Азиатска кухня - тема 2

  • 51 601
  • 638
  •   2
Отговори
# 540
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 070
И аз тези дни правих корейското kongguksu, както и "кралско" токбоки (нелюто).
И японска туршия от динени кори.




# 541
  • Sofia
  • Мнения: 1 581
Може ли рецептата на трушията от динени кори?

# 542
  • Русе
  • Мнения: 6 341
Пикантни яйца по корейски


Вариант на Наси горенг с морски продукти

# 543
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 070
Може ли рецептата на трушията от динени кори?
Да, разбира се!
Това е първоизточникът: https://www.okonomikitchen.com/pickled-watermelon-rind/

Аз направих следното:
Измих кората на динята и отстраних зелената част, нарязах и измерих полученото. Имах 250 г динени кори.
Добавих 5 г сол, разбърках добре, покрих и оставих през нощта в хладилника (за около 16 часа), като ползвах купа, а не плик и ги разбърках 1-2 пъти. На другия ден, понеже ми се видя солено, изплакнах корите, подсуших ги и тогава ги обърках с маринатата: 1 с.л. оризов оцет + 0,5 с.л. кленов сироп + 1 ч.л. сусамово олио.
Оставих в хладилника за 6-7 часа, като също разбърках 1-2 пъти през това време.
Но да предупредя, вкусът е специфичен. На нас ни хареса и тази седмица ще направя пак.

peych, подсещаш ме за корейските яйца, тъкмо имам едни яйца в хладилника, които трябва да се изядат в близките дни!

# 544
  • Русе
  • Мнения: 6 341
Медени пилешки крилца и ориз

# 545
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 070
Mapo tofu - корейска яхния с тофу, кайма, малко зеленчуци и лютив сос.

# 546
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 070
Ому-дон - купа с ориз, задушена кайма с лук и зеле, обвита от тънък (малко попрегорял Grinning) омлет и сос с мисо, кетчуп и разни други нещица.
И зелева салата по японски, в izakaya-style.

# 547
  • Русе
  • Мнения: 6 341
Печени патладжани по корейски


Пилешко и спагети


Сладко лютив сос по тайландски


# 548
  • Русе
  • Мнения: 6 341
Спагети с пържени крилца в сладко лютив сос

# 549
  • Мнения: 4 219
Присъединявам се към темата, чета ви редовно, но все още не се престрашавам да готвя.

# 550
  • Мнения: 4 418

зеленчукови гьоза и дим сум

салата с оризови нудели

# 551
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 070
Присъединявам се към темата, чета ви редовно, но все още не се престрашавам да готвя.
Пробвай отначало с нещо лесно и ще видиш, че не е толкова страшно Joy

Аз още не съм се настроила на вълна за готвене след отпуската, та нямам нищо ново за показване.

# 552
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Присъединявам се към темата, чета ви редовно, но все още не се престрашавам да готвя.
... Аз още не съм се настроила на вълна за готвене след отпуската, та нямам нищо ново за показване.
Aз и преди отпуската съм така. Simple Smile Караме на салати, пазаруваме ден за ден, два, да не оставям храна преди да тръгнем.

# 553
  • Мнения: 4 418
Суши - неделното меню

# 554
  • Мнения: 4 418
част от  днешното международно меню за рожденик

супа тай кокосово-червено къри с гьоза/манту/дъмплинги

Общи условия

Активация на акаунт