Азиатска кухня - тема 2

  • 51 498
  • 636
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 4 417

поредния рамен

кюфтенца по японски с хрян, крема сирене и уасаби с уасаби майонеза

Патладжани и карфиол по китайски в чили сос

# 601
  • Мнения: 1 402
Danifin1, може ли рецептата за кюфтенцата с хрян. У дома хряна е много на почит. Благодаря!

# 602
  • Мнения: 4 417
Danifin1, може ли рецептата за кюфтенцата с хрян. У дома хряна е много на почит. Благодаря!
То беше малка импровизация, защото в лидл видях подобни и реших и аз да си направя.
Основата за кюфтенцата е по тази рецепта https://www.thewasabicompany.co.uk/blogs/recipes/wasabi-pork-bal … Ne3ql0mZeJnxYMN59, а вътре сложих паста от 1сл уасаби, 1сл хрян и 3-4 сл крема сирене.
Омесвате каймата, вътре слагате по 1/2 чл от сместа с хряна и оформяте на топчета, овалвате в брашно и пържите до готовност.

# 603
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
В кутията на моето слънце:
Пържен ориз със зеле, морков и яйце;  салата с вермичели, морков, краставица и рачешки рулца.

# 604
  • При децата ми
  • Мнения: 7 451
Морена, може ли рецептата за пържения ориз със зеле, яйца и моркови?

# 605
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Разбира се, заповядай! Simple Smile
Оризът трябва да е предварително сварен и преседял в хладилника поне 12 часа не само да се охлади, но и изсуши.  Остави го не съвсем захлупен.  
Зелето нарязвам на средно едри парчета, моркова на клечици, яйцата разбърквам леко.
Запържвам зелето да потъмнее тук там (допринася страхотен опушен вкус), добавям моркова да поомекне леко като бъркам, добавям и студения ориз и пак бъркам. Щом се затопли подправям с малко соев сос, да се пооцвети леко ориза, посолявам на вкус и пръсвам няколко капки сусамово олио - разбърквам и събирам в едната половина на тигана и го държа наклонен, като в свободната част слагам малко олио и сипвам яйцата и щом са почти готови, смесвам с ориза.  Да ви е вкусно! Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 19:12 от Morena

# 606
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Свинско по съчуански

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 15:42 от peych

# 607
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Биряни - индийска кухня

# 608
  • Мнения: 4 417
Пълнени чушки по кантонски и китайска зелева салата

# 609
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Кюфтенца и лапша в китайски стил

# 610
  • Мнения: 4 417
Понеже ме помолиха за рецептата Chinese Stuffed Peppers (青椒酿肉)

# 611
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Персийска млечна супа

# 612
  • Мнения: 4 294
Може ли рецептата на тази супа - изглежда апетитно и по мой вкус, но съставките са по-важни.

# 613
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Скрит текст:
Може ли рецептата на тази супа - изглежда апетитно и по мой вкус, но съставките са по-важни.

Заповядай!
Супичката стана вълшебна. Имам червена точка в къщи. Smiley

# 614
  • Мнения: 4 294
Благодаря за рецептата, хареса ми като съдържание, само сготвен нахут не съм яла освен в хумус /харесва ми/.  Но винаги има пръв път. С булгур става, правя си табуле редовно. Ще я пробвам непременно. Видях, че има куркума, дали мога да прибавям от нея и в обикновена спаначена супа? Аз харесвам вкуса, но понякога готвя и за семейството на сина ми и не искам да рискувам с необичаен за тях вкус.

Общи условия

Активация на акаунт