Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 36 042
  • 912
  •   1
Отговори
# 75
При мен ЧХГ е 20 днес, но за всеки случай ще го проследя да падне под 5. Tada

В този случай кога мога да чакам О и следващ цикъл? И с тази болест особено мисля, че ще се забавят нещата.

Golden stone, радвам се да те видя пак в темата. Успех и дано скоро намерите причината.

# 76
  • София
mommy, сегашното кървене си го брои за цикъл.
радвам се, че все пак нещата се развиха без лекарска намеса.
все пак провери проходимостта на тръбите!

# 77
Вие получавате ли подкрепа от половинките си? Моят току що ми се тросна как не можел повече стрес да поеме и едва ли не аз съм виновна за стреса. При все , че той и 10 % от стреса не е усетил тъй като не е минало през неговото тяло!

# 78
Вие получавате ли подкрепа от половинките си? Моят току що ми се тросна как не можел повече стрес да поеме и едва ли не аз съм виновна за стреса. При все , че той и 10 % от стреса не е усетил тъй като не е минало през неговото тяло!

Аз получавам. Даже ми помагаше с инжекциите, чувства се виновен, че минавам през това. Трябва да му обесниш, че неговото не е стрес, а стреса е за теб.

# 79
  • Замък сред облаците
Много зависи от динамиката в двойката. Аз имах моменти на яко самосъжаление и черногледство и това го натоварваше. Ако бяха обърнати ролите и аз щях да се нервя на нонстоп мрънкане (каквото аз демонстрирах). Иначе ме подкрепя - няма излишни прегледи, гък не е казал за стотиците левове за добавки, че ходя на частно и т.н.

# 80
Ние сме по мъжки фактор на всичкото от горе. Неколкократно се подлагах на ин Витро , което ме съсипа в кариерно и лично отношения заради него, накрая той бил стресиран!

# 81
Ние сме по мъжки фактор на всичкото от горе. Неколкократно се подлагах на ин Витро , което ме съсипа в кариерно и лично отношения заради него, накрая той бил стресиран!
Имаш пълни основания да си му ядосана. Аз подобно поведение от “половинката” си не бих търпяла, но все сам си преценява.

Според мен просто в обществото  жените все още сме яко онеправдани и дискриминирани, въпреки напредъка. Само преди 100 години прабабите ни дори не са имали правото да гласуват. Егото на мъжете като цяло страда от еманципацията на “слабия пол”.
 При безплодие традиционно цялата вина се е стоварвала върху жената. И това до голяма степен продължава и до ден днешен, въпреки че вече категорично се знае, че половината случаи са заради мъжки фактор.Но мъжкото его още не може да го преглътне…

# 82
Според мен е нормално и на мъжете да им "идва в повече" понякога, просто защото повечето не говорят за това, което изпитват на момента, за да са по-силната половинка и в един момент избухват с някакво, на пръв поглед, неадекватно изказване.
Ние лично сме имали всякакви периоди - при него чувството за вина е било в повече и е трябвало аз да го успокоявам; казвал ми е, че в момента не иска да мисли и да говори за това; и на двамата ни е идело да се откажем; аз съм била прекалено обсебена и негативно настроена и той ме е успокоявал или пък както при АА го е натоварвало това, или и двамата сме били оптимистично настроени и сме се надъхвали един друг. Обикновено когато не усещам подкрепа от него съм изнервена, сърдита дори, но на другия ден всичко е наред. Но е важно и да се изговарят нещата, за да знае всеки от какво има нужда другия. Просто борбата за дете оставя своя отпечатък и върху двамата и не трябва да забравяме, че и мъжете имат чувства (колкото и повечето от тях да не показват чувствата, които считат за слабост).

П.с. почнах пак естрофем, на 28ми пак съм на преглед да видим ще ги бъде ли биопсиите този месец. Засега всичко е чисто, но няма идея лекаря ми защо след ЦС толкова се промени цикъла ми. Даже пак гледа снимката да не е пропуснала някаква особеност видима там, но не изглежда да има нещо.

