Азиатска кухня - тема 2

• 51 498
  • 636
  •   1
Отговори
# 600

поредния рамен

кюфтенца по японски с хрян, крема сирене и уасаби с уасаби майонеза

Патладжани и карфиол по китайски в чили сос

# 601
Danifin1, може ли рецептата за кюфтенцата с хрян. У дома хряна е много на почит. Благодаря!

# 602
Danifin1, може ли рецептата за кюфтенцата с хрян. У дома хряна е много на почит. Благодаря!
То беше малка импровизация, защото в лидл видях подобни и реших и аз да си направя.
Основата за кюфтенцата е по тази рецепта https://www.thewasabicompany.co.uk/blogs/recipes/wasabi-pork-bal … Ne3ql0mZeJnxYMN59, а вътре сложих паста от 1сл уасаби, 1сл хрян и 3-4 сл крема сирене.
Омесвате каймата, вътре слагате по 1/2 чл от сместа с хряна и оформяте на топчета, овалвате в брашно и пържите до готовност.

# 603
  • Sofia
В кутията на моето слънце:
Пържен ориз със зеле, морков и яйце;  салата с вермичели, морков, краставица и рачешки рулца.

# 604
  • При децата ми
Морена, може ли рецептата за пържения ориз със зеле, яйца и моркови?

# 605
  • Sofia
Разбира се, заповядай! Simple Smile
Оризът трябва да е предварително сварен и преседял в хладилника поне 12 часа не само да се охлади, но и изсуши.  Остави го не съвсем захлупен.  
Зелето нарязвам на средно едри парчета, моркова на клечици, яйцата разбърквам леко.
Запържвам зелето да потъмнее тук там (допринася страхотен опушен вкус), добавям моркова да поомекне леко като бъркам, добавям и студения ориз и пак бъркам. Щом се затопли подправям с малко соев сос, да се пооцвети леко ориза, посолявам на вкус и пръсвам няколко капки сусамово олио - разбърквам и събирам в едната половина на тигана и го държа наклонен, като в свободната част слагам малко олио и сипвам яйцата и щом са почти готови, смесвам с ориза.  Да ви е вкусно! Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 19:12 от Morena

# 606
  • Русе
Свинско по съчуански

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 15:42 от peych

# 607
  • Русе
Биряни - индийска кухня

# 608
Пълнени чушки по кантонски и китайска зелева салата

# 609
  • Русе
Кюфтенца и лапша в китайски стил

# 610
Понеже ме помолиха за рецептата Chinese Stuffed Peppers (青椒酿肉)

# 611
  • Русе
Персийска млечна супа

# 612
Може ли рецептата на тази супа - изглежда апетитно и по мой вкус, но съставките са по-важни.

# 613
  • Русе
Скрит текст:
Може ли рецептата на тази супа - изглежда апетитно и по мой вкус, но съставките са по-важни.

Заповядай!
Супичката стана вълшебна. Имам червена точка в къщи. Smiley

# 614
Благодаря за рецептата, хареса ми като съдържание, само сготвен нахут не съм яла освен в хумус /харесва ми/.  Но винаги има пръв път. С булгур става, правя си табуле редовно. Ще я пробвам непременно. Видях, че има куркума, дали мога да прибавям от нея и в обикновена спаначена супа? Аз харесвам вкуса, но понякога готвя и за семейството на сина ми и не искам да рискувам с необичаен за тях вкус.

Общи условия

Активация на акаунт