Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 487
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
Аз минавам само да се похваля и да се оплача. Вики сутринта на двора мислеше,че го държа за качулката а аз го бях пуснала и направи доста крачки сам . Отделно никнат предкътници и днес не е ял  нищо,буквално нищооо 🥲

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 21:42 от Radii :)

# 166
И аз минавам да се жалвам... малката има температура от петък. Незнам дали съм споменала, но вече 2 месеца ходи на ясла. Та докато бях ма работа ми звъннаха, да си я взема. Не е нужно да казвам, че се разтреперих цялата. Вдига 40° и мога да я сваля само до 39°. Незнам какво е това нещо. Постоянно реве и иска да я нося. Спи доста често. Вече започвам да се притеснявам, мислях, че до събота-неделя всичко ще отшуми. Зъби ли са, нещо друго ли е, нямам представа, но и храна отказва.

Иначе все още не е проходила и ако излезнем сме само с количката. Макар че много отдавна не сме излизали, когато си идва от яслата вече е почти тъмно, а и аз се прибирам по тъмно от работа. Обувки не купувам-споменала съм, че има сърповидно стъпало и ми казаха, че не може да носи нормални.
Общо взето е лудница при нас, незнам как ще я оставя днес и ще ида на работа. Направо ми се реве!

# 167
С толкова висока Т със сигурност не са зъби. Вирус или от гърлото. Ако е повече от 3 дни едва ли е вирус. Заведи я на лекар и се подготви, че сигурно ще и изпишат антибиотик. Моите толкова висока Т вдигат само от гърло и правят ангина. Особенно пък ако нямат други симптоми освен Т около 40⁰ и пада трудно.

# 168
Gro Божидар беше 3-4 дена с 40 и нямаше сваляне под 39, заради гърло. Отидете да я видят Blush
Бързо оздравяване.
И той от снощи ми се вижда топъл с 37 беше, и пак е топъл. Разсъбличам го да не е навлечен ама пак. 37.4 беше снощи. Започнах с витамин Ц, и една доза дадох снощи панадол да го пресека уж ама.... Ще видим

# 169
Бързо оздравяване!

Ние вчера ходихме на детски кът и малко кошмара ми се сбъдна Joy
Отначалото бяха само мойте деца, детския кът беше  малък. След това дойде дете, което според мен имаше конюнктивит  ( със сигурност имаше конюнктивит) и друго кашлящо, направо се давеше,  мислех да си тръгнем на момента, защото точно сега се оправиха, не искам на ново да са болни, но детския кът беше далече от вкъщи, не бях с количка. А мъжа ми не можеше да дойде, да ни вземе в тоя момент, та останахме още малко. Дойдоха още деца, понеже аз не мога да съм на две места и мойте бягат на ляво на дясно, щом изпуснех от поглед едното, някое дете се навираше в него да го целува и прегръща, включително болните. По едно време едно дете (на около 4, 5г)се беше запътило да носи Яна, щях да се гръмна, няма да ви казвам колко бързо изтичах от единия край на детския кът   до другия, за да не я прибие. И още подобни неща се случиха. Които бяха, на косъм или да глътнат обувка на барби или други малки части. Абе въобще не бяхме за там.

# 170
Gro1 защо не я заведеш на лекар? Според мен температура 40° не е от зъби ,ако не си я завела все още заведи я да я погледнат не мисля,че са зъбки ,бързо оздравяване

# 171
Гео, това не са зъби, много е висока температурата за да са зъби. Гледай да пие много течности и да, ще е най добре да идете на лекар, щом поддържа висока температура повече от 3 дни. Щом не иска да яде най вероятно е гърлото но доктора ще каже.
Аз да споделя моята драма.
Преди няколко дни оперираха юздичката на езичето, понеже беше бая къса. Упоиха го с маска, беше ужасно. Всичко приключи за 20 Мин, но ада който изживяхме следващите 3 дни не е за разправяне. От снощи, пу ПУ, спи вече нормално в своето легло и най-хубавото! Махнахме от раз бибата. Вярно, приспивам го по 20-30 Мин, т е. държа го за ръчичка, но дето се вика с 1 куршум 2 заека. До 3 седмици ще се разградят шевовете и ще може да яде пак нормална храна. Сега е на гладки пюрета и всичко е студено. Единствено банан и авокадо може да яде на парчета понеже са меки.
Бързо оздравяване на всички!
Другата седмица ще слагаме ваксина за менингококи Б и после и за Ц и приключваме до 7г възраст

# 172
Gro от опит с Плами и батко и винаги като вдигнат висока температура е от силно зачервено гърло. Не знам как стоят нещата в Германия и дали педиатъра може да ви приеме веднага,но според мен е хубаво да се види гърлото.
Faja извинявам се за глупавия въпрос,но как разбра че Росен е с къса юздичка? Надявам се детето да е преминало сравнително леко през тази интервенция и да се възстанови бързо☺

# 173
Милото, каза ми го педиатър още на другия ден след раждането и даже предложи да я цепнат на място за 1секунда ама тогава не бях подготвена за това и исках да се информирам. Сега съжалявам разбира се. Педиатъра после също потвърди че е къса.
Трудно е сама да прецениш дали е къса ако не знаеш какво да гледаш. Един от признаците е че като плаче езика образува формата на ❤️. Трудно се плези или направо не може. Проблеми с кърменето, не може да засуче добре, не качва добре

# 174
Милото, каза ми го педиатър още на другия ден след раждането и даже предложи да я цепнат на място за 1секунда ама тогава не бях подготвена за това и исках да се информирам. Сега съжалявам разбира се. Педиатъра после също потвърди че е къса.
Трудно е сама да прецениш дали е къса ако не знаеш какво да гледаш. Един от признаците е че като плаче езика образува формата на ❤. Трудно се плези или направо не може. Проблеми с кърменето, не може да засуче добре, не качва добре
Как е Росен сега? Предполагам не е толкова болезнено за детето,колкото травмиращо за вас с таткото,че на малкият са му направели нещо. Важното е че е минало и остава само да се възстанови момченцето бързо☺

# 175
Болката дойде като го пусна обезболяващото. Иначе като се събуди беше в паника, дори не ни позна, само се дереше и гърчеше от стрес и страх. Хирурга каза, че малките деца не се справят с усещането за изтръпване, понеже не си е усещал устата/езика.
Вече е много по добре! Почти няма червено под езика, нали раните в устата зарастват много по бързо. Пие студен чай от лайка с малко мед и яде кисело мляко от хладилника на килограм 😂. Вместо сладолед му е. Всичко минава, той няма да помни ама на мен съвсем ми побеля косата, а се води дреболия. Не е лесно да си майка 😊 мрън

# 176
Faja и Яна е с къса юздичка. Бих ти казала, да не съжаляваш че не е цепната тогава. Детето трябва да се е научило да яде и да мести езика на страни като при дъвчене, за да не стане пак къса юздичката и да се върнете в началото. Когато само суче езика се мести само напред и назад, без настрани, за това се страства на ново. Това ми каза логопедката и каза, че тая грешка я правят много майки и после се налага пак да се цепи.
Ние по нататък ще я цепим, за сега не пречи, освен че не можеше да суче, ако я цепим ще е заради говорни дефекти. То има степени на късата юздичка, но не знам Яна каква степен е. Мойта фамилия всичките са с къса юздичка. На никой не е цепена.

Звучи ужасно (излизането от упойката) , горкото дете...

# 177
Ох , Faia, радвам се  ,че вече всички се чувствате по - добре и браво за бибата! Определено звучи като голям шок и за вас и за Росен.
gro и според мен ще е необходим антибиотик, вече сигурно си завела детето на лекар,бързо да сваля темп и да се оправя!
Лизи, доста кофти се е получило, че не е имало кой да ви прибере веднага, дано няма последствия.Ние бяхме също в детски кът наскоро,но на РД на наша приятелка.И да, и там имаше поне 2 болни деца , но всяко си играеше нещо и не са се гушкали много много.Но те бяха около 2 годишни повечето.А нашата като видя детския кът и направо и светнаха очите, толкова много аи игра и се забавлява и беше доста самостоятелна.Исках да ти кажа , че писах в групата за детския сън.Както и предищните отгояори от деуги консултанти без плащане, така и тук получих много широкообхватен отговор.Да се оправям с асоциациите , ама както мога.Никаква насока.Явно трябва да си плати човек , за да се вникне по - добре в ситуацията и да се работи.Аз не знам как да се справя, освен с повече излизане навън и измаряне.Пробвала съм всичко,може би само това помага до известна степен.А относно въпроса ми за нейно легло, отговорът беше , че ще се разхожда нощем и да не я местя щом кошарата не е безопасна.Първо - щом не е безопасна къде се очаква да спи това дете,освен между нас и второ тя като заспи не става да обикаля,обикалянето е докато заспи.Та така.Дано на теб ти помогнат и те насочат.Аз ще го мисля.

# 178
Бързо да оздравяват болните!
При нас тези дни е много, много тегаво. Ава основно мрънка или реве без сълзи. В събота се беше опишкала и се събуди в 6:30, докато я преобличах, цял ден беше кисела. В неделя цяла нощ се въртя, към 4 решихме да я вземем при нас, изплаши ли се, какво стана, ама беше страшен рев. Неутешимо рева едно 40 минути без да спре, ужасно беше. Накрая изпи една бутилка вода и започна да танцува 🙄 напрежението ескалира, с ММ успяхме да се захапем и разменим остри реплики. Съвсем честно го казвам, никога не ми е било толкова трудно майчинството. Нито колики, нито среднощно кърмене не са ме разклащали толкова, колкото това почти непрестанно мрънкане. Знам, че е период и ще мине, но дори не мога да разбера какъв е проблема. Единствения вариант е да са кучешки, но нищо не е подуто, не белее, а и има завиден апетит, не отказва никаква храна. Мрън и от мен.

# 179
Орехче видях отговора на консултанта към теб и аз си помислих същото, никакви насоки не даде. На мен ми даде примерен режим, който се опитвам да спазвам. Но Яна не иска да спи на обяд, заспива бързо, без проблем, сама в леглото си и след точно 30мин се почва реване и друсане, през ноща спа при мен, защото Сами не спираше да я буди. А Яна никога през живота си не е заспивала с друсане и почти не е спала в мойто легло, единични случаи е имало, заради болест или нещо подобно , сега  и последните две седмици се случва често. В момента я друсам в количката защото не успях да я приспя и вече не знам какво да я правя, за да мълчи и да не буди и Сами, та асоциациите при нас се увеличават. Joy

М. Ангелова, Яна от месец ми прави такива номера за внимание. Прави се, че реве, но без сълзи. Като и се усмихна широко или направя смешна физиономия тя изведнъж започва да се смее. Просто е открила, че така ще получи внимание и го прави постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт