Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 154
  • 912
  •   1
Отговори
# 810
Чух се с доктора. Каза "Очаквах по-голям стойност за този огромен фоликул". Все пак ми назначи инсеминация за събота (12 ден от МЦ). Поне няма да се надявам много, като са така странни нещата...

Доктора си е такъв. Очаква винаги повече. Ще му свикнеш. Едва ли е нещо притеснително. Има доста момичета забременели при него от инсеминация.

# 811
Следя ви момичета, но не се включвам, защото няма с какво.... при мен втори месец подред много ми закъснява, както ви бях споделила.... миналия месец ми дойде на 41 ден, днес ми дойде М на 43 ден.... 🤦‍♀️ Бях се притеснил чак, след 2 отрицателни теста какво се случва.... Ама поне за празниците мъжо като си е тук да съм 6 😂 така ще си я карам до февруари до прегледа със Сенкова.....

# 812
Ами правила съм фоликуметрия и не изглеждаха така нещата. Но след 3 месеца прием на утрогестан, цикъла ми се промени и овулацията се измести по-рано. Ще видя сега с инсеминациите как стоят нещата от близо. Иначе и аз като чух 21 мм днес и си викам да я правим тази инсеминация още днес...
Alison, на напълно естествен цикъл действаме. По преценка на доктора нямало нужда да ме натоварва нито със стимулация, нито с таймиране.

# 813
  • София
Добре де, ако днес е 21 мм и расте средно с около 3мм за два дена то ще е около 27мм в събота. На мен ми се струва, че ще е късно, но дано да бъркам. 200-250 съм си записала, че трябва да е Естрадиола за 1 зряла Я. Което значи, че при стойност 118 си далеч и би трябвало да хванете момента.

# 814
Ами мисля да направим един домашен опит утре, за да покрием четвъртък и петък, ако се спуска по-рано.
Иначе и на мен не ми звучат добре нещата, но просто ще послушаме доктора и ще пробваме.

# 815
2402 Аз ти казах, че Пролутекса не боли, в страни корема ли ти го биха.

# 816
2402 чакаме те с хубави резултати и януари да действате! Ние също към края на януари започваме с процедурите и ще правим първа инсе. Дано да ни е късметлийски месеца! 🤗

Ванила, при мен само от прием на по-стабилни витамини, О ми се мести с 4-5 дни по-рано. И аз би действала с един опит днес или утре за всеки случай. Успех! 😊

Честито и на бременлийките, понеже не съм се включвала тези дни! 😊

На мен днес ми е 11ти ден, теста за О от 18ч е доста наситен, но не е положителен. Обаче от обяд си имам спазмите и течението тръгна и се чудя да чакаме ли за утре евентуално положителен тест или да разчитам на усещанията си и да действаме и днес🤔 Не че миналия месец като правихме на положителен тест и следващия ден и със сигурност имаше О, нещо се получи, ама все пак и аз се надявам, на коледно чудо 😊

Edit: Маце, Честито момченце💙

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 21:37 от V_gs

# 817
Честито на всички с + тестчета! Пожелавам ви малките бебчета да стоят на топло до термин! 🍀🍀🍀
Ванила, стискам палци за положителен резултат! 🍀🍀🍀
Маце, честито бебче! Нека расте здрав и да ви донесе само щастливи мигове! 🍀🩵🩵🩵

Аз се разписвам с Ц, явно и този месец не беше нашият. Вече съм изморена чисто емоционално. Мисля този месец да не правя тестове за О и да си почина, а може и януари да си почина

# 818
  • Варна
Момичета, извинявам се че директно се включвам с въпрос, но някой знае ли при АГ преглед каква информация носи размера на APD? Не намирам нищо конкретно в интернет. Само разбрах, че е някакъв предно заден размер. От прегледите освен лигавицата и той се променя преди и след О.
Благодаря ви предварително и честито на дамите с + резултати и успех на всички останали ♥️

# 819
Честито на всички с + тестчета! Пожелавам ви малките бебчета да стоят на топло до термин! 🍀🍀🍀
Ванила, стискам палци за положителен резултат! 🍀🍀🍀
Маце, честито бебче! Нека расте здрав и да ви донесе само щастливи мигове! 🍀🩵🩵🩵

Аз се разписвам с Ц, явно и този месец не беше нашият. Вече съм изморена чисто емоционално. Мисля този месец да не правя тестове за О и да си почина, а може и януари да си почина

Да се успокоя, че още някой като мен се записва с Ц от днес.... и аз май ще пропусна тестовете за О и ще се наслаждава на празниците и семейство.... пък новата година дано ни е на късмет! 🥰

