пусна Вит.Д, преди година беше със стойност 12, от тогава първо пих чист вит.Д, после лятото минах на комбинирани, като всеки ден бях на слънце поне 1 час и всеки уикенд плаж. И.. след една година стойност 25 при реф. 30-120.. Първо много се отчаях, после говорих с личната и тя каза, че щом нямаме други проблеми, е много възможно да е само от този витамин, което малко ме обнадежди, че ако го оправя и ще стане. Взела съм си спрей Бетър Ю с К2. Според вас има ли смисъл да се прави Инсе с такава стойност?
Междувременно за отчета, вчера сутринта направих и тест 3 дни преди Ц, след доказана О с тест, болки и леко кървене и беше напълно отрицателен..

# 439
  • Замък сред облаците
Вики, бих дала шанс 3 месеца на Бетър Ю преди инсе. Той е добър продукт и ще се отрази добре на качеството на Я, но пак си трябват 3 месеца за добри Я.
А от 12 да вдигнеш на 25 по описаната схема е постижение. Много, много трудно се вдига дефицит на мастноразтворимите. Така че браво!

# 440
АА Благодаря ти! 🩷
Ти ми вдъхна още повече надежда. Аз не го смятах като постижение, а по-скоро, че трябват 10 години за да стане 100 😄
 Ние така или иначе мислихме за февруари, защото януари се пада около празниците да ми дойде.

# 441
Момичета, месецът след спонтанен аборт/биохимична може ли да няма овулация? Или да се забави повече? Аз не съм сигурна кой ден да броя за ден 1 - от първия ден на по-леко кървене или от първия на обилно? Уж вече ми е 13 ден, но нямам никакви симптоми на овулация и очаквам да е по-дълъг този цикъл. Даже мисля да си взема лентички да проследя овулацията, ако има такава.

# 442
По темата за витамин Д, трябва ли да мине някакво време без прием и тогава да се изследва отново?

# 443
Здравейте! Извинявам се за глупавия въпрос, но каква е връзката между Витамин Д и успеваемостта на забременяване?

# 444
  • София
Здравейте! Извинявам се за глупавия въпрос, но каква е връзката между Витамин Д и успеваемостта на забременяване?
Вит. Д има пряко отношение с качеството на Я

# 445
Днес пуснах изследване за уреаплазмата. Стискайте ми палци да съм я изчистила от първия път. 🤞🙏

Здравейй. Колко време след спиране на АБ пусна излседване? Аз снощи изпих последното хапче и ми казаха 3 седмица след това някъде, малко много ми се струва. 😀

# 446
По темата за витамин Д, трябва ли да мине някакво време без прием и тогава да се изследва отново?
Да, 10-14 дни

# 447
За естествено зачеване може да си действате всеки месец, ако нещо не е наред с организма, просто няма са се случи бременност. Но щом боледувате е добре да се вземете в ръце, да подсилите имунната система и на двама ви с малко витамини и добавки- колкото сте по-здрави, толкова по-висок е шансът за зачеване. А на вашата възраст ако няма някакви усложнения би следвало да се случат нещата сравнително скоро.
Успех! Много е хубаво, че искате рано да имате дечица❤

Здравейте!
Аз съм на 23 години и с приятеля ми правим опити за бебе от скоро. Горе долу месец.
Следя си ову с мерене на БТ и лентички ,тъй като цикъла ми е нередовен.
Последния ми започна на 16 и свърши сега на 21. Миналия месец не видяхме две чертички ,та опитите продължават. Та въпроса ми е понеже и двамата сме леко болнави ,можем ли да възобновим опитите си. Не пием антибиотици. Аз пия лекарство ,което изрично съм питала Г и тя каза ,че не е проблем да пия при опити за бебе и дори бебчето да е станало не е проблем.
Просто ми се иска да прочета и вашите мнения по въпроса защото сме леко нетърпеливи 😄

# 448
  • Замък сред облаците
Мами, може да има, може и да няма О, може да се забави. При мен след последния А О беше около 45-48 ден чак, дойде ми на 60 ден някъде. Проследено с АГ.

Минимум 10 дни е паузата за вит Д преди изследване.

Вит Д е хормон повече отколкото витамин и отговаря за много от процесите на жлезите с вътрешна секреция, включително яйчниците. Минималната дневна потребност на организма е 1200 IU (международни единици), а за наваксване на дефицит могат да се взимат от 2000 до 5000 единици ежедневно според дефицита (над 3000 задължително в комбинация с вит К2, за да не ви калцира кръвносната система и органите), а над 5000 единици само пи лекарско предписание.

След АБ - 10-14 дни пауза преди изследването.

# 449

Здравей, намерили са връзка с вероятността за успешна имплантация. При инвитро трансфер, където лесно се прави статистика, ако няма дефицит шансът е 3 пъти по-голям да е успешно.

Скрит текст:
Най-известната функция на витамин Д е свързана с абсорбацията на калций в червата. Само че неговото действие не спира дотам . Недостатъчността на витамин Д играе важна роля при развитието на автоимунни заболявания, злокачествени заболявания, както и проблеми с фертилитета.

В женската полова система има рецептори за витамин Д. Активната форма на витамин Д (калцитриол) повлиява гените, свързани с производството на естрогени . Калцитриолът оказва влияние върху имплантацията на ембриона, както и върху имунните клетки в маточната кухина, които го предпазват от инфекции по време на бременността. Недостатъчността на витамин Д по време на бременност се свързва с някои усложнения като високо кръвно налягане.

Общи условия

Активация на акаунт