Азиатска кухня - тема 2

• 51 777
  • 640
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Пилешко по китайски

# 376
Първият ми рамен опит в живота.
мисо свинско рамен

# 377
Вечерята:

Два вида кимбап - със сьомга и с бекон и морков.
Салата от краставици.

# 378
  • пак на Рив Гош
Champon - супа с нудъли, зеленчуци и морски дарове. Съществува в различни варианти в Китай, Корея и Япония. В Япония champon-ът е навлязал през 50тте години на ХХ век и се свързва основно с град Нагасаки, където се приготвя с дебели нудъли, пилешки бульон, зеленчуци и калмари и скариди.
В Окинава, обаче, варинатът на champon се различава значително от този в Нагасаки. В Окинава запържват различни зеленчуци, добавят месо и разбито яйце и сервират върху ориз.
Та, тази вечер приготвих champon във вариант от Окинава, придружен от супа мисо и маринована ряпа. И саке:

# 379
Заради натоварен график, нямам много време за готвене в последните дни.

Сусамово  хрупкаво пиле в лепкав сос по тази рецепта Crispy Sesame Chicken with a Sticky Asian Sauce
Аз си направих експеримент и вместо да го пържа , приготвих месото във фраера, за да е по-здравословно. Стана страхотно.
Скрит текст:
Резултата от печенето, преди да сложа месото в соса

Слагам и видео, ако на някой му е по- лесно така

И една салатка по азиатски със сусамов дресинг с уасаби

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:04 от Danifin1

# 380
  • Русе
Пилешко с китайски сос

# 381
  • пак на Рив Гош
Имах в хладилника пакет кимчи, което беше опасно издуто и трябваше да се изяде преди да експлодира. Имах и пакет токбоки (оризови пръчици, tteokboki) с изтичащ срок на годност. Значи, ще се готви корейско!
Правя аз "кралското" токбоки (нелюто), обядваме... и едва тогава се усетих, че съм забравила да извадя кимчито. Не бях забравила соджуто, обаче Joy
Нищо, оставих кимчито за вечеря, да прави компания на сьомгата, маринована с мисо, саке, мирин и юзу. Този път не го забравих. Както и сакето Joy
И, накрая, една корейска пилешка супа с китайско зеле и малко соева паста.

# 382
Честита година на зелената дървесна змия !

Японска картофена салата - В стил Изакая

# 383
  • пак на Рив Гош
От мен един бърз рамен за разчистване на хладилника и един зле изглеждащ, но вкусен оякодон, с мисо супа и бърза японска туршия от краставици (да съм по темата за японската Нова година Grinning)

# 384
Нашата 15 минутна вечеря - свинско филе със зеленчуци

Данифин, може ли рецептата за картофената салата? Тъкмо днес си мислих, че не сме опитвали картофи в азиатски стил, но те и не ползват. Имам позната виетнамка, която казва че за тях картофите са безвкусни.

# 385
# 386
Благодаря ти Данифин! Дашито с какво може да се замести?

# 387
С бульон или може да го пропуснеш. Както решиш.

# 388
  • Sofia
Тъкмо днес си мислих, че не сме опитвали картофи в азиатски стил, но те и не ползват.
Глазирани сладки картофи тук

и картофки фурикаке

# 389
  • пак на Рив Гош
При последното ми ходене до корейско-японския супермаркет в Големия Град (щото в наше село такива екстри нямаме), си взех едно "бяло" кимчи - технологията му е същата, но няма лют червен пипер. Та днес го пробвах, и му "приших балтон" - бибимбап и корейска супа с яйца (gyeran-guk). Соджуто е по подразбиране Wink

Общи условия

Активация на акаунт