Азиатска кухня - тема 2

  • 51 487
  • 636
  •   2
Отговори
# 585
  • Paris, France
  • Мнения: 17 725
Панко галета само в азиатските магазини ли се продава?
Правим си я от бял хляб. От всеки бял хляб става, но от по-фините, като за сандвичи става по-нежна. Идеално от леко пресъхнал бял хляб за сандвичи. Изрязват се корите и се оставят филиите да поизсъхнят, но не колкото сухар. Настръхват се на ренде. Японската ми съквартирантка стържеше на отверстия за ситни резени. Ако имаш робот, може да пробваш на диска за ситно зеле. Ако са много дълги трохите, на едро ренде за едро стъргане на моркови. Става и в чопър, както и в кухненски робот и за секунди, но точно време не мога да дам. Режеш филиите на парчета от 1 на 1 сm, пъхаш и пулсираш докато се смелят. Ако имаш Thermomix или подобен уред, за 6 филии, нарязани на 3 на 3см, избираш 5 секунди скорост 5. Там го правя аз. Изсипваш и ако искаш нежна панировка, може да ползваш веднага. Ако ще запазваш за по-късно, разстилаш на хартия (може и без нея, не лепи) в тава и печеш час в загрята до 100°С фурна. Разбъркваш 2 или 3 пъти. Вадиш и като изстинат добре, слагаш в буркан и си имаш Панко галета, но няма да е толкова нежно, колкото като се ползва прясна. Става като купешката и оползотворява стария хляб.



В първото видео той пече на 140°, но веднъж я прегорих на 150°, защото не бърках често, та 100° е ОК. 

Благодаря на Роца за рецептата за  Сhào gà с пилешко. Да добавя, че може да се приготви много по-бързо в тенджера или мултикукър с налягане. Става още по бързо ако оризът се накисне след като се измие веднъж или 2 пъти и ако леко се счука. Продават и готов, нарязан на дребно ориз. 

Благодаря на всички за прекрасните рецепти и красиви снимки. 💐С удоволствие ви чета. ❣❤

# 586
  • Мнения: 4 417
В последно време нещо не съм в настроение за готвене.
Списъкът ми с неща ,които трябва да сготвя и опитаме само се увеличава, но няма достатъчно⌚
Днес ми попадна във фийда този клип и мисля си, че  за  начинаещи в азиатската кухня ще е доста полезен.

# 587
  • Мнения: 10 472
мисо Рамен



забравям да снимам, унищожителите едвам изчакват да сипя и вече ядат

# 588
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 062
Дани, дай някоя идея от твоя списък? (не че моят не е достатъчно дълъг, де Joy)

Тия дни (разбирайте, седмици Joy) азиатските у нас бяха от категорията "стари, но златни" :
- mughlai chicken (че ни се ядеше къри)


- мариновани патладжани по китайски (без снимка)
- пържен ориз с кимчи (френско-корейски фюжън за оползотворяване на края на пакет кимчи и изостанала френска пушена наденица)


- чътни от сини сливи


- бяла японска яхния (снимката е стара, ама си изглежда пак така)


- поредната доза корейски лимонов сироп (също със стара снимка)

# 589
  • Мнения: 4 417
Дани, дай някоя идея от твоя списък? (не че моят не е достатъчно дълъг, де Joy)
Давам, дано да ви харесат.
https://www.koreanbapsang.com/deep-fried-pork-rolls-dwegi-gogi-m … Zrxc-fP2Y8PYfFNBw
https://woonheng.com/sticky-rice-cabbage-rolls/#recipe
https://www.ohmyfoodrecipes.com/wonton-noodle-soup/
https://smartnutrition.ca/recipes/bun-thit-nuong/
https://iheartumami.com/paleo-lions-head-meatballs/?utm_medium=s … utm_term=69352848
https://redhousespice.com/spinach-soybean-salad/

И както вчера заявих, че нямам настроение да готвя, днес от мързел това се сготви Laughing

картофена салата с Gochujang Ranch (Korean-Spicy Ranch) и още отделно от този сос ,за тези които обичат в повече
и Thai red curry dumpling soup

# 590
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 062
Дани, мерси! Hug Харесах си няколко. Сега остава и да ги сготвя Grinning

# 591
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Наси Кунинг: Индонезийски жълт ориз в ароматно кокосово мляко и куркума

# 592
  • In transit
  • Мнения: 14 429
Дайте идеи как да оползотворя половин бутилка сос Пад Тай. Това нещо е ужасно сладко, дори за моя вкус, отделно, че изобщо не усетих лютото и аншоата, която трябваше да има вътре. Снощи направих свинско пад тай със соба нудли (оказа се, че са ми свършили оризовите), но ми остана още и не ми хрумва как да го ликвидирам. Мога ли да го разредя с нещо, така, че да не е толкова сладко?

# 593
  • Мнения: 4 417
Мики, разреди го със соев сос, оризов оцет  или му добави още люто по избор.

# 594
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Мики, разреди го със соев сос, оризов оцет  или му добави още люто по избор.
+ 1

# 595
  • In transit
  • Мнения: 14 429
Благодаря, момичета! Heart Eyes

# 596
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Скрит текст:
Дайте идеи как да оползотворя половин бутилка сос Пад Тай. Това нещо е ужасно сладко, дори за моя вкус, отделно, че изобщо не усетих лютото и аншоата, която трябваше да има вътре. Снощи направих свинско пад тай със соба нудли (оказа се, че са ми свършили оризовите), но ми остана още и не ми хрумва как да го ликвидирам. Мога ли да го разредя с нещо, така, че да не е толкова сладко?


https://ipeychev9.blogspot.com/2025/03/pad-thai.html

# 597
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Наси Кунинг на бис с добавки.

# 598
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Днес моето момиче хапва:

Японско бенто с онигири рулца; задушен спанак с царевица и сусам; салата с домашна (пичи) паста, риба тон, пържен бекон, червен лук, краставица и майноеза; мочита за подслаждане  Клечките и соевият сос закъсняха за кадъра. Wink

# 599
  • Русе
  • Мнения: 6 337
Пилето на генерал Цо

Общи условия

Активация на акаунт