Азиатска кухня - тема 2

  • 51 688
  • 640
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 1 852
Въпрос на вкус е. Ние си обичаме лютиво и точно затова ни харесва азиатската кухня. Били сме в Азия и знаем какво означава азиатско люто...

# 496
  • Мнения: 4 420
Виждам, че сте подхванали темата за къритата като подправка.
Аз използвам три вида основно - на прах, паста или във вид на полуфабрикат блокчета.



тази е японска паста къри полуфабрикат



японско къри поуфабрикат





различните видове кърита


Ето тук са описани различни видове кърита и тяхното съдържание.
https://www.ispiceyou.com/blogs/news/different-types-of-curry-po … -XC_zcikiAbJ3QxhS

Пп Пробвах няколко сайта от моят списък и се оказа ,че тези сайтове са неактивни. Явно, както изглежда, продължаваме в Бг-то да разчитаме повече на физическите магазини. Ще се наложи да обикаляте доста и проверявате на място какви точно подправки - кърита и други неща продават Smile Списъкът ще бъде коригиран за следващата тема.

# 497
  • Мнения: 8 070
Spizing - онлайн магазин за различни подправки и миксове.

# 498
  • Русе
  • Мнения: 6 344
Наси горенг с пилешко месо

# 499
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Балийско къри.

# 500
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Gyeran-ppang - корейско яйчено хлебче (представете си леко сладка тестена основа с яйце отгоре). Жените от уличните щандове ги приготвят в типични овални форми. Аз ги приготвих в нещо като форма за мъфини.
Рецептата има нужда от малко донастройване, за да ми(ни) пасне съвсем на вкуса.

# 501
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Китайско - пържени зеленуци - чушки, морков, червен лук и зелен боб и пържен ориз с пилешко, зеле и яйца.

# 502
  • Мнения: 1 956
Супер е Морена. Аз тези дни правих подобен ориз с накъсано пилешко, зеленчуци и яйца, но реших че не изглежда добре и не го снимах. Момчетата обаче го хапнаха с голямо удоволствие.

# 503
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Благодаря, мама-ени
Особено в кутия не изглежда особено добре. Wink
Но вкусът е по важен. Simple Smile

# 504
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Кюфтета от сьомга по тайландски с пържен ориз.

# 505
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
При нас температурите достигнаха 30+ градуса тези дни, та сме на студени нудъли:
- hiyashi chuka (японски)


- bibim guksu (корейски)

# 506
  • Мнения: 1 956
Прекрасна идея. Благодаря!

# 507
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Роца, много добре изглеждат. Може ли рецепта или насоки как ги приготвяш? Принципът за студени нудли предполагам е, като при студената паста, тип салата?

# 508
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Mikkey, благодаря ти!
Да, на принципа на салатата с паста са, можеш да сменяш гарнитурите, типа нудъли и сосовете. За соса има две школи - или овкусяваш нудълите и отгоре слагаш гарнитурата, или го поднасяш отделно и всеки си слага. Аз прилагам второто - всеки си слага колкото иска.

Корейските са по този рецепта:
https://www.koreanbapsang.com/bibim-guksu-korean-spicy-cold-noodles/
Аз, обаче, намалих количеството люта паста в соса до 1с.л. и минах морковите на тиган с малко олио, сол и пипер, понеже съм алергична към сурови моркови. Сложих и скариди към гарнитурите, сакън да не заслабнем Joy

Японските са със сомен нудъли, краставица, домат, шунка и омлет на ивици (в който яйцата се разбиват с малко мирин и сол).
Сосът е: 125 мл пилешки бульон, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. оризов оцет, 1 с.л. захар и 1 с.л. настърган пресен джинджифил.

# 509
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Много благодаря. Ще изненадам мм тия дни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт