Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 178
  • 912
  •   1
Отговори
# 720
Бадемово масло на памуче също помага за носа. А ракията изгаря носната лигавица и си удвояваш проблема.

От методите на баба ми да слага памуци ракия в ушите, като голяма веднъж така си изгорих вътрешната част и ми се белеха две седмици после. Обеца на ухото ми е 😂

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 21:05 от Lygia

# 721
Освен Грип стоп, става и Наривент, който е спрей против оток. ☺️

# 722
Записах си утре час във Вита, че доста си ме боли и не искам уикенда да получа някоя криза. Интересното е, обаче че зърната са ми твърди и чувствителни и съм подута и в лицето. Болките са като срязващи и са почти постоянни, имам и тежест. Продължава си обилното течение 
Също и - позиви за уриниране се появиха. Какво ще е това чудо. З
Възможно ли е тестът да е бил фалшиво отрицателен. Правих го вчера към 20 ч. Ама пък, на 02.12 (утре) трябва да ми дойде. Дано ако е инфекция, бързо да мине.

Видях,  че има дами с две черти. Честито и до финал !:heart:

# 723
Момичета, някоя от вас имала ли е проблеми с бартолиновата жлеза? От година и малко започнаха да ми се образуват топчета по вътрешните срамни устни. Третирах ги с ихтиол, за 2-3 дни сами се пукаха и минаваха. Именно заради този проблем смених гинеколога си, който при един преглед буквално изстиска едно такова топче, дезинфекцира, връчи ми разтвор браунол със съвет, ако отново се появи, да правя компреси и толкова. Топчета продължиха да се образуват, третирах с браунол, но исках адекватен отговор и съответно лечение, спиращо повторна поява. Последваха няколко прегледа при гинеколожката, която посещавам сега, която ми пусна редица изследвания, всички, от които, излязоха добри. Именно тогава се откри уреаплазмата, с чието лечение се захванахме и забравих за тези топчета, защото и те спряха за този период да се появяват. Сега, обаче, от 2 дни отново имам такова, което днес вече е по-голямо и болезнено, макар да го третирам с браунол и ихтиол. Най-притеснително за мен е, че има второ, много малко топче, което усещам от другата страна, по-навътре от обичайното. Прегледът ми е в понеделник, но аз започвам вече да се изнервям с тези топчета, защото създават изключителен дискомфорт, особено когато сега сме се захванали сериозно с опити за бебе. Не знам вече да търся ли друг гинеколог, какво да направя? Досадно е, не го приемам за нормално, но всички изследвания не показват нищо съществено, което да е причина за този проблем, а аз не желая да се примирявам с такъв проблем.

# 724
  • Замък сред облаците
Няма общо с бартолиновата жлеза това, тя е долу до входа на влагалището. Аз имам този проблем, който ти описваш обаче.
Срамните устни са изключително богати на мастни жлези. От бръснене или кола маска се получава най-често ми обясни моя дерматолог. Замърсяват се космените фоликули или жлезите съответно, възпаляват се при обезкосмяване, триене, запотяване, притискане. Според моя дерматолог единственото решение е да се минава лазерна епилация. Когато се възпалят - локално мазане с Фусидин Н, но на мен откровено не ми помага повече от ихтиола. Ако е дълбоко голямо гнойно възпаление тип фурунколоза май се казваше - пие се АБ азитромицин.
Веднъж в отчаянието си по едни коледни празници открих че ми действа добре и стопира възпалението на топчетата крем против акне на Биотрейд (червения етикет). Мацвам колкото лещено зърно количество върху топчето, 1-2-3 дни сутрин и вечер. Сега ми е go to решението за тези топченца винаги, даже онзи ден се мазах веднъж и забравих за проблема. Но е хубаво да се намаже веднага щом се хване че се образува такова, за силно възпалено топченце и ако е повърхностно предпочитам ихтиол с прополис, да се спука (ихтигал май се казваше).

За себе си забелязах че се влияят от неща като потене, тесни дрехи притискащи чатала, изкуствени материи, и не на последно място - храненето. Като изключа джънк и обилното ядене на въглехидрати драстично намалят появата си. Като съм била на кето/НВХ хранене и по-слабичка като че ли изцяло спират да се появяват.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 08:11 от АА

# 725
Момичета, стойностите на ЧХГ определят ли дали е плод или кухо яйце...моите 48ч. след първите са 1397,40... Зарадвах се ама сега ме почнаха пък тези мисли

# 726
Тити, за 48 часа се е удвоила стойността. След няколко дни можеш да отидеш на преглед и ще се види.

# 727
  • Замък сред облаците
Чак при удвояването ако след 1000-1500 не се удвоява правилно тогава се мисли за КЯ. При мен трябваше да гони примерно 3900, а беше 3500 с КЯ и то при над 72ч минали даже.

# 728
Тихичко честито на бременните момичета! Много късмет до края! 🍀

Тити, удвоило се е на 48часа. Доколкото знам така се изключва до голяма степен (четох в 80% от случаите, не всички за съжаление) извънматочна.
Това за кухото яйце не го знаех. До каква стойност на ЧХГ е желателно да се проследява?

# 729
  • Замък сред облаците
Е, не, няма смисъл да се проследяват стойности за КЯ. Аз по случайност знам, защото заради зацапване пусках на 10 дни закъснение и тогава не отговаряше спрямо стойностите изследвани предната седмица.
То по принцип няма шанс за развитие, ако е такова (КЯ) при някоя жена, Б ще си приключи без да крие рискове за жената.

# 730
АА, каква е твоята стратегия сега? Чудех се, защото често коментираш, но не съм засичала да разказваш какво се случва при теб. Simple Smile

# 731
  • Замък сред облаците
Едит: МЦ ме изненадва със зацапване на 26 ден (секс на 12 ден, демек не е имплантационно 15 дни по-късно, а и имплантационното е по-оскъдно, имах такова с КЯ тази пролет). Май моята доза инозитол си е 1х500мг, две ми го скъсяват. Това обяснява и защо не съм хванала О,  не е заради пропуснатия тест.

Аа, пардон. Имаме един опит този месец, ама беше в началото на или май преди фертилните дни, след това се завъртяха зъби и вирус при малкия, не се наспивам и не сме имали шанс/мерак за повече. Единият ден заспах с детето в 20ч и си пропуснах теста за О, а то май е бил деня на пика.
Реално първи месец опити е това.
Иначе си пих добавките вече 3-4 месеца, сега трябва да направя пауза и да пусна една контрола, ама допивам последните дозички.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 18:47 от АА

# 732
  • София
Здравейте мили момичета. Идвам да замеря с нааканите памперси вас прекрасни момичета! На 28.11 се роди моята дълго чакана, сбъдната втора мечта Александър. Знаете това е моето "double rainbow", 6 та поред бременост, чак се бях изтощила всеки път в болницата да обяснвам какво се е случило всеки път. Пътя не беше лесен, ама хич, остави трайни следи в душата ми които се надявам някой ден да бъдат излекувани но не и забравени. Искам да благодаря на всички които ми писахте през тези 9 месеца на лични да ме проверявате. Да благодаря на моето вярно другарче АА която изтърпя всяка моя  нова slef diagnose и гугълваше вместо мен и четеше и отсяваше информация и ме успокояваше ♥. Надявам се някой ден да успея да и върна жеста! Искам да пожелая на нея, Шантал, Файонка,Одри, Мини и всички други чакащи да не спират да мечтаят и да продължават докато имат сили, дълъг е пътя, но си заслужава ♥

# 733
Маце, честито момченце! Жив и здрав да ви е Александър, и от тук нататък само хубави неща да оставят следи в душата ти! Blue Heart

# 734
Мацето, много, много се радвам! Ти си една от най-борбените ни мами ❤️
Честит да бъде Александър! Да расте здрав, много радост да донесе на цялото ви семейство!

Общи условия

Активация на акаунт