Азиатска кухня - тема 2

• 51 771
  • 640
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе
Пиле в меден сос

# 391

пилешки кюфтенца барбекю на аф по корейски с майонезен  лют сос

# 392
Здравейте, имате ли рецепта?

# 393
# 394
Благодаря! Много се радвам, че споделихте, защото точно преди няколко дни търсех как се прави такава супа, а рецептите на английски ми бяха сложни. 😅 При първа възможност ще пробвам!

PS. Ако някой друг ще прави, тази седмица в Лидл има самбал олек и къри паста. Simple Smile

# 395
  • Sofia
PS. Ако някой друг ще прави, тази седмица в Лидл има самбал олек и къри паста. Simple Smile
Преди доста време купувах къри паста, вече си я приготвям сама - много е лесна, а е толкова по ароматна прясно приготвена... Simple Smile
Моля, пак заповядайте,  а в блога си имам и не малко други азиатски рецепти.

# 396
Може ли някой да ми помогне как мога да сготвя оризиви нудли ,може ли с пил.филе да ги направя ,имам и сладко кисел сос .Благодаря за пръв път ще готвя азиатска кухня.

# 397
Първо нарязваш месото и зеленчуците на неголеми парчета. Накисваш оризовите спагети за да омекнат в топла вода за поне 2-3 часа. А можеш и леко да ги свариш за около 5 мин. за по-бързо.
След което загряваш хубаво тигана/вока/ . Сипваш около 2сл олио и слагаш месото, пържиш внимателно около 5 минути до почти пълна готовност. Пресипваш в чиния и оставяш настана. Слагаш отново 2 сл олио и сипваш зеленчуците и отново готвиш 4-5 мин. Към края на готвенето прибавяш отново месото и омешваш със зеленчуците. Добавяш и вече отцедените омекнали оризови спагети и готвите още 1-2 мин. Добавяш или соса или просто соев сос/ тъмен/. Готвиш още 1-2 мин и сте готови.
Тъкмо онзи ден готвих такива Wink

Ето и клип с подобна рецепта.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:13 от Danifin1

# 398
  • Sofia
Както е описала Данифин, само след месото бих запържила чесън и джинджифил, които също се вадят и оставят настрана, след това зеленчуците и т.н.  
Ето още предложения от мен, като снимките са линкове към рецептите.

# 399
Благодаря, момичета за отговорите.А стъклени нудли как да приготвя ,пак ли по същия начин.

# 400
Стъклените се накисват само за 2-3 минути в гореща вода, след което се изплакват със студена вода. Прибавяш към зеленчуците/ месото и объркваш с тях и соса. Нищо сложно.
Темата се раздвижи. Супер!
Слагам няколко образователни клипчета как се готвят различните видове нудели.

В първото има обяснение и за тъй наречените плоски оризови спагети. В клипа е даден един от начините за тяхното приготвяне. Но аз ви представих друг начин, научен на един от курсовете на които бях в Сохото. Той според мен е по-лесния. Накисването за няколко часа, след което директно готвене, не изисква варене преди да се готвят.
И клип как се готвят целофанените/стъклени нудели и някои други видове.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 08:54 от Danifin1

# 401
  • Русе
Японска картофена салата

Пиле в меден сос

# 402
  • Mediterraneo
Записвам се с едно свинско с бамбук и гъби. Исках малко да разнообразя и сварих булгур вместо ориз Simple Smile Изяде се без остатък.

# 403
  • пак на Рив Гош
По случай лунната Нова година, тази седмица сме на азиатска кухня - корейска супа с говеждо и оризови пръчици (tteokguk),  корейска яхния с пиле, оризови пръчици и сладки картофи (dak galbi) и едно бързо и мързеливо японско къри.

# 404
И у дома днес отбелязваме азиатската нова година с Китайско пилешко със зеле

Общи условия

Активация на акаунт