Кърпи и шалове за глава

• 843
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, не намерих нова тема за тези аксесоари за глава. Носите ли, харесвате ли и като цяло какво ви е мнението за всякакви бандани, шалове и кърпи за глава, които могат да се носят през различите сезони?
 За тези, които ползват- от къде си ги купувате и част ли са от вашия ежедневен стил, или по скоро изключение?
 Ще се радвам да чуя вашите мнения. Моето мнение е, че са много красиви, но не приличат на всеки. Аз нося понякога шалове за глава, харесва ми как ми стоят.

# 1
Не обичам забрадки. Свързвам ги с бабичка. Пробвах по едно време да нося диадеми, облечени в плат. Харесвам се, но ми убиват и ми причиняват главоболие. С очила също малко неудобно се получава.

# 2
Завършила съм Текстил и мода и цял живот се занимавам със шалове. Притежавам стотици от всякакви видове - зимни, летни, рисувани, повечето са от естествена коприна. Преди да се занимавам изцяло със шалове, не излизах без шал на врата си, комбиниран с дрехите. В сегашно време сигурно не съм слагала шал през последните две години. Може би защото се обличам по-спортно. Най-лесно ми е с якето и маратонките.

# 3
Това е и моето мнение - много са красиви, но са специфични за носене. Наистина не отиват на всяка жена или поне не във всяка визия, но си заслужава да се експериментира. Според мен съчетани умело, могат да "вдигнат" много една по-обикновена визия.

На тази мацка например много й отива - https://www.lofficielusa.com/fashion/silk-headscarf-trend-2021-instagram

Може би защото съчетанието изобщо не е строго, изглежда импровизирано и артистично. Харесва ми идеята за копринен шал към широк пуловер. С тениска и с дънки пак би се получило. И обратното, със строг костюм или с някаква елегантна рокля или със сако ще е прекалено строго и "нагласено" Simple Smile

# 4
Обичам и нося шалове всякакви ежедневно, а правоъгълните понякога се озовават и на главата ми, но рядко. Имам доста и обичам да си купувам шал за спомен от пътувания. Съчетавам ги със обувките/колана/общата колористика на тоалета. Съгласна с big_bad_mama за целенасоченото търсене на еклектика в стила чрез аксесоар като шала.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 14:31 от Agent Provocateur

# 5
  • София
Аз не мога да нося шапки лятото и единственото ми спасение е кърпата за глава. Откакто се помня съм с кърпа лятото - може и да приличам на краварка, но ми е много добре. Особено когато спортувам навън и няма как да сложа шапка. Зимата пък имам няколко бандани, по които се запалих покрай сноуборда - много са ми удобни, защото стават на шал, шапка, ластик за коса дори.

# 6
От всяко пътуване си купувам минимум един шал. Никога не ги нося на главата си, освен на местата, които изрично го изискват. Просто не понасям да съм зачулена, а и не ми отиват на главата. Обичам да нося  шалове около врата, на китката на ръката, на чантата, около кръста.
Винаги съм се кефила на мацки, които носят шалове на главата си.

# 7
  • Димитровград
Не толкова ги нося, колкото ги колекционирам.
Имам находки от втора употреба, страхотни коприни. Някои ми ги отмъкна щерката, за да спи на тях.

# 8
  • София
В Кюрдистан ми показаха техния начин за връзване на шал на главата. Няма нищо общо със забрадка.
Лятото предпочитам да си вържа по техния начин шала вместо да сложа шапка.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 18:51 от змия

# 9
Змия, много красив шал и начина на носене е много интересен, благодаря за споделената снимка и информация.

# 10
Ще се опитам да го вържа по този начин, и аз не понасям шапки. Шахът дълъг ли е или квадратен?

# 11
  • София
Ще се опитам да го вържа по този начин, и аз не понасям шапки. Шахът дълъг ли е или квадратен?
Дълъг е.

Общи условия

Активация на акаунт