Азиатска кухня - тема 2

  • 51 838
  • 640
  •   1
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Една "пирамида" от кимбап. Отзад се вижда купичка маринован патладжан.

# 346
  • Мнения: 3 601
Една "пирамида" от кимбап. Отзад се вижда купичка маринован патладжан.

Аз готвя предмно суши в различни вариации, както и нудли, а от темата си откраднах рецептата за пиле в портокалов сос , което направих в събота и стана страхотно.
Моля за рецептата за маринования патладжан и какъвто и да е друг патладжан по "азиатски".
Благодаря!
ПП: И ако може да ми кажете с какъв ориз готвите (трябва ми само за варене, без пържене). Все не уцелвам, освен за сушито.

# 347
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Mаринованият патладжан от снимката е по тази рецепта - https://www.koreanbapsang.com/gaji-namul-steamed-eggplant-side-dish/ (но аз направих някои промени)
Нарязах патладжана на парчета горе-долу с големината на пръст и ги сварих на пара за 4 минути (трябва да са меки отвътре, но не и да се разкашкат). Прехвърлих в купа и оставих да изстинат. Отделно забърках марината от 2 с.л. соев сос, 1 с.л. сусамово олио, 1 ч.л. сусам, 1 нарязан пресен лук и две щипки сух чесън (в оригиналната рецепта чесънът е суров, но на мен ми идва доста силен) и малко лют пипер (в оригиналната рецепта . Разбърках сварените патладжани в маринатата, покрих и оставих да си обменят ароматите за 2 часа в хладилника преди сервиране.

По въпроса за ориза - аз ползвам различни видове, в зависимост от рецептата. Ориз басмати за индийските кърита, ориз за суши за японските и корейски сушита и кимбап-ове, често и жасминов ориз за гарнитурите. Ако пък съм много на зор, съм ползвала и (тук италианските мамма и корейските аджуми да си запушат ушите Joy) ориз за ризото. Знам, светотатство е, ама като се сещам, че ми се яде ориз с кимчи в неделя вечерта, това е положението Joy

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 10:35 от Роца

# 348
  • Мнения: 3 601
Mаринованият патладган от снимката е по тази рецепта - https://www.koreanbapsang.com/gaji-namul-steamed-eggplant-side-dish/ (но аз направих някои промени)
Нарязах патладжана на парчета горе-долу с големината на пръст и ги сварих на пара за 4 минути (трябва да са меки отвътре, но не и да се разкашкат). Прехвърлих в купа и оставих да изстинат. Отделно забърках марината от 2 с.л. соев сос, 1 с.л. сусамово олио, 1 ч.л. сусам, 1 нарязан пресен лук и две щипки сух чесън (в оригиналната рецепта чесънът е суров, но на мен ми идва доста силен) и малко лют пипер (в оригиналната рецепта . Разбърках сварените патладжани в маринатата, покрих и оставих да си обменят ароматите за 2 часа в хладилника преди сервиране.

По въпроса за ориза - аз ползвам различни видове, в зависимост от рецептата. Ориз басмати за индийските кърита, ориз за суши за японските и корейски сушита и кимбап-ове, често и жасминов ориз за гарнитурите. Ако пък съм много на зор, съм ползвала и (тук италианските мамма и корейските аджуми да си запушат ушите Joy) ориз за ризото. Знам, светотатство е, ама като се сещам, че ми се яде ориз с кимчи в неделя вечерта, това е положението Joy
Много благодаря!

# 349
  • Мнения: 4 423
Ако пък съм много на зор, съм ползвала и (тук италианските мамма и корейските аджуми да си запушат ушите Joy) ориз за ризото. Знам, светотатство е, ама като се сещам, че ми се яде ориз с кимчи в неделя вечерта, това е положението Joy
JoyLaughingSweat Smile Не само ти и аз понякога така се излагам, въпреки пълния килер с продукти JoySweat SmileLaughing
FreakOnALeash на твоят въпрос
Sweet Potato & Aubergine Katsu Curry
Aubergine Katsu Curry
Steamed Eggplant with Chili Garlic Dressing
Vegan Chinese aubergine
Miso-glazed Aubergine (Nasu Dengaku)
Stir-fried eggplant with plum sauce (苏梅酱茄子)
Thai basil eggplant
Gaji Hobak Muchim (Grilled Eggplant and Zucchini)
Teriyaki Eggplant and Mushroom Rice
Asian Eggplant Salad – Xe
Mapo Eggplant (麻婆茄子)
Roasted Eggplant Recipe (Asian Style)
Това са само част от рецептите, които ползвам.

# 350
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
Моля за рецептата за ... какъвто и да е друг патладжан по "азиатски".
Снимката е линк  

Патладжан терияки ( теряки сос - равни части мирин, саке и соев сос и 3пъти по малко захар) - патладжана готвя на тиган и накрая сипвам соса за кратко.




Грилован патладжан с дресинг - чесън, джинджифил, сушен лук, оризов оцет, лайм(сок и кора) и соев сос.




И още с патладжан - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D … D0%B6%D0%B0%D0%BD

# 351
  • Мнения: 10 997
Аз никога не успявам да нарежа сушитата така, както Роца  ги е нарязала Sad

# 352
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
bella-ciao, за да се получи добре, рулото трябва да е навито доста стегнато и ножът трябва да е много остър. Помага и ако го намаслиш леко с домакинска хартия с няколко капки олио, или ако го изплакваш между две рязания, за да не лепне от ориза.

# 353
# 354
  • Мнения: 3 601
Благодаря на всички, отвам за патладжани. Simple Smile Flowers EggplantFlowers EggplantFlowers Eggplant

# 355
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
Вчера направих малко корейска маринована ряпа Simple Smile

# 356
  • Русе
  • Мнения: 6 348
Гъби в корейски стил

# 357
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Вчера направих малко корейска маринована ряпа Simple Smile

Здравейте, може ли рецептата за ряпата.

# 358
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
zoek заповядай:)

# 359
  • Мнения: 4 423
Когато съм ХО имам време да се развихря и да сготвя Grin
Една компилация от яйчена и вонтон супа, нещо като 2в1, но стана страхотно и ще си я изядем с кеф

и едно Отоги зеленчуково къри, имах малко останал нахут и трябваше да го сготвя

ориза е ясен Smile

Общи условия

Активация на акаунт