Азиатска кухня - тема 2

  • 46 189
  • 573
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
С Гочуджанг паста може и да се маринова месо.  И може да трае дълго в хладилника, щом е отворена.
Аз лично не смесвам кухните, за да ни е по разнообразно.

# 571
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Колибри, сетих се къде е първата локация. За втората си мислех аз, тя ми е по път.
Най-много азиатски неща има в Булмаг по мои наблюдения. Оттам купувам основно и цените им са доста прилични, особено на нудли, вермичели, панко и разни сосове. Виж и в Паркмарт. В Берьозка имат малко неща, цените на стоките им няма да ги коментирам изобщо.

Дани, благодаря. Направо ще му подаря една кутия, скоро има РД. Дано да му е достатъчно люта. Joy

# 572
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 931
Дани, Мики, благодаря ви!

Дани, за рамен съм готова винаги Joy. Вчера се сетих за твоя мъж и корейския дресинг - бяхме с Благоверния на китайски ресторант и си поръчваме мариновани патладжани и салата от краставица (наред с други неща, разбира се, сакън да не заслабнем Joy). И на двете в менюто пише: "леко люто". Леко, леко, ама като налапах едно парче люта чушка, скрито под резен краставица, сълзи ми изскочиха Joy Joy Joy

Книгите вече са "сефтосани" с три рецепти:
- chào gà - виетнамска - нещо между супа и каша с ориз и пиле. Доста прилича на една корейска каша, която правя от време на време, а и в китайската кухня има нещо подобно:


- говеждо на тиган с лук и соеви кълнове:


- сандвич bahn mi - пак виетнамска рецепта, с френско колониално влияние - франзела, пастет, печено свинско, мариновани зеленчуци, краставица, зелен лук и много кориандър. За повечко фюжън - сервиран с корейско оризово вино (makgeolli)

# 573
  • Мнения: 4 065
Роце, явно сме яхнали лютата вълна 🌊 Smile
На първото и аз съм му хвърлила око и стои в тефтера за бъдещо приготвяне.
Заинтригува ме със сандвича, ще трябва и него да пробвам. Благодаря за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт