Азиатска кухня - тема 2

  • 51 844
  • 640
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Пилешко по тайландски

# 361
  • Мнения: 4 423

рамен с ето този сос за проба



вегетариански Siu Mai/ разновидност открит дим сум/

Корейски зеленчукови палачинки, този път ги опекох във фурната. Станаха много добре, май от сега нататък ще ги правя така, по- здравословно Wink

# 362
  • София
  • Мнения: 3 381

Корейски зеленчукови палачинки, този път ги опекох във фурната. Станаха много добре, май от сега нататък ще ги правя така, по- здравословно Wink
Ще споделиш ли как ги правиш.

# 363
  • Мнения: 4 423
Натуся Заради последният тъп упдейт на Майкрософт ми изчезнаха всички готварски отметки Imp та не помня точно коя от всичките рецепти съм ползвала. Те са почти едни и същи с мънички незначителни разлики Vegetable pancake
Yachaejeon 야채전

Vegan Yachaejeon (Korean Vegetable Pancakes)
Hobak Buchim (Zucchini Pancakes)
Различни тънко нарязани зеленчуци се смесват и вместо сместа да се пържи се правят кръгли неголеми палачинки върху хартия за печене в тава и се пекат около 15 мин, за по-хрупкави обръщате ги и печете още 5 мин на средно ниво на фурната при 200 градуса/ в моя случай с вентилатор/.

# 364
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Броколи на пара с азиатски сос


# 365
  • Мнения: 1 917
Броколи на пара с азиатски сос




Може ли рецептата, изглеждат много вкусни тез броколи...

# 366
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Скрит текст:
Броколи на пара с азиатски сос




Може ли рецептата, изглеждат много вкусни тез броколи...

https://ipeychev9.blogspot.com/2024/10/poo-apa-c.html

# 367
  • Мнения: 1 960
С какво бих могла да заменя миринът, че нямам и няма от къде да купя в близките дни?

# 368
  • Мнения: 4 423
Можеш да го замениш със саке,  сладък оризов оцет, захар, мед, сухо шери, марсала, гроздов сок или просто го пропусни.

# 369
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Скрит текст:
С какво бих могла да заменя миринът, че нямам и няма от къде да купя в близките дни?
Бяло вино /шардоне/ и малко мед смеси да стане леко сладникаво виното.

# 370
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
С какво бих могла да заменя миринът, че нямам и няма от къде да купя в близките дни?
Според мен бял балсамов оцет с още малко сладост - захар, мед.

# 371
  • Мнения: 213
За първи път суши ориза не ми се получи, използвах друг вид и може би за това. Вече е овкусен, но е влажен и хруска. Идея за някакво ястие, в което мога да го използвам?

# 372
  • Мнения: 4 423
За първи път суши ориза не ми се получи, използвах друг вид и може би за това. Вече е овкусен, но е влажен и хруска. Идея за някакво ястие, в което мога да го използвам?
Според ме спокойно можеш да направиш японски пържен ориз като този, например.

Тази вечер тъкмо направих един по нова рецепта.
Yakimeshi (Japanese Fried Rice) with Pork and Miso

# 373
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Вчера правих корейско говеждо булгоги, като добавих малко "конфекция" - японски гьоза и китайски бао питки. Абе, домашните гьоза и бао ги правя по-добре Joy.


Днес пробвах една нова рецепта (вдъхновена от един японски младеж, когото следя в Ютуб и който ми действа много зен като го гледам как чисти и готви Grinning) - hojicha chashu - свинско, мариновано в чай и после запечено на тиган и допълнително задушено в маринатата. По принцип, използваният чай е hojicha - зелен чай, който е запечен, за да придобие по-дълбок, леко опушен вкус. Понеже нямах от този вид чай, използвах зелен чай ароматизиран със сакура, а опушеният вкус се опитах да имитирам с малко пушен пипер.
Готовото месо може да се сервира самостоятелно, или да се добави в рамен, например. Аз го сервирах като "донбури" - върху купичка ориз и в компанията на краставица, овкусена с малко сосев сос, оризов оцет и малко сусамово олио.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 19:54 от Роца

# 374
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Булгоги

Общи условия

Активация на акаунт