# 820
Момичета, дълго ще е, ама аз пак го закъсах в мирно време. Както знаете преди седмица ходих на кардиолог. Не съм писала за резултатите, но ЕКГ, ПКК, СУЕ, Коагулация - всичко е в норма. Казах му, че вдигам ИНЦИДЕНТНО КРЪВНО , казах му при какви ситуации и че ще имам трансфер и ми изписа Коринф@р 20 мг. Колебаеше се и за Д%пегит, но преди време по стечение на обстоятелствата съм го пила и въобще не ми действаше. От няколко дни имам кризи в които много остро ме заболява главата (сякаш някой ме е ударил с тиган) и мислех, че пак е от магнитните бури. Днес обаче вдигнах рязко кръвно на 100/160 и реших да пия от новото лекарство (имам си и старо, но то не е подходящо за бременност) та да го пробвам как ми действа.........А ми ДВА ЧАСА не ми падна кръвното!!!! Едва след като включих и ванилия, канела и мента падна на 95/155, но пак ми се гадеше и го усещах. Мъжа ми предложи да си пия от моето хапче, аз исках да изчакам малко че пише че Коринфар е с удължено действие, но след като след два часа нямаше никаква промяна, а аз вече бях като парцал пих 1/4 от моето хапче и за няколко минути падна до горе-долу нормални стойности. И тук идва моето притеснение, че пак се връщам в началната точка, пак нямам избор за лечение при бременност и вече не знам какво да правя. Кардиолога ли да сменя, на друг лекар ли да ходя??? Не мога да повярвам, че в 21-ви век няма нормално лечение на високо кръвно при бременност. Едва ли само жените с ниско кръвно забременяват, не е честно. Не знам вече какво да правя......Ако някоя от вас е имала този проблем в ранна или късна бременност, моля да ми даде съвет или пише ЛС. Нямам намерение да приемам лекарства без лекарско предписание, но имам чувството, че ние разбираме повече от докторите и само ходя да давам едни пари . Пак повтарям качването е инцидентно. Обикновено кръвното ми е 80/120, понякога и 75/110, най-много до към 90/140 го понасям и после вече го усещам.
И най-важното : качва се когато съм пипнала ВИРУС. А този уикенд се събрахме семейно, като част от семейството беше болно (то па защо ли да пазят другите), даже бяха с температура и повръщане (уж им било минало) и днес с мъжа ми имаме някаква лека Т, която ту се качва, ту пада. А утре имам рожден ден и въобще не знам как ще съм. То по закона на Мърфи всичко ще се сго*няса. Даже нямам и желание да празнувам,  като парцал съм.

П.С, едвам издържам физически вече, за три месеца от октомври до декември само вируси, ковиди, бактерии....
Вит Д ми е 74, а вит Б12 е 700, така че изкл да е липса на витамини.

# 821
  • Замък сред облаците
Имаш ли мутация в АСЕ? Вероятна причина е. Някои вируси има директна връзкa с АСЕ протеините и оттам става chain reaction с ангиотензина, който пък има директно влияние върху кръвното.

П.п. Вече е утре, честит рожден ден!

# 822
Честит Рожден Ден, Салсера! Да си здрава и много успешна във всичко!
П.п. Нямам опит извън това, което ще напиша, но дано намериш правилния подход. Аз по принцип съм също с нормално, дори ниско кръвно. По време на вливките сега в болницата (заради болките в ставите - имах метилпреднизолон и декскетопрофен) - от някое от тях вдигах 145-150 и пулс над 90, така ми каза мед. сестрата, поне ме успокои. Та ако това може да е полезно на някого... Лекуващата докторка въобще не ми обясни, дори се чудеше по принцип с какво кръвно съм и само всигаше рамене. Дадоха ми и таблетка еднократно за смъкване, колко беше успешно не разбрах. Та толкова с "докторите". Много е неприятно, когато не си свикнал с високото 😔

# 823
  • София
Salsera, честита да си! Здрава, щастлива и сбъдваща мечти!
Нямам опит и познания по твоят въпрос, но стискам палци за скорошно разрешаване на ситуацията.
ММ е много доволен от един кардиолог Колев, работи в Полимед, но часовете са малко кът.

# 824
Salsera, честит рожден ден! Пожелавам ти по-малко болести, повече спокойствие и скоро да дойде момента за успешен трансфер!

За кръвното, ще ти пиша ЛС. Аз в 35г.с започнах да вдигам 130/90, което е много за мен на фона на кръвно 90/60 цяла бременност (че и по-ниско понякога) и ми назначиха терапия.

Общи условия

Активация на акаунт