Азиатска кухня - тема 2

• 38 746
  • 484
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Много ти е хубаво онигирито.
Продават форми за онигири и с тях става много лесно.

# 451
  • Русе
Спагети в източен стил

# 452
  • Sofia
Бенто кутия с пържени соба нудли със зеленчуци (бок чой, снежен грах и зелен лук), тофу и гъби Еноки и салата с мачкана краставица, Тамагояки омлет;  "октоподчета".

# 453
# 454
  • София
Това откога искам да го направя и все нещо ме спира.Вярвам,че е вкусно.

# 455
Въобще не е трудно за правене. Аз го приготвих по тази рецепта + видео Rika's Favorite Okonomiyaki , но вместо зеле сложих спанак.

# 456
Имах късмета и щастието да отида в Китай. Там имаше едни много меки, бели хлебчета, които бяха сладки. Всеки ден ги ядях, и сега много ми се иска да ги намеря като рецепта и да си ги приготвя, ако мога. Някой сеща ли се?

# 457
Поради голямото разнообразие ,което имат, ще ние много трудно да ти дадем рецепта без повече подробности .
Аз се сещам за тези

# 458
  • Sofia
Имах късмета и щастието да отида в Китай. Там имаше едни много меки, бели хлебчета, които бяха сладки. Всеки ден ги ядях, и сега много ми се иска да ги намеря като рецепта и да си ги приготвя, ако мога. Някой сеща ли се?
Както каза и Дани, трудно ще е... и аз за същите се сещам...
Ето рецпетата ми за тях, като за да са сладки ползвай 3-5с.л. захар и може като кръгли питки да се оформят или като бохчички...   Снимката е линк.

# 459
Това откога искам да го направя и все нещо ме спира.Вярвам,че е вкусно.

Много е вкусно и е от по-смилаемите за нашата вкусова палитра източни ястия. А това на снимката конкретно изглежда и по-подходящо овкусено от този в ресторант "Мияби" - доста прехвален генерално, но конкретно окономияки-то им е необмислена комбинация от пълнеж с изключително деликатен вкус и прекомерни количества дженерик сос тип барбекю, който просто е удавил всичко.

Използвам момента да попитам кой според вас е най-добре зареденият магазин - особено за онлайн питам, но може и физически, за азиатски продукти? Blush

# 460
Здравейте , дами.
Нова съм тук. Искам да Ви попитам следния въпрос.
Какъв ориз ползвате за пържения китайски ориз? chatgpt ми дава че главно с жасминов не знам Вие какъв използвате?

# 461
Използвам дългозърнест като басмати или жасминов ориз. И двата вида стават, няма разлика.
What Is the Best Rice for Fried Rice?
Types of Rice
Прочетете внимателно и двете теми има споделени доста места и адреси за пазаруване на продукти за азиатската кухня.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:27 от Danifin1

# 462
  • Sofia
Използвам момента да попитам кой според вас е най-добре зареденият магазин - особено за онлайн питам, но може и физически, за азиатски продукти? Blush
За къде питаш, относно физически магазин/и.

Здравейте , дами.
Нова съм тук. Искам да Ви попитам следния въпрос.
Какъв ориз ползвате за пържения китайски ориз? chatgpt ми дава че главно с жасминов не знам Вие какъв използвате?

Както и Дани писа, същото.  Не по малко важно от вида ориз, е той да е предварително сварен, охладен и изсушен.

# 463
Не по малко важно от вида ориз, е той да е предварително сварен, охладен и изсушен.
А ако е на 1-2 дни още по-добре.

# 464
  • пак на Рив Гош
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил на уока.
Темпура от моркови, тиквички и зелен фасул. Корейско japchae с пилешко и зеленчуци, но с "неправилни" нудъли от сладки картофи (в супермаркета имаше само китайски за хотпот, които са дебели и плоски). Бяло кимчи (купешко) и макголи (леко газирано оризово вино)

Общи условия

Активация на акаунт