# 83
  • София
Сигурна съм, че не им е лесно на половинките ни, но явно при всички има тази фаза.... И ние сме на делови отношения + секс... не мога да го разбера, хем аз понасям всичко хем накрая къде изчезна жена ми... ми къде мжду клиниката, изследвания, чете, добавки и всички останали ежедневни неща...

# 84
Трудно е, но и двамата трябва да са отдадени за постигане на целта. И ние сме имали доста скандали защото според мен не е бил толкова отдаден, колкото аз. Разбирайте постоянно четене и търсене какво да пия, какви изследвания да пусна и не знам си как. Той нищо. Изпадах в депресии, когато разбрах, че приятели чакат бебе. Хич не съм "цвете за мирисане", както се казва. Винаги съм била  много по изнервена, често съм си го изкарвала на него, мрънкам,  имам способност за драматизации и негативни мисли по темата и тн. Минах пред много различни етапи на настроенията ми, но определено виждам промяна в тази посока. Приех, че инвитрото е моят път. Е имам си своите депресионни мини периоди, но онези филмирания вече ги няма. Да си призная и на мен ми е трудно да търпя себе си, а той как успява - ами не знам.  От както започнахме с инвитрото доста по-ангажиран е. Идва с мен на прегледи, той ми слага инжекциите, защото аз не мога.  Готви и чисти, защото заради хиперстимулацията ми беше трудно.  В крайна сметка всичко е комуникация и желание да се справите със ситуацията.

2402 Късмет

# 85
  • София
Ооо, да! Аз не отричам, че съм голям трън... понякога му се чудя как ме търпи, ама се търпим заедно...
Аз се опитвам да се оттърва от всякакви надежди за бременност и гледам да раздам каквото пазя. Хем и място си освободих Grinning Ама едни дрехи за бременни не мога да намеря на кой да ги дам... та мисля да нахлуя в някоя от темите за бременни и да ги предложа на някоя бъдеща мама Grinning

# 86
В нашият случай той няма представя какво е цялата тази върхушка от хормоналната терапия и каква смелост се изисква да се подложиш отново на това , знаейки каква болка те чака.След първите два ин витро опита имах страшни болки след пункцията, не можех да мръдна , получих схващане на нерв и тогава нито той нито семейството му помогнаха с каквото и да е. Нямаше кой една чаша вода да ми сипе. Пак ставах аз влачех торби и готвех за да сложа нещо в устата си.Същото и с лежането в рискова и с аборта. Като се сетя физически пред какво минах … че той няма представа и 1 % от болката която изнесох ме хваща истински яд. И наистина има тази стигма, че все жената е виновна.
Да не говорим за годините отказване от работата ми и личното финансово благоденствие за да не съм под стрес и за да се подлагам на процедури . Както и това че тези процедури ме обезобразиха и са с трайни последствия върху тялото и психиката ми.

# 87
Емпати, звучи ужасно, много съжалявам, че си минала през всичко това, а по-лошото е отношението му..направо нямам думи 😣
Първосигналната ми реакция е - сигурна ли си, че искаш това да е бащата на децата ти? Да, повечето мъже си имат кусури и изобщо не се ангажират колкото нас по темата, но това отношение ми се струва много по-сериозен проблем.

# 88
Empathy Аз бих се замислила това ли е човека, с който искам да съм и да градя семейство. Отговор може да дадеш само ти. Ти знаеш какво искаш от човека до себе си и какви компромиси би могла да направиш, включително и със себе си. Забременяването е изпитание за някои от нас, но после не става по-лесно, напротив. Нямам дете и идея какво предстои след това, но повечето казват, че забременяването е по-лесната част. Вярвам им. Не казвам да зарежеш мъжа ти, а просто да помислиш над всичко и комуникация с него кой какво иска и какво може да даде в тази връзка.

# 89
И моя много често ме смъмря... Само лекари, изследвания и пари за лекарства и лаборатории съм мислила....Ама вчера като ме изкараха от операционната след процедурата с окото осъзна, че наистина понякога минаваме през голяма болка, за да постигнем рано или късно мечтата ни....
Поне проблема с ечемика премахнах... извадиха ми 3 броя 🫣
Чакам сега сряда да вървя и в ревматологията в София да видим какво ще стане и там....

Общи условия

Активация на акаунт